Nem sokat kellett izgulni a nyugati megye kettőben

Gabi

Simán nyert a Bercel, hajrásikert aratott a Nőtincs, újra örülhetett a Szügy, megtáltosodott a Nagyoroszi, alsóházi csatát húzott be a Szent Imre DSE, nehézség nélkül győzött a Bánk, hátrányból állt fel a Patak.

Az előző hétvégén a kilencedik kört bonyolították le a nyugati megye kettőben. A nemrégiben lepergő találkozókon sima sikert aratott a Varsányt elintéző Bercel, a Nőtincs a hajrában múlta felül a Mohorát, a hosszú idő után újra örvendő Szügy idegenben birkózta le a Rétságot, az ismét nyerni tudó Nagyoroszi elbánt az Őrhalommal, a Szent Imre DSE alsóházi viaskodás keretein belül fektette két vállra a Szendehelyt, a Bánk tükörsimán lépett át a Dejtáron, a Patak pedig izgalmas csatában fordított a Nógrádsáp ellenében. Vegyük sorba a mérkőzések részleteit és az edzők gondolatait!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló:

Bercel-Varsány 5-0 (2-0)

Vezette: Berta I. (Bacsa Gy.)

Bercel: Jantos – Kovács B., Bercsényi (Fekete, 72.), Széles B., Mikesy (Kiss T., 84.) – Gyurcsek, Rácz D., Jakus, Menyhei – Hromada (Bodor, 24.), Vitányi. Játékos-edző: Vitányi László.

Varsány: Baráth (Strehó, 46.) – Takács R., Virág, Mlinkó, Gréczi – Báránkó (Lehoczki, 78.), Fábián R. (Rigó, 46.), Tiszttartó Á. (Tiszttartó R., 71.), Takács G. – Kiss Á., Bárány M. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Mlinkó, Kiss Á.

Gól: Mikesy (12.), Bodor (44.), Bercsényi (65.), Menyhei (85., 86.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Vitányi László: Nagyon szerettük volna ezt a győzelmet, és már az öltözőben láttam az arcokon, hogy meg is lehet. Intelligens játékosaim vannak, mert amiket kértem, igyekeztek végrehajtani. Ha kicsit nagyobb edzéslétszámot tudnánk produkálni, akkor még jobbak és elégedettebbek lehetnénk. A brigád ismét csapatként teljesített jól. A saját posztján mindenki igyekezett hasznosan ellátni a feladatát. Hibák még csúsznak be bőségesen, de ha ilyen akarás és hozzáállás marad, akkor nem lehet gond. Hetek óta fogyunk el, és már most látható, hogy az előttünk álló szombaton fognak a problémák kicsúcsosodni! De az biztos, hogy összeszorított foggal fogunk harcolni, mert az eddigi teljesítmény akkor ér valamit, ha a mostani víkenden előttünk álló két mérkőzésen hat pontot szerzünk!

Fábián Róbert: Egy valamit szeretnék leszögezni mindjárt az elején, ennyi különbség nincs a két csapat közt! Ezen a mérkőzésen jobb volt az ellenfél, de ehhez kellettek az egyéni hibáink, amikből a gólok java része született. Egy-nullás állásnál érzésem szerint két jogos büntetőtől fosztott meg minket a spori. Ettől eltekintve, megérdemelten nyert a hazai csapat, amihez gratulálok nekik!


Mohora-Nőtincs 0-2 (0-0)

Vezette: Holecska A.

Mohora: Percze – Rados, Mezei, Baranyi T., Feranecz – Kiss D. (Cserni Zs., 81.), Tóth B., Rados L. (Cserni B., 51.), Hatala – Vereczki (Menyhárt, 57.), Oláh T. Vezetőedző: Gál Tibor.

Nőtincs: Kiss D. – Verner, Nagy B., Keresztes, Hevesi – Dancsó, Kucsera, Burai, Matyóka – Szunter, Hugyecz. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Sárga lap: Mezei, Baranyi T., ill. Matyóka, Kucsera, Nagy B.

