Egy csapat mentette meg a házigazdák becsületét a keleti megye háromban

Fontos pontokat szerzett az Ipolytarnóc, rangadót húzott be a Mátramindszent, kétgólos hátrányból állt talpra a Felsőtold, ismét örülhetett az Egyházasdengeleg, megint nem állt ki a Vanyarc.

Az elmúlt hétvégén a huszadik körrel folytatódott a keleti megye három aktuális idénye. A nemrégiben lepergő találkozókon az Ipolytarnóc elbánt a Karancskeszivel, a Mátramindszent rangadón kerekedett felül a Karancsalján, a Felsőtold kétgólos hátrányból fordítva gyűrte le a Csitárt, az Egyházasdengeleg bevette Ludányhalászit, a Vanyarc pedig ezúttal Nógrádsipekre nem utazott el. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló:

Karancskeszi Karancs United SE-Ipolytarnóc SE 0-3 (0-1)

Vezette: Stark J. (Kiss D.)

Karancskeszi Karancs United SE: Puporka – Antal Cs., Dienes G., Farkas P. (Bozó, 35.), Mester – Máté B., Lantos, Boros (Farkas R., 43.)(Budveszel, 72.), Lakatos (Orsós, 46.) – Botos T., Rimai. Játékos-edző: Budveszel László.

Ipolytarnóc SE: Illefalvi – Bába, Dienes G., Danczák, Gál I. (Szőrös, 46.) – Ruzsinszki, Kiss Sz., Pál R. (Oláh A., 80.) – Matyóka, Kis P., Bolyós B. Játékos-edző: Bolyós Gergő.

Sárga lap: Rimai

Gól: Bolyós B. (33.), Pál R. (70.), Ruzsinszki (84.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Budveszel László: – Úgy tűnik, nem tett jót nekünk a szabadnap. Ilyen gyenge játékkal még nem álltunk elő a szezonban. Nem is csoda a vereség, még ha az osztály legjobb csapatával is játszottunk. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok.

Bolyós Gergő: – Helyenként jól játszva, magabiztos győzelmet arattunk a szimpatikus házigazdákkal szemben, akiknek sok sikert kívánok.

Karancsalja MSE-Mátramindszent SE 1-3 (1-0)

Vezette: Gecse Z. (Nagy S., Sáfrány Sz.)

Karancsalja MSE: Kucsera – Máté G. (Aranyos, 78.), Mede, Kristóf P., Báder (Henglár, 54.) – Sasvári, Breznyánszky, Fekete Z., Fenes – Oláh T., Nagy Z. (Fekete L., 60.). Játékos-edző: Fekete László.

Mátramindszent SE: Peleskei – Orosz, Bornai, Kovács Gy., Hajas – Bata (Dancsok, 22.)(Kis M., 86.), Csatlós, Nánási, Szekula – Zsákai, Lehoczki. Játékos-edző: Csatlós Csaba.

