Nem számíthatnak egyszerű tavaszi nyitányra a keleti megye kettő dobogósai

Gabi

Jobbágyira hivatalos a Bátonyterenye, Taron vizitál a Karancsberény, a Kazárt fogadja az Építők KC.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló:

2019. március 30. (szombat), 15.00:

Jobbágyi HSE (4.)-Bátonyterenyei TC (1.)

A forduló legkiemelkedőbb mérkőzése előtt állnak a gárdák, gyakorlatilag bármit magában rejthet a kilencven perc, bár természetesen esélyesként kezelendőek a vendégek, nem szabad kategorikusan kijelenteni, hogy egészen biztosan be is húzzák a pontokat. A télen megerősödő, legutolsó felkészülési találkozójukon csoport riválist elintéző jobbágyiak mindenképpen megtréfálnák az éllovast, ehhez azonban lehető legjobb arcukra lesz szükség, csak abban az esetben lehet sanszuk, ha maximális fordulatszámon pörögve vetik bele magukat a küzdelembe. A bátonyiak nem igazán voltak aktívak a téli szünetben, egy eléggé csúfos kupakiesés mellett a múlt hétvégén egy figyelemreméltó edzőmeccs sikert könyvelhettek el egyik közvetlen vetélytársukkal szemben, így jó kedvvel felvértezve készülődhetnek. A házigazdák már odavágón is alaposan megszorongatták a listavezetőt, számukra ismerős környezetben pedig még inkább rágós falatnak bizonyulhatnak, fel kell kötniük a gatyát a látogatóknak, ha így vagy úgy, de felül akarnak kerekedni a nem feltartott kezekkel ringbe szálló ellenlábasukon, nem számíthat sétagaloppra Forgó Péter legénysége. Ősszel: Bátonyterenyei TC-Jobbágyi HSE 2-1.

Mihálygerge SE (10.)-Bujáki SC (12.)

Kijelenthető, a mérkőzés nem kerül lejátszásra, mivel a vendégek nem állnak ki, a házigazdák játék nélkül kapják majd meg a pontokat. A bujákiak edzője csütörtöki megkeresésünkkor is arról tájékoztatott, száz százalék, hogy a felnőttcsapat visszalép a bajnokságtól, már csak az illetékes klubvezetőn múlik, erről mikor lesz hajlandó hivatalosan is tájékoztatni az illetékes versenybizottságot. Ősszel: Bujáki SC-Mihálygerge SE 3-3.

2019. március 31. (vasárnap), 11.00:

Építők KC (3.)-Kazár KSE (8.)

A párharcot megelőzően kellő nyugalomban illethetjük több sansszal a látogatóknál nemesebb ambíciókért iparkodó Építősöket, megfelelő odafigyeléssel nem hibázhatnak, ettől függetlenül viszont nagy hiba lenne a részükről, ha egy laza kézlegyintéssel lerendeznék a csoport tagjai közül télen a legtöbb edzőmeccsen érdekelt, a szóban forgó találkozókon kifejezetten változatos mérleget feljegyző vendégeket, akik csínytevésben reménykedve indítják el a tavaszt. Mint tudvalevő, a ‘tarjáni alakulat még az aranyéremről sem tett le, sőt igen csak masszív célkitűzésekkel rendelkezik Smelkó Károly csapata, ahhoz azonban, hogy realizálni is képes legyen vágyálmait az elszánt társaság, vasárnap sem botolhat meg, amennyiben tényleg hisznek a bajnoki címben, mellébeszélés nélkül kell két vállra fektetniük kemény küldetésnek elébe néző riválisukat. A kazáriak nem csak a holtidényben, hanem a pontvadászat már lepergő szakaszában is színes statisztikákat könyvelhettek el, az tuti, ezúttal csak a legjobb énjüket bemutatva törhetnének borsot erősebbnek tetsző ellenfelük orra alá, járna a kalapemelés Koncsik László fiainak, ha bármilyen formában meg tudnák lepni az otthonuk által még inkább hajtott házigazdákat. Ősszel: Kazár KSE-Építők KC 0-5.

2019. március 31. (vasárnap), 15.00:

Tari SZE (7.)-SK Karancsberény (2.)

