Messze elkerülte az unalom a nyugati megye kettő harmadik körét

Bravúrpontot szerzett a Nagyoroszi, nagy csatában nyert a Mohora, az utolsó percekben fordított az Őrhalom, az idényben először örülhetett a Szent Imre DSE, ismét fontos pontokat gyűjtött a Bánk, egy gólt döntött Nőtincsen, remek diadalt aratott a Nógrádsáp.

Az elmúlt hétvégén a harmadik fordulóval folytatódott a megyei másodosztály nyugati csoportjának aktuális idénye. A mögöttünk hagyott körben lepergő mérkőzéseket illetően elmondható, hogy az egyértelmű esélyesnek számító Bercel nem bírt el a kétgólos hátrányból felállva igen komoly meglepetésremivel előrukkoló Nagyoroszival, a Mohora fél órát tíz emberrel játszva gyűrte le a Dejtárt, az Őrhalom hátrányban felállva múlta felül a Patakot, a Rétságon nagy küzdelemben felülkerekedő Szent Imre DSE szezonbeli első győzelmét tehette zsebre, az újra örvendő Bánk simán nyert Varsányban, a Szügy egygólos meccsen vette be Nőtincsit, a Nógrádsáp pedig szép diadalig jutva intézte el a Szendehelyt. Lássuk a találkozók részleteit és az edzők gondolatait!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 3. forduló:

Bercel-Nagyoroszi 2-2 (2-0)

Vezette: Szabó L.

Bercel: Mohácsi – Gyurcsek, Széles B., Jakus, Boér (Mikesy, 66.) – Fodor, Rácz, Széles G., Hromada (Lőrincz, 46.) – Vitányi, Dallos. Játékos-edző: Vitányi László.

Nagyoroszi: Gyarmati – Nagy Sz., Csejk, Petró, Medve (Huzián, 46.) – Faludi, Szajbert, Németh L., Kollár (Körmendi, 46.) – Kiss V. (Dombai, 25.), Szandai. Vezetőedző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Széles G., ill. Nagy Sz., Németh L., Csejk, Faludi

Gól: Rácz D. (16.), Vitányi (24.), ill. Szandai (54., 78.)

Jók: Rácz, Boér, Fodor, ill. az egész csapat, Nagy Sz. a mezőny legjobbja

Vitányi László: “Ad astra per asperas.”

Németh Krisztián: – Az első félidőben kicsit enerváltan, fásultan mozogtunk, aminek meg is lett az eredménye, ekkor jól játszott a Bercel. A második félidőre tudtam, tudtunk váltani cserékkel frissítettünk a csapaton, és úgy gondolom, megérdemelt döntetlent értünk el. Minden gratulációm a srácoké, azért, amit csináltak és véghezvittek, kettő-nullás hátrányból vissza tudták hozni a mérkőzést, ami igazi csapatmunka volt. További sok sikert a Bercelnek.


Mohora-Dejtár 2-1 (2-1)

Vezette: Varga P.

Mohora: Percze – Rados G., Mezei, Baranyi T., Feranecz – Tóth B., Kiss D. (Cserni Zs., 74.), Rados L. (Baranyi Á., 53.), Hatala – Vereczki, Oláh T. Vezetőedző: Gál Tibor.

Dejtár: Tresó – Gál M., Gál N., Farkas, Smitnya Gy. – Csabai, Keresztes, Gál B. (Smitnya S., 82.), Varga II. G. (Balatoni, 30.) – Varga I. G. (Antal L., 73.), Pap. Vezetőedző: Gál László.

Sárga lap: Feranecz, Baranyi T., Rados G., ill. Gál N., Varga G., Smitnya, Tresó, Balatoni, Gál M., Keresztes

Piros lap: Oláh T. (60., Mohora)

