Nagyjából a várakozások szerint alakult a megye kettő aktuális köre

Ismét győzött a Bánk, könnyedén nyert a Szügy, idegenben örülhetett a Varsány, szép sikert aratott a Zagyvaróna, újabb pontokat szerzett a Nagyoroszi, nem állt ki a Tar.

Az elmúlt hétvégén a kilencedik fordulót bonyolították le a Nógrádsáp kizárása miatt már csak tizennégy gárdát felvonultató megye kettőben. A soros mérkőzéseken a Bánk ezúttal a Mihálygergét fektette két vállra, a Szügy elbánt az Őrhalommal, a Varsány felülkerekedett a Szent Imre DSE-n, a Zagyvaróna legyőzte a Bercelt, a Nagyoroszi bevette Kállót, a Tar pedig nem utazott el Nőtincsre. Lássuk a részleteket!

MNG Megyei II. osztály, 9. forduló:

Bánk SE-Mihálygerge SE 4-1 (1-0)

Vezette: Keresztes L. (Moldován P., Kőhalmi B.)

Bánk SE: Peredi – Barkaszi, Laczkó (Ladányi, 55.), Somogyi, Szekeres – Szabó G. (Bajusz, 63.),  Lőrincz (Olasz, 88.), Dudás – Oravecz (Ivanics, 79.), Puruczki, Pásztor (Rohácsi, 46.). Vezetőedző: Kovács Imre.

Mihálygerge SE: Tasi – Szalai Z. (Nagy Sz., 50.), Rácz M., Farkas, Tóth Sz. (Babják, 61.) – Balogh, Zsély, Nyerges, Szalai S. – Rácz G., Kálmán K. (Lipták, 70.). Játékos-edző: Nyerges Péter.

Sárga lap: Rácz M.

Gól: Puruczki (33., 39.), Szekeres (60.), Lőrincz (83.), ill. Nagy Sz. (63.)

Jók: Barkaszi, Somogyi, Szekeres, Lőrincz, Puruczki, ill. az egész csapat

Kovács Imre: – Az eddigi eredményeink kapcsán egy-két szimpatizánsunk már-már azt sugallta, hogy Bánkon már a bab is hús, de a mai mérkőzés is azt bizonyította, hogy ez nagyon nem így van! Mostantól pedig már csak ilyen vagy húzósabb mérkőzések várnak reánk a hátralévő őszi fordulókban. A rutinos, szervezett és sportszerű Mihálygergét, illetve annak védekezését csak nagy erőfeszítések árán sikerült feltörnünk, ezért igen értékesnek tartom az ellenük begyűjtött három bajnoki pontot. Ma egyszerűen nem alakulhatott ki közönségszórakoztató játék, ettől függetlenül mindkét csapatnak jár a dicséret. A győzelmet heti szülinaposainknak, “Dudinak” és Fecónak ajánljuk, hisz ünneplésükkel igen csak tartalmasra sikeredett a harmadik félidő is!

Nyerges Péter: – Egy jó ellenféllel, egy jó környezetben játszottunk egy jó mérkőzést. A rengeteg hiányzónk ellenére sikerült helytállnunk az éllovas otthonában. Azt gondolom, teljesen megérdemelten győzött a hazai csapat, de nem vallottunk szégyent. Ez a mérkőzésen résztvevő játékostársaim fegyelmezett játékának és pozitív hozzáállásának köszönhető. Le a kalappal mindenki előtt, mindenki maximálisan odatette magát, büszke vagyok a csapatra. Ezt a mentalitást kell tovább vinnünk a következő mérkőzésekre, és akkor azt gondolom, rendben leszünk. Kovács Imrének és a Bánk csapatának pedig további sok sikert kívánok!

Szügy SE-Őrhalom SE 8-0 (1-0)

Vezette: Menczel J. (Jakus K., Zsély Z.)

Szügy SE: Tresó – Tövis, Czibulya, Földvári, Szemerédi (Kavas, 57.) – Hugyecz, Saár – Kalmár (Kovács A., 46.), Hodászi, Jónás M. (Leszák, 75.) – Rónási (Benedek J., 81.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Őrhalom SE: Szathmári – Csókás, Rutai, Kertész (Baráth, 64.), Nagy D. – Hegedűs (Szabó G., 58.), Ponyi, Számelcsik (Kántor, 46.), Reznyik – Boros, Sinkovics K. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Sárga lap: Hegedűs, Sinkovics K.

