Nagy csatában vált teljessé a Megyei Kupa elődöntős mezőnye

A Vanyarcot a hajrában legyűrő Mátraterenye jutott tovább utolsóként a sorozat legjobb négy csapata közé.

Szerdán az utolsó továbbjutó kiléte is ismertté vált a Megyei Kupában, a már korában az elődöntőbe jutó SBTC, Érsekvadkert, Mohora hármashoz a Vanyarc vagy a Mátraterenye csatlakozhatott. Végül utóbbi együttes lépett a legjobb négy közé, miután nagy küzdelemben tudta búcsúztatni becsülettel harcoló vetélytársát. Lássuk a részleteket!

Megyei Kupa, 3. forduló:

Vanyarc-Mátraterenye 3-5 (1-2)

Vezette: Szabó L. (Berta I., Reviczki J.)

Vanyarc: Oláh A. – Bartos, Rücz, Kukucska, Bakonyi – Raduly, Duhonyi, Puporka (Mátyás Zs., 60.), Hajdu – Ságodi, Oláh B. Vezetőedző: Babka János.

Mátraterenye: Kuris – Pál A., Nágel, Horváth Sz., Babják – Határ (Töreki, 46.), Lengyel, Toronyi (Komka, 78.), – Bujtár, Pál G., Tóth Zs. Vezetőedző: Jánosi Iván.

Sárga lap: Puporka, Ságodi, Duhonyi, Mátyás Zs., Rücz, ill. Pál A.

Gól: Oláh B. (32., 58., 61.), ill. Lengyel (24.), Pál G. (39., 52., 83., 89.)

Már a mérkőzés elején is érezhető volt, hogy lehetőségeikhez mérten minél inkább megnehezítenék esélyesebb riválisuk dolgát a harcos vanyarciak. A tartalékos vendégek fölényével indult a meccs, majd az első félidő derekán meg is szerezték a vezetést. Nem örülhetett azonban sokáig az egy osztállyal följebb focizó csapat, a nem lankadó hazaiak ugyanis hamarosan egyenlítettek. Arról, hogy övéi előnnyel a zsebükben mehessenek pihenni, Pál Gergő gondoskodott, aki még a szünet előtt ismét betalált.

A második etapban már két góllal is elhúztak a látogatók, ekkor úgy tűnt, minden eldőlt. A házigazdák azonban másképp gondolták, a triplázó Oláh Boldizsár révén gyors egymásutánban kétszer is betaláltak, így gyakorlatilag kezdhették elölről a felek. Ahogy telt az idő, úgy iparkodtak egyre jobban a ‘terenyeiek, majd a véghajrában járva érvényesíteni is tudták a papírformát, a mesternégyesig jutó támadójuk vezérletével, ha nehezen is, de felülkerekedtek emelt fővel búcsúzó ellenfelükön.

Babka János: A 80. percig, döntetlen állásnál még reménykedtünk, de utána döntött a rutin és a nagyobb kondi! Gratulálunk ellenfelünknek, sok sikert a kupában és a bajnokságban!

Jánosi Iván: – Elég tartalékosan tudtunk kiállni, rengeteg sérültünk van, ifi játékosokkal voltunk kiegészítve. Ennek ellenére, győzelemre vittük a csapatot. Egy elég rossz pályán játszottunk, ilyet még sosem láttam, úgy lejtett. Fölfelé kellett fociznunk, mintha hegyre mennénk vagy síelni. Nem tudom, pályahitelesítőként hogy lehetett ezt megengedni a szövetségben. Lelkes hazai csapat ellen játszottunk, megpróbáltak mindent, de hála istennek, mi sokkal jobbak voltunk, végig mi irányítottunk. Volt egy kis szerencsénk is, de összességében nekünk állt a zászló. További sok sikert a Vanyarcnak, próbálják meg elérni a bajnokságban az elképzelt céljukat.

Korábban játszották:

SBTC-Berkenye 8-0

Varsány-Érsekvadkert 0-3 (játék nélkül)

Mohora-Rimóc 2-0

error: Content is protected !!