Gól: Oláh T. (4., 13.), ill. Gál B. (1.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Gál Tibor: Nyugaton az ez évi bajnokság a három forduló eredményei alapján változatosabb, kiegyensúlyozottabb és színvonalasabb mérkőzéseket, illetve bajnokságot fog produkálni, mint az előző évi. A megdöbbentő, a játékvezetői helyzet. Kevés van, halljuk, és azok is klikkesednek, egyben sokan emiatt félreállnak?! Minden egyesületnek az MLSZ felé három játékvezetőt kell kifizetnie a hazai mérkőzéseire! Az első osztály “nívós” mérkőzésein többet lehet keresni, így a JB ide mindenhol három főt biztosít! És a küldés a többi találkozóra? Azt, hogy az osztályunk szombati meccsein több csapathoz csak egy (és nem karakteres) fő van küldve, ez a Játékvezetői Bizottság kritikája! Miközben tőlünk kilenc kilométerre a ‘gyarmati rangadót három játékvezető dirigálta. A mérkőzésünkről annyit, hogy egy nagyon lelkes, agresszív játékot produkáló ellenfelet fogadtunk és szerintem megérdemelt győzelmet arattunk. Ezért csapatomnak jár a dicséret. A mindkét együttest irritáló, erénytelen és sokszor komolytalan döntéseket hozó játékvezetőnek is megköszöntük ténykedését. További sikereket dejtári barátainknak

Gál László: – Jó, sportszerű meccset futballoztunk a Mohorával! Jó iramban kezdtük a mérkőzést, mindjárt az elején meg is szereztük a vezetést. Sajnos a hazaiak gyorsan tudtak válaszolni. Azt gondolom, az első félidőben talán nekik volt több lehetőségük, a másodikban pedig nekünk, csak nem tudtunk gólt rúgni. Egy negatív dolog volt szombaton, az pedig a szövetség hibája, vagy nem is tudom, mi miatt van ez a probléma, hogy kevés a játékvezető, de egy bírót küldtek az ifjúsági és a felnőtt meccsre. Szerintem a srác már lépni nem bírt, miután levezette az ifi mérkőzést… Aztán voltak olyan momentumok, amikor egyszerűen nem tudta, mit is csináljon. Nem tudom, ki a hibás ebben, de úgy vélem, ennek ellenére a két csapat kiszolgálta a közönséget! Gratulálok a Mohorának, de lehetett volna fordítva is!


Őrhalom-Patak 2-1 (0-0)

Vezette: Menczel J. (Babcsán Zs.)

Őrhalom: Barna G. – Csábi, Kmetty, Kertész, Kántor (Kárász, 64.) – Strihó, Hegedűs M. (Mészáros, 85.), Boros, Sinkovics K. – Sinkovics Á., Rónási. Megbízott játékos-edző: Sinkovics Ákos.

Patak: Simó – Ánik, Paulicsek, Pincze D., Fábián – Oravecz, Várhegyi (Kürtössy, 20.), Németh L., Varga F. – Mácsik (Barna B., 46.), Bogdány (Bella, 38.). Játékos-edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Boros, Csábi

Gól: Strihó (61.), Csábi (89.), ill. Németh L. (53.)

Jók: Csábi, Strihó, Boros, ill. Ánik, Fábián, Németh L.

Sinkovics Ákos: Tudtuk, hogy a mérkőzésen lesznek kulcsembereink, akiket pótolnunk kell egyéb elfoglaltságuk miatt, és az edzőnk, Baranyi Zsolti is épp nyaralását töltötte, így ő sem tudott velünk lenni, ezen felül azzal is tisztában voltunk, hogy nagyon nehéz csata előtt állunk! Úgy vélem, az első negyven perc egyértelműen a miénk volt, legalább háromszor kellett volna rezegtetnünk a pataki hálót…, de helyzeteink kimaradtak! Az első félidő utolsó öt percében viszont a vendégek tehették volna meg ugyanezt, nekik sem sikerült, jött a szünet! Átbeszéltünk mindent az öltözőben, de így is egy vendég találattal kezdődött a gólgyártás! Ezután mindent egy lapra téve mentünk előre, aminek meg is lett az eredménye, Strihó Ádi révén egyenlítettünk, a 90. percben a sors most mellénk állt, szögletből egy szép Csábi Dávid fejessel fordítottunk és ezzel egy nagyon fontos három pontot tartottunk otthon! Sok sikert kívánunk a sportszerű, lelkes pataki csapatnak a továbbiakban! Az Őrhalomnak pedig én már csak a messzi távolból tudok szurkolni sajnos az ősz folyamán, külföldi munka miatt, úgyhogy hajrá fiúk, mindent bele!

