Bőséggel akadhat izgalom a nyugati megye háromban

Becskére látogat az Érsekvadkert II, a Kétbodonyt fogadja a Tereske, Romhányba hivatalos a Nézsa.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 20. forduló:

2019. április 6. (szombat), 16.30:

KSE Becske (8.)-Érsekvadkert SE II (2.)

Hiába a táblázaton látható helyezésbeli különbségek, nyugodt szívvel megállapítható, abszolút háromesélyes meccsnek vághatnak neki a gárdák, a szó szoros értelmében bármit magában rejthet ez a kifejezetten érdekesnek kinéző kilencven perc. Ellentétes mutatókat a hátuk mögött tudva készülhetnek a résztvevők, hiszen míg a tavasszal még hibátlan házigazdák valósággal szárnyalnak, addig a ‘vadkertiek közvetlen vetélytárstól szedtek be csúnya pofont az előző körben. Önbizalom terén tehát a télen megerősödő becskeiek állnak jobban, nem titkolt céljuk pedig, hogy ezúttal egy újabb figyelemreméltó diadallal előrukkolva folytassák menetelésüket. A látogatók tudhatják, nem igazán botolhatnának meg, ha tényleg gondolkodnak a végső elsőségben, ezért valamilyen úton-módon eredményesen kellene zárniuk szombati kiruccanásukat. A hazaiak egy huszáros hadjárattal akár még az ötödik helyet is megcsíphetik, a nem túl fényesre sikerült őszi szereplésük tudatában pedig ez a pozíció igen csak szép teljesítménynek minősülne, szegről-végről tehát még valamilyen célt is üldözhet id. Jele Tibor alakulata. Az viszont biztos, a vendégek számára komolyabb téttel bír ez a csörte, maradjunk annyiban, az aranyéremért hajtó együttesnek vélhetően vért kell majd izzadnia, ha nem üres kezekkel akarja elhagyni a játékteret. Ősszel: Érsekvadkert SE II-KSE Becske 2-2.

Romhány SE (6.)-Nézsa SE (4.)

Ezt a mérkőzést sem mondanánk lefutottnak, kellőképpen megizzaszthatják egymást az élmezőnyhöz tartozó gárdák. A csúfos betlivel melegítő romhányiak hamar jóvátehetik múlt heti kissé meglepő fiaskójukat, egy esetleges győzelem segítségével pedig fel is zárkóznának mostani ellenfelük nyakára. A minél fényesebb medáliáért harcoló vendégek szabadnaposként tudták le az előző fordulót, így kipihenve várhatják soros erőpróbájukat, egyértelműen azzal a céllal, hogy akár simább, akár nehezebb körülmények között, de zsebre tegyék a pontokat. Jelenleg négy társaság érhet oda a bajnoki címet jelentő pozícióba, a szóban forgó brigádok között fellelhetőek a nézsaiak is, akik ugyan tavasszal már kétszer is kikaptak, az eredmények számukra kedvező alakulása miatt kár volna csüggedniük, amennyiben összekapják magukat, még bármit elérhetnek a folytatásban. Némiképp hasonló cipőben téblábolnak az idén már ugyancsak két ízben vereséget szenvedő hazaiak is, ők talán annyival vannak előrébb, hogy ezúttal otthonukban köszörülhetik ki a rajtuk esett csorbát, egyébként előzetesen egyik armada mellett sem tudnánk letenni a voksunkat, tényleg bármi előfordulhat majd ebben az ütközetben. Ősszel: Nézsa SE-Romhány SE 2-2.

2019. április 7. (vasárnap), 16.30:

Tereske KSE (3.)-Kétbodony SE (1.)

A forduló leginkább várt összecsapáson birkózhatnak egy jót az azonos ambíciókat kergető, végső üdvösségben reménykedő legénységek, igazi rangadón dönthetik el a felek, hogy kinek a zsebébe vándorolnak a hatványozott jelentőséggel bíró bajnoki egységek. Perpillanat csupán két pont választja el a gárdákat, így egy esetleges siker révén előznének is a nagy elánnal készülő tereskeiek, erről persze hallani sem akar a közép-csoport előző aranyérmese, minden adott lehet tehát egy kiélezett menethez, ahol nüanszok dönthetnek. A számukra ismerős környezet által járó fórokba joggal belekapaszkodni szándékozó házigazdák egy csúnya blamával indították a tavaszt, ezt követően viszont szépen-lassan lendületbe jöttek, három meccs óta nem kaptak ki, egy fordulóval ezelőtt ráadásul kiemelkedő skalpot gyűjtöttek. A kétbodonyiak szintén felszálló ágban vannak, hiszen bár kétszer egymás után csúfos vereségben voltak érdekeltek, legutóbbi küldetésükön végre kikecmeregtek a gödörből, így kellemes kedélyállapotban indulhatnak útnak. Ezen párbaj kapcsán valóban nem túlzás azzal a kijelentéssel előrukkolni, hogy egy teljességgel nyíltnak ígérkező ki-ki meccsel van dolgunk, komoly csatározásban dönthetik el az érdemi kérdéseket a csapatok, de hogy végül ki örülhet, azt a kezdősípszó előtt szinte megtippelhetetlen megmondani. Ősszel: Kétbodony SE-Tereske KSE 6-0.

