Újabb papírforma körrel rukkolhat elő a megye kettő?

A papírforma szerint nem hibázhat a listavezető Bánk, Nőtincs, Szügy hármas.

MNG Megyei II. osztály, 8. forduló:

2019. október 5. (szombat), 15.00:

Őrhalom SE-Nőtincs SE

A papírforma szerint egyértelmű favoritként kelhetnek útra az ez idáig hibátlan mérleggel előrukkoló, remek formában futballozó nőtincsiek, akiknek céljaik elérése érdekében finoman szólva is illene felülkerekedniük az előző körben megalázó pofont beszedő, tizenegy gólt ellenfelükön. Ugyan a korábban változatosan szereplő házigazdák a bajnoksági legfőbb várományosától kaptak ki, ettől függetlenül nem tehetik ki az ablakba az említett méretes zakót, alaposan össze kellene kapniuk magukat ahhoz, hogy ezúttal képesek legyenek némiképp visszaállítani megcsorbított renoméjukat. Az őrhalmiak pusztán a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, illetve talán még abba, hogy a látogatók önhibájukon kívül pihenéssel töltötték az előző kört, így lehet, kiestek a megfelelő ritmustól. Amennyiben azonban fenn tudták tartani a kellő üzemi hőfokot a vendégek, nem számíthatnak egyszerű menetre a hazaiak, akiket joggal illetne meg jókora kalapemelés, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a határozottan acélosabbnak tetsző másik oldalt.

Mihálygerge SE-Zagyvarónai SE

Ezen párosítás kapcsán már jóval árnyaltabb a kép, abszolút nyílt csörtével állunk szemben. A jelenleg hét ponttal rendelkező ‘gergeiek nem álltak ki a legutóbbi fordulóban, megspórolták az üzemanyagköltséget, most viszont már otthonában fogadhatja aktuális vetélytársát a minden forintot beosztó alakulat. A látogatók eddigi teljesítményét csupán pozitív jelzőkkel illethetjük, előzetesen nem igazán volt benne a levegőben, hogy ilyentájt már négy győzelemnél tarthat a kellőképpen feltüzelt brigád, Smida László kinevezése viszont jót tett az evés közben jön meg az étvágy alapon kedvet kapó társulatnak. Ezúttal egy nehezen megjósolható kilencven perc keretein belül birkózhatnak egy jót a résztvevők, talán a saját pályájuk miatt egy hangyányival közelebb lehetnek majd a pontokhoz a szó szoros értelmében bármire képes házigazdák, amúgy nem tudnánk esélyest megjelölni, az sem volna váratlan fordulat, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a vélhetően ismét a szükséges lelkesedéssel ringbe szálló, minél jobb eredményben gondolkodó zagyvarónaiak.

2019. október 6. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Szent Imre DSE

Roppant egyoldalú mérkőzésen nézhetnek egymással farkasszemet az alakulatok, a pontvadászat már lezajló szakaszából kiindulva nyugodt szívvel megállapítható, elsősorban az lehet a kérdés, hány találattal győzedelmeskednek a fonalat elkapó, két sikerrel hangoló ‘tarjániak, akik már nem is akarnak lassítani. A vendégek a játéktéren még képtelenek voltak nyerni ebben a szezonban, leginkább pedig azért főhet a fejük, mert az előző két hétvégét egyaránt pihenéssel voltak kénytelenek tölteni, így eléggé leülepedve várhatják a kezdősípszót. Bárhogy agyalunk, a foci örök közhelyein kívül nem tudunk felsorakoztatni semmilyen épeszű érvet a Szent Imrések irányába, nincs benne a levegőben, hogy éppen most táltosodhatnak meg, komoly bravúrnak minősülne, ha borsot tudnának törni a jóval acélosabbnak kinéző házigazdák orrai alá, akik ha tényleg minél inkább fel szeretnének zárkózni az élbolyhoz, nem ismerhetnek pardont, mellébeszélés nélkül kell móresre tanítaniuk a roppant nehéz erőfelmérő előtt álló ‘gyarmatiakat.

2019. október 6. (vasárnap), 15.00:

Tari SZE-Bánk SE

Maradjunk annyiban, nagy valószínűséggel ebben a párharcban is meglesz a kellő különbség a csapatok között, a realitások talaján maradva kijelenthető, a három fiaskót követően kesztyűt húzó hazaiaknál hatványozottan több sansszal készülődő látogatók újabb kötelező diadalnak vághatnak neki. Kovács Imre csapata megalkuvást nem tűrő módon lépegetett a bajnokság eddigi részében, az egész idény egyik legnagyobb talánya, hogy meddig tarthat ki a gólokat is számolatlanul termelő társaság imponáló lendülete. Igen csak meglepődnénk, ha soros kirándulásukon botolnának meg a vendégek, a perpillanat pusztán két győzelemnél tartó tariak leginkább az otthonukban által kölcsönözendő fórokba kapaszkodhatnak bele, egyébként az esélytelenek teljes nyugalmával viseltethetnek a mérkőzés iránt, veszítenivaló nélkül próbálhatnak kisebbfajta csodát kivitelezni. Tehát megint egy finoman mondva is kötelezőnek nevezhető siker tehetnek le az asztalra a határozott ambíciókat dédelgető bánkiak, akik maximális fordulatszámon pörögve újra alaposan helybenhagyhatják ellenlábasukat.