Bella Sándor: Nem tagadom, mindannyian nagyon csalódottak vagyunk a mai mérkőzés körülményei és eredménye miatt! Egészséges önbizalommal, a három pont reményében érkeztünk vendégeinkhez, amire minden esélyünk megvolt. A tizenöt fős keretünkből a második félidőre öt emberünket vesztettük el! Alig több, mint harminc perc játékot követően, két, komolynak látszó sérülés után máris kényszerű cserét kellett végrehajtani, majd a szünetben újabb két emberünket kellett lecserélni, mert a munkából ugye nem hiányozhatnak. És ha még idevesszük, hogy a kezdés előtt tíz perccel derült ki, hogy még egy játékosunk nem tud rendelkezésünkre állni, akkor máris látszik, hogy nehéz helyzetbe kerültünk. Mindezek ellenére vezetést szereztünk, majd voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor mi is, és a hazai csapat is eldönthette volna a három pont sorsát! Nem látszott a játékon, hogy az egyik csapat csak tíz fővel van a pályán, volt tartásunk, ami ilyen veszteségeket nézve bizony nagy szó! Az utolsó percben kapott gól volt a mai balszerencsés nap utolsó “ajándéka”. Bármilyen meglepő is, de mi ebből a mai mérkőzésből is merítünk, megyünk tovább a saját magunk kijelölt úton! Az első alkalommal felnőtt bajnoki mérkőzésen bemutatkozó ifjúsági csapatunk kapusának, Barna Bálintnak gratulálok a megbízható játékához! A sportszerűen és lelkesen futballozó Őrhalomnak gratulálok a győzelemhez és további sok sikert kívánok!


Szent Imre DSE-Rétság 3-2 (2-1)

Vezette: Kovács T. (Szász K., Csillik L.)

Szent Imre DSE: Oláh R. – Krajcsi, Riczi E., Cseman, Lőrik – Bilák R., Szekeres, Molnár (Szabó G., 79.), Szenográdi – Csábi (Ódor, 57.), Kovács Á. (Oláh R., 77.). Játékos-edző: Riczi Egon.

Rétság: Papp – Bereczki (Fábián, 53.), Monostori, Steidl (Ragács, 53.), Benkocs – Rózsa (Nagy M., 62.), Luzsák, Szklenár, Homolya E. – Nógádi, Vidák. Vezetőedző: Salgai György.

Sárga lap: Cseman, Ódor, ill. Nagy M.

Gól: Cseman (5.), Szenográdi (43.), Kovács Á. (68.), ill. Homolya E. (42.), Vidák (72.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Riczi Egon: Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy mindkét csapat győzelemre játszott. Korán vezetést szereztünk egy szöglet utáni remek fejesből és előnyünket akár növelhettük volna, de két helyzet kimaradt. A félidő második felében feljavult a vendégek játéka. Egy lövésük a felső lécen csattant, majd egy újabb támadásnál a kipattanó labdából sikerült egyenlíteniük, majd az egyenlítés után egy perccel egy center lefordulást követően újból nálunk volt a vezetés. A második játékrészben próbáltuk eldönteni a mérkőzést és sikerült is előnyünket kétgólosra növelni . Ezt követően átvette a kezdeményezést a vendégcsapat, mindent egy lapra feltéve támadott, de a szépítő találattal csak szorosabbra tudták tenni a végeredményt. Lelkes, fegyelmezett játékkal sikerrel őriztük előnyünket. A találkozó ideje alatt mindössze hat percig volt döntetlen állás, a többi időszakban vezettünk, győzelmünk nem forgott veszélyben. Gratulálok a csapatnak.

Salgai György: – Sajnos nem vagyunk ott fejben, ahol lennünk kellene. Erre a teljesítményre egy szó megfelelő, az, hogy katasztrofális. Legalább szereztünk két találatot, ha már mindenképpen pozitívumot akarok keresni a csapatomban.

Varsány-Bánk 1-4 (0-2)

Vezette: Viktor F. (Lucián J., Klenovics R.)

Varsány: Baráth (Strehó, 46.) – Takács R. (Takács G., 46.), Rigó (Dinka, 46.), Virág, Mlinkó – Géczi, Király, Fábián R., Báránkó (Tiszttartó Á., 81.) – Havasi (Bárány M., 64.), Kiss Á. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Bánk: Puruczki T. – Juhász (Ivanics, 70.), Ordasi (Dénes Gy., 76.), Bera, Szekeres – Hugyecz, Horváth D., Dudás, Csizmár (Barkaszi, 46.) – Puruczki B. (Csendes, 81.), Gyiró. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Rigó, ill. Juhász, Barkaszi

Gól: Bárány (71.), ill. Puruczki (13., 75.), Gyiró (33., 52.)