Sárga lap: Nagy Z., Kucsera, Fekete Z., ill. Orosz

Gól: Oláh T. (32.), ill. Lehoczki (50., 53.), Szekula (78.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Fekete László: – Eseménydús rangadón vagyunk túl! Ha reális akarok lenni, akkor azt kell mondjam, hogy a második félidei hibáinkat kihasználva, valamint az erőnléti problémáink miatt, a rutinosabb vendégcsapat megérdemelten nyerte meg az összecsapást! Azonban meg szeretném dicsérni a játékosaimat ,mert becsületesen végigküzdötték a mérkőzést és végig nagy csatára kényszerítették a bajnokaspiránst! Az első tíz perc megilletődöttsége után átvettük az irányítást és domináltuk ezt a játékrészt, úgyhogy megérdemelt előnnyel vonulhatunk a szünetre .Sajnos a második játékrészben nem tudtunk ezzel a lélektani előnnyel élni. Öt perc alatt fordított ellenfelünk egyéni hibáinkat kihasználva. Ez meg is pecsételte a sorsunkat ,mert a ‘mindszentiek rutinosan visszaálltak, nekünk pedig nem volt annyi energiánk, hogy feltörjük ezt a zárt védekezést. A harmadik bekapott gól elrendezte a pontok sorsát. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! Zárógondolatként még megjegyezném, hogy a játékvezető működése fölháborító volt számunkra. Mezőnyben nem egyenlő mércével mért és egy-hármas állásnál a 85. percben elfelejtett befújni egy százszázalékos tizenegyest. Innen is üzenem neki, hogy üsse fel a szabálykönyvet és nézzen utána, minek kell következnie, ha a kapus a büntetőterületen kívül kézzel érinti a labdát. Annyit segítek, hogy nem közvetett szabadrúgásnak, amit ő ítélt ellenünk! Nem csak miatta veszítettünk, de egy tényezője volt ő is a kudarcunknak! Három mérkőzésünk maradt hátra ennek a bajnokságnak csúfolt ingyencirkuszból, ezeken szeretnénk győzni, hogy megszerezhessük a bronzérmet! Hajrá MESE!

Csatlós Csaba: – Nekünk sajnos az első félidőben nem sikerültek a befejezések, egy kapusról kipattanó labdát pedig bekotortak a vendéglátók, ami kicsit megfogta a csapatomat. A szünetben azt kértem a társaságtól, hogy tegyünk rá még egy lapáttal, ha nyerni szeretnénk. Nagyon sokat változott a játékunk a második félidőben, nem ismertünk elveszett labdát, elég korán tudtunk egyenlíteni majd átvenni a vezetést is. Ezt követően nem álltunk le és képesek voltunk újabb gólt elérni, amivel bebiztosítottuk győzelmünket. Rangadón nyertük, ami növeli sikerünk értékét! Ellenfelünk a mérkőzés végén elismerte, hogy teljesen megérdemelten győztünk, amit ezúton is köszönünk szépen! Nagyon büszke vagytok a csapatomra! Szeretném megköszönni a minket oly sokan elkísérő szurkolóinknak, hogy biztatták a fiúkat! Sok sikert kívánnék a szimpatikus karancsaljai együttesnek a folytatáshoz.

Cserhát TSE Felsőtold-Csitár SE 3-2 (1-2)

Vezette: Pál A. (Bíró-Varga A.)

Cserhát TSE Felsőtold: Nagy I. – Tóth P. (Zeke, 69.), Berzák (Imre Cs., 46.), Balázs S. (Szentgyörgyi, 44.), Kucsik – Ambrus, Hucskó, Nyirjei (Balázs B., 61.), Kobolák (Nagy B., 62.), – Imre D., Klárik. Edző: Nagyvárasi István.

Csitár SE: Fehér – Tóth G., Valah, Baráz, Csernyik Á. – Chikán, Bangó B. (Imre D., 81.) , Bozány (Bangó A., 62.), Csábi M. – Kiss P., Bangó N. (Csernyik P., 62.). Játékos-edző: Csernyik Péter.

Sárga lap: Tóth P., Hucskó, Balázs S., ill. Kiss P., Csábi M.

Gól: Hucskó (26.), Nagy I. (74.), Nagy B. (91.), ill. Bangó B. (19.), Bangó N. (22.)

Jók: Kucsik, Hucskó, Ambrus, Nagy B., ill. Fehér, Bozány

Nagyváradi István: – Bizakodóan vártuk a mérkőzést, ehhez képest nagyon nehezen sikerült otthon tartani a három pontot. Jól kezdtünk, már az első negyedórában gólokkal kellett volna vezetni. Ezt követően meglepett minket az ellenfél és elhúzott két góllal. Sikerült szépítenünk és visszajönni a meccsbe, de a játék nagyon akadozott, rengeteg hibát vétettünk. Az utolsó negyedórát még sikerült jól megnyomnunk, ekkor sem játszottunk jól, de nagyon akartuk a győzelmet. Beszorítottuk az ellenfelet és az utolsó percben megszületett a győztesgól is. Örülünk a sikernek, nagyon nehéz találkozó volt, de főleg magunknak nehezítettük meg. Tavasszal volt olyan meccs, ahol jobban játszottunk, mégsem szereztünk pontot, most ez fordítva sikerült, de hát, ilyen a foci!

