A Kétbodony lett a bajnok a megye három közép csoportjában

Nagy riválisát legyőzve ért révbe az aranyérmes, gálázott az Érsekvadkert II, bravúrpontot szerzett a Borsosberény, gólkirálya vezette sikerre az Ipolytarnócot, idegenben nyert a Hont.

A legutóbbi hétvégén a huszonkettedik körrel pergett le a 2017/2018-as szezon a megye három közép csoportjában. Az idényzáró meccsek kapcsán elmondható, hogy a bajnoki döntőnek beillő összecsapáson a végül aranyéremig jutó Kétbodony elbánt a Nógrádsipekkel, a dobogó alsó fokára befutó Érsekvadkert kettő könnyedén nyert a Ludányhalászi ellen, a Borsosberény bravúrremire tett szert Ipolyszögön, az Ipolytarnóc a gólkirályi címet szerző Bolyós Bence vezérletével gyűrte le a Csitárt, a Hont pedig idegenben múlta felül a Nógrádmarcalt. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Közép-csoport, 22. forduló:

Kétbodony-Doboskút-Nógrádsipek 5-1 (2-1)

Vezette: Urbán V. (Korbely Zs., Babcsán Zs.)

Kétbodony: Péter N. – Majoros (Nagy I., 84.), Filiczki, Kovács Richárd (Simon G., 61.), Szorcsik – Kovács Róbert (Németh, 80.), Bartyik, Földesi (Tomis, 72.), Farkas (Hanzel, 84.) – Bencsik (Jakab D., 46.), Melo (Lichy, 80.). Edző: Baráth Péter.

Doboskút-Nógrádsipek: Csampa – Végh F., Rigó (Végh P., 80.), Németh, Csernák Cs. – Petényi (Oláh B., 70.), Percze, Varga F. (Hegedűs, 72.), Galcsik – Balázs K., Sámuel G. Edző: Csordás Tibor.

Sárga lap: Kovács Richárd, ill. Percze

Gól: Melo (21., 45.), Földesi (59.), Kovács Róbert (74.), Simon G. (83.), ill. Sámuel G. (12.)

Jók: Melo (a mezőny legjobbja), Kovács Róbert, Szorcsik, Péter N., ill. Németh, Végh F., Csernák Cs., Balázs K.

Baráth Péter: – Szenzációs mérkőzésen nyertünk, pedig az első huszonöt perc után még mérges voltam a csapatra, mert vezetett az ellenfél. Ekkor mondtam a csapatkapitánynak, jó lenne, ha összeszednék magukat, mert mégiscsak a bajnoki címről van szó. Ez olyan jól sikerült, hogy már az első félidőben vezettünk. A második játékrészben aztán odatették magukat a srácok, hogy a cserék miatt vagy mert az ellenfél elfáradt, azt nem tudom, de öt-egyes győzelem lett a vége. Ezután olyan ünneplést csapott a csapat, hogy az valami borzasztó, három év elteltével lettünk újra bajnokok. Ez tényleg egy mindent eldöntő mérkőzés volt, le a kalappal a ‘Sipek előtt, becsületesen küzdöttek, de hiába voltak helyzeteik, nekünk jött ki jobban a lépés, úgyhogy egy nagyon jó meccsen, jó játékvezetés mellett sikerült megnyernünk ezt a bajnokságot. Ősszel kicsit gyengélkedtünk, de a tavasz alapján szerintem megérdemeltük az aranyérmet.

Csordás Tibor: – Egy sportszerű csapat ellen, jó iramú mérkőzésen, az első félidő elején támadólag léptünk fel, a vezetést is megszereztük és még volt két-három gólszerzési lehetőségünk, amivel igen csak megleptük az ellenfelet. A félidő derekán és végén a hazaiak pontrúgásainál, kapunk előtti bedobásoknál, figyelmetlenek voltunk, ami miatt két elkerülhető gólt kaptunk. A fordulás után három-négy ziccerünk is volt, de nagy gólt akartunk lőni, viszont még a kaput sem találtuk el. Ahogy ilyenkor lenni szokott, hamarosan ismét gólt kaptunk. Ezután mentünk előre, de bizonytalanok voltunk a riválisunk kapuja előtt, ők pedig kontrákból eredményesek voltak. Az öt-egyes eredmény túlzott, a két csapat között nem volt ennyi különbség. Gratulálok a Kétbodonynak a bajnoki címhez, köszönjük a vendéglátást. Csapatomnak köszönöm az egész évi jó teljesítményt, gratulálok az ezüstéremhez.