Jók: senki, ill. az egész kezdőcsapat és a becserélt játékosok

Fábián Róbert: – A beharangozott rangadó ellenére, sajnos nem voltunk kellő partnerei az ellenfelünknek, így megérdemelt győzelmet arattak a vendégek, amihez gratulálok nekik! Nekünk pedig koncentrálnunk kell a következő meccsre. Sok sikert a Bánknak!

Kovács Imre: – A kaotikus érkezéshez és a talajviszonyokhoz képest azt játszotta a csapat, amit a másfél perces öltözői megbeszélésen kértem! Szerintem ez meg is lepte a végig sportszerűen játszó hazai csapatot. Nem irigylem őket, hogy minden második héten ezeket a v-“iszonyokat” kell elszenvedniük… A látottak és a kidolgozott helyzetek alapján megérdemeltnek láttam csapatom győzelmét, de a teljes mezőnynek üzenem, hogy Varsányban senkire nem vár előre elkönyvelhető, lefutott mérkőzés!


Nőtincs-Szügy 0-1 (0-1)

Vezette: Gordos Sz. (Nagy S., Szabó L.)

Nőtincs: Kiss D. – Keresztes, Nagy B., Kurali, Dancsó- Burai, Kucsera, Molnár, Matyóka (Schwarcz, 46.) – Szunter, Hugyecz. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Szügy: Egervári – Dombóvári, Czibulya, Szilágyi – Kalmár, Pintér, Varga, Mohácsi, Bolyós – Jele (Varga G., 79.), Jónás M. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Molnár, Nagy B.

Gól: Jele (5.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Cseresznyik Sándor: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de nem igazán tudtuk átlépni a múlt heti árnyékunkat. Itt arra gondolok, megint megvolt hátul a kis ügyeletes hibánk, ami nem igazán megengedhető, nyugodt szívvel mondhatom, hogy ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Nyilván, tudtuk, mit játszik a Szügy, több ilyen meccsük volt már, nagyon nehéz ellenük futballozni, főleg, hogy ilyen előnyt adtunk nekik, amivel éltek is, majd nem tudtuk megbontatni a felállt a védelmüket. A helyzeteink megvoltak, de ez kevés volt. Az első félidőben volt egy tizenegyesgyanús eset, ami nem nagyon foglalkoztatta a sporit, ami pedig szintén bántó volt, hogy a második játékrészben pedig két ilyen volt… Úgy vélem, ha a játékvezető ebben partner tudott volna lenni, és ezek a büntetők megvannak, más lett volna az eredmény. A második félidőben már jelentkeztek nálunk erőnléti gondok is, aminek sajnos ez lett a vége. A közeljövőben mindenféleképpen megpróbálunk javítani a dolgokon, nincs más választásunk, innen szép fölállni!

Koplányi Örs: – A mérkőzést végig kézben tartva, koncentrálva, csapatkén fegyelmezett játékkal hoztuk el a három pontot. Stabil védekezésből próbáltunk gyors kontratámadásokat vezetni, ami már az ötödik percben meghozta a kívánt eredményt. A hazai csapat a felívelt labdákat leszámítva nem igazán tudott a kapunk közelébe jutni, ez azt mutatta, hogy kapusunknak nem kellett egyetlen védést, vetődést sem bemutatnia, sőt inkább a hazai kapusnak kellett többször is bravúrral védenie. A meccs a továbbiakban is így folytatódott: a hazaiak ívelgették a labdát ahonnan csak lehetett, mi pedig gyors kontrákra építettünk, amiben ott volt végig a gólszerzési lehetőség. Szépen járattuk a labdát a mezőnyben, egy pár Isco-mozdulatot is bemutattak a fiúk, jó volt látni, hogy élvezték a játékot, és megérdemelt győzelmet arattak! További sok sikert a hazaiaknak!


Szendehely-Nógrádsáp 1-3 (1-0)

Vezette: Béres K. (Szász K., Szakal T.)

