A papírformák mellett férfias csaták jellemezhetik a keleti megye hármat

Ezúttal a Felsőtolddal bánna el a Mátramindszent, csalódott csapatok csapnak össze Karancsalján, Ludányhalásziban menetelne tovább a Csitár.

Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, 9. forduló:

2019. október 19. (szombat), 15.00:

Mátramindszent SE-Cserhát TSE Felsőtold

Ismét egyértelmű favoritként húzhatnak kesztyűt az előző két körben hárompontos küldetést kivitelező házigazdák, mellébeszélés nélkül illene nyernie az éllovasnak. A látogatók finoman szólva sem sziporkáztak az előző időszakban, és ugyan legutóbbi fellépésükön nagy nehezen legyűrték a sereghajtót, az a siker pusztán halovány sebtapasznak nevezhető korábbi Canossa-járásukhoz viszonyítva. Az is lehet, a felsőtoldiaknak jól jött az elmúlt fordulóban esedékes pihenőjük, ettől függetlenül viszont ezúttal az esélytelenek teljes nyugalmával kelhetnek útra, már az is megsüvegelendő tettnek minősülne, ha képesek volnának megnehezíteni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldal dolgát. A ‘mindszentiek semmiképpen sem hibázhatnak, ha komolyak a szándékaik a bajnoki cím kapcsán, kellő odafigyeléssel pedig akár több góllal is elintézhetik a kifejezetten nehéznek ígérkező kirándulás elébe néző vendégeket, akiknek a szombati játéknap lévén még létszámgondok is csökkenthetik az amúgy is halovány sanszot arra, hogy kisebbfajta csodát kivitelezzenek.

Karancsalja MSE-Doboskút SK Nógrádsipek

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat az egyaránt búfelejtésben reménykedő gárdák, érdekes kilencven percnek nézünk elébe, alaposan megizzaszthatják egymást az előző kört fájó fiaskókkal befejező résztvevők. A mögöttünk hagyott hétvégén öt győztes hadjárat után alulmaradó karancsaljaiak nyilván visszatérnének a helyes ösvényre, ehhez azonban lesz egy-két szavuk a két vesztes csörtével hangoló látogatóknak is, akik szintén folytatnák korábbi eredményes lépegetésüket. A szó szoros értelmében hatpontos viaskodással állunk szemben, hiszen egy esetleges sikerrel beérnék közvetlen riválisukat a vendégek, amennyiben viszont kikapnak, nagy valószínűséggel el kell köszönniük ambiciózusabb törekvéseiktől. Az imént említett adalék még inkább pikantériát kölcsönöz a mérkőzésnek, éppen ezért, nem elhanyagolható, miképpen pereg le az összecsapás, fontos sikert tehet zsebre az örvendő brigád. Szerintünk egy tipikusan olyan párharccal van dolgunk, melyben kiemelt jelentőséggel bírhat az ismerősebb környezet, ez az a tényező, ami egy kicsivel a házigazdák irányába billentheti a mérleg nyelvét, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák majd a lefújást a ‘sipekiek.

Kazár KSE-Nógrádmarcal SE

Ennek a találkozónak megvan a határozott esélyese, nevezetesen a remek diadallal hangoló kazáriak, akik akkor érnek igazán valamit az elmúlt fordulóban kivívott parádés idegenbeli győzelmükkel, ha ezúttal elbánnak a jó ideje csak szenvedő sereghajtóval is. A roppant nehéz heteken túleső, általában méretes zakókat feljegyző ‘marcaliakat illető legkomolyabb talány, egyáltalán kiállnak-e, ne vegyünk rá mérget, hogy egyáltalán nekivágnak a nem túl sok kellemes élménnyel kecsegtető kirándulásnak. Amennyiben sor kerülne az egyoldalúnak kinéző meccsre, csak a házigazdákon múlhat, hány gólig jutnak, gyakorlatilag semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel a gyötrelmes idényben érdekelt vendégek irányába, igazi blamaként kerülne be a köztudatba, ha nem tudnák érvényesíteni a papírformát a perpillanat masszív középcsapat jelzővel ellátható, a táblázaton minél feljebb vágyódó hazaiak, akik jobbik arcukat bemutatva csúnyán elverhetik a már-már reménytelenül sodródó tök utolsót.

