A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Strehó Zoltán

A Nógrádsipek támadója triplával segítette hozzá csapatát a Karancskeszi ellen aratott 5-3-as sikerhez.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az aktuális körök után a keleti-régióban szereplő Nógrádsipek csatára, Strehó Zoltán mellett tettük le a voksunkat, aki triplával vezette győzelemre a Karancskeszit öt-hármas arányban felülmúló együttesét. Most pedig következzen az eredményes idényt futó rutinos támadóval készített interjúnk!

– Hogyan emlékszik vissza a kilencven percre?

– Elég jól kezdtük a meccset, korán vezetést szereztünk, aztán húsz perc után már kettővel mentünk – mondta Strehó Zoltán. Nekem is volt egy jó szabadrúgásom, ami kapufa lett. Ezt követően rögzített helyzetből kaptunk egy öngólt, amire gyorsan sikerült válaszolnunk. Uraltuk az első félidőt, helyzeteket dolgoztunk ki, jó volt a csapatösszhang. A második játékrészben hamar elértünk még egy találatot, a félidő második felében azonban, öt-egy után fokozatosan kiengedtünk, aminek meg is lett a böjtje, az utolsó percekben összeszedtük még kétszer bevette a kaput az ellenfél. A végén volt egy kis fejetlenség, de hála istennek, volt annyi előnyünk, hogy már kihúztuk a lefújásig. Összességében, nekem tetszett a játékunk, átvészeltük azt a húszperces eszetlen időszakot.

– Milyen körülmények között érte el góljait?

– Az elsőnél oldalról két csel után tudtam a tizenhatoson belülre kerülni, aztán elrúgtam a labdát a hosszú fölsőbe. Ez elég látványos találat volt. A második szabadrúgásból született, megnéztem, hogy bemozdult a kapus a rövidre, én pedig eltekertem neki a hosszú fölsőbe. A harmadik megint akcióból esett, a büntetőterületen belül elém pattanó lasztit senkitől sem zavarva sikerült elgurítanom a hosszúba.

– Mi a véleménye csapata eddigi idényéről?

– Kiegyensúlyozott a játék. Sajnos voltak olyan meccseink, amikor sérülések, munkahely miatt nem tudott ott lenni minden meghatározó ember, ami meg is látszódott azokon az eredményeken. Ekkor beleszaladtunk vereségbe, de olyan mérkőzésünk is volt, ahol nem használtuk ki a helyzeteket, aztán a 92. percben kapott góllal kaptunk ki. Úgy veszem észre, egyre jobban összeállunk, én meg vagyok elégedve az eddigi teljesítményünkkel. Remélem, össze bírjuk még szedni a harmadik helyet, de ahhoz mindkét hátralévő találkozónkat meg kell nyerni. Kezünkben van a sorsunk, be kell húzni a pontokat, aztán meglesz a bronzérem!

– Meglátása szerint a dobogó legalsó oka volt a maximum, amit ki tudtak hozni ebből a szezonból?

– Ha mindenki ott tudott volna lenni azokon a hiányos meccseken és azokat a mérkőzéseket is behúzzuk, előkelőbb helyen is lehettünk volna, de ilyen a foci, nem lehet mindig győzni, mert akkor elég egyoldalú lenne a játék.

– Múlt nyáron sok-sok esztendő után tért vissza a pályára. Mi történt önnel a mögöttünk hagyott másfél évtizedben?

– Munka miatt elkerültem Nógrádból Pest megyébe, ott élek jelenleg is, így kikerültem abból a körből, amiben fociztam. Elég nagy szerepet a visszatérésemben, hogy az öcsém Nógrádsipekre igazolt kapusnak, az ő hívására igazoltam a klubhoz.

– A következő körben szabadnaposak, aztán Felsőtoldra látogatnak. Mit vár attól a meccstől?

– Sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudok majd jelen lenni, de remélem, nélkülem is behúzza a csapat a három pontot, nagyon bízom bennük!

error: Content is protected !!