Az Érsekvadkert II lett a nyugati megye három bajnoka

Kiütéses diadal után ünnepelhetett az aranyérmes, szép pontot szerzett a Romhány, döntetlen született Becskén, újra simán győzött az Ősagárd, nem állt ki az Erdőkürt és a Legénd.

A legutóbbi hétvégén a huszonkilencedik fordulót zavarták le a nyugati megye háromban. Az aktuális meccseket követően meglett a bajnok, a Keszeget kiütő Érsekvadkert kettő matematikailag is révbe ért, mivel a Tereske megbotlott Romhányban. A további találkozók kapcsán elmondható, remizett a Becske és a Felsőpetény, az Ősagárd ezúttal az Ipolyszögöt fektette két vállra az Erdőkürt pedig Patakra, míg a Legénd Hontra nem ment el. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 29. forduló:

Érsekvadkert SE II-Keszegi SE 9-1 (5-1)

Vezette: Szabó L. (Babcsán Zs., Rácz D.)

Érsekvadkert SE II: Szabó T. – Pálfi, Herczeg, Hustyava (Beluczki, 46.), Farkas (Halai, 60.) – Pap (Fábián L., 66.), Pádár (Csejk, 46.), Mácsik (Gréczi, 80.), Medvik – Szabó L., Sipos (Gubik, 72.). Játékos-edző: Gubik Ákos.

Keszegi SE: Muszta – Rudolf, Murcsik, Csetényi (Gyetván A., 85.), Kapoun – Turcsán, Viczena, Gyetván T., Nagy G. –Terman, Hekli. Edző: Gyetván Attila.

Sárga lap: Mácsik

Gól: Szabó L. (13., 19., 42., 43., 55., 59., 81., 86.), Pap (23.), ill. Hekli (22.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Gubik Ákos: – Szeretném megköszönni a csapatnak a hozzáállást és az egész éves munkát, illetve szeretném megköszönni a támogatóknak, a szurkolóknak, hogy végig velünk voltak, buzdítottak és segítették a csapat működését. A mérkőzésről annyit, hogy elég görcsösen kezdtünk, a szombati eredmények tudatában tisztában voltunk vele, ha győzünk, akkor megvan a bajnoki cím. Az elejére ez rá is nyomta a bélyegét, sok helyzetet kialakítottunk, de egy ideig valahogy nem jöttek össze a gólok. Aztán valahogy sikerült beindítani azt a bizonyos szekeret, és egy könnyedebb találkozón megszereztük a három pontot. Köszönjük a keszegiek hozzáállását. A bírói hármas nagyon jól tevékenykedett. A lefújás után volt egy jó nagy ünneplésünk, ahol jól éreztük magunkat. 

Gyetván Attila: – Először is, gratulálok a magam és a csapatom nevében az Érsekvadkert II csapatának a bajnoki cím megszerzéséhez. Részükről ideális ellenfél voltunk, sajnos nem tudtuk nehézzé tenni számukra a pontok megszerzését. (Az okokat részben magunkban, részben tőlünk független körülményekkel magyarázhatjuk.) A mai napon nagyon kijött a két csapat helyezésben és tudásban is megmutatkozó különbség. A négyes számú játékossal, Szabó Leventével egyszerűen képtelenek voltunk lépést tartani, egymaga eldöntötte a mérkőzést. A rutinos játékvezetőkön egy vitatott szituációt lehet számon kérni, de rajtuk nem múlott semmi. A fiatal partjelző kolléga tevékenységét határozott mozdulatai és jelzései nagymértékben segíthetik majd későbbi pályafutása során!

Romhány SE-Tereske KSE 1-1 (1-1)

Vezette: Holecska A. (Szemesi Zs., Bera B.)

Romhány SE: Tóth F. – Seres M., Kohári, Bóta (Pribelszki, 86.), Berta Marcell – Varga R., Klenk, Marsicki, Mudroncsik (Stvorecz, 90.) – Hegedűs, Varga B. (Molnár I., 87.). Edző: Seres István.

