Újfent színes eredménysort vonultatott fel a megye kettő

Ismét örülhetett a Mihálygerge, a szünet után indult be a Nőtincs, tovább száguld a Bánk, egy félidő alatt döntött az Építők KC, újra nyert a Nagyoroszi, hátrányból állt fel a Varsány, megint nem állt ki a Nógrádsáp.

Az elmúlt hétvégén a nyolcadik kört rendezték meg a megye kettőben. A soros találkozókon az ismét örvendő Mihálygerge legyűrte a Zagyvarónát, a Nőtincs a második félidőben kerekedett felül az Őrhalmon, a Bánk ezúttal a Tart intézte el, az Építők KC a szünetig lerendezte a Szent Imre DSE-t, a rossz sorozatát megszakító Nagyoroszi győzött a tíz fővel ringbe szálló Mátraverebéllyel szemben, a Varsány a hajrában fektette két vállra a Kállót, a Nógrádsáp pedig legutóbb a Szügy ellen nem állt ki. Nézzük meg a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 8. forduló:

Mihálygerge SE-Zagyvarónai SE 2-1 (1-0)

Vezette: Reviczki J. (Szűcs M., Elischer M.)

Mihálygerge SE: Handó – Rácz G., Farkas (Babják, 77.), Rácz M. (Zombori, 49.), Tóth Sz. (Tóth P., 70.) – Nyerges, Zsosa, Zsély, Torák – Balogh (Nagy Sz., 46.), Kálmán K. (Tóth Zs., 51.). Játékos-edző: Nyerges Péter.

Zagyvarónai SE: Balázs Á. – Molnár, Bábel, Miskolczi (Smida, 80.), Végi – Török, Oravecz (Puporka, 68.), Vanó, Németh – Berki T. (Oláh K., 17.), Oláh F. Játékos-edző: Smida László.

Sárga lap: Rácz M., Farkas, Zsosa, ill. Molnár

Gól: Zsosa (40.), Rácz G. (68.), ill. Oláh F. (83.)

Jók: az egész csapat, ill. Balázs Á., Bábel

Nyerges Péter: – Egy szoros, helyenként parázs, színes játékvezetői ítéletekkel tarkított mérkőzésen, véleményem szerint megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A meccs nagy részében a mi akaratunk érvényesült, ennek megfelelően kétgólos előnyre sikerült szert tennünk, a végére azonban meleg lett a pite. Kellett ez a győzelem a csapatnak a múlt hétvége után, és az előttünk álló fordulók miatt. Minden csapattársamnak köszönöm szépen a találkozón nyújtott teljesítményét! Mindenki beletette a közösbe a tőle telhetőt, aminek meg is lett az eredménye. A Zagyvaróna csapatának további sok sikert kívánok!

Smida László: – Nem érdemeltünk mást, mint vereséget. Idegesen, kapkodóan játszottunk, nem alakult ki folyamatos játék, egy kezemen meg tudnám számolni azoknak a támadásoknak a számát, amikor háromnál többet tudtunk passzolni. A hasonló erők küzdelmét a hazaiak “diplomáciai” rutinja döntötte el, amihez ezúton is gratulálok. Alapvető tulajdonságokat említenék: szabálykövetés, határozottság, döntésképesség, befolyásolhatatlan magatartás. Mik is ezek? Az én meglátásom szerint egy játékvezető elengedhetetlen ismérvei. A mai napon sajnos ezekkel nem voltak kellőképpen felvértezve a mérkőzés bírái. Eleve húszperces csúszással indult a meccs. Oka, hogy az ellenfél kapusa úton volt, kb. negyvenöt perces késésben. Erre Reviczki sporttárs, nagyvonalúan, némi diplomáciai behatásra az öltözőben ragadt… Talán a sípját kereste, maradjunk naivak. Aztán az első félidő végén a tizenhatos határán történt egy szabálytalanság. A játékvezető fújt, de tehetetlenül állt. Nem tudta eldönteni, hogy tizenegyes-e. Kinézett az asszisztensre, aki széttárta a karját…. Ilyet se láttam még…. Végül is az döntötte el a szituációt, hogy a hazaiak kispadja közelebb volt a partjelzőhöz, aki lányos zavarában rájött, hogy az eset bizony a büntetőterületen belül volt. Kár, hogy mire bevillant neki, eltelt vagy fél perc. Ha a mi kispadunk van közelebb az esethez, akkor az én ordításom hatására csak szabadrúgás lett volna. Kb. ezek a teszetoszaságok, jellemtelenségek billentették el a mérleg nyelvét a mai napon az ellenfél oldalára. Ebből is tanultam. Jó mindig résen lenni, kellő dörzsöltséggel kiaknázni mások alkalmatlanságát, mert ez a mennyei bajnokságunkban pontot vagy pontokat jelenthet. Persze, ez a saját csapatom kritikán aluli játékát nem menti fel.

