A hazai csapatok vitték a prímet a keleti megye háromban

Kétgólos hátrányból felállva szerzett bravúrpontot a Kazár, hozta a kötelezőt a Karancsalja, szép győzelmet aratott az Egyházasdengeleg, javított az Ipolytarnóc, simán nyert az Ecseg, újra örülhetett a Ludányhalászi.

Az elmúlt hétvégén a tizenkettedik fordulót bonyolították le a keleti megye háromban. Az aktuális meccseken a Kazár kétgólos hátrányból felállva ért el bravúrremit a Mátramindszenttel szemben, a Karancsalja legyűrte a Felsőtoldot, az Egyházasdengeleg kalapemelést érdemlő sikerre tett szert a Csitár ellen, az Ipolytarnóc átlépett a Magyargécen, az Ecseg simán elverte a Nógrádsipeket, a Ludányhalászi pedig alsóházi mérkőzésen kerekedett felül a tíz emberrel kiálló Nógrádmarcalon. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló:

Kazár KSE-Mátramindszent SE 2-2 (0-1)

Vezette: Menczel J. (Soós-Valenta B.)

Kazár KSE: Baár (Ihracska, 46.) – Nagy M., Czecze, Vadas, Sándor K. – Bakonyi (Oláh K., 46.), Körmöczi M., Kovács V. (Gecse, 85.), Körmöczi D. – Radics A., Lesziák. Edző: Koncsik László.

Mátramindszent SE: Peleskei – Kun, Kovács Gy., Hajas, Orosz (Haga, 87.) – Szekula Zs. (Berki A., 60.), Szűcs (Földi, 46.), Nánási, Horváth P. – Zsákai, Budai. Játékos-edző: Dancsok Roland.

Sárga lap: Horváth P.

Gól: Lesziák (74.), Körmöczi D. (84.), ill. Budai (23., 49.)

Jók: az egész csapat, ill. Budai, Kun

Koncsik László: – Úgy érzem, egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnokesélyes mátramindszenti csapatnak, végig partiban voltunk velük, még akkor is, ha az első félidőben megilletődötten játszottunk, amit sikerült is kihasználniuk a vendégeknek és meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben már szervezettebben, jobban futballoztunk, ennek ellenére viszont újabb gólt ért el riválisunk. Innentől kezdve teljesen átvettük a meccs irányítását, nagyon beszorítottuk az ellenfelet és rövid időn belül ki is tudtunk egyenlíteni. Úgy vélem, igazságos eredmény született. Gratulálok a csapatnak a tanúsított hozzáállásért és az elért eredményért is, mert az a társaság, amelyik null-kettőről talpra áll, minden dicséretet megérdemel. A Mátramindszentnek további sok sikert kívánok. Még annyit el szeretnék mondani, hogy egy kiemelt mérkőzésre illene három játékvezetőt küldeni, erre nem ártana odafigyelni annak, aki elvállalta ezt a tisztséget!

Dancsok Roland: – Az első félidővel semmi gond nem volt, de a második katasztrofálisra sikeredett!

Karancsalja MSE-Cserhát TSE Felsőtold 2-1 (1-0)

Vezette: Berki A. (Bacsa Gy., Tóth B.)

Karancsalja MSE: Kucsera – Papp (Szolnoki, 68.), Miklós G., Mede, Csicsman (Deák, 74.) – Sasvári, Fekete Z. (Balázs Z., 78.), Fekete L. (Szabó T., 81.), Máté D. – Lehoczki (Tőre, 65.), Oláh T. Játékos-edző: Csicsman Tamás.

Cserhát TSE Felsőtold: Nagy I. – Tóth P., Szentgyörgyi, Balázs S., Berzák – Murányi, Zeke, Nyirjei, Kucsik (Szalkai, 30.) – Imre Cs., Buda. Edző: Nagyváradi István.

Gól: Fekete Z. (34.), Máté D. (76.), ill. Nyirjei (87.)