Tereske KSE: Molnár P. – Sinkó, Franka, Vas, Jakubecz – Kiss G., Majer, Petrezsely, Dóbiás P. – Dóbiás D., Gáspár Zs. (Kosik Zs., 78.). Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Klenk, Berta Marcell, Varga R., Tóth F., Varga B., ill. Kiss G., Vas

Gól: Bóta (43.), ill. Gáspár Zs. (33.)

Jók: az egész csapat, ill. Franka, Vas

Seres István: – Az előjelek alapján nem mi voltunk az esélyesei a mérkőzésnek. Csak hát, a labda gömbölyű. Sajnos kényszermegoldással kellett a kapusposztot megoldani, amit rutinos csatárunk vállalt magára. Erős akarattal és jó játékkal rukkoltunk elő! Húsz percig teljesen mi játszottunk. A vendégek az első félidőben, de talán az egész meccsen nem alakítottak ki nagy helyzetet. Egy sután visszarúgott labdából mégis gólt tudtak szerezni, mert magunk sem hittük, hogy azt tudatosan meg lehet játszani. Sajnos erre nem lehetett fölkészülni. Kár volt érte. De azért tudtuk a focinkat tovább játszani. Volt is egy szép szabadrúgásunk, ami a fölső lécen csattant, és a kipattanót is mi szereztük meg, de sajnos kimaradt. Közben büntetőt reklamáltak a tereskeiek, de alaptalanul. Majd a félidő végén egy szemfüles labdaszerzést már kihasználtunk. A szünetben nagy dolgom nem volt, hiszen jól fociztunk és mindenki tudta a dolgát. A második félidőben is jobban teljesítettünk, helyzet nekünk adódott, de nem adták meg a belőle szerzett gólt. Lest ítéltek, miután szép kiugratós passzból két embert lefutott a játékosom, és a kapusnak esélyt nem hagyva, belőtte a lasztit! Megfosztották a győzelemtől a csapatomat. Kár érte, mert rászolgáltunk! Sárga lapokkal is megszórtak, csak őket nem, pedig, ha ide, akkor oda is kellett volna adni. De elmúlt, és ismét van jó alapunk a következő, egyben szezonzáró mérkőzésre. Köszönöm csapat!

Kiss Balázs: – Elcsesztük! Megpróbáltunk a hétvége mérkőzéséhez mérten futballozni, ami most sajnos csak félig sikerült. A mérkőzés előtt fölvázoltam mindenfajta verziót, a különféle esetekben, ilyen érmet szerezhetünk, de sajnos azt vettem észre a csapaton, ha nekünk “kötelező” meccsünk van, nem megy. Van az az alaptörvény, hogy hátul nem lehet hibázni, mi sajnos megtettük, amiből kiegyenlítettek. Ezután nem sikerült kihasználnunk a helyzeteket, körbelőttük a kaput. Tóth Feri barátomnak üzenném, hogy nagyon nagy kapust csináltunk belőle ezen a találkozón, pedig ő nem is kapus, de tényleg komoly védései voltak. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult. A játékvezetésről annyit, hogy az első félidőben nem kaptunk meg egy százszázalékos tizenegyest. A romhányi kispad folyamatosan fölugrált minden szabadrúgásnál is sárga lapokat követelt, meg lehet nézni, ki mennyit kapott, mi kettőt, ők pedig ötöt, de nem szeretnék ebbe belefolyni. Elfáradtunk a végére. Várjuk az utolsó mérkőzést, ami szintén élet-halál kérdés lesz, hogy másodikok vagy harmadikok leszünk. Még egyszer mondom, ha nálunk tétről van szó, az semmi jót nem jelent, lehet, most sem fog majd emiatt menni, de bízunk benne. Gratulálunk az Érsekvadkertnek a bajnoki címhez, sajnos nem tudtuk fontossá tenni a sorozatot az aranyérem szempontjából.

KSE Becske-Felsőpetény SE 1-1 (0-0)

Vezette: Berta I. (Babcsán Zs., Jakus K.)

KSE Becske: Bóta – Verner, Hári, Gangl (Jantos, 38.), Nyúl – Gyetvan (ifj. Jele, 46.), Molnár J., Proksza, Takács J. – Szalatnyai, Takács B. Edző: id. Jele Tibor.

