Széles skálán mozogtak a nyugati megye kettes meccsek

Gabi

Hengerelt a Bánk, a szünet után indult be a Mohora, simán nyert a Diósjenő, szép diadalt aratott a Nagyoroszi, nagy csatában győzött a Szendehely, idegenből csent pontot a Magyargéc.

A legutóbbi hétvégén a harmadik fordulót rendezték meg a nyugati megye kettő aktuális idényében. A soros meccseken a Bánk csúnyán elbánt a Rétsággal, a Mohora a második félidőben lépett át az Őrhalmon, a Diósjenő sima sikert aratott a Nógrádsáp ellen, a Nagyoroszi remek győzelemre tett szert Nőtincsen, a Szendehely lebirkózta a Szent Imre DSE-t, a Varsány és a Magyargéc pedig nem bírt el egymással. Nézzük meg a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 3. forduló:

Rétság-Bánk 0-6 (0-3)

Vezette: Urbán V. (Balázs Z., Béres K.)

Rétság: Csámpai – Benkocs, Fábián, Kövesi, Ragács – Benkő T. (Papp, 85.), Szabados, Veres, Homolya E: – Nógrádi, id. Lakatos Z. (ifj. Lakatos Z., 28.).

Bánk: Peredi – Bera, Barkaszi (Sirkó, 46.), Dudás, Szekeres – Jele (Hrkaj, 69.), Lőrincz (Dénes Gy., 46.), Ordasi, Puruczki (Berta, 46.) – Szunter, Szegvári (Menyhárt P., 58.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Szabados

Gól: Dudás (23., 64., 88.), Ordasi (40.), Jele (43.), Berta (89.)

Jók: senki, ill. senki (Dudás a mezőny legjobbja)

Kovács Imre: – Győztünk.


Őrhalom-Mohora 0-4 (0-0)

Vezette: Berta I. (Bozó P., Nyerges K.)

Őrhalom: Ivanics – Csabai, Hodászi, Rutai, Balatoni – Boros, Számelcsik, Nagy T., Kertész – Rónási (Kárász A., 75.), Sinkovics (Kárász R., 85.). Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Mohora: Selymes – Rados G., Baranyi T., Széles B., Mezei – Hatala, Káposzta, Széles G. (Cserni B., 71.), Baranyi Á. (Fodor, 46.) – Oláh T. (Vereczki, 68.), Hugyecz. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Boros, ill. Mezei

Gól: Oláh T. (55.), Hugyecz (58., 71., 89.)

Jók: Balatoni, Rutai, Nagy D., ill. az egész csapat

Baranyi Zsolt: – Az első félidőben még tartottuk magunkat, viszont a másodikra elfáradtunk, így sajnos újabb vereség lett a vége. Gratulálok a Mohorának.

Mátyás Zsolt: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az első félidőben körülményesebb, statikus játékunk miatt ezt a fölényt még nem sikerült gólra váltani, érvényesíteni. Szünet után jól szálltak be a cseréink, gyorsabb, kreatívabb futballt mutattunk be. Ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.


Diósjenő-Nógrádsáp 6-0 (3-0)

Vezette: Boda V. (Varga P., Szemesi Zs.)

Diósjenő: Szántó (Varga D., 81.) – Rózsa (Marton, 46.), id. Monostori L. (Dinnyés, 68.), Pincze, Bőgér Á. – Monostori A. (Haljárszki, 46.), Varga B. (ifj. Monostori L., 74.), Varga J., Bíró – Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Nagy Zoltán.

Nógrádsáp: Paróczi – Fazekas, Kárpáti, Csapó, Moravetz – Jávor (Szilfai, 75.), Török (Hámori M., 75.), ifj. Jele, Dávid L. (Havjár F., 81.) – Havjár Z., Hámori B. Vezetőedző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Rózsa, ill. Török, Havjár Z.

Gól: Bőgér D. (12., 16., 32.), Varga Gy. (73., 89.), Varga J. (83.)

