A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Mihalik János

Gabi

Az Ecseg középpályása mesterhármassal segítette szép sikerhez a Csitár otthonában győzedelmeskedő csapatát.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A tizenegyedik kört követően a keleti-csoportban vitézkedő Ecseg középpályása, Mihalik János mellett tettük le a voksunkat, aki mesterhármassal segítette szép győzelemhez a korábbi hetekben menetelő Csitár otthonában öt-kettes sikerig jutó együttesét. Most pedig következzen a tizennyolc esztendős játékossal készített interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Nagyon hajtós meccs volt – kezdte Mihalik János. Az első félidőben eléggé nyomott a hazai csapat, kétszer meg is szerezték a vezetést, de szerencsére ki tudtunk egyenlíteni még a szünet előtt. A második játékrészben elfáradtak a házigazdák, aztán megszereztük a vezetést, majd a győzelmet.

– Milyen körülmények között tudta bevenni a kaput?

– Az elsőt tizenegyesből értem el. A másodikat távoli lövésből szereztem. A harmadiknál pedig becseleztem magam a tizenhatoson belülre, majd a hosszúba gurítottam. 

– Mi a véleménye alakulata eddigi szerepléséről?

– Nagyon ingadozóan játszunk, sokszor épphogy megvagyunk, de ahhoz képest jól állunk, ha pedig ki tud állni rendes keret, akkor akárki dolgát megnehezíthetjük.

– Mit vár a folytatásban csapatszinten, illetve egyénileg?

– Ha megleszünk minden meccsen és megnyerjük azokat, szeretnénk az első háromban zárni. Én pedig gólkirály szeretnék lenni.

– Vasárnap a Nógrádsipeket fogadják. Mire számít az újabb erőpróba kapcsán?

– Mindenképpen győznünk kell, főleg mert várhatóan erős lesz a keretünk.

– A nyáron csatlakozott mostani klubjához. Miért döntött így?

– Részleges bokaszalag-szakadás miatt ki kellett hagynom egy szezont, aztán úgy gondoltam, kezdetnek jó ötlet lesz, ha a falu csapatához igazolok.

– Korábban az országos kiemelt bajnokságban szereplő UTE-ban pallérozódhatott. Mit tudna elmondani ezen időszakáról?

– Pásztón kezdtem el focizni, aztán elmentünk egy tornára, amit az Újpest tartott. Ott megkeresett egy játékosmegfigyelő, hogy lenne-e kedvem elmenni próbajátékra a lila-fehérekhez. Három évet töltöttem el ott. Nagyon jól ment a játék, mint fizikailag, mint mentálisan sokat fejlődtem, így próbajátékra kerülhettem ki az olasz másodosztályú La Speziához.

– Meglátása szerint mi az erőssége a pályán és miben kellene még fejlődnie?

– Kiemelkedő a gyorsaságom, a pontosságban pedig javulhatnék.

– Jelenleg mik a távolabbi céljai a labdarúgásban?

– Szeretnék minél komolyabb osztályban játszani.

Next Post

Jöhet a tizenkettedik forduló a megye egyben

Az Ecseg középpályása mesterhármassal segítette szép sikerhez a Csitár otthonában győzedelmeskedő csapatát. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A tizenegyedik kört követően a keleti-csoportban vitézkedő Ecseg középpályása, Mihalik János mellett tettük le a voksunkat, aki mesterhármassal segítette szép […]
error: Content is protected !!