Akadt egy-két váratlan esemény a nyugati megye háromban

Fontos sikert aratott a Tereske, ismét nyert a Rétság, szép skalpot szerzett a Keszeg, a címvédőtől csent pontot a Romhány, idegenben örülhetett az Ipolyszög, simán győzött az Erdőkürt, nem állt ki a Nézsa.

Az elmúlt hétvégén a harmadik forduló mérkőzéseivel folytatódott a nyugati megye három. Az aktuális programban a Tereske legyűrte a Becskét, a Rétság elbánt a Legénddel, a Keszeg szép győzelmet aratott a Felsőpetény felett, a Romhány pontot rabolt az Érsekvadkert kettőnél, az Ipolyszög nyerni tudott Honton, az Erdőkürt helybenhagyta az Ősagárdot, a Nézsa pedig nem ment el Patakra. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 3. forduló:

KSE Becske-Tereske KSE 2-3 (2-2)

Vezette: Nánási J. (Reviczki J., Moldován P.)

KSE Becske: Földvári – Hári, Tóth B., Gangl, Bóta – Szőllősi (Takács K., 63.), Takács J., ifj. Jele, Radics – Takács B., Kosik (Ferkó, 46.). Edző: id. Jele Tibor.

Tereske KSE: Candidó – Mészáros (Kosik Zs., 87.), Vas, Ocsenász, Koczka (Dohány, 73.) – Kiss G., Jakubecz, Váró, Dóbiás P. – Babicz, Medvik. Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Kosik, Ferkó, ill. Kiss G., Babicz

Gól: Radics (12.), Kosik (17.), ill. Váró (8.), Mészáros (39.), Babicz (81.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

id. Jele Tibor: – Gratulálok a vendégcsapat győzelméhez. A mieinknek egy szót ajánlok: alázat! A meccs végén jött az igazi csattanó, Nils Holgersson a vadludakkal Becskéről szállt föl egy újabb körútra, és csak annyit mondott nekem: “kell ez neked, cigánygyerek?!”

Kiss Balázs: – A szombati naphoz képest, elég szép arányban voltunk jelen, volt két cserénk is. Ígértem, hogy megpróbálunk a hétvége mérkőzésének megfelelően játszani, ami sikerült is, de nem volt egyszerű menet, mert sokáig ikszre állt a meccs, de aztán Babicz András be is bizonyította leigazolásának jogosságát, mert az utolsó percekben megszerezte a győztesgólt, aminek nagyon örültünk. Egyszer szabadrúgásból, kétszer akcióból találtunk be, ami nekem és Pusztai Attilának jelent valamit a jövőre nézve. Becskéről senkinek nem lesz egyszerű elhozni a pontokat, van egy titkos fegyverük, amiből mindkét góljukat elérték, de nem árulom el, hogy más ne tudjon róla. Egyébként elég sportszerű találkozó volt, jó játékvezetés mellett, további sok sikert az ellenfélnek.

Rétság VSE-Legéndi SE 5-2 (3-2)

Vezette: Krausz T. (Szolik M.)

Rétság VSE: Varga M. – Maglódi, Havay B., Ujlaczki (Havay Z., 88.), Benkő R. – Benkő T. (Dezső T., 78.), Burai, Homolya E., Rácz A. – Homolya A., Pintér.

Legéndi SE: Kalla (Lőrinczi, 28.) – Erdei, Durucz F., Virág (Kovács K., 75.), Hóvári (Tóth J., 74.) – Radics K. (Filip, 65.), Molnár (Fazekas, 33.), Füle, Tóth K. – Nyúl, Franyó. Edző: Bujnyik János.

