Színes körrel folytatódott a keleti megye kettő

Gálázott a Bátonyterenye, simán nyert a Karancsberény, szép sikert aratott a Jobbágyi, nem ismert pardont az Építők KC, újra győzött a Kálló, idegenben gyűjtött remek skalpot a Kazár.

Az előző hétvégén a második fordulót bonyolították le a keleti megye kettő soros szezonjában. Az aktuális találkozók kapcsán elmondható, a tízig számoló Bátonyterenye városi rangadón mészárolta le a Kisterenyét, a Karancsberény csúnyán helyben hagyta a Mihálygergét, a Jobbágyi az utolsó percben gyűrte le a Mátraverebélyt, az Építők KC kiütötte a Bujákot, a Kálló szép győzelemre tett szert Taron, a Kazár pedig remek sikert aratott Zagyvarónán. Nézzük meg a részleteket!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 2. forduló:

Bátonyterenye-Kisterenye 10-0 (6-0)

Vezette: Korbely Zs. (Bérczi B., ifj. Szakal T.)

Bátonyterenye: Handó – Vanó (Határ, 68.), Jenei (Torják, 68.), Gyura, Nyerges – Nagy N., Orosz P. (Kovács J., 46.), Bakos (Molnár, 75.), Hadusovszki – Lőrincz (ifj. Orosz P., 60.), Farkas. Vezetőedző: Forgó Péter.

Kisterenye: Mészáros – Holló, Sári B. (Horváth P., 46.), Berki A. (Nagy J., 56.), Kaposvári (Erdei, 46.) – Vas, Kovács M., Zabari N., Csohány (Szőke, 62.) – Lesziák, Szekula (Lakatos, 79.). Vezetőedző: Honti Huba.

Sárga lap: Hadusovszki, Vanó, ill. Kovács M., Lesziák

Gól: Lőrincz (7., 8., 38.. 46.), Gyura (16.), Bakos (45.), Kovács J. (55.), Határ (63.), id. Orosz P. (80.)

Jók: Lőrincz, Hadusovszki, Bakos, Gyura, ill. senki

Forgó Péter: – A megszokottól eltérően, fegyelmezetten és jól játszottunk. Az ellenfél nem hozta azt, amit tud, nem sikerült nekik ez a meccs. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

Honti Huba: – Ezen a mérkőzésen az ellenfél minden csapatrészben felülmúlt minket. Azt azért megjegyezném a meccs rendezésével kapcsolatban, hogy biztonságban éreztem magam, amikor megláttam öt rendőrt, mellettük egy autót és egy kutyát… Igaz, amikor elmentünk Kállóra, ilyen körítés nem kellett… Mégis le tudott futni a mérkőzés. Amikor a járőrök elmentek, a második félidő elején megjelent Timur és csapata, kigyúrt verőlegények formájában. Nem tudom, erre is mi szükség volt. Mivel nem rendelkezem akkreditációs kártyával, a nézőtéren foglaltam helyet, azt szintén sérelmezem, hogy én, mint az egyesület vezetője, illetve eltiltott játékosomnak is jegyet kellett vásárolnia! Bár ezt idővel megfejtettem, azért kellett kifizetnem a jegyet, mert egy volt ‘bátonyi játékos a szemem láttára fizette ki Timurt és az embereit. Innen is kiderült, ők nem rendezők voltak, de nem is a helyi utánpótláshoz tartoztak. Bátonyterenye, én így szeretlek! Nagy biztonságban éreztem magamat, de valaki nagyon túllihegte ezt a meccset! További sok sikert.


Mihálygerge-Karancsberény 1-7 (0-4)

Vezette: Bakos T. (Reviczki J., Bíró-Varga A.)

Mihálygerge: Rácz L. – Babják (Sznak, 58.), Szalai Z., Rácz M., Tóth P. – Balogh, Szalai S., Rácz G., Zombori – Kálmán K., Harai. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Karancsberény: Henglár – Laczkó, Ravasz, Lavaj, Zsosa – Szőke Sz. (Földi, 69.), Mezei, Fodor M., Szőke L. – Jakab Gy., Bellér (Kovács B., 46.). Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Gól: Kálmán K. (75.), ill. Szőke Sz. (11.), Bellér (35., 37., 44.), Kovács B. (67.), Jakab Gy. (71.), Szőke L. (89.)

Jók: Rácz G., Zombori, Szalai S., Balogh, ill. Ravasz, Fodor M., Jakab Gy., Laczkó, Zsosa, Bellér

Nyerges Péter: – Egy jól futballozó Karancsberénytől kaptunk ki. Több meghatározó játékos is hiányzott a mérkőzésről, ennek ellenére azt gondolom, hogy lehetett volna szorosabb az eredmény. Mindenesetre köszönöm szépen minden játékostársamnak a mérkőzést! A Karancsberénynek pedig további sok sikert kívánok!