Gól: Keresztes (80.), Szunter (90.)

Jók: Baranyi T., Tóth B., Feranecz, Hatala, ill. az egész csapat

Gál Tibor: – Jó iramú, színvonalas mérkőzést játszottunk a csoport egyik favoritjával szemben, melynek során a helyzeteink megvoltak, igaz. sajnos kihasználatlanul. Az utolsó tíz percbe figyelmetlenség következtében kétszer belehibáztunk, melyet ellenfelünk kihasznált, így elmondhatjuk, hogy kiénekelték a szánkból a sajtot.

Cseresznyik Sándor: – Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen kijött az a hozzáállásbeli különbség, ami a múlt héten elmaradt a játékunkból. Ezalatt azt értem, hogy fejben rendre raktuk magunkat, a csapat végrehajtotta a taktikai dolgokat, tökéletesen megoldották a kiadott feladatokat a játékosok. Azt tudni kell, nem is fegyvertény volt ez a siker, mert nem egyszerű egy ilyen jó mohorai csapatot a saját otthonában legyőzni. Az első félidő elején kihagytak egy helyzetet a hazaiak, de ez jól is jött, onnantól kezdve úgy koncentráltunk, ahogy kellett, egyben a védekezés is nagyon rendben volt, több helyzete nem is igazán volt az ellenfélnek. A második játékrészben már mi irányítottunk, voltak lehetőségeink, már éreztem a csapaton, hogy meglehet a három pont. Nagyon rendben volt, amit a fiúk letettek az asztalra, fegyelmezetten védekeztünk, stabilak voltunk hátul, szerintem ennek tudható be, hogy nyertünk. Remélem, a jövőben tudunk ebből építkezni, ami nagyon fontos lenne, jó alapnak vehetjük ezt a meccset, gratulálok a fiúknak, és további sok sikert kívánok a mohorai együttesnek.


Rétság-Szügy 2-3 (0-2)

Vezette: Szemesi (Babcsán)

Rétság: Papp – Bereczki (Ragács, 7.), Nagy M., Benkocs, Luzsák – Rózsa (Szabados, 57.), Steidl, Fábián B., Szklenár (Derényi, 81.) – Vidák, Homolya E. Vezetőedző: Salgai György.

Szügy: Orgoványi – Dombóvári, Szilágyi, Czibulya, Tövis – Varga B., Mohácsi, Benedek J., Varga T., Jónás M. – Hodászi. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Mohácsi, Varga T., Hodászi

Gól: Vidák (47., 66.), ill. Hodászi (8.), Mohácsi (38.), Szilágyi (75.)

Jók: Vidák, Steidl, ill. Jónás M., Mohácsi, Szilágyi, Hodászi, Varga T.

Salgai György: – Nehéz erről a mérkőzésről nyilatkozni. Az első félidőben nem találtuk magunkat. Hibát hibára halmoztunk. Ennek eredménye lett a sima kétgólos megérdemelt vendégvezetés. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk. Sikerült is kiegyenlíteni. Úgy érzem, ekkor bármi benne volt a levegőben, úgy vélem egy pontra rászolgáltunk. Sajnos a meccs játékvezetője nem adott esélyt semmire. Nemcsak a 78. percben megítélt büntetője, hanem az egész találkozó alatt nyújtott teljesítménye felháborító volt. Sajnos Szemesi úr ténykedése már többször több pontunkba került. Bízom benne, hogy a szövetségben ismerik a szabálykönyvet. Csak remélni merem, hogy igen.

Koplányi Örs: – A SzerencseSzombat megvolt, már ránk fért, az első félidőben nagyon jól játszottunk, sok lehetőségünk volt gólszerzésre, amiből kettőt értékesítettünk. A második játékrészben kijöttek az előző heti hibáink, így kiegyenlített az ellenfél, de a piócás ember odaadta három legifjabb fiát, Hodászit, Mohácsit és Szilágyit, így megnyertük a mérkőzést! Remélem, a hátralévő fordulókban már a teljes keret rendelkezésemre fog állni, és visszatérünk a helyes kerékvágásba! További sok sikert a hazaiaknak!

