Nem várnak lefutott meccsek a keleti megye kettő dobogósaira

A Kállót látja vendégül a Bátonyterenye, Mátraverebélyen javítana a Karancsberény, Taron nyerne az Építők KC.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló:

2018. október 20. (szombat), 15.00:

Bátonyterenye-Kálló

A forduló egyik legérdekesebb mérkőzése előtt állnak a résztvevők, ugyan a veretlen éllovas esélyes mivolta tagadhatatlan, maximális fordulatszámon pörögve akár még némi kellemetlenséget is okozhatnak számukra a nem feltartott kezekkel útnak induló vendégek. A nyár során teljesen friss egyesületként létrejövő, ennek ellenére hétről-hétre magabiztosan futballozó házigazdák eddigi teljesítményét semmiképpen sem érheti kritika, az előző körben idegenbeli rangadón elért diadallal jeleskedő, egy önhibáján kívül elért remitől eltekintve rendre győzedelmeskedő brigád pedig még jó darabig nem kíván lassítani, sőt terveik szerint már nem adnák alább az első helytől. Önbizalommal telve készülődhetnek az osztályban maradásban bízó kállóiak is, akik ugyan az előző időszakban négy meccsen keresztül képtelenek voltak nyerni, a legutóbbi körben behúzták a kiemelten fontos három pontot, így jó hangulatban várhatják a kezdősípszót. Összességében azt mondanánk, komoly cselekedetnek minősülne a lelkes látogatók részéről, ha bármilyen formában képesek volnának feltartóztatni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldalt, nyilván a bátonyiak nem nézhetik le ellenfelüket, kellő odafigyeléssel viszont nem hibázhatnak.

Mátraverebély-Karancsberény

Férfias küzdelem keretein belül dönthetik el az érdemi kérdéseket a felek, igen csak komoly birkózásnak nézünk elébe, a szó szoros értelmében bármi megtörténhet majd a játéktéren. Ellentétes mutatókat a hátuk mögött tudó gárdák mérhetik össze tudásukat, hiszen míg a korábban bukdácsoló, legutóbb azonban idegenben nyerni tudó ‘verebélyiek győzelemmel melegítettek, addig a vendégek négy nyertes fellépés után kaptak ismét ki a mögöttünk hagyott fordulóban. Fontosnak mondható csörtére van kilátás, a házigazdák egy esetleges sikeres küldetés révén felkúsznának riválisuk nyakára, ami azt jelentené, a bajnokság hátralévő szakaszában akár még komolyabb célokért is harcolhatnak, amennyiben viszont nem terem számukra babér, leginkább a bennmaradás lebeghet majd a szemeik előtt a későbbiekben. Egyáltalán nem mindegy tehát, milyen végkifejlettel pörög le ez a minden tekintetben változatosnak kínálkozó csörte, lényeges pontokkal gazdagodhat az örvendő armada. Kijelenthet, igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ugyan a saját pályájuk által járó fórok a hazaiak irányába billenthetik a mérleg nyelvét, legjobb arcukat bemutatva idegenben is megfricskázhatják riválisukat a látogatók, nem jutottunk tehát előrébb, nagy csata lesz!

Jobbágyi-Buják

Búfelejtésben bízó legénységek viaskodásaként jellemezhetjük ezt a mérkőzést, az egy héttel ezelőtt csúnya pofonokba beleszaladó társulatok ezúttal egymással szemben köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. Maradjunk annyiban, az ezidáig tető alá hozott szereplési mutatókból kiindulva, különösebb félnivaló nélkül jelenthetjük ki, favoritként fogadhatják alsóházi ellenfelüket az említett betli előtt hat találkozót veretlenül abszolváló jobbágyiak, amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, újabb strigulát húzhatnak be idénybeli sikereik száma mellé. A bennmaradásért iparkodó látogatók nem igazán vannak jó periódusban, legutóbbi négy erőpróbájukon még csak pontot sem szereztek, az előző két fordulóban ráadásul gólt sem értek el. Gyakorlatilag főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a jelenleg a mezőny hátsó fertályában fellelhető brigád részéről ahhoz, hogy rácáfoljon az előzetes papírformára, ezt azonban perpillanat nem nagyon tudjuk elképzelni, otthonukban határozottan a házigazdáknak állhat a zászló, akik amennyiben komolyan gondolják nemesebb törekvéseiket, nem ismerhetnek pardont, így vagy úgy, de felül kell kerekedniük az elhangzottak megcáfolásban reménykedő vendégeken.

