Váratlan eredmények férkőztek a papírformák mellé a nyugati megye kettőben

Ismét gálázott a Bánk, ezúttal sem hibázott a Diósjenő, remek pontszerzéssel jelentkezett a Rétság, simán nyert a Szügy, parádés sikert aratott a Nógrádsáp.

Az elmúlt hétvégén a huszonegyedik fordulót hozták tető alá a nyugati megye kettő soros idényében. Az aktuális találkozókon a Bánk ezúttal a Nagyoroszit tömte ki, a Diósjenő helybenhagyta az Őrhalmot, a Rétság bravúrponttal tért haza Szendehelyről, a Szügy bevette Varsányt, a Nógrádsáp pedig kalapemelést érdemli diadalt ért el Nőtincsen. Nézzük meg a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló:

Nagyoroszi HBB SE-Bánk SE 2-11 (1-3)

Vezette: László L. (Kovács M.)

Nagyoroszi HBB SE: Dombai – Gyurcsán, Németh K. (Dávid Á., 78.), Medve (Kászoni, 70.), Tóth A. – Lázár P., Németh I L., Németh II L., Szorcsik – Oravecz, Muladi. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Bánk SE: Peredi – Bera, Ordasi, Szekeres – Somogyi, Dudás, Lőrincz (Ladányi, 62.), Jele (Hrkaj, 70.) – Puruczki, Szegvári (Csizmár, 34.), Szunter. Vezetőedző: Kovács Imre.

Gól: Németh I L. (21.), Muladi (54.), ill. Dudás (3., 46., 53., 69.), Jele (28.), Somogyi (31., 81.), Lőrincz (60.), Puruczki (62., 84., 89.)

Jók: Oravecz, Németh I L., Németh II L., Muladi, ill. Dudás (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Németh Krisztián: – Az első félidőben még partiban voltunk a Bánkkal, hiába voltunk három-egyes hátrányban, jól játszottunk, adódtak helyzeteink is, amik sajnos kimaradtak, a vendégek pedig berúgták az övéiket. A második játékrész elején egy buta hibából gólt kaptunk, ami miatt nagyon maga alá került mindenki, onnantól kezdve pedig mindenki csak a mérkőzés lefújását várta, azért lett ilyen a végeredmény. Még annyit hozzáfűznék ehhez az egészhez, hogy a meccs előtt, öt órakor kellett szembesülnöm vele, hogy nem lesz kapusom. Ötször hívtam őt telefonon, de arra nem volt hajlandó, hogy megmondja, jön-e vagy sem, ezért egy mezőnyjátékosomnak kellett a gólvonal elé állnia. Szeretnék gratulálni a Bánknak a bajnoki címhez, érjék el a céljaikat, további sok sikert kívánok a magasabb osztályban, megérdemlik, hogy ott szerepeljenek! Nekünk pedig fel a fejjel!

Kovács Imre: – Szerencsére sportszerű vendéglátóink a közelmúltban kihúzták a saját méregfogukat és azzal is csak könnyítették helyzetünket, hogy egy mezőnyjátékost állítottak ma a kapujukba. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem csak rajta múlt a méretes zakó, hisz ő a foghatatlant védte, a háríthatót pedig lepkézte…! Mindegy, számunkra a győzelem, a három pont begyűjtése, és nem utolsósorban a gólarányunk javítása volt a cél, melyet maradéktalanul és megérdemelten valósítottunk mag a mai találkozón. Készülünk a következő, igen fontos mérkőzésünkre!

Őrhalom SE-Diósjenő SE 0-7 (0-2)

Vezette: Makovinyi R. (Varga P.)

Őrhalom SE: Kárász – Kertész P., Rutai, Hodászi, Csabai – Baráth (Virágh, 70.), Számelcsik, Balatoni, Boros – Nagy T., Sinkovics. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Diósjenő SE: Szántó – Haljárszki, Sztupák, Pincze, Bőgér (Kubinyi, 46.) – Varga J. (Schlenk, 57.), Varga B., Csabuda (Horváth A., 86.) – Bőgér D. (Varga S., 79.), Varga Gy., Monostori A. Edzők: Eőry Tibor, Józsa Csaba.