Érsekvadkert II-Ludányhalászi 7-0 (1-0)

Vezette: Szemesi

Érsekvadkert II: Previz – Varga V. (Halai, 65.), Pálfi, Szabó L. (Hugyecz, 46.), Pádár – Hustyava (Pribelszki, 46.), Gubik, Herczeg, Csejk (Bihari, 54.) – Farkas, Terenyei. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Ludányhalászi: Priska – Dűz, Végh T., Puszta, Demus – Erki, Oláh A. (Mosó, 59.), Baranyi, Pityi – Mester, Bene. Játékos-edző: Végh Tamás.

Gól: Terenyei (14., 59., 62.), Herczeg (61.), Hugyecz (65.), Farkas (78., 88.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Gubik Ákos: – Könnyedebb meccs elé néztünk, ami be is bizonyosodott. Kimondottan jól játszottunk, bár úgy gondolom, ezt hagyta az ellenfél. Nagyon sportszerű mérkőzés volt, sem a bíró, sem az ellenfél játékosai felé nem hangzott el egy rossz szó sem. Az első félidő még azért kicsit lightos volt, de aztán a második játékrészben megembereltük magunkat, ezáltal megérdemelten húztuk be a győzelmet, egyúttal pedig a harmadik helyet is. Gratulálunk a Kétbodonynak, megérdemelten nyerték meg ezt a bajnokságot, de jövőre számoljanak velünk is!

Végh Tamás: – Tizenkét emberrel indultunk el az utolsó bajnokira. Sejtettük, hogy nem lesz egy sétagalopp mérkőzés, de amit a bíró művelt, az felért egy vígjátékkal. Sajnos így veszik el az ember kedvét a focitól. Ránk fér most egy jó kis pihenés, aztán ismét nekikezdünk az építkezésnek. Gratulálok a ‘vadkerti csapatnak a győzelemhez.


Ipolyszög-Borsosberény 4-4 (1-3)

Vezette: Pál A. (Menczel J.)

Ipolyszög: Ivanics – Sági, id. Trepinszki, Keresztes, Maglódi – Tóth J., Tóth G., Kovács I., Szilágyi – Zagyi, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Borsosberény: Molnár R. – Miklósi, Oláh J., Kovács P., Virág – Jardek, Prétor, Horváth M., Oláh T. (Tóth J., 58.) – Oláh P., Muszta. Játékos-edző: Kovács Péter.

Sárga lap: Keresztes, ill. Prétor

Gól: Takács G. (14.), id. Trepinszki (50., 84.), Szilágyi (73.), ill. Muszta (1., 19., 41.), Prétor (71.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Takács Gergely:Ismét csak tizenegyen sikerült a kezdősípszóra megjelennünk. A vendégek már a huszadik másodpercben vezetést szereztek, ezután kihagytuk a kihagyhatatlant is, futottunk az eredmény után. Az ellenfél az összes helyzetüket gólra váltotta. A második félidőben sikerült egyenlíteni, de egy pontnál többet nem érdemeltünk. A játékvezető jól látta el a feladatát, kisebb hibáktól eltekintve jól vezette a mérkőzést.

Kovács Péter: Egyetlen cserével, meghatározó játékos hiányában indultunk el Ipolyszögre. Ellenfelünk is hasonlóan alacsony létszámmal jelent meg, ez bizakodásra adott okot, így a védekezésre fókuszálás helyett, három csatárral, feltolt védelemmel kezdtünk, aminek már az első percben gólt lett az eredménye és most kivételesen nem a mi oldalunkon. Az első félidőben sikerült az egyre fokozódó ipolyszögi támadásokat kivédenünk, így három-egyes vezetéssel tudtunk pihenőre menni. Ugyanakkor az egyértelmű volt, hogy erőnk fogytán, ellenfelünk pedig egyre többször jut el a kapunkig. A végén sajnos egy minimális koncentrációs hiány is elég volt, hogy egyenlíteni tudjanak. A meccs előtt elfogadható lett volna az iksz, így viszont nehéz volt megemészteni. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok az egész alakulatra, mindenki beleadta a maximumot, igazi csapatként működtünk végre. Őszre javítunk. Sok sikert és jó pihenést kívánunk az Ipolyszög csapatának.


