Újabb színes körrel rukkolt elő a nyugati megye kettő

Gabi

Rangadón szerzett fontos pontokat a Bánk, bravúrremit jegyzett a Nőtincs, hozta a kötelezőt a Szendehely, ismét nyert a Szügy, szép skalpot gyűjtött a Szent Imre DSE, nem állt ki a Rétság.

Az előző hétvégén a kilencedik körrel folytatódott az aktuális idény a nyugati megye kettőben. A soros találkozókon a Bánk az ősz egyik rangadóján győzött Mohorán, a mostanában bukdácsoló Nőtincs feltartóztatta a Diósjenőt, a Szendehely elvárható sikerre tett szert a Magyargéccel szemben, a Szügy nyert Őrhalomban, a Szent Imre DSE szép diadalt aratott a Nógrádsáp ellen, a Rétság pedig nem utazott el a Varsányhoz. Nézzük meg a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló:

Mohora-Bánk 1-3 (0-1)

Vezette: Fodor Zs. (Kéri II Z., Ficsor M.)

Mohora: Percze – Mezei, Baranyi T., Széles B., Feranecz – Cserni B. (Fodor, 68.), Káposzta, Széles G., Hatala – Hugyecz, Oláh T. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Bánk: Peredi – Bera, Ordasi, Dénes Gy., Szekeres – Sirkó (Branda, 54.), Lőrincz, Dudás – Szunter (Jele, 60.), Puruczki, Szegvári (Menyhárt P., 73.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Mezei, Baranyi T., ill. Szekeres, Dénes Gy., Dudás Szunter, Ordasi, Peredi, Jele

Piros lap: Fodor (89., Mohora)

Gól: Oláh T. (76.), ill. Dudás (24.), Lőrincz (65.), Ordasi (89.)

Jók: Baranyi T., Széles G., Széles B., Káposzta, ill. az egész csapat

Mátyás Zsolt: – A várakozásnak megfelelően, színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok. Végig kiélezett küzdelem volt, amiben sajnos vesztettünk. Ezt gyenge helyzetkihasználásunknak köszönhetjük, míg mi a csőziccereket nem tudtak értékesíteni, addig a vendégek könyörtelenül kihasználták hibáinkat. A találkozó összképe alapján minimum az egy pontot megérdemeltük volna, de a történtekért csak saját magunkat okolhatjuk. Nem dőlt össze a világ, megyünk tovább a megkezdett úton!

Kovács Imre: – Először is, gratulálok mindkét csapatnak, ez a derbi a magasabb osztályban is megállta volna a helyét! A fociban szinte minden tanítható, tanulható és megvehető csak egyvalami nem: a SZÍV! Úgy gondolom, hogy mi mindannyian kettőt vittünk ki ebből a pályára és szerintem az egyik különbség ez volt ma a két jó képességű gárda között. A másik, hogy nálunk a támadóinkat a védőjátékosaink pótolni tudták a góllövésben, míg ellenfelünknek ezt az “apró” tényezőt nem sikerült orvosolnia. A győzelmet lelkes szurkolóink mellett “Dudinak” is ajánljuk a születésnapja alkalmából. Az öltözőben és a szülinapi vacsorán is jó volt látni játékosaim önfeledt örömét, miközben nekem egy Vörösmarty-idézet jutott az eszembe: “Ez jó mulatság, férfi munka volt!”.


Nőtincs-Diósjenő 2-2 (1-0)

Vezette: Urbán V. (Kalmár P.)

Nőtincs: Gyarmati – Nyerges, Váró, Kovács K., Kardos – Matyóka, Birszki (Kurali, 55.), Kosdi, Tamis – Hugyecz, Makkai. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Diósjenő: Szántó – Rózsa, id. Monostori L., Pincze, Varga J. (Bíró, 46.) – ifj. Monostori L., Varga B., Haljárszki – Monostori A. (Csabuda, 81.), Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Nagy Zoltán.

Sárga lap: Tamis, Matyóka, ill. Varga J., Varga B., Schmittinger (a kispadon)

Gól: Váró (42.), Makkai (64.), ill. Varga B. (78.), Bíró (86.)

Jók: az egész csapat, ill. Szántó, Bőgér D., Varga Gy., Haljárszki

Cseresznyik Sándor: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon rendben volt, amit letett az asztalra a csapat, semmi gond nem volt a hozzáállással. A játékban azért voltak akadozások, az első félidőben kihagytunk egy tizenegyest, de ennek ellenére jó érzéssel mentünk a szünetre. A második félidő már nehezebb volt, egy-két játékos erőnléti gondjai kijöttek az utolsó húsz percre, összességében pedig ennek tudom be a döntetlent. Nem volt egyszerű, nagyon jó csapatnak tartom a nagyon jó erőkből álló vendégeket. Azt gondolom, megtettük az első lépést, hogy kijöjjünk a gödörből. Ha így állnánk fel minden meccsen és ilyen elánnal tudnánk focizni, nem itt tanyáznánk a bajnokságban.