Gól: Rónási (42., 80.), Jónás M. (51., 55., 70.), Kovács A. (74., 86., 89.)

Jók: Rónási, Kovács A., Jónás M., Saár, Czibulya, ill. senki

Koplányi Örs: – Az első félidőben nagyon kapkodva, pontatlanul fociztunk, ez annak tudható be, hogy Nógrádsápon nem tudtunk játszani, és újra fel kellet venni a ritmust a csapatnak. A második játékrészben “Parasztgyerek” vezetésével, lendületes, jó játékkal és szép gólokkal, nagyarányú győzelmet arattunk! Most tartunk a kilencedik fordulónál, eddig hétszer nem álltak ki különböző csapatok, valaki a szövetségben túrja már elő azt a régi szabályt, hogy aki nem utazik el soros ellenfeléhez, akkor annak a csapatnak tavasszal ismét utazni kelljen, mert valahogy ezt meg kell állítani, nem ezért neveztünk a bajnokságba, hogy két-három hetente játsszunk egyet! További sok sikert az Őrhalomnak!

Baranyi Zsolt: – A második félidei akarat gyenge, hitehagyott játékunknak köszönhetően újabb nagy zakó lett a vége. Gratulálok a Szügy csapatának, nekünk meg a hátralévő fordulókban össze kell szednünk magunkat, mert ha nem így lesz, akkor maximum a Nógrádsápot előzzük meg a bajnokságban!

Szent Imre DSE-Varsány SE 0-2 (0-2)

Vezette: Varga P. (Szemesi Zs., Szolik M.)

Szent Imre DSE: Oláh R. (Rados, 67.) – Bilák R. (Kovács M., 46.), Riczi, Molnár, Ódor – Márkus, Kovács Á., Pifka, Stefanik (Bilák M., 79.) – Csábi, Gáspár Zs. Vezetőedző: Tóth László.

Varsány SE: Baráth – Takács R. (Havasi, 75.), Rigó (Lehoczki, 87.), Csizmadia, Mlinkó – Bodnár (Imre Z., 46.), Tiszttartó, Fábián R., Király (Mócsány, 87.) – Báránkó, Takács G. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Molnár

Gól: Takács G. (29., 43.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Tóth László: – Ezt a játékot és sok, egymáshoz való passzal játsszák. Sajnos mi null-nullnál tizenegyesből sem voltunk képesek a kapuba találni és többnyire csak az ellenfelünkhöz tudtunk passzolni, így nem lehetett más az eredmény vége, csak vereség.

Fábián Róbert: – Úgy érzem, kezdünk visszatérni a helyes útra! Ezen a mérkőzésen is sok helyzetet dolgoztunk ki, amiből csak kettőt tudtunk gólra váltani. Ebben kell javulnunk, és akkor eredményesebbek leszünk. Gratulálok a csapatomnak! Az ellenfélnek további sok sikert kívánok!

Zagyvarónai SE-Bercel KSK 2-1 (0-0)

Vezette: Nagy S. (Strehó E., Bíró-Varga A.)

Zagyvarónai SE: Balázs Á. – Oravecz, Török, Bábel, Végi – Molnár, Vanó, Oláh G., Berki T. (Kovács M., 46.) – Németh, Oláh K. (Puporka, 70.). Megbízott játékos-edző: Oláh Géza.

Bercel KSK: Mohácsi – Vandornyik, Kovács R. (Jekkel, 70.), Török, Jakus – Hrkaj, Varga G., Bagyal (János D., 80.), Kőrös (Marót, 75.) – Turi (Zagyi, 55.), Jele. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Sárga lap: Molnár, Németh, Vanó, ill. Kőrös, Jele, Hrkaj

Gól: Oláh K. (49.), Oláh G. (89.), ill. Kőrös (66.)