Szendehely: Mák – Porvay, Márkus, Rottenmbacher, Hugyecz D. – Genzelmann (Borza, 75.), Földvári, Mácza, Merő – German, Rónai (Fidel, 55.). Vezetőedző: Bonafert Péter.

Nógrádsáp: Paróczi – Bach, Csapó, Dávis L. (Hrkaj, 76.), Moravetz – Gali (Szilfai, 58.), ifj. Jele T., Ocztos A., Jávor – Terman R., Hámori B. (Terman E., 65.). Edzők: Székesi József, id. Jele Tibor.

Sárga lap: Rottenbacher, Rónai, ill. ifj. Jele T., Hámori B., Terman R.

Piros lap: Ocztos A. (84., Nógrásáp)

Gól: Mácza (30.), ill. ifj. Jele T. (67., 85.), Ocztos A. (73.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bonafert Péter: – Az első félidőben mi irányítottunk, de a nagyobb helyzeteket a vendégcsapat hagyta ki, aztán egy véleményes tizenegyessel vezetést szereztünk. Az első 45 perc végig a vendégcsapat ‘sírásáról’ szólt, de nálunk JELE sem volt ennek, pedig lehetett volna. A második játékrészben célba ért a színészi produkció, s egy jogtalan büntetővel egyenlített a Nógrádsáp. Sajnos innentől szétestünk, és a győzelmet jobban akaró vendégek megérdemelten vitték el a három pontot, és az idei Arany Pálma-díjat.

Székesi József:Ismét megtapasztaltuk, hogy Béres úr külön szabályzatot hozott a futballba… Kritikán aluli volt! Az első félidőben nem adott meg nekünk két tizenegyest, az ellenfélnek pedig megítélt egy olyat, ami nem volt büntető! Becsúszott a védőnk, elrúgta a labdát, a csatár átlépett rajta, majd elesett, erre a bíró befújta… Ők rugdosták ki a labdát, aztán ők is dobták be! Ez nem tudom, milyen szabály szerint van… Ütésért nem adott semmit, már a végén, a sokadikért kiosztott egy sárga lapot, amikor már verekedni akart a gyerek. A hátulról történő rácsúszásra sem járt semmi, nekünk pedig egy sima faltért azonnal elővette a lapot, illetve a szövegért is! Szakal már nem tudta elviselni, hogy a harmadik tizenegyesünket sem akarta befújni, szerencsére ő nem hagyta annyiban a dolgot és beintette a szabálytalanságot! Ezt már kénytelen volt megadni, pedig ő még ezt sem fújta volna be! Azzal kiegyenlítettünk, majd szerencsére a fiúk annyira fel voltak paprikázódva ettől a “szuper” vezetéstől, hogy úgy mentek, mint aki vért ivott, aztán sikeresen behúztuk a meccset. Sokkal jobbak voltunk, nem is volt kérdéses, hogy nyerni fogunk! Viszont nem tudom hová tenni ezt az embert… Már hatszor szóltam! Tavaly elfújta a Dejtár és a Szendehely elleni mérkőzésünket is, miért nem lehet máshová elküldeni? Miért a mi meccseinkre kell jönnie? Direkt szívat minket! Ezt nem hiszem el! Fel fogom hívni a küldőt, mert ezt már nem bírom idegekkel. De nem csak én, hanem a szurkolóink sem, ők már nagyon hülyék voltak a végére… Azért megyünk, hogy szórakozzunk, aztán a játékvezető saját szórakoztatására ténykedik, szerintem beteges, hogy annak örül, idegesíti az embereket, holott kikapcsolódni szeretnénk. Nekünk sosem volt bajunk a Szendehellyel, mindig brusztolós, harcos meccseket játszottunk, ahol mindig az volt a lényeg, hogy nyerjen a jobbik csapat. Nem tudom, ebbe miért kell belenyúlnia a bírónak, neki nem ez a dolga, jó pénzt kap azért, hogy eljön, és levezeti a találkozót. Akkor már legyen független, próbálja meg korrektül levezetni a mérkőzést, és semmi bajunk nem lesz. De, hogy véleményem szerint direkt ellenünk fúj, ezt nem hiszem el, ez egy őrült…

A bajnokság aktuális állása:

 

error: Content is protected !!