Őrhalom SE-Nőtincs SE 0-3 (0-0)

Vezette: Keresztes L. (Rácz D.)

Őrhalom SE: Szathmári – Nagy T., Rutai (Nagy Dávid, 51.), Csábi, Kertész P. (Szabó G., 78.) – Ponyi, Regényi, Számelcsik, Reznyik (Kántor, 61.) – Csókás, Sinkovics K. (Nagy Dániel, 75.). Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Nőtincs SE: Árva – Dancsó G. (Krausz, 18.), Nagy B., Keresztes (Sirkó, 84.), Matyóka – Nógrádi (Teknős, 80.), Makkai, Hugyecz, Dancsó V. – Szegvári (Tamis, 67.), Szunter. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Ponyi, ill. Nagy B., Nógrádi

Gól: Nagy B. (50., 82.), Szunter (72.)

Jók: Regényi, Csábi, Ponyi, ill. Árva, Hugyecz, Nagy B., Matyóka

Baranyi Zsolt: – A vereség ellenére gratulálok a csapatomnak. Ilyen hozzáállással ki lehet kapni. Az első félidő teljesen rendben volt, egyenrangú ellenfelei voltunk a jó erőkből álló, dobogóra esélyes Nőtincsnek. A második játékrészre azonban már kijött a két együttes közötti különbség, és így megérdemelt győzelmet arattak a vendégek, további sok sikert kívánok nekik! Nekünk meg fel a fejjel, csak ez a hozzáállás maradjon meg, és nekünk is jönni fognak eredmények.

Nyikos József: – Ez volt az a meccs, amikor igen rosszul éreztem magamat a kispadon, ami miatt magamat is hibáztatom, mert egy ilyen sorozat után nem vettem észre, hogy nagyon sok ember kicsit könnyebben vette ezt a mérkőzést és nem úgy készült. Meg kell mondanom, az ellenfél akaratban és lelkesedésben fölénk nőtt minimum hetven percig. Ugyan nem emlékszem arra, hogy volt helyzetük a hazaiaknak, mert ahogy minden héten, ismét hozták magukat a védőink, de határozottabban játszottak az őrhalmiak, több párharcot nyertek, mint mi. A második félidőben a csapatszerkezetben történő kisebb módosítás is kellett a győzelemhez. Gratulálni lehet a házigazdák mentalitásához, remélem, mások ellen is így fognak játszani, és akkor nem hiszem, hogy lesz gondjuk a bajnokság hátralévő részében.

Tari SZE-Bánk SE 2-10 (2-5)

Vezette: Kiss D. (Homoki G., Berki A.)

Tari SZE: Nagy G. – Nagy Z., Holtner R. (Kovács B., 46.), Ludányi, Gubicskó – Danyi (Bangó K., 46.), Batta (Rácz T., 13.), Göröcs, Nagy I. – Figura (Kovács T., 46.), Fügedi (Antal G., 80.). Vezetőedző: Tóth József.