Őrhalom-Nagyoroszi 1-4 (1-2)

Vezette: Szász K. (Torják G.)

Őrhalom: Barna – Homolya, Hodászi, Rutai, Kertész – Kántor, Számelcsik, Hegedűs Á. (Kárász, 57.), Reznyik – Rónási, Sinkovics K. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Nagyoroszi: Gyarmati – Nagy Sz., Petró, Németh K. (Kászoni, 37.), Medve – Dombai, Farkas (Kollár, 76.), Németh L., Kiss V. (Mák, 72.) – Szandai, Bogdány. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Rónási

Piros lap: Hodászi (38., Őrhalom)

Gól: Kántor (13.), ill. Petró (36.), Bogdány (39., 57.), Szandai (75.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Baranyi Zsolt: – Szétesve, rendkívül gyengén futballozva, a forduló meglepetéseként, sima vereséget szenvedtünk a nagyszerűen küzdő Nagyoroszitól. Ilyen mérkőzések után gondolkodom el, hogy időmet és energiámat belefektetve érdemes-e ezt csinálni. Elgondolkodtató az is, hogy a huszonkilenc igazolt játékosomból, jó, ha mindösszesen tizenkettő fő megjelenik a hazai és idegenbeli meccseken, az ellenfeleknek pedig három-négy cserelehetőségük is van. Fociszeretet, akarat, és egymás iránti tisztelet nélkül, csak ilyen eredményeket lehet, s fogunk elérni. További sok sikert a vendégeknek.

Németh Krisztián: – Végre kiszakadt a gólzsák! Igaz, nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de a fiúk teljes mértékben betartották, amit kértem tőlük a mérkőzés előtt, öröm volt őket nézni, igazi csapatként funkcionáltunk. További sok sikert az Őrhalomnak.


Szent Imre DSE-Szendehely 1-0 (0-0)

Vezette: Menczel J. (Csillik L.)

Szent Imre DSE: Rados – Bilák, Riczi E., Cseman, Lőrik – Ódor, Molnár J. (Mahót, 46.), Szenográdi (Antal L., 87.), Szekeres – Csábi, Kovács Á. Játékos-edző: Riczi Egon.

Szendehely: Mák – Porvay, Márkus, Rottenbacher, Hugyecz D. – Genzelman, Hugyecz F., Rónai (Müller, 37.), Mácza – Fidel, Gáspár F. (Gáspár R., 79.). Megbízott játékos-edző: Mák Norbert.

Sárga lap: Ódor, Lőrik, ill. Genzelman, Hugyecz D.

Gól: Riczi E. (72.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Riczi Egon: Közepes színvonalú mérkőzésen, mindkét csapat a győzelem megszerzésére törekedett. Kiegyenlített, küzdelmes játék zajlott a pályán. A második félidő közepén sikerült előnyt szereznünk. Taktikus, fegyelmezett játékunknak és küzdeni tudásunknak köszönhetően szereztük meg a három pontot, amihez gratulálok a csapat minden tagjának. További sok sikert kívánok a fiatal szendehelyi csapatnak.

Mák Norbert: – A szerencsésebb csapat nyert.


Dejtár-Bánk 0-6 (0-3)

Vezette: Strehó E. (Gordos Á. M.)

Dejtár: Tresó – Szorcsik, Gál M., Balatoni, Csabai – Antal L., Keresztes, Farkas, Smitnya – Varga I. G., Varga II. G. Megbízott játékos-edző: Tresó Bálint.

Bánk: Peredi – Barkaszi (Vitéz, 56.), Ordasi, Bera, Juhász – Csizmár (Torma, 77.), Horváth Á. (Dénes Gy., 20.), Dudás, Hugyecz – Puruczki (Ivanics, 65.), Gyiró. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Balatoni, Gál M., Szorcsik

Gól: Gyiró (7., 24.), Bera (31.), Hugyecz (63., 73.), Dudás (71.)