Fodor Zsolt: – A sportszerű, becsületesen küzdő hazaiak ellen a mérkőzést végig kézben tartva, még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Jól kezdtünk, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, aminek következtében viszonylag gyorsan vezetést szereztünk. Ezután főleg a helyzetkihagyásban jeleskedtünk, de a félidő végére sikerült biztossá tenni vezetésünket. A második félidőben a kapu előtt már nem volt megfelelő a koncentráció, de még így is sikerült nagyarányú győzelmet aratni. Nyerges Petinek és csapatának további sok sikert kívánok.


Jobbágyi-Mátraverebély 1-0 (0-0)

Vezette: Varga G. (Menczel J., Tóth B.)

Jobbágyi: Rebők – Gubicskó, Tamás T., Kovács L., Rácz T. – Smid, Bangó Á., Rácz D., Danyi – Szalontai, Berecz. Vezetőedző: Bangó Zoltán.

Mátraverebély: Bíró – Csépány (Bohács, 75.), Petre (Somoskői Sz., 26.), Somoskői O., Szeberényi – Benus, Almási, Pál-Balázs T., Bonivárt (Csonka, 60.) – Varga Á., Orosz (Csemer, 79.). Vezetőezdő: Kaspár Zsolt.

Sárga lap: Ban Á., ill. Varga Á.

Gól: Szalontai (90.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bangó Zoltán: – Hetvenöt percig jobban fociztunk, több helyzetünk is volt. A végén volt egy csúnya negyedóránk, akkor négyet is kaphattunk volna. Rebők, kapusokat megszégyenítő védéseire nagy szükség volt a győzelemhez.

Kaspár Zsolt: – Úgy néz ki, nem sikerült rendet tenni a fejekben, az első félidőben még kapura sem rúgtunk! A második játékrészben már egyre több helyzetet alakítottunk ki, de a befejezéseknél pontatlanok voltunk és ahogy lenni szokott, a végén kaptunk egy gólt! Összességében azt kell mondanom, hogy az a csapat nyert, amelyik jobban akart! Az egyik legjobb keretünk van a bajnokságban, de rá kell ébredniük a játékosoknak, hogy csak ezzel nem lehet jól szerepelni, tenni is kell érte! Sok sikert a Jobbágyinak!


Építők KC-Buják 8-1 (3-1)

Vezette: Gordos Á. (Lovasi J., Menczel J.)

Építők KC: Asztalos – Hranek, Klajban, Szabó J., Galajda – Berki J., Berki K. (Tőzsér, 55.), Palotai (Huszár, 59.), Oláh A. (Oláh F., 46.) – Oláh Z., Nagy Zs. (Orbányi, 61.). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Buják: Petre – Borsi, Molnár M., Vincze, Pásztor (Molnár Zs., 63.) – Magyar, Gaál G., Zachar Bálint (Tóth Gy., 46.), Zachar Bence – Sáfrány, Máté M. Vezetőedző: Borbély Ferenc.

Sárga lap: Sáfrány

Gól: Oláh Z. (12., 32.), Hranek (26.), Nagy Zs. (57.), Oláh F. (60., 81.), Berki J. (69.), Orbányi (85.), ill. Magyar (19.)

Jók: Szabó J., Klajban, Galajda, Oláh Z., Berki J., Oláh F., ill.

Smelkó Károly: – Annál a csapatnál, amelyik normálisan edz, előbb-utóbb kijön az elvégzett munka. A mi fiaink aránylag becsületesen járnak már egy éve, de természetesen tudjuk, nagyon sok munka van még előttünk, és azzal is tisztában vagyunk, hogy a fák nem nőnek az égig. Azért örülünk a győzelemnek, de túl sem értékeljük.

Borbély Ferenc: – Az eredmény önmagáért beszél, de azt azért el kell mondanom, az első félidő még nem volt olyan rossz a részünkről, a bíró spori azonban elég szépen belenyúlt a meccsbe! Ha lehet, azt kérném, többet ne is vezessen nekünk! Szerintem az első háromban benne lesz az ellenfél, nagyon összeszedték magukat. Nálunk az a baj, voltak sérültek és hiányzók is, de az biztos, nálunk nem fogjuk ilyen könnyen adni a bőrünket!


Tar-Kálló 2-4 (1-2)

Vezette: Lucián J. (Fehér R., Palásti K.)