Jók: Miklós G., Fekete Z., Máté D., Mede, Sasvári, ill. Tóth P., Balázs S., Nyirjei

Csicsman Tamás: – Megvolt az utolsó hazai meccsünk az idén, és meg tudtuk őrizni a hazai veretlenségünket. Ez mindenképpen pozitívum. A mérkőzést úgy tudnám leírni egy mondattal, hogy abszolút mezőnyfölénnyel játszva, sorra elhalt befejezések jellemezték . Ebből tanulva kell a következő sorsdöntő meccsünkre készülni. Gratulálok a fiuknak a győzelemhez és további sok sikert a sportszerű ‘toldiaknak.

Nagyváradi István: – Az elmúlt két fordulót tekintve, a mai mérkőzésen összeszedettebb volt a csapat. Jobbára védekezéssel töltöttük a kilencven percet, a támadásépítésre nem igazán maradt erőnk. A Karancsalja a játék minden elemében fölénk kerekedett. Elkerülhető gólokat kaptunk, főleg a hazaiak első találatánál vétettünk olyan hibát, amit még ezen a szinten sem szabad. Összességében a csapat hozzáállásával és teljesítményével elégedett vagyok, a vereség ellenére emelt fővel hagytuk el a pályát. Ha támadásépítésben tudnánk fejlődni, az ilyen meccseken akár meglepetést is szerezhetnénk. Gratulálok a Karancsaljának!

Egyházasdengeleg FE-Csitár SE 2-1 (2-1)

Vezette: Hadusovszki Á. (Bacsa Gy.)

Egyházasdengeleg FE: Jessin – Gyurik P., Báthy, Pete (Falta, 46.), Gyurik B. – Szűcs (ifj. Berkes, 85.), Tóth L. (Jakus, 77.), Szarvas (Mlinárcsek M., 82.), Franka (Sálek, 60.) – Liptai (Mlinárcsek Z., 82.), Bacskai. Edző: id. Berkes Balázs.

Csitár SE: Fehér – Tóth G. (Imre D., 75.), Valah, Csernyik Á., Bangó A. (Seidel, 55.) – Bangó B., Rácz I., Chikán, Bozány – Sámuel G., Rácz A. Játékos-edző: Csernyik Péter.

Sárga lap: Pete, Tóth L., Falta, Gyurik P., ill. Csernyik Á., Chikán, Imre D., Bozány

Gól: Tóth L. (22.), Bacskai (40.), ill. Bangó B. (34.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

id. Berkes Balázs: – Korrekt játékvezetés mellett, megérdemelten szereztük meg a győzelmet. A csapat remekül védekezett és az ellentámadások is veszélyesek voltak. Mindenki megtette a magáét, hogy jöjjön le a pályáról a gárda. Remélem, a továbbiakban még több sikert tudunk megélni.

Csernyik Péter: – Az első félidőben sok helyzetet hagytunk ki, míg a hazaiak kétszer mentek el a kapunkig, amiből két gól lett, ezzel pedig meg is nyerték a meccset. Vasárnap majd javítunk!

Ipolytarnóc SE-Magyargéc SE 2-0 (1-0)

Vezette: Gecse Z. (Reviczki J., Szűcs M.)

Ipolytarnóc SE: Illefalvi – Bába, Gál Á., Bolyós G., Dienes G. – Kiss Sz., Csík (Gál I., 78.), Szőrös (Oláh A., 73.), Ruzsinszki – Bolyós B., Oláh Á. Játékos-edző: Bolyós Gergő.

Magyargéc SE: Jónás F. – Kolompár (Oláh A., 46.), Ökrös P. (Lakatos II T., 81.), Oláh K., Rácz R. – Botos A. (Ökrös M., 54.), Ökrös Sz., Rádi, Lakatos T. – Oláh A. (Ökrös I., 54.), Oláh T. Edző: Rácz István.

Sárga lap: Bába, ill. Botos A., Oláh T.

Gól: Oláh Á. (20.), Bolyós B. (49.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bolyós Gergő: – Közepes színvonalú mérkőzésen, egy jó erőkből álló, masszív csapatot győztünk le, amelynek sok sikert kívánok a továbbiakban! A 2019-es naptári évben mind a tizenkét hazai meccsünket megnyertük, amihez gratulálok a fiúknak!

Rácz István: – Mezőnyben nem játszottunk alárendelt szerepet, de helyzetkihasználásban jobb volt a hazai csapat. Sportszerű mérkőzés volt, gratulálok az Ipolytarnócnak.