Csernyik Péter: – Az első tizenöt percben három szép védést mutatott be a kapusunk, aztán kettő-nullra elmentünk. A szünetig megnyerhettük volna a meccset, de kihagytuk a jobbnál-jobb ziccereket. A második félidő elején leamortizálták két meghatározó játékosunkat a kissé keménykedő hazaiak. Ezután kaptunk egy szabálytalan egyenlítőgólt, nem sokkal később pedig a hosszabbításban megszerezték a harmadikat a hazaiak, minket pedig a végén gólhelyzetben megállított a játékvezető és lefújta a mérkőzést.

Ludányhalászi SE-Egyházasdengeleg FE 1-2 (1-2)

Vezette: Jele T. (Babcsán Zs.)

Ludányhalászi SE: Bakó – Pityi, Havaj, Szenográdi (Puszta, 80.), Demus – Dűz (Bene, 40.)(Bagó, 87.), Rácz P. (Végh M., 60.), Urbán R., Végh T. – Baranyi, Tőzsér. Edző: Földi Gergő.

Egyházasdengeleg FE: Jessin – Sinkó, Jakus, Pete, Gyurik B. – Jambrich Á., Liptai, Sálek, Jambrich P. – Bacskai, Bali. Edző: id. Berkes Balázs.

Sárga lap: Pityi, ill. Sálek

Gól: Baranyi (24.), ill. Liptai (32.), Jambrich Á. (44.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Földi Gergő: – Jól sikerült a szombati csapatépítő. Volt, aki kicsit még a meccsen is beteg volt, de sok mindent sikerült megbeszélnünk és teljesen máshogy mentünk pályára, mint az elmúlt mérkőzéseken. Újra csapatként, barátokként, haverokként. Ez nagyon látszott a teljesítményünkön, végigtámadtuk a kilencven percet. Azt is mondhatnám, egykapuztunk. Az első félidőben meg is szereztük a vezetést, de egy lesgyanús góllal egyenlített ellenfelünk, majd később egy össze-vissza pattogó labdával előnybe is került. A második játékrészre is ugyanolyan lendülettel mentünk fel, mint előtte. Végig hajtottunk. Szép támadásokat alakítottunk ki, de a ‘dengelegi kapus állta a sarat vagy épp a befejezésünkbe csúszott hiba. Úgy gondolom, ha másnap estig játszottunk volna, se rúgtunk volna újabb gólt, de rengeteg helyzetet dolgoztunk volna ki. Nagyon örülök, hogy csapaton belül biztatás volt és nem vita. Itt is köszönöm az egész csapatnak, hogy azt tették, amire kértem őket. Ha tovább tudjuk ezt csinálni, akkor hiszem és tudom, hogy fogunk még tavasszal és ősszel is eredményeket elérni. További sok sikert kívánok a nagyon szimpatikus ‘dengelegi csapatnak. Hajrá LUSE!

id. Berkes Balázs: – Ezen a mérkőzésen is bebizonyította a csapat, hogy több van benne, mint azt a tabella mutatja. A gárda küzdőszellemét, akarását bizonyítja ez a győzelem. Gratulálok minden játékosnak, s remélem, tudjuk folytatni ezt a remek sorozatot.

Doboskút SK-Nógrádsipek-Vanyarc KSE 3-0 (játék nélkül)

A vanyarciak nem álltak ki, a fél órás várakozási idő letelte után pedig a házigazdák végérvényesen szembesültek vele, meccs nélkül kapják meg a pontokat. Mivel a renitens gárda ebben az idényben már harmadik alkalommal nem vállalta kisorsolt bajnokiját, a Versenybizottság asztalán pattog a labda, mi lesz a hányatott sorsú társulat sorsa.

Szabadnap: Nógrádmarcal SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!