A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Lőrincz László

A Nézsa támadója öt gólból szerepet vállalva segítette remek sikerhez a Tereskét legyőző csapatát.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A nyolcadik kör után a nyugati-régióban szereplő Nézsa támadójára, Lőrincz Lászlóra voksoltunk, aki két találattal és három gólpasszal segítette remek sikerhez a Tereskét hét-hármas arányban felülmúló együttesét. Most pedig következzen a komoly meglepetéssel jelentkező csapat rutinos játékosával készített interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a nem várt végkifejlettel lepergő összecsapásra?

– Nagyon örültem, amikor megláttam az öltözőben, hogy megvoltunk tizenegyen – kezdte Lőrincz László. A bemelegítés jól sikerült, ezt jól igazolja, hogy a tizenhatodik percben már három-nullra vezettünk. Úgy gondolom, az ellenfél is meglepődött, nem tudott alkalmazkodni gyors, pontos kontrajátékunkhoz. Sajnos a koncentrációnk a hetvenkettedik percig tartott, hét-nullás vezetésünk tudatában kicsit kiengedett csapatunk, így gólokat tudtak szerezni a vendégek.

– Mi lehetett a remek siker kulcsa?

– Hetvenkét perc fegyelmezett, koncentrált, pontos játék és a helyzetek remek kihasználása.

– Miképpen tudná leírni két találatát?

– Az elsőnél egy szöglet után a kapus aláfutott a labdának, én a hosszú saroknál érkeztem, majd két méterről a hálóba bólintottam. A másodiknál a jobb oldalon két védő között betörtem a tizenhatoson belülre, aztán kicsit kisodródva a rövid sarokba helyeztem a lasztit. A kapus ebben a helyzetben beadásra számított.

– A nyár folyamán csatlakozott mostani alakulatához. Mit lehet tudni erről az átigazolásról?

– Tavaly már ideigazoltam,de végül máshol kötöttem ki. Rapavi Petivel közösen dolgozunk az utánpótlásban, ő invitált ismételten a csapatba. Hosszú távú, közös terveink vannak a labdarúgásban. Nagyon imponáló, hogy eddig Nézsán korrekt, becsületes emberekkel találkoztam. Legyen szó az alpolgármesterről, a polgármester úrról, az egyesület játékosairól vagy a szurkolókról egyaránt.

– Hogy látja csapata eddigi szereplését?

– Ha mindenki ráér, az osztályhoz képest elég erős játékkeretünk van, viszont, mivel edzésre nem jut a héten időnk, mindenki az eddig megszerzett tudását tudja magával hozni, így hullámzó a csapatunk teljesítménye. Focizni szerető, emberileg nagyon korrekt focisták alkotják gárdánkat.

– Meglátása szerint milyen teljesítménnyel rukkolhatnak elő a folytatásban?

– Ha sikerül állandósítani formánkat, télen stabilizálni a játékoskeretet, látva a többi csapatot, nem tűnik irreálisnak dobogós helyezésünk.

– Vasárnap a Kétbodonyhoz látogatnak. Mire számít a mérkőzés kapcsán?

– Szerettük volna a mérkőzést elhalasztani, mert csapatunk több játékosa személyesen érintett az önkormányzati választásokon, ebbe az ellenfél nem egyezett bele, így a cél a tisztes helytállás. Ezúton is sok sikert kívánok a fiúknak, mivel sajnos én sem tudok vasárnap a segítségükre lenni.

error: Content is protected !!