Tragédia a bujáki futballpályán

Gabi

Amikor a szó bennszakad! A helyi csapat, Kazár elleni mérkőzése közben hunyt el a vendég klub elnöke.

Az előző hétvégén a harmadik kört rendezték meg a keleti megye kettőben. Az aktuális forduló vasárnapi játéknapján a Buják a Kazárt fogadta. A mérkőzés első félideje még gól nélkül pergett le, majd a második etapban ugyan megszerezték a vezetést a hazaiak, nem sokáig örülhettek, mert ellenfelük hamarosan egalizált.

Ezt követően mindent megtettek a fordításért a látogatók, ez azonban már jött össze. Már a véghajrában jártunk, mintegy tíz perc lehetett hátra a meccsből, amikor egy szörnyű esemény rázta meg az összecsapás résztvevőit: a kazári egyesület elnöke, a találkozót a pálya mellől követő Molnár Béla rosszul lett, vélhetően szívinfarktust kapott.

Természetesen, rögtön megállt a játék, majd előbb a jelenlévők, később pedig a kiérkező mentősök küzdöttek a sportvezető életéért, egy órán át, rendületlenül. Mindhiába. Már nem tudták megmenteni a fociért élő-haló sportembert. Molnár Béla szeretett csapata mérkőzésén, az általa oly csodált focipálya mellett távozott az élők sorából. Decemberben lett volna hetven esztendős. Emlékét hosszú időre megőrzi a nógrádi focitársadalom! Nyugodjék békében!

A résztevő edzők véleménye:

Borbély Ferenc: – Igazságos döntetlen született. Ezen kívül nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy sajnálom az elhunytat és hozzátartozóit!

Koncsik László: – Mindent megtettünk, hogy három pontot szerezzünk a bujáki csapat otthonában, amire meg is volt az esélyünk. Százszázalékos helyzetek tömkelegét kihagyva, meg kellett elégednünk az egy ponttal. De, ami a találkozó 81. percében történt, borzasztó tragédia volt mindkét sportegyesület számára. Molnár Béla, a kazári klub mindenese, rosszul lett, és a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni az életét. Ezzel elveszítettünk, egy igazi sportvezetőt, egy remek sportbarátot. Itt szeretném megköszönni a bujákiak nagyon gyors intézkedését és segítségét, hogy Béla barátunkat köztünk tudják tartani, de nem sikerült… Emlékét örökké megőrizzük! Köszönöm a hazai csapat együttérzését és további sok sikert kívánok. 

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló:

Buják-Kazár 1-1 (0-0)

Vezette: Varga P. (Homoki G., Berki A.)

Buják: Petre – Borsi, Molnár M., Baranyi M., Vincze – Zachar Bálint, Gaál, Zachar Bence, Molnár Zs. (Tóth Gy., 70.) – Sáfrány, Máté M. Vezetőedző: Borbély Ferenc.

Kazár: Tasi – Nagy M., Vadas, Racs, Szakos – Könnyű, Makó, Lakatos J., Radics A. – Radics I., Dobos. Vezetőedző: Koncsik László.

Sárga lap: Zachar Bence, Molnár, ill. Dobos

Gól: Sáfrány (57.), ill. Radics I. (62.)

Jók: Sáfrány, Petre, Vincze, ill. az egész csapat

Next Post

Megszerezte idénybeli első sikerét az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániak három góllal múlták felül a Sajóbábonyt a hatodik fordulóban. A harmadik vonal Keleti-csoportjának hatodik körében a bajnokságnak szintén újoncként nekivágó Sajóbábonyt fogadta a játéknap előtt az idényben még nyeretlen SBTC. Bár nem volt valami jó passzban a nógrádi együttes, ettől függetlenül joggal lehetett bizakodni, végre összejöhet […]
error: Content is protected !!