Színes csörték jellemezhetik a megye kettőt

A Szent Imre DSE-nél sem hibázna a Bánk, Kállón nyerne a Nőtincs, Mátraverebélyben kezd a Szügy.

Megyei II. osztály, 2. forduló:

2019. augusztus 24. (szombat), 17.00:

Szent Imre DSE-Bánk SE

A papírforma szerint ezúttal sincs mitől tartaniuk a nyitányon akkori ellenfelüknek megsemmisítő pofont kiosztó, tizenöt gólig jutó bánkiaknak, ha nem történik valamilyen komoly meglepetés, újabb sikert kellene aratnia a nyugati megye kettő előző bajnokának, fel kell kötniük a gatyát a kemény erőpróba előtt álló házigazdáknak. Amennyiben a földön marad a Kovács Imre által vezetett társulat, kellő odafigyeléssel tovább gyarapíthatja pontjai számát. A bajnokságnak fájó vereséggel nekivágó ‘gyarmatiak csupán a számukra ismerős környezetben bízhatnak, egyébként minden más érdemi tényező a másik oldal mellett szól, komoly kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a jóval acélosabbnak tetsző látogatóikat a Szent Imrések.

Mátraverebély-Szentkút SE-Szügy SE

Masszív csatározásra számítunk ebben a párosításban, szerintünk háromesélyes mérkőzésen birkózhatnak egy jót a résztvevők. Közös a csapatokban, hogy mindketten most kezdik meg a szezont, de míg a házigazdák nem álltak ki az előző körben, addig a szügyiek le is tudták szabadnapjukat. Egyelőre komoly talány, melyik brigád, mire lehet képes a bajnokságban, most a saját pályájukon által járó előnyöket tudnánk felsorakoztatni a ‘verebélyiek mellett, legjobb arcukkal előrukkolva viszont, akár idegenben is felülkerekedhetnek riválisukon a látogatók, nem jutottunk tehát előrébb. Valószínűsíthető, férfias küzdelemben dőlhet el, melyik armada lesz boldogabb a lefújáskor, bármit magában rejthet ez a változatosnak ígérkező kilencven perc.

2019. augusztus 25. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Zagyvaróna SE

Egyaránt győzelemmel kezdő csapatok húzhatnak kesztyűt ezen a mérkőzésen, hiába értek el azonban az önbizalmuknak is jót tevő sikert a vendégek az előző hétvégén, ezúttal jóval keményebb fába vághatják fejszéjüket a másfajta kávéháznak minősíthető Építősökkel szemben. Smelkó Károly társulata is alaposan megharcolt a bajnoki egységekért a nyitányon, de a lényeg, hogy fontos sikerre tett szert a dobogóra vágyódó alakulat. A realitások talaján maradva, a zagyvarónaiak inkább a mezőny második felében foglalhatnak majd helyet a későbbiekben, ezen vélekedésből kiindulva pedig, igazi bravúrnak nevezhetnénk, ha bármilyen úton-módon borsot törnének mostani vetélytársuk orra alá, kötelező jelleggel illene nyerniük a hazaiaknak.

2019. augusztus 25. (vasárnap), 17.00:

Kálló SE-Nőtincs SE

Kérdőjelekkel teli csörtének veselkedhetnek neki a társaságok, bár a kállóiak igen csúnya mélyütést szedtek be a mögöttünk hagyott körben, ne legyen kétségünk afelől, ezúttal otthonukban ezer fokon égve köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. A legutóbbi körben önhibájukon kívül fellépés nélkül maradó vendégek most indíthatják el a szezont, az immáron Nyikos József által irányított együttes nyilván nem adná alább egy minél jobb eredmény kivívásánál, ami azt jelenti, mindenáron behúzná a pontokat a nemes célokat szövögető brigád. A harcos házigazdák mellett szól a hazai pálya, ráadásul ezúttal újra számíthatnak a múltkor távollevő, Horváth László, Dóra László duó támogatásra is. Maradjunk annyiban, a látogatók esélyes mivoltát kár tagadni, ennek ellenére, nem eszik olyan forrón a kását, nagy butaság volna leírni a tréfában bízó másik oldalt.

Varsány SE-Bercel KSK

Kiegyenlített csatározásnak nézünk elébe ezen a ki-ki meccsen, alaposan megizzaszthatják egymást az ellentétesen hangoló gárdák. A varsányiak parádésan kezdtek, rögtön nyolc gólt tettek le az asztalra, lelkiállapot terén tehát egészen biztosan jól áll Fábián Róbert legénysége. A vendégek egy abszolút vállalható fiaskón vannak túl, az említett vereségre ráadásul még építhet is az újonc. Ebben a menetben tényleg bármi előfordulhat, az ismerősebb helyszín adott, a vendégek azonban egyáltalán nem leírhatóak, apait-anyait beleadva rágós falatnak bizonyulhatnak, szóval kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint megtippelhetetlen ez a csörte, kis dolgok határozhatják meg, melyik csapat örülhet a hármassípszó hallatán.

Nagyoroszi HBB SE-Mihálygerge SE

Ezen összecsapás előtt már könnyebb a dolgunk, amennyiben csupán az előző körben történteket vesszük alapul, nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy favoritként tekinthetünk az idegenben szép győzelemmel startoló hazaiakra, akik nyilván kedvet kaptak az utolsó percben megszerzett sikerük miatt, most pedig otthonukban mennének tovább a megkezdett úton. A vendégek elég gyenge produkciót mutattak be legutóbbi kirándulásukon, igen csak össze kellene magukat kapniuk ahhoz, ha nem akarnak újabb verésbe szaladni, korábbi teljesítményük pedig nem sok jóval kecsegtet, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a részükről. Summa summarum, minden adott lehet a nagyorosziak számára ahhoz, hogy móresre tanítsák riválisukat, perpillanat nincs benne a levegőben, hogy másmilyen végkifejletet is tartogathat a párbaj.

Nógrádsáp SE-Tari SZE

Ezen kilencven perc is azon ütközetek táborát erősíti, melyek előtt nehéz jóslatokba bocsátkozni, ugyan a ‘sápiakat csúnyán elverték az előző fordulóban, saját pályájukon minden erejükkel azon lesznek, hogy javítsanak elrontott renoméjukon. Ehhez lesz egy-két szavuk a nemrégiben peches keretek között vereséget szenvedő vendégeknek is, az tuti, hogy idegenben tennék jóvá botlásukat Tóth József fiai, ez a törekvés pedig nem a lehetetlen küldetések kategóriájába sorolható, maximális fordulatszámon pörögve learathatják igyekezetük gyümölcsét a tariak. Szintén garantálható azonban, hogy a szükséges elszántsággal várják a kezdősípszót a házigazdák is, így a maga nemében kifejezetten izgalmas lehet ez a viaskodás, előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk bökni.

Szabadnap: Őrhalom SE.

error: Content is protected !!