Mezei párosításokkal folytatódik a megye kettő

Ezúttal sem ismerne pardont a Bánk, Nőtincs, Szügy trió, Zagyvarónán folytatja a szezont a Bercel.

MNG Megyei II. osztály, 9. forduló:

2019. október 12. (szombat), 15.00:

Bánk SE-Mihálygerge SE

Már-már megszokott szerepkörükben, toronymagas esélyesként várhatják a kezdősípszót a hibátlan mérleggel rendelkező, az idény eddigi részében rendre mellébeszélés nélkül diadalmaskodó bánkiak, akik ismét előhúzhatnak egy sima sikert a cilinderből. Ugyan az egyébként roppant változatos mérleggel bíró, igen hóbortosnak tetsző vendégek szép győzelmet értek el a mögöttünk hagyott hétvégén, ezúttal hatványozottan komolyabb erőfelmérő előtt állnak, már az is megsüvegelendő cselekedetnek minősülne, ha ideig-óráig meg tudnák nehezíteni a minden téren másfajta kávéháznak nevezhető éllovas dolgát. Közhelyeken kívül semmilyen épeszű érvet nem lehet felsorakoztatni a roppant nehéz túra elébe néző ‘gergeiek mellett, az esélytelenek teljes nyugalmával készülhetnek, ezt a találkozót is illene behúzniuk a házigazdáknak, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, realizálhatják is az előzetes várakozásokat.

Szügy SE-Őrhalom SE

A papírforma szerint ennek a párharcnak is megvan az egyértelmű favoritja, nem szabadna megbotolniuk a perpillanat százszázalékos szügyieknek. A látogatók szerzett gól nélküli fiaskókkal estek túl az előző két küldetésükön, ráadásul most sem túl vérmes reményekkel húzhatnak kesztyűt, talán némiképp annak örülhetnek, hogy ezzel a fellépésükkel letudhatják a mezőny legerősebb csapatait. A mérkőzés egyetlen talánya, miképpen hathatott hazaiakra, hogy az elmúlt körben önhibájukon kívül kilencven perc nélkül maradtak, amennyiben viszont túltették magukat ezen a nem várt kellemetlenségen, ismét elbánhatnak aktuális ellenlábasukkal. Az őrhalmiak felszabadultan veselkedhetnek neki a meccsnek, nincs vesztenivalójuk, talán éppen ez az adalék segítheti majd nekik a pályán, amúgy nem sok jóban bízhatnak, amennyiben nem történik eget verő meglepetés, vélhetően nehézség nélküli sikerrel folytatják majd menetelésüket a hazaiak.

Szent Imre DSE-Varsány SE

Ellentétes mutatókkal hangoló, éppen egymás mellett tanyázó gárdák képviseltethetik magukat ezen az összecsapáson, míg a szezonban a játéktéren még pontot sem szerző Szent Imrések sima zakóval melegítettek, addig a vendégek végre ismét vigadhattak az előző küldetésüket követően. Az említett búfelejtő győzelem akár kellőképpen felspannolhatja Fábián Róbert alakulatát, szombaton eldől, csak kis ideig tartó fellángolásra volt-e képes a szóban forgó brigád. A hazaiaknak is elkélne már egy önbizalomlöket, jó ideje várnak ugyanis a sikerélményre, a fordulók azonban csak telnek, így egyre komolyabb slamasztikába kerülnek. Számukra ismerős környezetben akár képesek is lehetnek rá, hogy rágós falatnak bizonyuljanak, ehhez viszont régen nem látott énjükkel kellene előrukkolniuk, máskülönben maradnak az eredménytelenség kelepcéjében. Szerintünk valamivel több sansszal illethetjük a varsányiakat, az sem volna azonban eget verő fordulat, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a házigazdák.

2019. október 13. (vasárnap), 13.00:

Zagyvarónai SE-Bercel KSK

Helyszín: Salgótarján, Forgách Sporttelep.