Jók: Balázs Á., Végi, Bábel, Németh, Török, Vanó, Molnár, Oláh K., Oravecz, Kovács M., ill. Varga G., Kőrös

Oláh Géza: – Szokás szerint nehézségekkel kellett megküzdenünk a meccset megelőző pár órában. Elég rossz híreket kaptunk, ami miatt az edzőnk és egy csapattársunk külön-külön okokból nem lehetett velünk a mérkőzésen. Mindezek ellenére és egyben ezek miatt is, bátran mentünk neki a találkozónak. A mi részünkről igazán játék nem alakult ki az első félidőben, nem túlzok ha azt mondom, hogy sem helyzetünk, sem kapura lövésünk nem volt. Ettől függetlenül harcosak voltunk és küzdöttünk, érezhető volt az egység a csapaton. A szünetben cseréltünk egyet és a friss ember lendített a csapat játékán, majd ennek is köszönhetően mi szereztük az első gólt. Ezt egalizálta az ellenfél, aztán a végén sikerült értékesítünk egy pontrúgást. A legjobbkor. Összességében egy küzdelmes, harcos meccs volt, és ha a játékunk nem is volt túl meggyőző, de csapatként jelesre vizsgáztunk. Egymásért küzdöttünk és nyerni akartunk. A döntetlen talán igazságosabb lett volna, de ez most így alakult és örülünk neki. További sok sikert a bercelieknek. Ezt a fontos győzelmet Miskolczi Balázsnak ajánljuk, aki nem lehetett velünk, mielőbbi felépülést kívánunk neki. Térj vissza hamar!

Cseresznyik Sándor: – Úgy gondolom, sajnos érződött a csapat játékán a kéthetes kihagyás, elég langyosak voltunk. Megint sikerült összehoznunk a kétgólos előnyt az ellenfélnek, továbbá luxusnak tartom a négy kihagyott helyzetet. Sokkal jobban kellett volna koncentrálnunk, odafigyelnünk. A Zagyvaróna jobban akarta a győzelmet, legfőképpen ennek tudom be a vereséget.

Kálló SE-Nagyoroszi HBB SE 1-4 (0-1)

Vezette: Makovinyi R. (Korbely Zs., Babcsán Zs.)

Kálló SE: Fehér – Makó J., Lakatos A., Zimmerman, Széles – Ruska M. (Széchy, 53.), Horváth A. (Gáspár B., 58.)(Makó Zs., 69.), Makó K. (Bangó K., 66.), Hajdú N. – Hajdú A., Jónás R. Vezetőedző: Horváth László.

Nagyoroszi HBB SE: Szekeres – Dombai (Nagy Sz., 61.), Gál (Bangó A., 70.), Balatoni, Kürtössy (Varga R., 60.) – Ujvári, Szorcsik, Németh L., Lázár P. – Huzián (Tálas, 46.), Szandai. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Bagó

Gól: Makó J. (86.), ill. Németh L. (35., 63.), Szandai (54., 74.)

Jók: senki, ill. Németh L., Szandai, Szorcsik, Gál

Horváth László: – Nagyon rosszul játszottunk, pedig most mindenki ott volt. Az a meglátásunk, a jelenlegi keretből nem tudunk jó csapatot csinálni, ezért azon gondolkodunk, hogy nem folytatjuk a bajnokságot, mert ennek nincs értelme. Mindenki önfejűsködik, egyénieskedik. Valószínű, vissza fogunk lépni. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól fociztak. A játékvezetők nagyon jól vezették a mérkőzést. 

Németh Krisztián: – Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percben ziccert hibáztunk, ami betudható volt a rossz talajnak is. Az első félidőben nem találtuk a helyünket a pályán az elég sportszerű hazaiak ellen, akiknek nem volt vesztenivalójuk. Látszott, a kállóiak úgy jöttek ki a mérkőzésre, hogy megpróbáltak minket kellemetlen helyzetbe hozni, mentek, daráltak, hajtottak. Aztán egy szép akcióból sikerült gólt szereznünk, a pihenőig pedig meg is maradt az állás. A szünetben rendeztük a sorokat, a folytatásban pedig csak idő kérdése volt, mikor érünk el újabb találatokat. Gratulálok a csapatnak. Kezdjük hozni a saját futballunkat és egyre jobban eltaláljuk a játék ritmusát! Mindkét oldalon volt egy-egy szerencsétlen, szomorú sérülés, az egyik játékosunknak bokatörése lett, mielőbbi gyógyulást kívánok neki, és ezt a győzelmet neki ajánlom, hogy segítsen a felépülésében! További sok sikert a Kállónak, én is ugyanazt tudom mondani, mint korábban az edzőtársaim, nem fedik a valóságot azok a nyilatkozatok, amik rémhíreket terjesztettek róluk, sportszerű meccset játszottunk, egy korrekt ellenféllel. 

Nőtincs SE-Tari SZE 3-0 (játék nélkül)

A tariak nem álltak ki, ezért a nőtincsiek játék nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Mátraverebély-Szentkút SE, Építők KC

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!