Gól: Havay B. (13.), Homolya A. (19.), Pintér (39., 69., 86.), ill. Nyúl (35., 45.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bujnyik János: – Tizennyolc fővel mentünk el, ami elég kecses volt az előző fordulóhoz képest. Nagyon jó mérkőzésnek néztünk elébe, és az is volt. Sajnos a régi kapusunk csak huszonnyolc percet bírt, egy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk. Az első félidő után három-kettővel fordultunk, három másodpercben belül két olyan szituáció volt, hogy a rétsági hátvéd teljesen, szemmel láthatóan kézzel vette le a labdát, de a bíró azt mondta a szünetben, le volt szorítva. Viszont nem emiatt kaptunk ki. A második félidő végére elfáradtunk fejben. Gratulálok a hazaiaknak, szerintem kevesen fognak náluk nyerni. Bízom benne, megmarad ez a létszám, ha pedig így fogunk fölállni, akármi megtörténhet a következő hétvégén. Reméljük, jobban ébredünk, mint legutóbb! Két olyan bírót kaptunk, akiknek ez volt az első meccse. További sok sikert nekik, van még mit gyakorolniuk!

Keszegi SE-Felsőpetény SE 2-1 (1-0)

Vezette: Balázs Z. (Kiss T.)

Keszegi SE: Rojkovics G. – Rudolf, Murcsik, Csetényi, Kapoun – Turcsán, Gyetván T., Terjék , Belencsák – Irk (Bogdán, 21.), Hekli (Karaba, 76.). Edző: Gyetván Attila.

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth P. (Hriagyel, 46.), Rodák L., Szalai (Garai, 68.), Sógor – Hugyecz, Belovai, Varga B. (Kovács K., 60.), Sulyán – Pogácsás, Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Kapoun, ill. Tabics, Pogácsás, Sógor, Kovács K.

Piros lap: Murcsik (89., Keszegi SE)

Gól: Bogdán (38.), Belencsák (78.), ill. Hugyecz (70.)

Jók: Csetényi, Terjék, Belencsák, ill. Belovai, Varga B., Sógor M., Hugyecz

Gyetván Attila: – Kitűnő időben, sok néző előtt, egy kifejezetten harcos mérkőzésen szereztük meg az első győzelmet ebben a szezonban! Talán azoknak, akik nem látták a meccset, meglepetés lehet a végeredmény, de fiatal csapatunk már az előző fordulókban is helyenként jól játszott, most már tudatosan, eredményesen is. Az ellenfél érzésem szerint némi mezőnyfölényben focizott, de kapunkat leginkább a pontrúgásaik veszélyeztették, amiből egyet sikerült gólra váltaniuk. Mi is pontrúgás után szereztük meg a vezetést, egy kapusról kijövő labdát vágott életerősen a léc alá cserecsatárunk. A három pont sorsát eldöntő gólt egy szép akció végén szerezte  Marcell, az öt, tizenhét év alatti játékosunk egyike! A mérkőzés végi jelenetekért kár (a kiállításért két sárgával főleg), de úgy látszik, az ellenfélhez a meccs végi pankráció már hozzátartozik. Sérültjeiknek mielőbbi felépülést, a csapatnak további sok sikert! Megnyugtatásukra csak annyit mondanék még, hogy nem a leggyengébb ellenféltől kaptak ki!

Laczkovszki Zsolt: – Szomorú hétvége volt ez számunkra. Bartos János “Barézi”, eltávozott egy tragikus baleset során. A csapat gyökeres tagja volt a nyolcvanas évektől fogva, tagja volt a bajnokságot nyerő gárdánknak is. Kihatott ránk ez a szörnyű tragédia! Persze nyerni akartunk, mint mindig, de hiába volt tizenhárom helyzetünk, csak egyet tudtunk gólra váltani, míg ellenfelünknek sikerült háromból kettőt, így kikaptunk. Javítanunk kell ezen a téren, bízok a csapatban, megyünk tovább. Hugyecz József jó harminc méterről szerzett hatalmas gólt szabadrúgásból, ő a csapat egyik húzóembere, nagyon büszke vagyok rá! Hajrá ‘Petény!

Érsekvadkert SE II-Romhány SE 1-1 (0-1)

Vezette: Makovinyi R. (Berki A., Szolik M.)