Sárga lap: Varga J., Varga B.

Gól: Varga Gy. (29., 68., 71.), Bőgér D. (44., 51.), Csabuda (70.), Monostori A. (89.)

Jók: Kárász, Számelcsik, Rutai, Csabai, ill. Bőgér D., Pincze, Varga Gy., Csabuda

Baranyi Zsolt: – Az első félidőben még tartottuk magunkat, a másodikban viszont kijött a két csapat közti különbség! Gratulálok a Diósjenőnek!

Eőry Tibor: – Elég rosszul kezdtük a mérkőzést, dekoncentráltak voltunk, az elején nagyon sokat ívelgettünk, pontatlan volt a passzjátékunk, az ellenfél pedig ezt kihasználta és húsz percig nagyon jól tartotta magát. Lőtt gólunk után feljöttünk, a második félidőben nagyon szép támadásokat vezettünk, a hazaiak pedig elfáradtak. Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk a sportszerű házigazdák ellen.

Szendehely FC-Rétság VSE 2-2 (2-0)

Vezette: Urbán V. (Szász K.)

Szenehely FC: Mák – Bagyal, Boér, Merő, Debreczeni (Rottenbacher, 83.) – Budai, Mácza, Horváth Á., Miskolczi (Veisz R., 69.) – Oláh T. (Koczka Zs., 76.), Hugyecz (Berényi, 64.). Vezetőedző: Koczka László.

Rétság VSE: Papp – Fábián B. (Lakatos Z., 46.), Steidl, Bereczki, Ragács – Kenyeres, Nógrádi, Benkocs, Kövesi – Homolya A., Homolya E.

Sárga lap: Budai, Hugyecz, ill. Homolya A., Ragács

Gól: Debreczeni (23., 29.), ill. Lakatos Z. (59., 75.)

Jók: Budai, Mácza, ill. az egész csapat

Koczka László: – Esős időben, mély talajú pályán, folyamatos játék nem tudott kialakulni egyik csapat részéről sem. Jól kezdtük az első félidőt, megnyugtató, kétgólos előnyt szereztünk. Sok játékosom ekkor azt hitte, megnyertük a mérkőzést, annak ellenére, hogy azt mondtam nekik, nagyon vigyázzanak. A második félidőre átszervezte csapatát a Rétság, Lakatos Zoltán beállításával jelentős veszélyt jelentett a kapunkra a vendégek és teljesen megérdemelten kiegyenlítettek. Figyelembe véve a látottakat, a két ellentétes félidőt, úgy érzem, megérdemelten döntetlen született. Gratulálok az ellenfélnek a pontszerzéshez.

Varsány SE-Szügy SE 1-5 (0-0)

Vezette: Kis Zs. (Szabó T.)

Varsány SE: Baráth – Takács R., Virág (Király Á., 46.), Csizmadia, Király Sz. (Fábián R., 46.) – Bárány B., Tiszttartó Á., Rigó, Báránkó (Lehoczki, 80.) – Takács G. (Bodnár, 88.), Havasi. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Szügy SE: Tresó – Földvári, Cseman, Szilágyi, Czibulya – Hugyecz, Saár, Mohácsi (Szenográdi, 72.), Szemerédi (Jónás M., 74.) – Hodászi, Kovács A. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Bárány B.

Gól: Király Á. (75.), ill. Kovács A. (51., 66.), Földvári (53.), Hugyecz (76.), Szenográdi (80.)

Jók: senki, ill. Földvári (a mezőny legjobbja), Hugyecz, Saár, Kovács A., Mohácsi

Fábián Róbert: – Gratulálok Szügynek a győzelemhez! Nem tudom, nekünk van-e még ettől lejjebb! Össze kell kapni magunkat erre a pár mérkőzésre, hogy ne legyen csúfos a vége!