Jók: Bőgér D. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Nagy Zoltán: – Az elvárásoknak megfelelően játszott a csapat, bár helyenként koncentrálhattunk volna jobban. A Nógrádsápot korábban megnéztük Szendehelyen, kiértékeltük a látottakat, aztán ennek tudatában vágtunk neki a meccsnek. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Jól játszottunk, kielégítettük a nézőket. Sajnos az ellenfél edzője azt mondta a lefújás után, nem biztos, hogy tudják folytatni a bajnokságot. Akkor is és most is biztattam őket, ne adják fel! Lassan elfogynak a csapatok. A szünetben volt egy kezdeményezésem, egy tízéves helyi srác, kvalifikálta magát Kínába a felnőtt drón világbajnokságra, neki gyűjtöttünk a félidők között, ami nagyon jól sikerült. Reméljük, hozzásegítettük őt az ázsiai versenyhez. 

id. Jele Tibor: – Gratulálok a diósjenői embereknek, hogy NB-s körülményeket teremtettek csapatuknak. A meccsről csak annyit, hogy a két csapat közt több osztálynyi különbség volt a hazaiak javára. Az előttem botladozó partjelzőnek szeretnék segíteni: vegyen vissza az arcból, nehogy széthúzzák valahol, mert aztán olyan nagy lesz neki, hogy nem fog beférni egy futballpályára. A csapatomról csak annyit, kilyukadt a ‘sápi lufi!


Nőtincs-Nagyoroszi 2-5 (1-1)

Vezette: Boda V. (Bencsik B., Béres K.)

Nőtincs: Gyarmati – Matyóka (Dancsó G., 56.), Tamis, Váró, Makkai – Dancsó V., Birszki, Szklenár, Kosdi – Hugyecz, Makkai. vezetőedző. Cseresznyik Sándor.

Nagyoroszi: Szathmári – Tóth A., Dusicza, Laczkó, Szorcsik (Medve, 77.) – Oravecz, Németh L., Sinkovics (Szajbert, 60.), Pásztor (Lázár P., 80.) – Szandai, Bogdány. Vezetőedző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Dancsó G., Dancsó V.

Piros lap: Váró (69., Nőtincs)

Gól: Birszki (40.), Kosdi (61.), ill. Bogdány (12., 65.), Szandai (49.), Pásztor (74.), Szandai (81.)

Jók: Makkai, Birszki, ill. Bogdány, Tóth A., Szandai, Laczkó

Cseresznyik Sándor: – Sajnos ahogy vártam, nem volt egyszerű mérkőzés. Ettől függetlenül, az első félidei játékunkkal különösebben nem volt baj. Igaz, kicsit futottunk az eredmény után, ez a játékrész még úgy-ahogy elfogadható volt. A szünet után kissé elfáradtunk, sajnos a gólok előtti szituációkban pedig olyanokat hibáztunk a védő harmadban, amik nem igazán férnek bele, nem a mostani ellenfél, hanem mások ellen sem. Én ennek tudom be a végeredményt. Nyilvánvaló, ebben közrejátszottak sérülések, hiányzók, ennek ellenére, szorosabb is lehetett volna a meccs. Sajnos azonban így alakult, össze kell szednünk magunkat, átbeszélnünk a történteket, aztán készülni a következő találkozóra.

Németh Krisztián: – Megint vezetést tudtunk szerezni a mérkőzés elején, az első negyedórában. Igaz, a két csapatnak nem csak egymással kellett megbirkózni, hanem a nagy esőnek köszönhetően a pálya talajával is. Elég fordulatos meccs volt, mert kétszer ki tudta egyenlíteni vezetésünket a Nőtincs. Úgy gondolom, ezután kellőképpen kihasználtuk a helyzeteinket, ezért tudtunk öt-kettőre nyerni. Szerintem nem kell magyarázkodni annak, aki Nőtincsen öt gólt rúg. Csak gratulálni tudok a srácoknak a hozzáálláshoz, igaz, az első félidőben kicsit enerváltan játszottunk, ami meg is mutatkozott az eredmény, a másodikban teljesen más arcát mutatta a társaság. További sok sikert kívánok a Nőtincsnek. Hajrá ‘Oroszi!


Szendehely-Szent Imre DSE 3-2 (2-1)

Vezette: Gecse Z. (Kazinczi B., Soós-Valenta B.)

Szendehely: Mák – Porvay, Márkus (Bregócs, 69.), Miskolczi (Borza, 64.), Hugyecz – Bagyal (Gáspár F., 46.), Földvári (Bonafert, 61.), Debreczeni, Merő – Fidel (Boér, 46.), Mácza (Veisz R., 76.). Vezetőedző: Koczka László.

Szent Imre DSE: Oláh R. – Gaál (Petényi, 46.), Riczi E., Antal L., Seres – Szekeres, Buzás (Bilák Roland, 72.), Molnár, Ódor – Szathmári, Pifka. Játékos-edző: Riczi Egon.