Tar: Nagy I. – Ludányi, Holtner R., Nagy Z., Batta (Antal G., 65.) – Holtner K., Ravasz, Bacsa (Kelemen M., 54.), Tóth J. – Ürmösi, Fügedi. Játékos-edző: Tóth József.

Kálló: Tasnádi – Maka, Zimmerman, Horváth L., Horváth Z. (Makó J., 76.) – Ruska (Lakatos A., 52.), Horváth A. (Makó Zs., 90.), Széchy, Rácz S. – Makó K., Hajdu. Játékos-edző: Horváth László.

Sárga lap: Nagy Z., ill. Rácz S., Széchy, Horváth L:, Hajdu

Gól: Ürmösi (12., 68.), ill. Makó K. (13., 85., 94.), Zimmerman (19.)

Jók: senki, ill. Zimmerman, Makó K., Horváth A., Hajdu

Tóth József: – Gyorsan megszereztük a vezetést, de nem sokáig örülhettünk, mert ellenfelünk megfordította az eredményt a félidő végére. A második játékrészben összeszedettebbek voltunk, kiegyenlítettünk és a levegőben lógott a harmadik gólunk. Ekkor az eddig kulturáltan focizó ellenfél, érthetetlen módon agresszívvá vált, szóban és tettekben egyaránt. Részükről már nem a játéké volt a főszerep, hanem a bíró és az ellenfél megfélemlítése. Szerintem ez kedvünket is szegte. Kérdem én, ha a játékvezetőhöz indulatból hozzárúgják, dobják a labdát, az nem kiállítás?! Ilyen és ehhez hasonló események közepette nehéz volt a futballra koncentrálnunk, ez is oka lehetett annak, hogy végül kikaptunk.

Horváth László: – Erős mérkőzés volt. Vezetésünk után még fel tudott állni az ellenfél, ekkor volt egy periódus, amikor nyerhettek is volna, ha nem hagyják ki a helyzeteket. Az első félidőben korrekt volt a meccs. Aztán a második félidőben beállt a tariak tízes számú játékosa, onnantól kezdve pedig szétrúgtak minket a hazaiak, nagyon durván játszottak! A saját szurkolóik kiabáltak nekik, nyugodjanak meg, mert nagyon idegesen játszanak. Megemlíteném, sok helyen fociztam már, de ilyen korrekt, erélyes bírót még sosem láttam!


Zagyvaróna-Kazár 1-3 (1-1)

Vezette: Varga G. (Tóth B., Lovasi J.)

Zagyvaróna: Dorozsin – Oravecz, Török, Miskolczi, Bábel – Berki T. (Aranyos, 46.), Földi (Császár, 62.), Oláh K., Vanó – Oláh F., Balázs Á. Játékos-edző: Radics István.

Kazár: Tasi – Racs, Tábori, Rácz B., Lakatos J. (Szakos, 76.) – Botos A. (Radics A., 61.), Makó, Könnyű, Dobos – Radics I., Sulcz (Oláh K., 29.). Vezetőedző: Koncsik László.

Sárga lap: Balázs Á., Vanó

Gól: Balázs Á. (41.), ill. Könnyű (5.), Dobos (75., 85.)

Jók: senki, ill. Tasi, Racs, Dobos, Radics I., Makó

Radics István: – A múlt heti szép futball után, ma sikerült olyan játékot mutatni, amit amióta én itt vagyok, közel három éve, még nem. Mindkét játékrész katasztrófa volt, remélem, hogy még nagyon jókor jött a pofon és legközelebb mindenki úgy jön meccsre, hogy mindent megtesz a győzelemért!

Koncsik László: – Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, hisz az első fordulóban idegenben értékes győzelmet arató Zagyvaróna hazai környezetben is a három pontot tűzte ki magának. Sikerült úgy kezdenünk a találkozót, hogy egy szép egyéni teljesítmény révén már az elején megszereztük a vezetést. Ettől szinte szárnyakat kapott a csapat, több lehetőséget is elpuskáztunk. Hiába játszottunk fölényben, a félidő lefújása előtt egy védelmi hibánkat kihasználva egyenlítettek a hazaiak. A második játékrészben a hazaiak voltak fölényben, sorozatban vezették támadásaikat, de jól záró védelmünkön nem találtak fogást. A nagy nyomást átvészelve, negyedórával a lefújás előtt újabb gólt elérnünk, majd egy szép kapáslövésből is eredményesek voltunk, amivel el is döntöttük a meccs kimenetelét. Gratulálok játékosaimnak a remek hozzáálláshoz és az elért eredményhez. A hazaiaknak sok sikert a folytatáshoz.


A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!