Kiegyenlített csatákra kerülhet sor a keleti megye kettőben

Városi rangadót rendeznek Bátonyterenyén, Mihálygergére hivatalos a Karancsberény, Jobbágyin javítana a Mátraverebély.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 2. forduló:

2018. szeptember 1. (szombat), 16.00:

Bátonyterenye-Kisterenye

A forduló legpikánsabbnak ígérkező találkozóján mérhetik össze tudásukat a felek, a szó szoros értelmében férfias csatározásnak nézünk elébe. Ellentétes előjelekkel melegítettek a városi riválisok, míg a hazaiak kibrusztolt győzelmet tudhatnak a hátuk mögött, addig a látogatók betliztek idegenben. Ezúttal persze mit sem számít a múlt, eddigi statisztikák ide vagy oda, bármit felvonultathat ez a rangadó. Az újonnan megalakuló, nem titkoltan legalább a dobogóra vágyódó ‘bátonyiak semmit sem bíznának a véletlenre, a másik oldal személyében azonban méltó ellenfélre találhatnak, biztosak lehetünk benne, hogy apait-anyait beleadva húznak kesztyűt a korábbi ballépésüket minél előbb feledtetni akaró kisterenyeiek. Előzetesen egyébként egyik armada mellett sem tudnánk letenni a voksunkat, ugyan a számukra ismerős környezet a házigazdák malmára hajtja a vizet, a vendégeket sem kell félteni, azt mondanánk tehát, hogy bármit magában rejthet ez az ütközet, kis dolgok dönthetnek.

Mihálygerge-Karancsberény

Valamivel talán ezen párosítás kapcsán könnyebb dolgunk lehet a kezdősípszót megelőzően, úgy sejtjük, a bajnokságot álomszerűen kezdő ‘berényiek folytathatják eredményes hadjáratukat, kellő odafigyeléssel legyűrhetik a sokgólos remivel rajtoló hazaiakat. Megemlítendő, hogy a felkészülési időszakban már találkoztak a résztvevők, akkor rendre a vendégek diadalmaskodtak, amennyiben pedig újra valós tudásukat teszik le asztalra, ismét nekik állhat a zászló. Persze gyorsan tegyük hozzá, nagy butaság volna leírni a harcos, saját pályájukon harapós ‘gergeieket, nyilván ők is tisztában lehetnek a ténnyel, miszerint nem ők a párharc favoritjai, garantálható, hogy minden erejükkel megcáfolnák az előzetes várakozásokat, legjobb arcukat bemutatva pedig okozhatnak is kellemetlenségeket a bajnoki címre hajtó látogatóknak, akik terveik szerint mellébeszélés nélkül tennék zsebre a pontokat.

Jobbágyi-Mátraverebély

Egyaránt vereséggel kezdő, ezáltal megtépázott önbizalommal rendelkező társulatok csaphatnak össze ezen a mérkőzésen, kisebb kérdésnek néz ki, melyik csapat, milyen mértékben tette már túl magát legutóbbi fiaskóján. Míg a jobbágyiak egy ki-ki meccsen maradtak alul, addig a hazaiak fájóbb betlit jegyezhettek fel, joggal várhatjuk tehát, hogy ezúttal mindent beleadva köszörülné ki a rajta esett csorbát a merész terveket szövögető brigád. A házigazdákat vélhetően ebben a szezonban is elláthatjuk majd a hóbortos jelzővel, ahhoz azonban, hogy valóban a táblázat első feléhez tudjanak tartozni, előbb-utóbb stabilizálni kellene formájukat, egy szombaton szerzett skalp kellő impulzusokkal látná el Bangó Zoltán fiait. A két csapat nagy valószínűséggel másfajta célokért fog majd küzdeni a későbbiekben, az erőteljesebbnek tetsző ‘verebélyieknek így vagy úgy, de illene nyerniük, bár nem számíthatnak könnyed menetre, legjobb énjükkel lebirkózhatják a nem feltartott kezekkel ringbe szálló hazaiakat.

2018. szeptember 2. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Buják

A forduló egyik legegyoldalúbb párosításának keretein belül mérkőzhetnek meg a csapatok, a realitások talaján maradva kijelenthető, érdemi félnivaló nélkül fogadhatják ellenlábasukat az idényt remekül indító, ötgólos diadallal jelentkező ‘tarjániak. A vendégek döntetlent tudhatnak a hátuk mögött, az egyelőre nehezen behatárolható erővel bíró társulat szemszögéből igen csak komoly cselekedetként könyvelnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a jóval acélosabbnak kinéző, dobogóról álmodozó hazaiakat. Hiába csűrnénk-csavarnánk tehát, ezt a találkozót be kell húzniuk az Építősöknek, amennyiben nem csak a levegőbe beszélnek nemesebb céljaik kapcsán, minél simább el kell bánniuk az esélytelenek nyugalmával készülő bujákiakkal, gyakorlatilag semmilyen épeszű érvet nem tudnánk felsorakoztatni az esélytelenebbnek vélt oldal mellett, nem hibázhat Smelkó Károly legénysége.

2018. szeptember 2. (vasárnap), 16.00:

Zagyvaróna-Kazár

A nyitókörben homlokegyenest másmilyen mutatókat feljegyző társaságok nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párharcban, a bajnokságot parádés idegenbeli sikerrel indító hazaiak és a súlyos zakóban érdekelt látogatók csatájában toronymagas favoritként szállhatnak ringbe az ismét éremszerzésben gondolkodó házigazdák, jelenleg nem igazán tudnánk elképzelni, hogy megtáltosodhatnak a kazáriak, valamilyen váratlan erőtartalékot kellene előhúzniuk a cilinderből ahhoz, hogy móresre tanítsák riválisukat. Ugyan a zagyvarónaiak létszám terén még mindig nem állnak a toppon, a lelkesedésükkel továbbra sincs probléma, így egyáltalán nem volna ördögtől való tett részükről, ha még a tavalyi szereplésüket is felül tudnák múlni, az akkor bronzmedáliáig jutó gárdánál mernek nagyot álmodni. Érdekes lesz tehát felkötniük a gatyát a vendégeknek, ezzel együtt, egy esetleges meglepetéssel alaposan felhívná magára a figyelmet a Koncsik-alakulat.

Tar-Kálló

Ezen az összecsapáson is abszolút másmilyen statisztikákkal hangolódó társulatok találkozhatnak, a pontvadászatot csúfos betlivel indító tariak és az újoncként remek diadalt elérő vendégek csatájában egy igazi ki-ki meccsel lehet dolgunk, megizzaszthatják egymást a résztvevők. Mindkét oldal esetében jegyezhetünk fel érdekes talányokat a kezdősípszó előtt: a számukra ismerős környezetbe belekapaszkodni igyekvő  házigazdák kapcsán nem elhanyagolható, hogy vajon túltették-e már magukat az említett fiaskón, míg a kállóiak esetében nem tudhatjuk, meddig tarthat ki lendületük. Ezúttal egy minden tekintetben nyílt csörte várhat a felekre, ugyan ha minden kötél szakad, a hazaiakra tennénk le voksunkat, nagy butaság volna leírni a lelkes látogatókat, parázs csörte is kisülhet ebből a kilencven percből.

error: Content is protected !!