Sárga lap: Gaál

Gól: Debreczeni (33.), Hugyecz (43.), Gáspár F. (71.), ill. Buzás (19.), Szathmári (75.)

Jók: Földvári, Debreczeni, Hugyecz, ill. Szathmári, Buzás, Seres, Molnár

Koczka László: – Csúszós, nehéz talajon nem alakulhatott ki folyamatos játék, ezért inkább a küzdelem dominált a mérkőzésen. A vendégek ebben egyenrangú partnerek voltak és összességében jól tartották magukat az egész meccs folyamán. A helyzetek alapján reálisnak tartom a végeredményt, de egyúttal gratulálok az ellenfélnek a nagy küzdeni tudásához, küzdőszelleméhez. Végtelenül sajnálom, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvébe hat csere került beírásra, ez játékvezetői tévedés, elírás volt, kiemelném, hogy a valóságban ötöt cseréltünk!

Riczi Egon: – A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert.


Varsány-Magyargéc 2-2 (1-1)

Vezette: Baranyi G. (Gordos Á., Bíró-Varga A.)

Varsány: Mócsány – Rigó, Csizmadia (Takács R., 65.), Virág, Géczi – Havasi (Bodnár, 73.), Fábián R., Tiszttartó Á., Király – Takács G. (Bárány M., 65.), Kiss Á. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Magyargéc: Berki D. – Kardos (Kalocsai, 46.), Berta (Bartus, 85.), Rádi Ri., Berki B. – Gyüre, Lakatos Z. (Botos A., 54.), Csonka, Szilvási – Oláh K., Oláh Á. Vezetőedző: Rácz István.

Sárga lap: Géczi, Havasi, ill. Berki B., Kardos

Gól: Fábián R. (21.), Tiszttartó Á. (77.), ill. Oláh Á. (34., 62.)

Jók: az egész csapat, ill. Berki D., Rádi Ri, Oláh Á., Gyüre

Fábián Róbert: – Először is, szeretném megköszönni Mócsány Gergőnek a kapushelyettesítést, nagyszerűen helytállt, fiatal kora ellenére jól szerepelt! egy nap választotta őt el attól, hogy a felnőtt csapatban szerepelhessen, ugyanis szeptember elsején töltötte be tizenhatodik életévét. Ezúton is isten éltesse őt! A mérkőzésről: voltak jó és kevésbé jó pillanatok a meccs során. Sikerült megszereznünk a vezetést, aztán olyan védelmi hibát követtünk el, amit ovis szinten sem szabadna és ezzel egyenlített ellenfelünk. A második játékrészben támadólag léptünk fel, helyzeteket dolgoztunk ki egészen a tizenhatosig, majd rendre rossz megoldásokat választottunk. Aztán egy jogos büntetőhöz jutottunk, amit kihagytunk. Már ez is elég nagy baj volt, de az még nagyobb, hogy megkontráztak belőle és ezzel vezetést szerzett a ‘Géc. Mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy egalizáljunk! Ez sikerült is egy szép szabadrúgást követően, Tiszttartó Ádám pókhálózott! A mérkőzésből már nem sok volt hátra, mi mentünk előre, de sajnos hiába minden próbálkozás. A meccs képe alapján győzelmet érdemeltünk volna, mert érzésem szerint többet tettünk érte, de amíg nem tudunk egyel több gólt rúgni, addig be kell érnünk az iksszel Gratulálok a kulturáltan játszó ‘gécieknek és további sok sikert kívánok nekik!

Rácz István: – Gyengébb ellenfélre számítottunk, de az otthoni körülményeket jobban kihasználó hazai csapat élt a lehetőséggel és ikszre mentette a meccset. Egy intelligens, kulturált csapattal szemben, nagyon elégedett vagyok a döntetlennel, egyenrangú ellenfelek mérkőzésen, igazságosnak tartom a végeredményt. Úgy érzem, egyik oldal sem érdemelt volna győzelmet. Sportszerű találkozón vagyunk túl, mindkét együttes a játékra koncentrált.


Szabadnap: Szügy.


A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Színes körrel folytatódott a keleti megye kettő

Gálázott a Bátonyterenye, simán nyert a Karancsberény, szép sikert aratott a Jobbágyi, nem ismert pardont az Építők KC, újra győzött a Kálló, idegenben gyűjtött remek skalpot a Kazár. Az előző hétvégén a második fordulót bonyolították le a keleti megye kettő soros szezonjában. Az aktuális találkozók kapcsán elmondható, a tízig számoló […]
error: Content is protected !!