A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Liptai Balázs

Az Egyházasdengeleg támadója duplával és gólpasszal segítette 4-3-as sikerhez a Csitárt legyűrő csapatát.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az aktuális köröket követően a keleti-csoportban vitézkedő Egyházasdengeleg támadójára, Liptai Balázsra szavaztunk, aki duplája mellett egy gólpasszal vezette győzelemre a Csitárt négy-hármas arányban felülmúló együttesét. Most pedig következzen a jó napot kifogó csatárral készített interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a kilencven percre?

– Először is, szeretném megköszönni, hogy én lehetek a forduló játékosa – mondta Liptai Balázs. Előzetesen egy igen masszív csatára számítottunk. Hiába nyertünk ősszel három-egyre Csitárban, láttuk, hogy tavasszal ők is feljavultak. A pályára természetesen a győzelemért mentünk fel. Már a mérkőzés elején sokat támadtunk, aminek viszonylag korán meglett az eredménye és vezetést szereztünk. Nem sokkal később az ellenfél kiegyenlített, de az első félidőt sikerült három-egyes előnnyel befejeznünk. A második játékrész elején tovább növeltük előnyünket, majd utána egy kicsit visszább vett a csapat lendülete, a végén kaptunk két gólt, de így is sikerült összességében négy-háromra nyernünk.

– Milyen körülmények között jegyezte találatait?

– Az első gólunkat megelőzően a bal oldalon vezettünk támadást, majd a jobb oldalra történő átadásom után csapattársamnak sikerült megszereznie a vezetést. Az első eredményes befejezésem egy, a kapu előtt ,,lecsorgó” labdából volt, amit közelről, körülbelül két-három méterről a kapu bal alsó sarkába lőttem. A másodikat szabadrúgásból értem el. A pálya bal oldaláról, nagyjából húsz méterre a kaputól. Jobblábas lévén, ideális volt a szög és a távolság, és sikerült is értékesítenem a pontrúgást.

– Mi a véleménye együttese idénybeli szerepléséről?

Elmondható, hogy a jelenlegi ötödik helyezésünk eddig a legjobb, mióta Egyházasdengelegen újraindult a foci! A tavasszal sikerült javulnunk az őszihez képest, ezért is vagyunk ott, ahol most. Mindig is úgy mentünk fel a pályára, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az adott mérkőzésből. Most hétvégén szabadnaposak leszünk, de az eredmények függvényében, az utolsó fordulóban, amikor az Ipolytarnócot fogadjuk, egy izgalmas meccset várok, ahol mi az ötödik pozícióért harcolhatunk, az ellenfél pedig a bajnoki címért.

– Egyes idegenbeli fellépéseiken megfigyelhető volt, hogy gyér létszámmal jelentek meg, egyszer pedig ki sem álltak. Mi volt ennek a jelenségnek az oka?

Szerintem azzal nem mondok újdonságot senkinek, hogy nem harmincfős a keretünk! Van, aki munka miatt, akad, aki egyéb elfoglaltság végett nem tudd jönni minden összecsapásra. És ha ehhez hozzávesszük az esetleges sérülteket, akkor bizony látszik, hogy egy-egy meccsre igen szűkösen tudunk összejönni. Ha megnézzük a csapatok elhelyezkedését a térképen, jól látszik, hogy mi vagyunk a legdélebbi gárda a csoportban! Nekünk szinte minden utazás oda-vissza minimum két óra, ezért néha megesik az is, hogy a késői hazaérkezés miatt páran nem tudják vállalni a mérkőzést, mert ők nem helyben laknak, és még tovább kell utazniuk, hogy hazaérjenek! Volt, hogy tavaly ősszel tíz emberrel álltunk ki, de sajnos a Mátramindszent elleni kilencven percet nem tudtuk vállalni, mert még ennyien sem lettünk volna.

– Személy szerint miképpen vélekedik a megrostált pontvadászat egészéről?

Biztos vagyok benne, hogy aki nyáron benevez, az azért teszi, mert játszani szeretne a bajnokságban. Nekem az a véleményem, hogy ha valamit vállalunk, akkor azt csináljuk végig. Bár tudom, hogy nem csak ezen múlik egy csapat élete egy bajnokságban, és rengeteg más ok lehet, amiért egy klub feladni kényszerül az aktuális pontvadászatot. Mi minden egyes szabadnapunkra szerveztünk edzőmeccseket és próbáltunk nem kiesni a ritmusból!

– Mit vár alakulatától hosszabb távon?

Jelenleg jó játékosokból álló csapatunk van, és szeretnénk, ha ez a társaság együtt is maradna még jó pár évig. A bajnokságban szeretnénk egy stabil felsőházi együttes lenni, és minden mérkőzésen egyenrangú ellenfélként fellépni!

error: Content is protected !!