Ősagárd LK (10.)-Felsőpetény SE (5.)

Egy eléggé mezeinek tűnő csörtének veselkedhetnek neki a társaságok, érdemi tét már nem lengi körül ezt a menetet, leginkább a becsületükért hajthatnak az egyaránt vereséggel hangoló résztvevők. A második félévet jól kezdő, az előző két fordulóban viszont rendre kikapó ősagárdiak most otthonukban térnének vissza a helyes ösvényre, legjobb arcukat elővéve pedig akár siker is koronázhatja törekvéseiket a nagyjából hasonló mérleget maga mögött tudó riválissal szemben. A látogatók úgy indították a tavaszt, akár még a dobogóval is szemezgethetnek, mostanra azonban kikristályosodott, legjobb esetben jelenlegi helyezésüket tarthatják meg, egy újabb vereség pedig azt jelentené, még a felsőházi tagságért is meg kell majd küzdeniük a későbbiekben. Úgy véljük, egy tipikusan olyan találkozón mérhetik össze tudásukat az együttesek, ahol sokat nyomhat a latba a hazai pálya előnye, ez lehet az az adalék, ami elbillentheti a mérleg nyelvét, és ugyan gyorsan hozzátennénk, ettől függetlenül természetesen a felsőpetényiekben is meglehet a kellő potenciál ahhoz, hogy idegenben is legyűrjék a másik oldalt, összességében egy nyúlfaroknyival több sansszal illetnénk a házigazdákat. Ősszel: Felsőpetény SE-Ősagárd LK 1-3.

Szondy SE Hont (13.)-Erdőkürt SK (9.)

A maga nemében eléggé érdekes viaskodás is kikerekedhet ebből a párbajból, mostanában ugyanis mindkét alakulat határozott életjeleket adott magáról. A szezon második felének teljes egészét saját pályán lejátszó hontiak két körrel ezelőtt remek diadalt tehettek zsebre, nemrégiben ráadásul kis híján megint váratlant húztak, végül azonban akkor beleszaladtak a késbe, az utolsó pillanatokban beszedett gólokkal maradt alul az őszhöz képest masszívabbá váló Garazsi-brigád. A vendégek három fellépés óta veretlenek a bajnokságban, az előző két mérkőzésüket tükörsimán húzták be, kedvüket talán a szerdai kupakaland szeghette, ahol a várakozásoknak megfelelően könnyűnek találtattak megye egyes ellenfelükkel szemben. Persze az erdőkürtiek is tisztában lehetnek vele, nekik inkább vasárnap kellene majd jól szerepelniük, amennyiben túl vannak már a hétközi pofonon, apait-anyait beleadva növelhetik idénybeli sikereik számát. Mindent összevetve, kiegyenlített kilencven percre számítunk, az esélyeket nagyjából fifti-fiftire adnánk, bármit magában rejthet ez a találkozó. Ősszel: Erdőkürt SE-Szondy SE Hont 3-1.

Ipolyszögi SE (11.)-Keszegi SE (12.)

Ezen párbaj előtt is a sötétben tapogatózunk a labda útjára indulását megelőzően, még csak sejteni sem lehet, mire mehetnek majd egymással a tabellán szomszédként tanyázó gárdák. Fontos talány, hogy a tavasszal nem éppen tündöklő, két hete nagyon csúnya blamában érintett ipolyszögiek túl vannak-e már a nem mindennapi verésen, idejük volt a sokk kiheverésére, hiszen az előző kört szabadnaposként töltötték. Velük ellentétben, a látogatók önbizalom terén jól állva vethetik bele magukat az újbóli küzdelembe, a szép diadallal hangoló társaság evés közben jön meg az étvágy alapon ezúttal sem adná alább egy jó eredménynél, legutóbbi énjét bemutatva pedig akár újra győzhet a tavasszal már kétszer nyerni tudó társulat. A mezőny legalján vegetáló legénységek összeröffenésében nem igazán lehet egyik oldalt sem több sansszal felruházni, az otthonuk által kölcsönözendő erő a házigazdák malmára hajthatja a vizet, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a lelkes keszegiek részéről, ha meg tudnák fricskázni közvetlen vetélytársukat, nyílt sisakos csörte keretein belül dönthetik el a felek, hogy melyikőjük konstatálja majd több örömmel a hármassípszót. Ősszel: Keszegi SE-Ipolyszögi SE 3-3.

Szabadnap: Patak SE, Legéndi SE.

error: Content is protected !!