2018. október 21. (vasárnap), 15.00:

Tar-Építők KC

Alapjáraton véve, jóval több sansszal ruházhatjuk fel a minél fényesebb medáliért hajtó ‘tarjániakat, gyorsan hozzátennénk azonban, nagy butaság volna részükről, ha egy laza kézlegyintéssel szeretnék lerendezni a bennmaradásért foggal-körömmel küzdő ellenlábasukat, otthonukban ugyanis bármire képesek lehetnek az elmúlt fordulóban idegenben fontos diadalt jegyző házigazdák. Persze ezzel együtt, a látogatók jól tudhatják, nem beszélhetnek mellé, akár simább, akár nehezebb körülmények között, de győzniük kellene ahhoz, hogy tartsák a lépést a mostani listavezetővel, ráadásul még maguk mögé is kell figyelniük, egyáltalán nem mindegy tehát, hogy miképpen ér véget ez az összecsapás. A szeszélyes tariak kapcsán érdekes talánynak tűnik, éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből, legjobb arcukat bemutatva rágós falatnak bizonyulhatnak, ellenkező esetben viszont nem sok jóban bízhatnak a nagy elánnal készülődő Építősökkel szemben. Szintén nem elhanyagolható a kérdés, a vendégeknél miképpen csapódott le, hogy ellenfelük ki nem állása miatt kényszerszünettel voltak kénytelenek tölteni az előző kört, a Smelkó-alakulatnál remélik, nem okoz fennakadást a nem várt szünet, elképzelésük szerint elbánnának a meglepetésre készülő hazaiakkal, kellő odafigyeléssel pedig realizálhatják tervüket.

Kazár-Kisterenye

Az eltelt nyolc fordulóból kiindulva, a kazáriakra tekinthetünk esélyesként ebben a párbajban, jelenleg nincs benne a pakliban, hogy megtáltosodhatnak a nulla ponttal tök utolsó, az előző körben ki sem álló vendégek, száznyolcvan fokos fordulatra volna szükség a szebb napokat is megélő csapat részéről ahhoz, hogy ne üres kezekkel hagyja majd el a pályát. A remek győzelmet a hátuk mögött tudó, egyébként igen változatos szezonban érintett kazáriak egy újabb otthoni sikerrel folytatnák eredményes hadjáratukat, amennyiben pedig a nemrégiben már kivitelezett elszántsággal rukkolnak elő, ezúttal is learathatják igyekezetük gyümölcsét. A kisterenyeiek talán az utolsó szalmaszálat ragadhatnák meg, ha nyerni tudnak, egy újabb vereség azt jelentené, gyakorlatilag elkezdhetnek megbarátkozni a gondolattal, jövőre a megye háromban folytathatják. Kellő tét színezheti tehát ezt a találkozót, nagy kérdésnek tűnik, a látogatókat mennyire spannolja fel a “most vagy soha” jelszó, ha hasonlóképpen fognak focizni, az előzőekben bemutatott produkciójukhoz, nem sok jóban bízhatnak az első hétbe igyekvő, vasárnap délután is mindenképpen három bajnoki egységben gondolkodó hazaiak ellenében.

Zagyvaróna-Mihálygerge

Ebben a párosításban is igen csak lényeges lesz, melyik armada örömködhet a lefújáskor, megizzaszthatják egymást az utolsó öt pozíció elkerüléséért iparkodó, fájó kudarcokkal hangolódó gárdák. A zagyvarónaiak egy sikertelenül záruló, roppant balszerencsés kállói kirándulást követően fogadhatják riválisukat, az viszont fontos, hogy már mit sem szabad törődniük az említett vereséggel, elkél majd a legjobb formájuk soros erőfelmérőjükön, ha nem akarnak nehéz szituációba kerülni. A vendégek egy közvetlen vetélytárstól kapott pofonnal a hátuk mögött készülődnek, törekvésük adott: megszakítani rossz idénybeli sorozatukat, hiszen ebben az évadban otthonától távol eddig képtelen volt győzni a kiesés elkerüléséért hajtó brancs. Mindent összevetve, azt tudnánk mondani az esélyek kapcsán, valamivel közelebb lehetnek egy jó eredmény eléréséhez a tabellán előrébb elhelyezkedő házigazdák, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a ‘gergeiek részéről, ha összekapnák magukat és megtréfálnák ellenfelüket, egy kifejezetten változatos ütközet is kisülhet ebből a kilencven percből, ahol potyoghatnak a gólok, de hogy végül ki lesz boldogabb, egyelőre megjósolhatatlan.

error: Content is protected !!