Érsekvadkert SE II: Partos – Varga V., Herczeg, Hustyava, Farkas – Csejk (Beluczki, 62.), Győrfi J. (Kürtössy, 58.), Gubik, Dávid M. – Szabó L. (Bella, 80.), Sipos. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Romhány SE: Paróczi – Seres M. (Máthé, 67.), Hornyák, Majer, Tessedik (Boros, 65.) – Berta (Tóth F., 73.), Nagy B. (Dóka, 46.), Jávor, Pribelszki – Marsicki (Orsós, 10.)(Varga R., 55.), Hegedűs. Edző: Seres István.

Sárga lap: Sipos, Kürtössy, ill. Hornyák, Tóth F., Dóka

Piros lap: Farkas (86., Érsekvadkert SE II)

Gól: Farkas (75.), ill. Hegedűs (19.)

Jók: Farkas, ill. az egész csapat

Gubik Ákos: – Nagyon beragadtunk ennél a startnál. Az első félidei játékunk katasztrófa volt, teljesen bennmaradtunk az öltözőben. A másodikban már nyomokban láttam focihoz hasonlító dolgokat, kis szívet, hajtást is, de sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettük volna. Remélem, össze tudunk állni, aztán rendeződnek a gondok. Dolgozunk és megyünk tovább!

Seres István: – A tavalyi bajnok otthonában vendégeskedni nem egyszerű feladat. Produkáltunk két ellentétes félidőt. Az elején megfosztottak egy büntetőtől. Aztán rögtön sérülés miatt meg kellett bontani a csapatot. Ezt követően szereztünk egy szabadrúgásgólt. A félidő után nehézkesebben ment a játék, többet kellett védekezni. A cserékkel sem tudtunk kellően frissülni, továbbra is nyomtak a hazaiak, majd gólra is váltották fölényüket. Végül igazságos eredmény született.

Szondy SE Hont-Ipolyszögi SE 1-2 (0-1)

Vezette: Korbely Zs. (Moldován P., Rácz D.)

Szondy SE Hont: Bander – Ruzsa, Garazsi D. (Vasas, 80.), Makrai, Buzás (Zsarnóczay, 71.) – Kupecz K., Pál L., Majer, Pásztor (Kupecz N., 57.) – Oláh Á., Vig (Kovács P., 46.). Edző: Garazsi József.

Ipolyszögi SE: Ivanics – Sági, Tóth Cs. (Bognár, 73.), Tóth J., Maglódi (Tóth Z., 73.) – Zagyi, Kovács I., id. Trepinszki, Tóth Á. – Keresztes, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: id. Treponszki Sz., ill. Tóth J.

Gól: Kupecz K. (69.), ill. id. Trepinszki (4.), Takács G. (90.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Garazsi József: – Csík címszavakban: lélektelen játék, lötyögés a pályán, egyénieskedés, önfejűség, a csapatjáték egyenlő a nullával, a győzni akarásnak pedig még a pislákoló fénye sem látszódott három-négy emberen! Talán, mintha a fél csapat akart volna játszani, a többiek valamiért nem. Megkaptuk a szokásos korai gólunkat, aztán még lélektelenül is végigtámadtuk a meccset. Az első félidőben már nem sikerült gólt rúgnunk, aztán a másodikban siker koronázta törekvéseinket, ekkor már kezdtek a fiúk ébredezni, nagy tételben mertem volna rá fogadni, hogy nyerünk! Ezt követően megint kihagytunk egy tizenegyest, rúgtunk két kapufát, kihagytunk legalább öt, ajtó-ablak ziccert, majd ahogy lenni szokott, a kivárásra játszó ipolyszögiek, az utolsó percben újra betaláltak a második kaput érő lövésükből! Ennek az volt a szépséghibája, hogy háromszori lesállás előzte meg a gólt, nem tudom, miért nem intette be az asszisztens, pedig mindenki látta! Három mérkőzés alatt, hat, kaput eltaláló lövésből, négy gólt kaptunk. Még azt sem lehet mondani, hogy rossz a védekezésünk és a kapott találatok száma sem vészes, de a kihagyott helyzetek már igen! De például, ha értékesítjük a két tizenegyest, most hét pontunk van, egy helyett, csak ugye a fociban nincsen “ha”… Azt el tudom fogadni, hogy egy jó mérkőzésen vereséget szenvedünk egy erősebb csapattól, de azt nem, hogy kikapunk egy gyengébbtől, nem lebecsülve az ipolyszögieket. Sajnos egyes emberek túl sokat képzelnek magukról a pályán, el fogok velük beszélgetni, hogy ez így nem megy tovább! A szezon előtt lenyilatkoztam, hogy milyen bizakodó vagyok, mert tudtam, hogy ezek a srácok többre képesek, de valami miatt bennük marad! Azon gondolkodom, ennek mi az oka, hogy éppen szépen vagy csúnyán kell velük beszélni, de elárulok, a következő meccs előtt én inkább az utóbbi megoldást fogom választani! Remélem, kiáll ellenünk a Nézsa, de ha nem, legalább lesz egy győzelmünk kapott gól nélkül… Bízom benne, lesz meccs, inkább játsszunk, nem szeretem a visszalépéseket, ha mégsem tudnak kiállni, akkor szóljanak! Mostanában nem foglalkoztam a bírókkal, most is csak annyit mondok, hogy kritikán aluli volt, amit a játékvezető művelt a pályán, végig össze-vissza fújkált, mintha valami idegen bolygóról került volna ebbe a közegbe! Nem miatta kaptunk ki, de mindenki vele foglalkozott. Nekem nagy büntetés volt ez a vasárnap, és nem azért, mert kikaptunk, hanem mert a lélektelen játéknak ez lehetett az eredménye! Mi fognak velünk csinálni a jobb ellenfelek, két számjegyű lesz a győzelmük? Gratulálok az Ipolyszögnek, ha szerencsével is, de hazavihették a három pontot. Magunknak mielőbbi javulást kívánok…