Nagy Zoltán: – Szép, már-már tavaszias időben érkeztünk Nőtincsre. Az öltözőnkben viszont rá kellett ébrednünk, hogy antarktiszi idő uralkodik, így játékosaim, miután gyorsan legyúratták magukat, kiosztottam az útilaput, aztán mondtam, irány a természet, mert féltem, hogy a végén valaki tüdőgyulladást kap az öltözőben. Úgy készültünk, mint eddig minden mérkőzésre, a srácok tudták a feladatot, de a meccs elejétől semmi sem jött össze, amit megbeszéltünk. Igaz, a játéktér emlékeztetett arra a bizonyos pályára, ahol néhány hete siralmas körülmények között játszottunk. Ez meg is látszódott. Támadóim sorban hagyták ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket, igaz, ha rögbilabdával játszottunk volna, lehet, nagyobb siker érünk el ezen a pályán. Óriási akarat volt a srácokban, de nem jöttek a gólok, így sajnos az ellenfél zárhatta nyugodtabban a félidőt. A másodikat ott folytattuk, ahol abbahagytuk, folyamatos akcióink nem hoztak gyümölcsöt, ráadásul a hazaiak jogos tizenegyeshez jutottak. Lehet, ez az újabb találat volt szükséges ahhoz, hogy csapatom végre kiegyenesítse a nőtincsi sztyeppét és a szünetben beállított taktikai cserém meghozta gyümölcsét, szép góllal szépítettünk. Ekkor úgy láttam, ha vért izzadva is, de meg kell nyernünk a maradék húsz percet. Így is lett, egy bal oldali egyéni támadás után büntetőhöz jutottunk és kiegyenlítettünk. A mérkőzés rendkívül izgalmassá vált, hiszen egykapuztunk és mindent megtettünk a három pontért. Sajnálatos volt, hogy amíg a Nőtincs két tizenegyest kapott, addig nekünk eggyel kellett beérnünk, holott, játékosaim elmondása alapján, jogos büntetőt vont meg csapatomtól a spori, amikor kettő-kettőnél kétszáz százalékon támadtunk és volt még hátra öt perc. A tizenegyes az, amit a játékvezető megítél.” Azért ez legyen szubjektív. Gratulálok a Nőtincsnek. Gratulálok Cseresznyik Sándor régi barátomnak, volt csapattársamnak, hogy a maradék keretből ilyen erős ellenfelet rakott össze ellenünk. Sok sikert Sanyinak és további jó szereplést a Nőtincsnek. Köszönöm a szépszámú közönségünknek, hogy elkísértek minket és biztatásukkal segítették néha elkeseredett játékosaimat. A sporiknak köszönöm a játékvezetést, ha lehet, legközelebb hárman jöjjenek, és nem haragszunk meg, ha csak férfiak jönnek… Ez a sport nem női játékvezetőknek való.


Szendehely-Magyargéc 5-0 (2-0)

Vezette: Boda V. (Szász K.)

Szendehely: Mák – Porvay, Márkus, Berényi, Merő (Schlenk, 63.) – Hugyecz, Földvári, Bagyal, Debreczeni (Veisz, 72.) – Gáspár F. (Ugró, 77.), Fidel. Vezetőedző: Koczka László.

Magyargéc: Berki D. – Kardos, Rácz L., Berta, Ökrös Sz. – Oláh K., Ökrös I., Csonka, Berki B. – Szilvási, Oláh Á. Vezetőedző: Rácz István.

Gól: Hugyecz (7.), Oláh K. (36., öngól), Debreczeni (52.), Gáspár F. (72.), Kardos (84., öngól)

Jók: Földvári, Gáspár F., Hugyecz, Merő, ill. senki

Koczka László: – A szendehelyi együttes jól tudja, milyen érzés egy csapatnak hetekig a tabella utolsó helyén tartózkodni, hiszen nem is olyan régen, 2018 márciusában mi is megtapasztalhattuk ezt az érzést. Minden elismerésem a nagyon sportszerű és szimpatikus vendégeknek, hogy csere nélkül végighajtották a mérkőzést, és egyáltalán nem adták fel, egymást buzdítva küzdöttek. Ahogy lenni szokott, ezen a meccsen szegény embert még az ág is húzta, és két öngólt vétett ellenfelünk. Biztos vagyok benne, a téli átigazolási időszakban meg fogják erősíteni keretüket és tavasszal majd egy teljesen más Magyargécet láthatunk. A találkozón elért eredményhez gratulálok csapatomnak, megfelelő volt a hozzáállás, a küzdőszellem, sok lehetőséget sikerült kidolgoznunk. Mindenképpen javítanunk kell viszont a helyzetkihasználásunkon és meg kell tanulnunk pontosabban passzolni ahhoz, hogy elérjük céljainkat. A továbbiakban sok sikert kívánok a Magyargécnek.