Koplányi Örs: – Zord időben, az első félidőben ott folytattuk, ahol a Rétság ellen abbahagytuk, ki tudtuk hagyni a kihagyhatatlan. A pálya állapota nagyon jó volt, tudtuk játszani a mi sokpasszos játékunkat, Benedek Józsi megnézte, a hétvégére ilyen talajt csinál otthonra is! Még annyi említésreméltó történt az első félidőben, hogy Földvári Ákos megdöntötte Roberto Carlos rekordját, harminchat méterről rúgott kapura, de a lövés biztos nem 136 km/órával ment, mert még a labdafogóháló is kiszakadt. Ahogy megszokott, a második félidő elején megszereztük a vezetést, de már nem Hugyecz Marci lőtte. Így szép játékkal, ismét sok helyzetből, négyet értékesítettünk és megérdemelten hoztuk el a három pontot. További sok sikert a Varsánynak.

Nőtincs SE-Nógrádsáp SE 2-3 (2-2)

Vezette: Kiss T. (Pál A.)

Nőtincs SE: Gyuricza P. – Dancsó G. (Matyóka, 72.), Nagy B. (Németh, 46.), Váró, Kovács K. – Dancsó V., Hugyecz, Belovai, Makkai – Szklenár, Garai (Kosdi, 26.). Vezetőedző: Rotter Ferenc.

Nógrádsáp SE: Paróczi (Tarr, 46.) – Csapó, Gali (Havjár, 46.), Kiss T., Terman E. – Szilfai, Fazekas, Török, Jávor – Terman R. (Hámori M., 46.), Hámori B. Játékos-edző: Moravetz Attila.

Sárga lap: Nagy B., Matyóka

Gól: Dancsó V. (19.), Kovács K. (22.), ill. Jávor (20., 41.), Csapó (56.)

Jók: Kovács K., ill. Jávor, Csapó, Hámori B.

Rotter Ferenc: – Nagyon kellemetlen, esős időben játszottunk. Ettől függetlenül, többet vártam a játékosoktól, annak ellenére, hogy sérülés és eltiltás miatt két-három meghatározó emberünk hiányzott. Nem azt mondom, hogy nem akartunk, de nagyon pontatlanok voltunk, sok hibával fociztunk, nem sikerültek az utolsó passzaink, ilyen vizes, sáros talajon pedig nem lőttünk kapura. Ezt elhibáztuk! Nem volt jobb az ellenfél, de jobban akarta a győzelmet, ami végül is sikerült nekik, szerintem egy véleményes tizenegyessel, én ugyan nem láttam tisztán az esetet, de a játékosom, aki ellen megítélték, azt mondta, abszolút nem volt büntető. Ezzel azonban nem akarok foglalkozni, a lényeg, hogy ettől sokkal többet vártam a fiúktól! Ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, a lefújás után láttam, hogy mindenki maga alatt volt, bántotta a srácokat a dolog, ők is átérezték, hogy nem tettek meg mindent a győzelemért. Ki szeretném emelni Kovács Kristófot, aki szerintem a forduló legnagyobb gólját lőtte, egy megpattanó labdát, a saját térfelünkről, körülbelül hatvan méterről, nagy erővel rúgta a kapuba, a hálóőr csak beletolni tudott a labdába, ami a felső lécről vágódott be. Megpróbáljuk kiküszöbölni a hibákat, a játékosok ígéretet tettek, a következő meccseken jobban odafigyelnek, bár nem biztos, hogy ez most meg megkezdődni, mert Diósjenőre megyünk legközelebb, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni!

Moravetz Attila: Úgy érzem, a játékosok elhitték, hogy az esélylatolgatás még nem végeredmény. Sajnos egyáltalán nem azt csináltuk a pályán, amit az öltözőben megbeszéltünk, így csak nyomokban volt megtalálható a múlt héten mutatott játékunk. Az mindenképp dicséretes, hogy kétszer is felálltunk a hátrányból (igazából háromszor, csak ismeretlen ok miatt, a játékvezető érvénytelenítette a nem mindennapi találatunkat). A második félidőben gyorsan megszerzett előnyünket a mérkőzés végéig sikerült megőrizni, és úgy vélem, ez a csapat győzni akarásának volt köszönhető. Ez is a csapatépítés egyik fázisa, amikor megtanulunk egymásért küzdeni. Ez a mostani meccsen remekül sikerült. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Sérült kapusunknak mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Szabadnap: Unicum FC Mohora, Szent Imre DSE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!