Takács Gergely: – Az első félidőben sikerült jól elkapnunk a fonalat, pár perc elteltével megszereztük a vezetést, aztán mi irányítottuk a játékot, de nem sikerült lezárnunk a mérkőzést. Fordulás után a hazaiak fokozatosan átvették az irányítást, majd egy kontratámadásból kiegyenlítettek. Ezután egy könnyű síppal befújt büntetőből megszerezhették volna a vezetést is, de kapusunk bravúrral hárította azt! A hajrában ajtó-ablak ziccert hagytunk ki, majd az utolsó percben sikerült eldöntenünk a három pont sorsát! A győztesgólomat a hazaiak edzőjének szeretném ajánlani, egy levél “Xanax” mellé, mert válogatott szidalmakkal illette csapatunk játékosait, szurkolóit, a játékvezetőket is, nem bírta elviselni, hogy nem minden úgy alakul, ahogy ő eltervezte!

Erdőkürt SK-Ősagárd LK 3-0 (1-0)

Vezette: Szabó T. (Bacsa Gy.)

Erdőkürt SK: Tóth B. – Czeba (Koncz, 46.), Urbán Cs., Horváth Z., Nagy B. – Makó T. (Bakos, 58.), Oravecz, Makó M. (Radics, 84.), Moór – Futó, Oláh T. (Szlavkovszki M., 46.)(Hegedűs, 60.). Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Ősagárd LK: Kapuszta – Virág (Fehér, 60.), Leányvári, Kraft, Farkas – Hugyecz, Holecz, Horváth A., Balogh – Janecska Gy., Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Sárga lap: Farkas, Hugyecz

Gól: Oravecz (42.), Makó M. (52.), Futó (72.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Hegedűs Gábor: – Nehezen törtük fel az ellenfelünk védelmét, csak az első félidő vége felé tudtuk megszerezni a vezetést. Végig jobban játszottunk, a helyzetek alapján nagyobb arányban is győzhettünk volna. Így is szép sikert arattunk, mindenki odatette magát, a három pont volt a cél. Gratulálok a csapatnak!

Gyuricza Zoltán: – Teljesen felesleges szócséplés játékról, küzdelemről, helyzetekről értekezni, a lényeg, hogy három gólt kaptunk és egyet sem szereztünk. Gratulálok a hazaiaknak.

Patak SE-Nézsa SE 3-0 (-játék nélkül)

A nézsaiak nem álltak ki, ezért a patakiak mérkőzés nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Kétbodony SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!