Nógrádsáp SE-Szügy SE

Kár tagadni, ezt a találkozót is ugyanúgy tudjuk felvezetni, mint az előzőt, a szügyiek személyében adott a toronymagas favorit, míg a nem túl veretes szezonban érintett házigazdák elsődlegesen csak abban reménykedhetnek, hogy le tudnak tenni az asztalra egy főnixmadárszerű feltámadásnak beillő megtáltosodást. A sanyarú szituációban rostokló ‘sápiak már kétszer sem álltak ki ebben az évadban, legutóbb pont egy hete mondtak nemet egy vélhetően méretes zakóra. Ezzel szemben a vendégek valósággal szárnyalnak, jelenleg százszázalékos mérleggel bírnak, az pedig garantálható, jó darabig nem is akarnak lassítani, sőt terveik szerint minél szebben csillogó éremmel fejeznék be az idényt. Most ismét egy minél könnyedebb győzelmet kellene előhúznia a cilinderből Koplányi Örs brigádjának, ezeket a bajnoki egységeket mindenképpen zsebre kell tennie az önbizalommal telve készülődő látogatóknak, semmilyen tekintetben nincs benne a pakliban egy esetleges csínytevés a roppant komplikáltnak tűnő kilencven perc elébe néző hazaiak részéről, akiknek már akkor is járna a dicséret, ha egyáltalán meg tudnák nehezíteni a másfajta kávéháznak minősíthető ellenfél dolgát.

Nagyoroszi HBB SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Mindent elmond az aktuális körről, hogy hosszú mérlegelés után ezt a párbajt választottuk a forduló mérkőzésének. Bár az kijelenthető, hogy egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, jelenleg a mezőny középen állomásozó gárdák képviseltethetik magukat ebben az eléggé nyíltnak ígérkező menetben. A labda útjára indulását három csúnya pofont követően váró ‘orosziak határozottan a rajtuk esett csorbák kiköszörülésében bízva veselkednek neki újabb erőpróbájuknak, nem számíthatnak azonban kisasszonypartira, az garantálható, hogy férfias küzdelemben dőlnek majd el az érdemi kérdések. A vendégek perpillanat abszolút felemás, három-három sikert és vereséget prezentáló mérleggel állnak, mely mutató hűen demonstrálja, kétarcú alakulattal van dolgunk. Mint a felvázoltakból is kitűnik, tényleg megtippelhetetlen ez az összecsapás, ugyan az ismerősebb helyszín adott, az sem volna váratlan esemény, ha a ‘verebélyiek lennének majd boldogabbak a lefújáskor, szóval tényleg kiegyenlített csatározásra számítunk, ahol nüanszokon múlhat a győztes oldal kiléte, alaposan megizzaszthatják egymást a felek.

Varsány SE-Kálló SE

Ez a viaskodás is háromesélyesnek néz ki, csalódott armadák mérhetik össze tudásukat a nem lefutott mérkőzésen. Eddigi produkcióját egyik brigád sem teheti ki az ablakba, ugyanis a tabella utolsó két pozícióját birtokló alakulat szállhat harcba a minél jobb eredményért. Jelenleg nulla ponttal rendelkeznek a társaságok, így valamelyik joggal remélheti, végre kikecmereg a gödörből, de hogy végül miképpen pereg le az ütközet, jó kérdés, előzetesen nagyjából fifti-fifti esélyekkel tekinthetünk a résztvevőkre. A varsányiak leginkább a játékterük miatt bízhatnak benne, hogy búcsút intenek Canossa-járásuknak, ehhez viszont lesz egy-két kemény szavuk a látogatóknak is, akik már szintén kellőképpen unhatják, hogy a bajnokág ez idáig lezajló szakaszában rendre lehajtott fejekkel kellett meghallaniuk a lefújást jelentő sípszót. Előzetesen valóban nehéz ide vagy oda bökni, akár egy változatos adok-kapok is kisülhet a csörtéből, az tuti, hogy elszánt együttesek csapnak majd össze egymással, gyakorlatilag azonban megjósolhatatlan, mi lesz a birkózás vége.

Szabadnap: Bercel KSK.

error: Content is protected !!