Ecseg SE-Doboskút SK Nógrádsipek 3-0 (0-0)

Vezette: Bakos T. (Körmöczi Á., Bíró-Varga A.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Kelemen B., Pongrácz, Baranyi Á., Mihalik J. (Banos, 64.) – Moravcsik D., Mihalik J., Mihalik R., Horváth G. – Zsiga, Baranyi T. Edző: Moravcsik Ferenc.

Doboskút SK Nógrádsipek: Strehó J. – Végh F., Németh, Erki, Végh P. – Horváth Z., Mendoza, Percze, Csernák Cs. – Petrovics, Strehó Z. Edző: Csordás Tibor.

Sárga lap: Horváth Z., Strehó Z.

Gól: Mihalik J. (71., 80., 84.)

Jók: az egész csapat ill. Strehó J., Horváth Z., Németh

Moravcsik Ferenc: – Azt gondoltam, hogy nehezebb lesz ez a meccs, de nem, ami abból adódhatott, hogy kevés létszámmal tudott megjelenni az ellenfél, de ez nem a mi problémánk. Az első pillanatól kezdve érződött, hogy mezőnyfölényben játszunk, viszont az első félidőben rettenetesen kimaradtak a helyzeteink. Már azt hittem, hogy döntetlenre lehozza a mérkőzést a csak védekezésre koncentráló ‘Sipek, de aztán megtört a jég, “Öcsike” megint hármat gurított és ezzel el is dőlt a meccs. Sportszerű mérkőzés volt. A vendégek egy sérülés miatt tízen fejezték be a találkozót. Gratulálok a fiúknak az eredményhez.

Csordás Tibor: – Sérülések és eltiltások miatt tizenegyen utaztunk el Ecsegre. Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai csapatnak, de a szünet előtt egy húzódás és egy lábtörés miatt még nehezebb lett a dolgunk. Ennek ellenére, a fiatal “csikócsapat” nem talált rajtunk fogást. A hetvenedik percig bírtuk ki kapott gól nélkül, az emberhátrány miatt már nem tudtunk kellően védekezni, amit kihasználták a hazaiak ezen a gyenge színvonalú találkozón. Sérültjeinknek minél előbbi gyógyulást. 

Ludányhalászi SE-Nógrádmarcal SE 3-1 (3-0)

Vezette: Menczel J. (Zsély Z.)

Ludányhalászi SE: Bakó – Dűz, Bagoly, Szenográdi (Oláh A., 77.), Végh T. – Bene A., Rácz E., Rácz P. (Bagó, 77.), Tőzsér B. – Bene R. (Puszta, 56.), Tőzsér T. Edző: Földi Gergő.

Nógrádmarcal SE: Szabó T. – Cservenák, Petői, Bangó G., Petényi – Tamás P., Ország, Németh, Buzás – Oláh J. Edző: Oláh Zoltán.

Sárga lap: Petői

Gól: Bene A. (19.), Rácz E. (30.), Tőzsér B. (42.), ill. Buzás (51.)

Jók: Bakó, Bene A., Rácz E., Tőzsér T. Bagoly, ill. az egész csapat

Földi Gergő: – Tudtuk, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk. Szerencsére sikerült jól összejönnünk. A mérkőzés elején még kerestük a helyünket, aztán egy szabadrúgásból vezetést szereztünk és onnantól mi irányítottuk a találkozót. Így sikerült még két gólt rúgnunk. A második félidőre túlságosan megnyugodtunk és egy szögletből szépíteni tudott az ellenfél. Innentől elég gyatra volt a játékunk, de megvan a három pont, ami a lényeg. Helyzetkihasználásunk még mindig nem az igazi, de legalább hármat sikerült rúgni. Nagyobb arányú győzelem is lehetett volna. Hétvégén az utolsó mérkőzésünk lesz. Remélem, ismét rendesen fel tudunk állni, és akkor még egy jó kilencven percet is játszhatunk. További sok sikert a ‘marcali csapatnak. Kitartást nekik. Hajrá LUSE!

Oláh Zoltán: – Csak tízen voltunk, két ember hiába ígérte, hogy jön, nem érkezett meg. Nekünk is voltak komoly helyzeteink, még négyszer a kapuba találhattunk volna, de kihagytuk a ziccereket.

Szabadnap: Karancskeszi KSE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!