Jók: az egész csapat, ill. Peredi, Ordasi, Bera, Dudás., Vitéz

Tresó Bálint: Először is, köszönöm annak a tizenegy játékosnak, aki eljött és felvette a dejtári mezt, majd megpróbált tisztességgel helytállni a mai meccsen. Továbbá köszönjük a bánkiaknak a meccslabdát. Köszönjük a játékvezetőnek a normális, tisztes játékvezetést. Szerintem teljesen rendben volt a vezetése, sőt a hozzáállása is az aktuális helyzethez. Gratulálok a bánkiaknak a megérdemelt győzelmükhöz. Tőlünk ma sajnos ennyire futotta, reméljük, lesz ennél még jobb is. Hajrá Dejtár!

Kovács Imre: – Szerencsére már az első félidőben sikerült lerendeznünk az összes lényegi kérdést, így a második játékrész kissé öncélú játéka mellett is magabiztos győzelmet arattunk. Két számjegyű győzelmünket csupán a mezőny legjobbjává avanzsáló hazai hálóőr bravúrjai hiúsították meg! Győzelmünket csapatunk háziasszonyának, Ani néninek a mielőbbi és teljes felépülésére ajánljuk!


Patak-Nógrádsáp 5-2 (2-2)

Vezette: Chikán P. (Varga G., Tarlósi M.)

Patak: Pincze G. – Ánik, Simó, Pincze D., Fábián L. (Kürtössy, 46.) – Várhegyi – Oravecz (Mácsik, 61.), Varga F., Németh L., Ujvári – Bogdány ( Huttyán, 46.). Vezetőedző: Bella Sándor.

Nógrádsáp: Paróczi – Bach, Csapó, Ocztos T., Moravetz – Dávid L. (Gali, 65.), Ocztos A. (Havjár Z., 78.), ifj. Jele T., Jávor (Havjár F., 78.) – Terman R. (Hámori M., 78.), Hámori B. (Kárpáti, 65.). Edzők: id. Jele Tibor, Székesi József.

Sárga lap: Németh L., ill. Moravetz, Terman R., Hámori M.

Piros lap: Ocztos T. (45., Nógrádsáp)

Gól: Németh L. (21.), Bogdány (45.), Huttyán (56., 65.), Ujvári (78.), ill. ifj. Jele T. (8.), Ocztos A. (18.)

Jók: Kürtössy, Ujvári, Huttyán, ill. Csapó

Bella Sándor: Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést azzal, hogy figyelmetlenségünkből korán kétgólos hátrányba kerültünk! A hátrány tovább rontott a helyzetünkön, ugyanis a meccs ezen szakaszában nem játszottunk jól, eléggé dadogott a játékunk! A meccsbe szerencsére gyorsan visszajöttünk, majd a félidőig egalizáltuk a különbséget. A szünetben rendezni tudtuk a sorainkat, frissítettünk, és hadrendet is váltottunk, aminek eredménye ez a magabiztos győzelem! A vendégcsapat minden eszközt bevetett, hogy megnehezítse a dolgunkat, és ez nem mindig a sportszerűség keretein belül volt. Büszke vagyok a csapatra, a Nógrádsápnak pedig további sok sikert kívánok!

Székesi József: – Tök kellemes idő volt, aztán egy jó mérkőzés is kezdődött, jól játszott a csapat. A két asszisztens sportszerű közreműködését megköszönöm, viszont a sporiról inkább nem nyilatkozom… A sportbarátoknak ajánlom a patakiak által készített videó felvételt, nézzék meg a honlapjukon, aztán vonják le a konzekvenciát. Nem akarom szidni, mert teljesen fölösleges… Továbbra is: hajrá ‘Sáp!


A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így néz ki a 8. forduló válogatottja a megye egyben

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az előző hétvégén a nyolcadik körrel folytatódott a 2017/2018-as szezon a megyei első osztályban. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, minden aktuális forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros körének válogatottját, mely álomcsapatban a […]
error: Content is protected !!