Ipolytarnóc-Csitár 3-2 (2-0)

Vezette: Makovinyi R.

Ipolytarnóc: László V. (Oláh A., 46.) – Gál Á., Dienes Gábor, Bába, Tótok (Bolyós G., 77.) – Kiss Sz., Tőrincsi, Dienes A. (Dienes Gergely, 69.), Ruzsinszki – Szőrös (Gál I., 77.), Bolyós B. Játékos-edző: Bolyós Bence.

Csitár: Péter K. – Valah, Széles B., Csernyik P., Csernyik Á. – Baráz, Buzás (Keresztúri, 62.), Bangó A., Chikán (Szolik, 73.) – Bangó N., Bangó B. Játékos-edző: Csernyik Péter.

Gól: Bolyós B. (22., 27., 70.), ill. Bangó N. (48.), Chikán (60.)

Jók: Bolyós B. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Péter K., Csernyik Á., Baráz

Bolyós Gergő: Baráti hangulatú mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, a második játékrészben meg kellett izzadnunk a három pontért. Ezúton is köszönet a srácoknak a szezonban nyújtott hozzáállásukhoz, a minimális célt elértük. Köszönöm a csapat nevében a honlap egész éves munkáját!

Csernyik Péter: – Tartalékos csapatunk meg volt illetődve az első félidőben. A második etapban már mertünk játszani, sikerült egyenlítenünk is, de a hazaiak szereztek egy szerencsés gólt kontrából. Voltak lehetőségeink az egyenlítésre, de ezek sajnos kimaradtak, a döntetlen igazságosabb lett volna. Gratulálok a hazaiak játékosának a gólkirályi címhez.


Nógrádmarcal-Hont 2-5 (0-3)

Vezette: Szász K. (Csillik L.)

Nógrádmarcal: Szabó T. (Oláh A., 82.) – Bangó G., Petői, Major, Vas-Borosi – Tolnai, Cservenák, Tamás P., Ábrahám Á. – Gönczi (Debrei, 62.), Oláh J. (Ábrahám K., 70.). Edző: Oláh Zoltán.

Hont: Kassai – Ruzsa, Garazsi D., Tóth G. (Varga R., 57.), Lakatos – Vig, Pál L., Makrai, Pásztor – Tamás G., Virág. Edző: Garazsi József.

Gól: Oláh J. (48.), Ábrahám K. (88.), ill. Tamás G. (6., 9.), Makrai (44., 77.), Varga R. (61.)

Jók: az egész csapat, ill. Makrai, Tamás G.

Oláh Zoltán: – Nagyon jó meccs volt! Sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél, komolyan mondom, leiskoláztuk őket, nagyon jól futballoztunk, végre kis élvezet is volt az utolsó meccsünkön! Sajnos viszont nem volt kapusunk, majdnem mindegyik kapott gólunk potya volt! A vendégek csak kiabáltak, veszekedtek, morogtak egymással.

Garazsi József: – A szokásos létszámmal, tizenkét fővel jelentünk meg, mezőnyjátékossal a kapuban. Gyorsan berugdostuk az első helyzeteinket, vezettünk kettő-nullra, aztán még hármat lőhettünk volna, de hibáztunk kapussal szemben. Ezután a hazaiaknak volt három, százszázalékos helyzete, amiket kihagytak. A második félidőben gyorsan szereztünk még egy gólt, majd szépítettek. Aztán elmentünk öt-egyre, majd még egyszer betalált az ellenfél, amihez a játékvezető jóindulata is kellett.


Szabadnap: Romhány.


A bajnokság végeredménye:

error: Content is protected !!