2019. október 20. (vasárnap), 15.00:

Ludányhalászi SE-Csitár SE

Ezen összecsapást megelőzően is kellő nyugalomban mondhatjuk ki, hogy kötelező jelleggel kellene nyernie a táblázaton jóval előrébb tanyázó armadának, nem ismerhetnek pardont az ez idáig remek évadot felvonultató, zsinórban ötször örvendő csitáriak. A házigazdák öt vesztes erőpróbát követően húzhatnak ismét kesztyűt, nem túl sok reménnyel, pusztán a saját pályájukba kapaszkodhatnak bele, az viszont nagy talány, ezzel az adalékkal mire mehetnek majd, a realitások talaján maradva, semmire. A látogatókkal kapcsolatos legkomolyabb érdekesség, hogy vesztett pontok tekintetében bizony ők vannak az első helyen, ez a tény pedig még inkább motiválhatja a mostanában kifejezetten szép eredményeket tető alá hozót társulatot. A ludányiak egyre inkább mélyülő szakadéka vélhetően nem ebben a körben szakad meg, megsüvegelendő tettet hajtanának végre azzal, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a jelenleg minden téren előrébb járó ellenfelüket, mellébeszélés nélkül illene diadalmaskodniuk a vendégeknek.

Ecseg SE-Magyargéc SE

Abszolút ellentétesen hangoló csapatok birkózhatnak egy jót ebben a menetben, míg az ecsegiek idénybeli harmadik szombati küldetésükön is kénytelenek voltak fejet hajtani aktuális riválisuk előtt, addig a vendégek egy nem túl veretes időszak után nyertek megint, ráadásul kiütéssel. Önbizalom terén tehát a ‘géciek állnak jobban, mégsem eszik olyan forrón a kását, egy sanda gyanúnk szerint ezúttal apait-anyait beleadva köszörülnék majd ki a rajtuk esett csorbát az eddigi vasárnapi fellépéseiken kivétel nélkül győzedelmeskedő házigazdák, maximális fordulatszámon pörögve pedig újra siker koronázhatja törekvéseiket. Kellemes melegítés ide vagy oda, a vendégek bizony nem számíthatnak egyszerű túrára, fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak hoppon maradni, az garantálható, hogy egy motivált, mindenáron javítani akaró riválissal lesz dolguk, így csak jobbik arcukkal előrukkolva érhetnek el egy jó eredményt a látogatók, közelebb lehetnek majd az üdvösséghez az otthonuk által még jobban feltüzelt hazaiak.

Egyházasdengeleg FE-Karancskeszi KSE

Igazi ki-ki meccs keretein belül mérhetik össze tudásukat az eltérő végkifejleteket maguk mögött tudó alakulatok, bár a megtépázott önbizalommal rendelkező ‘dengeliek enyhén mondva sem tündököltek a bajnokság már lepergő szakaszában, a szimpatikus vesztes szerepében párszor már tetszeleghettek, több szerencsével eredményesebb mutatóval is állhatnának. Úgy tűnik, mintha a vendégek elkapták volna a fonalat, legalább is ezt mutatja az előző két körben felvonultatott eredménysoruk, egymás után kétszer tudtak nyerni, ezúttal viszont kiderülhet, vajon fellángolásról volt-e csupán szó részükről vagy pedig tényleg elindulnak fölfelé a tabellán. Kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint nem intézhetik el egy kézlegyintéssel egyelőre egy győzelemnél tartó vetélytársukat a ‘kesziek, ugyan előzetesen egy hangyányival esélyesebbnek néznek ki, nem volna ördögtől való tett a búfelejtésben bízó házigazdák részéről, ha borsot törnének a látogatók orrai alá, akár egy változatos viaskodás is benne lehet a pakliban.

Szabadnap: Ipolytarnóc SE.

error: Content is protected !!