,,Célunk, hogy az egyesület nagyon sokáig családiasan és eredményesen működjön”

Gabi

A Tereske KSE elnöki tisztségét átvevő Oláh László úgy érzi, alkalmas lesz megbirkózni a rábízott feladattal.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy váltás történt a nyugati megye háromban szereplő Tereske KSE élén, Kiss Balázs elköszönt a klubtól. Időközben kiderült, kinek a kezébe került a stafétabot, az említett csapatot az elmúlt időszakban játékosként segítő Oláh László lett az egyesület új elnöke. Riportalanyunkat frissen megszerzett tisztsége kapcsán kérdeztük.

– Mikor határozott úgy, át kívánja venni a tereskei egyesületet?

– Amikkor a volt elnök, Kis Balázs barátom úgy döntött, hogy családi okok miatt itt hagyja a csapatot, sokat gondolkoztunk, a továbbiakban ki lenne alkalmas erre a tisztségre – kezdte Oláh László. Voltak olyan emberek, akik ezt a pozíciót elvállalták volna, ők viszont alkalmatlanok lettek volna erre a feladatra. Akkor a csapat egy része elment volna máshová futballozni. Emiatt engem ajánlott a volt elnök. Úgy döntöttünk, ha ő nem marad, akkor én vállalom ezt a posztot.

– Milyen elképzelésekkel vágott neki a feladatnak?

– Első célom az, hogy egyben tudjam tartani a csapatot és együtt tudjunk dolgozni a vezetőséggel. A bajnokságban minél jobb eredményt érnénk el, ez viszont úgy tűnik, nem fog megvalósulni a koronavírus miatt. Meg szerettem volna erősíteni a társaságot új játékosokkal, de mivel fizetni kellett volna értük, így ezt elhalasztottuk nyárra.

– Mi a véleménye a csoport jelenlegi erőviszonyairól?

– Szerintem a dobogós helyek már eldőltek. Egy-két csapat erősített a téli átigazolásnál, részükről lesznek is meglepetések, ha folytatódik a bajnokság, a többi klubnál nem sok változást látok.

– Hogy éli meg ezt a rendkívüli szünetet?

– Sajnos ez az egész világon az egészségről szól. Nagyon nehéz, hogy nincsenek mérkőzések, a fiamat sem tudom hordani edzésekre és mérkőzésekre, mindennap a tereskei focipályán edzünk vele. Remélem, minél hamarabb visszaáll minden a régi kerékvágásba és minden folytatódik tovább.

– Ön még folytatná ezt a szezont?

– Igen, szeretném, minél előbb, mert ez azt jelentené, már nincs járvány. Szerintem mindenki folytatná, még van idő őszig, hogy le tudjuk játszani ezt a bajnokságot.

– Megemlítendő, még a pályán is aktív. Alkalomadtán játékosként is segíti a csapatot.

– Télen még az alapozást is végigcsináltam a csapattal. Nagyon szeretnék minél többet a pályán lenni, de mivel nagyon jó Tereskén a játékosállomány, ezért nem szeretném elvenni a fiataloktól a játéklehetőséget, de ha akármikor számítanak rám, elfogadom és segítem őket a pályán is.

– Tovább is adta a sport szeretetét, hiszen két gyermeke is követte a példáját.

– Igen, nagyon fontosnak tartom a sportot. Nagyon örülök, hogy a fiam a BSE Palóc Farkasoknál rúgja a labdát. A kislányom a Dunakanyar Kézilabda Akadémia színeiben játszik kiemelkedően, az őszi szezont magasabb osztályban szeretné elkezdeni. Nagyon sok időt és energiát fektetek bele, hogy mindkét gyermekem meg tudjon jelenni minden edzésen és mérkőzésen.

– Zárás gyanánt térjünk vissza a tereskei klubra. Milyen ambíciókat dédelget a későbbiek kapcsán?

– Célunk, hogy az egyesület nagyon sokáig családiasan és eredményesen működjön.

Next Post

,,Cél a feljutás"

A jelenleg a megye kettő második helyén álló Nőtincsnél így vagy úgy, de egy osztállyal feljebb kezdenék meg a következő szezont. A Nőtincs SE perpillanat ezüstérmes pozícióban állomásozik az összes többi bajnoksághoz hasonlóan bizonytalan időre felfüggesztett megyei második vonalban. A már most osztályváltásban gondolkodó, így a feljutáshoz elengedhetetlen licencet is […]
error: Content is protected !!