A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Somkúti Dániel

Az Erdőkürt támadója triplával vezette győzelemre a Tolmács elleni 3-2-re nyerni tudó csapatát.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is hétről-hétre megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A soros idény hatodik köre után a Nyugati-csoportban szereplő Erdőkürtöt erősítő Somkúti Dánielre voksoltunk, aki mesterhármassal járult hozzá a Tolmácsot három-kettőre legyőző csapata sikeréhez. Most pedig következzen a triplázó támadóval készített riportunk!

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a Tolmács elleni meccsre?

– Egy igen küzdeni akaró csapattal szemben álltunk fel – mondta Somkúti Dániel. Sikerült úgy össze jönnünk, hogy több cserelehetőségünk is volt. Ellenfelünk kevesebb helyzetből szerzett majdnem ugyanannyi gólt, mint mi. 

– Miképpen érte el góljait?

– Az elsőt csatártársam, Kovács Dani akciója indította, a bal szélről három védőt megverve, majd a labdát az alapvonalra érkező kapus és védők között beadva, ajtó-ablak helyzetbe kerültem, a beadást csak szimplán be kellett paskolnom. A másodikat a másik oldalról értem el egy remek beadást követően, amit szintén Dani ívelt be, a védővel és a kapuval szemben, a tizenhatos vonalánál  átvételkor magam mellé toltam a labdát, megzavarva a hátvédet, aki túlfutott rajta, a kiérkező kapus mellett pedig belsővel a bal sarokba gurítottam. A harmadik saját megindulásomból történt, amit végül bepasszoltam, de kapufa lett, az onnan kipattanó labdát körülbelül nyolc méterről juttattam a  felső léc alá.

– Az idény előtt a megye egyes Héhalomtól csatlakozott mostani csapatához. Hogy alakult ez a váltás?

– Szerettem Héhalomban játszani, és itt élek jelenleg is. Mit tudjuk, edzőváltás történt, megnőttek a követelmények, elvárások. Heti két-három edzést tartanak a fiúk, amit én vállalni nem tudok a munkám mellett, viszont a foci örök szerelmem, így barátaim által már ismert körökben keresgéltem alsóbb osztályban, ahol örömfocit játszanak és nincs kötelező edzéslátogatottság.  Aztán felvettem a kapcsolatot az Erdőkűrt vezetőségével, ahol szívesen fogadtak. Rengeteg új játékos, köztük velem igazolt a klubhoz.

– Meglátása szerint mire lehetnek képesek ebben a szezonban?

– Szokjuk egymás játékát és törekszünk mindig a győzelemre. Ez a félszezon legyen a felkészülési időnk. Tavasszal pedig felzárkózunk!

– Vasárnap Keszegre látogatnak. Mit vár ettől a kilencven perctől?

– Keszegre győzni megyünk, előttem ez a cél lebeg, és a többiek előtt is. Hasonló végkimenetelre számítok, mint az előző mérkőzésünkön.

error: Content is protected !!