A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Hegedűs Máté

A Romhány támadója duplával segítette hozzá csapatát a Kétbodonynál elért 2-1-es sikerhez.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is fordulóról-fordulóra megválasztja a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az aktuális körök után a nyugati-csoportban szereplő Romhány csatárára, Hegedűs Mátéra voksoltunk, aki duplával vezette győzelemre a Kétbodony elleni rangadót idegenben kettő-egyre behúzó együttesét. Most pedig következzen az idényt jó formában befejező csatárral készített interjúnk!

– Hogy látta a találkozót?

– Nehézkesen indult a mérkőzés – kezdte Hegedűs Máté. Talán “az első negyedórára “bennmaradtunk” az öltözőben” szindróma jelentkezett, valószínű, ez részben közrejátszott a szerencsétlenül bekapott gólunknál, de aztán sikerült felébrednünk. Az első húsz perc után edzőnk úgy érezte, kellett egy kisebb szerkezeti váltás, de ez jót is tett a társaságnak, mind támadójátékban, mind védekezésben összeszedettebbek lettünk és sikerült fordítanunk. A második félidő nem igazán tartalmazott lényeges momentumokat. Valószínű a nagy meleg kivette a csapatok erejét, de a meccs végéig sikerült megőriznünk az előnyünket, így megnyertük a Romhány számára talán legfontosabb szomszédvári rangadójának számító párharc visszavágóját. Összegezve azt mondanám, jól és egységben, igazi csapatként, egymásért játszottunk ezen az összecsapáson is.

– Milyen körülmények között érte el góljait?

– Az elsőnél Bóta Balázzsal sikerült egy szépet kényszerítőznünk, melynek következtében körülbelül 14-15 méterre a kaputól lövőhelyzetbe kerültem, a jól eltalált, erős lövéssel pedig egyenlítettünk. Ezután érzékelhető volt, hogy felerősödött a gárdában a nyerni akarás. A fordításra sem kellett sokat várnunk, egy jobb oldali kiugratásból Varga Balázs szépen vitte le a labdát majdnem az alapvonalig, majd felnézett, és látta, hogy üresen kérem lövésre a lasztit, a passzt pedig lekezeltem, aztán egy kis igazítás után a hosszú felsőbe rúgtam.

– Miképpen vélekedik társulata évadáról?

– Röviden-tömören: eléggé kétarcúnak nevezném az idei szereplést. Szép győzelmek mellett fájó vereségek is tarkították az eredményeinket.

– Mi lehetett a hóbortos mérleg oka?

– Azt gondolom, ősszel jól szerepeltünk. Igaz, ötödik pozícióból vártuk a tavaszi szezont, de csak pár pont különbség volt jellemző az első hat-hét helyezett között, elég szoros volt a mezőny. Tavaszra az idegenbeli meccseinken nehézségekkel szenvedtünk, talán ez lehetett az oka az ez évi gyengébb szereplésnek. De úgy vélem, összességében elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel.

– Az idény előtt csatlakozott mostani klubjához. Miért határozott így?

– Az előző szezon alatt külföldön dolgoztam, ezért csak pár mérkőzésen tudtam részt venni volt egyesületem, az Őrhalom színeiben. Hazaérkezésem után a romhányi csapat edzője, Seres István megkeresett, bár nem kellett messzire mennie, mivel a lánya a párom. Viccet félretéve, az egyéves “kihagyás” alatt nagyon hiányzott a foci. A hétvégéim nagy részét a faluban töltöm, ezért célszerűnek tartottam igent mondani a megkeresésre. (Mertem volna mást mondani…)

– Hogy telik majd a nyári pihenő?

– Egy darabig mindenképp pihenéssel, aztán remélhetőleg mihamarabb össze tudunk gyűlni mozogni a többiekkel heti egy, esetleg két alkalommal.

– Mit hozhat a jövő együttesénél?

– A következő szezonra vonatkoztatva mindenképp javulást várok a csapattól. Több igazolás is kilátásban van, mivel sajnos néha alacsony létszámmal tudtunk összegyűlni, emiatt úgy érzem, szükséges is számunkra, hogy pár fővel megdobjuk a névsort.

error: Content is protected !!