Bánk SE: Molnár – Dénes Gy. (Olasz, 69.), Ladányi (Rohácsi, 53.), Somogyi, Barkaszi – Oravecz (Bajusz, 64.), Dudás, Lőrincz, Gráf (Ivanics, 64.) – Pásztor, Puruczki. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Göröcs, Bangó K., ill. Gráf, Ladányi

Piros lap: Nagy I. (25., Tari SZE)

Gól: Fügedi (17., 22.), ill. Dudás (26., 29., 44., 54.), Puruczki (38., 39., 88.), Dénes Gy. (60.), Olasz (77.), Barkaszi (80.)

Jók: Fügedi, Göröcs, ill. Dudás (a mezőny legjobbja), Barkaszi, Somogyi, Pásztor, Puruczki

Tóth József: – Az első félidő feléig kettő-nullra vezettünk, el sem akartam hinni, hogy az történik a pályán, amit mi akarunk, ám egy szerencsétlen szituációt követően az egyik kulcsemberünket kiállították, és tizenegyest is kaptunk, amivel szépített a vendégcsapat. Ettől érthetetlen módon összezuhantunk, onnantól pedig az “eredeti” forgatókönyv szerint alakult a meccs. Azért az első huszonöt perc a miénk volt! Gratulálok a Bánknak!

Kovács Imre: – “Hatott” a múlt heti dicséretem, így az első negyedben pontatlanul és enerváltan játszottunk… Vállalom! Ráadásul mindeközben a lelkes hazaiak hibáinkat kihasználva, két kontrából szerzett góllal még alaposan ránk is ijesztettek. Az emberelőny ugyan megkönnyítette az ezt követő időszakot, de szerintem annyira “összerezzent” a társaság, hogy ettől függetlenül is fordítani tudtunk volna. A végeredmény azonban mindenképp önmagáért beszél, hisz a szervezett tariakat ilyen arányban még senkinek nem sikerült két vállra fektetnie. A hazaiaknak, Tóth Józsi barátomnak, valamint csapatomnak is jár az elismerés és a gratuláció!

Építők KC-Szent Imre DSE 6-1 (6-0)

Vezette: Bakos T. (Hepp D., Elischer M.)

Építők KC: Percze – Somoskői O., Klajban L. (Rácz B., 59.), Szabó J. (Harmos, 70.), Hranek – Bocsó (Orbányi, 65.), Oláh Z. (Tőzsér, 64.), Kakucsi (Tarnócz, 46.), Oláh F. – Baranyi J., Nagy Zs. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Szent Imre DSE: Oláh R. – Csókási, Riczi E., Kovács M., Ódor – Szomora, Hegedűs (Bilák M., 65.), Márkus, Pifka – Stefanik, Csábi T. Vezetőedző: Tóth László.

Sárga lap: Hranek, ill. Kovács M., Csábi T., Oláh R.

Gól: Baranyi J. (4., 21., 27., 42.), Nagy Zs. (25.), Bocsó (32.), ill. Szomora (81.)

Jók: Baranyi (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Oláh R.

Smelkó Károly: – Jól kezdtünk, és az első félidőben Baranyi Józsi vezérletével hatgólos előnyhöz jutottunk. A szünet után is mi domináltunk, de óriási helyzetekben vagy nem találtunk kaput, vagy az ellenfél kiválóan védő kapusa hárított. A meccs vége felé szépítettek a nagyon szimpatikus ‘gyarmatiak, és lásd, milyen a foci, a második játékrészben kikaptunk. Összességében azonban úgy gondolom, rászolgáltunk a győzelemre! Tóth Lacinak és sportszerű csapatának további sok sikert kívánok!

Tóth László: – Gyenge játékunknak köszönhetően könnyű három pontot szerzett a hazai csapat.