A forduló legmasszívabbnak kinéző csörtéjének keretein belül ugorhatnak egymásnak a tabellán szomszédokként fellelhető legénységek, igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi megtörténhet. Jelenleg egy hely és ugyanennyi pont választja el a résztvevőket a vendégek javára, akik amennyiben valahogy nyernének, el is lépnének a másik oldaltól. Egyáltalán nem elhanyagolható szempont a párbaj kapcsán, hogy a berceliek pihenéssel töltötték az elmúlt két hétvégét, így egyrészről akár el is tompulhattuk, másfelől viszont vélhetően már alaposan ki lehetnek éhezve a futballra. Az hamarosan kiderül, melyik tényező lesz inkább úrrá Cseresznyik Sándor alakulatán, alapjáraton véve, nincs mitől tartania az utoljára még szeptember legelső napján kikapó, így eredmény szériát maga mögött tudó együttesnek. A zagyvarónaiak még egy darabig semleges helyszínen, a salgótarjáni Forgáchi Sporttelepen fogadhatják vetélytársaikat, így a hazai pálya előnyeire sem támaszkodhatnak, összességében azonban maximális fordulatszámon pörögve méltó riválisnak bizonyulhatnak, érdekes keretek között dőlhet el, melyik armada lesz majd boldogabb a hármassípszó hallatán.

2019. október 13. (vasárnap), 15.00:

Nőtincs SE-Tari SZE

A nőtincsiek is azon csapatok közé sorolhatóak, akik egyelőre még méltán kandidálnak a végső elsőségre vagy akár egy minél fényesebb éremre, ahhoz azonban, hogy ezen törekvéseiket minél tovább elmondhassák magukról, az ilyen és ehhez hasonló fellépéseiket zokszó nélkül kell behúzniuk. Erre komoly sansz is kínálkozik, a tariak az előző négy körben egyaránt kisebb-nagyobb pofonokba szaladtak bele, reálisan nézve pedig, nem ezúttal inthetnek búcsút ramaty szériájuknak, megérdemelnék a kalapemelést, ha meg tudnák nehezíteni a jóval acélosabbnak tetsző rivális dolgát. A nőtincsiek még hibátlanok ebben az évadban, legutóbb is kapott gól nélkül diadalmaskodtak, így lelkiállapot terén sem lehet velük gond, kellő odafigyeléssel pedig mehetnek tovább a megkezdett ösvényen, nem érezzük úgy, hogy benne volna a levegőben egy esetleges csínytevés a roppant nehéz túra elébe néző, az esélytelenek teljes nyugalmával készülődő látogatók irányából.

Kálló SE-Nagyoroszi HBB SE

Eltérő előjelekkel hangoló gárdák viaskodásáról szólhat ez a kilencven perc, a kállóiak nem tehetik ki az ablakba a szezon már lepergő szakaszában bemutatott produkcióikat, a vendégek viszont végre valahára megszakították egy ideje már íródó gyötrelmes sorozatukat a mögöttünk hagyott körben. Ezúttal már esélyesként tekinthetünk Németh Krisztián társulatára, jobbik arcát bemutatva ismét húzhatnak egy strigulát idénybeli sikereik száma mellé a felzárkózást illetően bizakodó ‘orosziak, akikre nem vár lehetetlen küldetés. A házigazdák már egyre haloványabban kapaszkodhatnak bele az otthonuk által járó fórokba, egykoron még remegő lábakkal jártak hozzájuk az ellenfelek, a mostanában látott eredményeik viszont nem igazán támasztják alá, hogy bármilyen értelemben is félni kellene tőlük. A hazaiak leginkább abban bízhatnak, előbb-utóbb ki tudnak mászni a gödörből, ki tudja, talán éppen most vasárnap, ehhez azonban apait-anyait bele kell majd adniuk, máskülönben a jókedvűen útnak induló, favoritnak nevezhető vendégek gyűjtik majd be a három pontot.

Szabadnap: Építők KC, Mátraverebély-Szentkút SE.

error: Content is protected !!