Rácz István: – Nagyon sportszerű meccset játszottunk. Kicsit szerencsétlenek voltunk, de nem kell kétségbe vonni, hogy az ellenfél sokkal jobb formában volt, ami az eredményen is meglátszott. Gratulálok a hazai csapatnak és további sikereket kívánok.


Őrhalom-Szügy 0-2 (0-0)

Vezette: Makovinyi R. (Nagy B., Béres K.)

Őrhalom: Ivanics – Kertész, Hodászi, Rutai, Csabai – Nagy T., Számelcsik, hegedűs, Baráth – Boros, Kántor. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Szügy: Tresó – Tövis, Cseman (Krausz, 80.), Czibulya, Helmreich – Hodászi, Keresztes, Hugyecz, Jónás M. – Kovács A. (Koplányi, 88.), Kakuja. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Baráth, ill. Cseman

Gól: Jónás M. (72.), Kovács A. (84.)

Jók: Nagy T., Számecsik, ill. Tövis, Czibulya, Hugyecz, Jónás M., Kovács A.

Baranyi Zsolt: – Alacsony színvonalú mérkőzésen, a helyzeteit jobban kihasználó Szügy győzött. Gratulálok nekik és további sok sikert. 

Koplányi Örs: – Fegyelmezett játékkal, türelmesen, a taktikát végig betartva hoztuk el a három pontot. További sok sikert a hazaiaknak.


Szent Imre DSE-Nógrádsáp 2-0 (1-0)

Vezette: Balázs Z. (Szemesi Zs., Kovács M.)

Szent Imre DSE: Oláh R. (Rados, 87.) – Gaál, Riczi E., Bilák, Seres – Krajcsi, Ódor, Szathmári, Szekeres – Buzás, Pifka (Hegedűs, 54.)(Riczi T., 85.). Játékos-edző: Riczi Egon.

Nógrádsáp: Paróczi – Fazekas, Csapó, Szilfai, Moravetz – Török, Jávor, Gali, Havjár Z. – Terman R., Hámori B. Vezetőedző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Buzás, Gaál, ill. Fazekas, Havjár Z.

Gól: Buzás (3.), Szathmári (83.)

Jók: Oláh R., Szathmári, Krajcsi, Buzás, Bilák, Seres, Szekeres, ill. senki

Riczi Egon: – A mérkőzés elején egy szép kiugratást követően sikerült vezetést szereznünk. A gól után az első félidőben a vendégeknek két helyzetük is volt, de kapusunk mindkettőt remek védéssel hárította, majd a szünet előtt növelhettük volna előnyünket, de Buzás Krisztián emelését a ‘sápi kapus védte ki. Fordulást követően a vendégek mezőnyfölénybe kerültek, de kapunkra nem jelentettek veszélyt. Fegyelmezett, taktikus játékkal, sikerrel őriztük előnyünket és a hajrában centerünk egyéni alakításának köszönhetően bebiztosítottuk győzelmünket.

id. Jele Tibor: – Elnézést kérek a ‘sápi szurkolóktól, mert ők megye kettes meccsre jöttek, és kaptak egy megye 88-at… A mérkőzés végén a testemen egy hurrikán ment át, azért kíváncsi vagyok, játékosaim mit éreztek belülről a lefújáskor… Még az előző héten a póniló hátán ültünk, most pedig a szamárnak a seggétől lejjebb vagyunk ötven méterrel.


Varsány-Rétság 3-0 (játék nélkül)

A rétságiak nem álltak ki, így a varsányiak meccs hiányában kapták meg a pontokat.


Szabadnap: Nagyoroszi.

A bajnokság aktuális állása:

Fotó: Simone Stolcenberger.

Next Post

Zömében kiegyenlített meccsekről szólt a keleti megye kettő

Rangadón aratott diadalt a Bátonyterenye, szép skalpot szerzett a Kazár, hátrányból állt fel a Kálló, idegenben örülhetett a Mátraverebély, fontos fontokat gyűjtött a Tar, nem állt ki a Kisterenye. Az előző hétvégén a nyolcadik kör is lezajlott a keleti megye kettő soros idényében. Az aktuális meccseken az éllovas Bátonyterenye rangadón […]
error: Content is protected !!