Nagyoroszi HBB SE-Mátraverebély-Szentkút SE 4-1 (2-0)

Vezette: Bakos T. (Szikora D., ifj. Szakal T.)

Nagyoroszi HBB SE: Szekeres – Dombai (Tálas, 60.), Cseri (Szorcsik, 77.), Gál N., Kürtössy – Lázár P., Németh L., Balatoni, Huzián (Bangó A., 77.) – Ujvári (Varga R., 60.), Szandai (Muladi, 60.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Mátraverebély-Szenkút SE: Bíró – Dorozsin, Verebélyi L., Sári, Csépány – Bonivárt, Boros, Aradi, Oláh J. – Orosz. Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Sárga lap: Kürtössy, ill. Bonivárt

Gól: Ujvári (9.), Kürtössy (44.), Huzián (62.), Németh L. (83.), ill. Boros (64.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Németh Krisztián: – Először is, meg szeretném köszönni a vendégcsapat sportszerű hozzáállását, hogy tíz fővel is megjelentek a mérkőzésen és végig sportszerűen játszottak ellenünk. Megérdemelt győzelmet arattunk, végre megéreztük a siker ízét. Remélem, innen már csak fölfelé vezet az utunk, összeszedjük magunkat és ugyanígy koncentrálunk a többi meccsen is, bár a helyzetkihasználásban még van mit javulnunk. Gratulálok a csapatnak!

Kaspár Zsolt: – Nagyon jó körülmények fogadtak ‘Orosziban, körülbelül ennyi pozitívum volt a vasárnapban! Sajnos csak tíz fővel tudtunk rész venni a meccsen, de ennek a tíz embernek kalapot emelek, hangos szó nélkül, egymást biztatva, a kellő alázattal játszották le a kilencven percet! Köszönöm nekik! Sok sikert a Nagyoroszinak!

Varsány SE-Kálló SE 2-1 (1-1)

Vezette: Balázs Z. (Soós-Valenta B., Tóth B.)

Varsány SE: Baráth – Takács R., Rigó, Mlinkó, Mócsány – Király, Tiszttartó (Imre Z., 66.), Fábián R., Kormány (Lehoczki, 85.) – Báránkó, Kiss Á. (Bodnár, 46.). Játékos-edző: Fábián Róbert.

Kálló SE: Fehér – Makó J., Lakatos A., Zimmerman, Bangó L. – Maka, Horváth A., Bangó J., Hajdú A. – Hajdú N., Makó K. Vezetőedző: Horváth László.

Sárga lap: Lehoczki, ill. Hajdú N., Horváth A.

Gól: Kormány (42.), Király (85.), ill. Makó J. (20.)

Jók: Báránkó, Mlinkó, Király, Kormány, Kiss Á., ill. Fehér, Hajdú N., Makó J., Zimmerman

Fábián Róbert: – Jó játékvezetés mellett, végre sikerült nyernünk! Ellenfelünk becsületesen küzdött és nagy akarattal játszott, ezzel a mi játékunkat is megnehezítették a vendégek. Nyögvenyelősen, de hoztuk a három pontot! Sok sikert kívánok a szimpatikus Kállónak!

Horváth László: – Sajnos csak tizenegyen voltunk, meghatározó játékosok nem jöttek, de erős mérkőzést játszottunk. Ketten is megsérültek, mert rosszul léptek, de mivel nem tudtunk cserélni, végig kellett játszaniuk a találkozót, így az utolsó tizenöt perc kritikussá vált, ott vesztettük el a meccset. A korábbi ellenfelek is sportszerűek voltak, de eddig a varsányiak voltak a legkorrektebbek. A bírók is nagyon jók voltak. A kapusunk ismét fölülmúlta önmagát.

Nógrádsáp SE-Szügy SE 0-3 (játék nélkül)

A ‘sápiak nem álltak ki, ezért a szügyiek meccs nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Bercel KSK.

A bajnokság aktuális állása: 

error: Content is protected !!