Nem feltétlenül lefutott csörtének veselkedhetnek neki a résztvevők, otthonukban alaposan megnehezíthetik a még a bajnoki címről sem lemondó ‘berényiek dolgát a meglepetésben bízó hazaiak. Mindkét armada szórványos, egyben változatos végkifejletekkel lepergő edzőmérkőzéseket tudhat a háta mögött, így nem nagyon tudhatjuk, milyen formában várják a kezdősípszót. Az osztályban való bennmaradásért harcoló tariak hatványozott jelentőséggel bíró bajnoki egységekre tehetnének szert a perpillanat ezüstérmes pozícióban tanyázó látogatók ellenében, ehhez persze lesz egy-két szava Fodor Zsolt társulatának is, a vendégek is tisztában lehetnek vele, hogy amennyiben komolyak a végső elsőséggel kapcsolatos ambícióik, nem ismerhetnek pardont, akár simább, akár nehezebb keretek között, de valamilyen úton-módon le kell birkózniuk a vélhetően magát kellő lelkesedéssel képviseltető riválist. Maradjunk annyiban, a tabellán előrébb fellelhető brigád favorit mivolta tagadhatatlan, érdemes lesz azonban résen lenniük, ha nem akarnak kellemetlen élményekkel gyarapodni, az sem volna ugyanis ördögtől való cselekedet a harapós házigazdák részéről, ha a saját pályájuk által járó fórok által feltüzelve megfricskáznák a másik oldalt. Ősszel: SK Karancsberény-Tari SZE 9-2.

Zagyvarónai SE (9.)-Mátraverebély-Szentkút SE (5.)

Kiegyenlített viaskodás keretein belül birkózhatnak egy jót a gárdák, háromesélyesnek mondható párosítással van dolgunk. Némiképp vízválasztónak is tekinthetjük a találkozót, mivel egy esetleges siker segítségével jóval közelebb kerülnének mostani riválisukhoz a zagyvarónaiak, amennyiben viszont a vendégek volnának képesek nyerni, tovább tapadnának a közvetlen élbolyra. Előzetesen nem igazán tudnánk egyik vagy másik armada mellett letenni a voksunkat, az sejthető, ezen a meccsen kiemelt jelentőséggel bírhat a hazai pálya előnye, ez a tényező, nagy mértékben befolyásolhatja, mi sül ki ebből a viaskodásból, egy pillanatra sem lankadhat majd a ‘verebélyiek figyelme, ha móresre szeretnék tanítani hóbortos ellenlábasukat. Azzal csupán a látogatók lehetnek tisztában, titkon szemezgetnek-e még a dobogóval, igen válasz esetén még csak gondolniuk sem szabad arra, hogy nem kerekednek felül a saját pályájukon bármire képes házigazdákon, rendre oda lyukadunk tehát ki, férfias összecsapás kerekedhet ki ebből a csörtéből, ahol aztán kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal örülhet a lefújáskor. Ősszel: Mátraverebély-Szentkút SE-Zagyvarónai SE 1-2.

Kisterenyei SE (11.)-Kálló SE (6.)

Helyszín: Nagybátony.

Hiába a táblázaton látható helyezésbeli különbségek, úgy véljük, egy igazi ki-ki meccsen ugorhatnak egymásnak az együttesek, a szó szoros értelmében bármit felfordulhat ez a vélhetően elég harcos mederben lepergő ütközet. Egyik csapat sem megy a szomszédba, ha keménységről van szó, kellő nyugalomban megállapítható tehát, nem kisasszonypartiban dőlnek majd el az érdemi kérdések. Mivel a kisterenyei játéktér egyelőre még nem készült el teljes egészében, kis ideig Nagybátonyban fogadják aktuális riválisaikat a télen keretüket valamivel erősebbé tevő házigazdák, a feltámadásban reménykedő brigád pedig rögtön egy szép skalpszerzéssel csapna bele a lecsóba. Nyilván, az elhangzottak ellenére, a kállóiakat sosem lehet leírni, a hosszúra nyúló téli pihenő alatt mindössze egyetlen egy Megyei Kupa mérkőzésen szereplő, ott csúnya pofont beszedő alakulatnak érdemes lesz résen lennie, ha nem akar újra beleszaladni a késbe. Zárszóként csak megerősítenénk azt a frázist, miszerint tényleg abszolút nyílt menettel állunk szemben, a labda útjára indulása előtt egyik társulat irányába sem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét, alaposan megizzaszthatják a másikat a felek. Ősszel: Kálló SE-Kisterenyei SE 4-2.

Next Post

Így néz ki a 15. forduló válogatottja a keleti megye háromban

Jobbágyira hivatalos a Bátonyterenye, Taron vizitál a Karancsberény, a Kazárt fogadja az Építők KC. Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló: 2019. március 30. (szombat), 15.00: Jobbágyi HSE (4.)-Bátonyterenyei TC (1.) A forduló legkiemelkedőbb mérkőzése előtt állnak a gárdák, gyakorlatilag bármit magában rejthet a kilencven perc, bár természetesen esélyesként kezelendőek a […]
error: Content is protected !!