Felsőpetény SE: Piszár – Karacs, Tóth P., Rodák L., Szalai – Sulyán, Hugyecz, Hriagyel (Albert I., 53.), Rendi – Pogácsás (Varga B., 70.), Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Szalai, Tabics, Hugyecz

Gól: Molnár J. (72.), ill. Sulyán (83.)

Jók: senki, ill. Piszár, Sulyán, Karacs, Varga B., Rodák L., Tóth P.

id. Jele Tibor: – A meccs előtt dédádóval számoltam, hogy ki legyen a kapus, a mérkőzés végén pedig rájöttem, hogy az óvodában nekünk büdös zokni volt a jelünk.

Laczkovszki Zsolt: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol igazságtalan döntetlen született, mivel a Becskét erősítette a játékvezetői gárda is. Legalább ne ennyire nyilvánosan és szemmel láthatóan tették volna! Sok helyzetet kialakítottunk, de sajnos azokat nem tudtuk gólra váltani. A hazaiaknak is voltak nagy kihagyott ziccerei, de egy góllal jobbak voltunk a meccsen, ahogy labdabirtoklásban is, de otthonában nem verhettük meg az ellenfelet. A 88. percben megszereztük a második találatunkat, amit egy konzultálás után les miatt visszavont a játékvezető! Pedig szó nem volt róla! A jogos büntetőnket se fújta be a spori! Azt sem szankcionálta, hogy Jele úr dobálta be a labdát a fiainak és többször a pályára vonult! További sok sikert a becskeieknek, remélem, ősszel nem lesz szükség nekik a bíró segítségre! Én köszönöm a csapatomnak, hogy szívvel-lélekkel küzdött mindenki a szezonban, és a szurkolóinknak is, hogy minden mérkőzésen buzdítottak minket! Ősszel folytatjuk! Hajrá ‘Petény!

Ipolyszögi SE-Ősagárd LK 1-4 (1-3)

Vezette: Makovinyi Z. (Homoki G., Nánási J.)

Ipolyszögi SE: Selymes – Sági, Tóth Cs., Tóth J., Maglódi – Kovács I. (Tóth Z., 15.), id. Trepinszki, Tóth Á., Bognár – Jakus, ifj. Trepinszki. Játékos-edző: Takács Gergely.

Ősagárd LK: Balogh – Kuska (Virág, 71.), Hauzman, Leányvári, Mezei – Farkas, Horváth A., Tóth M., Janecska – Rácz A. (Homolya, 85.), Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Sárga lap: Janecska

Gól: ifj. Trepinszki (17.), ill. Barnoki (13.), Rácz A. (16., 84.), Tóth M. (44.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Takács Gergely: Utolsó hazai mérkőzésünk híven tükrözte egész tavaszi vesszőfutásunkat. Szerettük volna kitartó szurkolóinkat győzelemmel megörvendeztetni, de sajnos nem sikerült! Elnézést kérünk mindenkitől a tavaszi szereplésünkért, reméljük, a következő szezon jobb lesz!

Gyuricza Zoltán: Gólra törően, támadólag léptünk fel, aminek hamar kétgólos előny lett a jutalma. Ez magában hordta a kontrák veszélyét, egyet be is tudtak fejezni a hazaiak, innentől mi kerültünk nyomás alá, de pont a legjobbkor, a félidő lefújása előtt egy szabadrúgást értékesítve, újra megnyugtatóbb előnyre tettünk szert. Ezzel a fórral jól gazdálkodtunk a második félidőben, sőt növelni is tudtuk. Egy kulturált, a focit játszani akaró ellenfelet győztünk le, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban. Sorozatban öt győztesmeccsel a tarsolyunkban vághatunk neki a tavasz legnehezebbnek ígérkező találkozójának.

Patak SE-Erdőkürt SK 3-0 (játék nélkül)

Az erdőkürtiek létszámgondok miatt nem utaztak el a patakiakhoz, akik így meccs nélkül kapták meg a pontokat.

Szondy SE Hont-Legéndi SE 3-0 (játék nélkül)

A legéndiek úgy gondolták, egy héttel előbb fejezik be a szezont és nem mennek el a hontiakhoz, akik így találkozó hiányában jutottak hozzá a bajnoki egységekhez.

Szabadnap: Kétbodony SE, Nézsa SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!