Kemény csatákra készülhetnek a nyugati megye kettő bajnokesélyesei

Szügybe hivatalos a Bercel, a Mohorát fogadja a Bánk, Nógrádsápon javítana a Varsány.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló:

2018. április 14. (szombat), 16.30:

Szügy (5.)-Bercel (1.)

A forduló rangadóján nézhetnek egymással farkasszemet az egyaránt remek formában lévő, tavasszal még veretlen társulatok, izgalmas csörtének nézünk elébe. A valamilyen színű éremszerzésért iparkodó, egy héttel ezelőtt idegenben szép sikert elérő szügyiek ezúttal egy még komolyabb skalppal hívnák fel magukra a figyelmet, számukra ismerős környezetben pedig okozhatnak is kellemetlenségeket az egyik legfőbb bajnokaspiránsnak. A második félévnek könnyed győzelmekkel nekiveselkedő, majd legutóbb nagy riválisukkal szemben remiző látogatók persze kelőképpen tisztában lehetnek azzal a ténnyel, hogy szemszögükből csupán a három pont begyűjtése volna elfogadható végkifejlet, a bajnoki cím elhódítása érdekében, így vagy úgy, de nyerni kellene a Vitányi-alakulatnak. Maradjunk annyiban, teljességgel nyíltnak ígérkező rangadó keretein belül dönthetik el az érdemi kérdéseket a résztvevők, előzetesen egyik oldal irányába sem tudnánk letenni a voksunkat, nüanszokon múlat, ki örvendhet majd a lefújáskor. Ősszel: Bercel-Szügy 3-0.

Rétság (9.)-Őrhalom (10.)

Masszív csatározásra van kilátás a táblázaton éppen egymás mögött helyet foglaló, ráadásul perpillanat egyforma pontszámmal álló gárdák mérkőzésén. Ellentétes szereplési mutatókat a hátuk mögött tudó legénységek várhatják a kezdősípszót, hiszen amíg a rétságiak csak egyszer tudtak nyerni az előző időszakban, addig a tavaszra ismét megtáltosodó vendégek még veretlenek eben a naptári évben. Hiába azonban a kivesézett statisztika, úgy véljük, otthonukban rágós falatnak bizonyulhatnak a harcos rétságiak, mindenképpen érdemes lesz majd odafigyelniük a látogatóknak, ha nem akarják megszakítani eredményes szériájukat, vélhetően a legjobb arcukra lesz szükség ahhoz, hogy két vállra fektessék a nem feltartott kezekkel, egyértelműen valamilyen pontszerzés reményében ringbe szálló rétságiakat, a szó szoros értelmében egy igazi ki-ki meccs kerekedhet ki ebből a párosításból. Ősszel: Őrhalom-Rétság 1-3.

2018. április 15. (vasárnap), 16.30:

Bánk (2.)-Mohora (8.)

Nem feltétlenül lefutott kilencven perc előtt állnak a felek, bár a táblázaton elfoglalt helyezések némiképp csalóka adalékként festhetnek, a tavasszal még hibátlan mohoraiak akár még meg is nehezíthetik az aranyéremre hajtó hazaiakat. A bánkiak esetében is egyszerű a képlet: a rangadón elért döntetlennel hangolódó gárdának nem igazán szabadna megbotolnia, akár simább vagy akár nehezebb körülmények között, de javasolt lenne lebirkóznia a titkon még a dobogótól sem elbúcsúzó, eredményes második félévben bízó vendégeket, akik ezúttal sem hagynák el üres kezekkel a játékteret. Azt kár tagadni, hogy mindent összevetve esélyesként tekinthetünk a vendéglátókra, ahhoz azonban, hogy igazolják az előzetes várakozásokat, nem teketóriázhatnak, maximális fordulatszámon pörögve kell felülkerekedniük az imént elhangzottak megcáfolásában bízva ringbe szálló látogatókon. Ősszel: Mohora-Bánk 2-3.

Nógrádsáp (7.)-Varsány (4.)

Kőkemény küzdelemnek nézünk elébe az egyaránt felejthető fordulót abszolváló, fájó pofonokat beszedő legénységek összecsapásán, abszolút háromesélyes párbajban birkózhatnak egy jót a résztvevők. Méltán állítható, hogy vízválasztó jelleggel is bír ez az ütközet, mivel amennyiben a ‘sápiak kapnának ki, egyszer és mindenkorra el kellene búcsúzniuk nemesebb ambícióiktól, egy varsányi vereség pedig azt jelentené, hogy Fábián Róbert, határozottan éremben gondolkodó társulatára vár nehéz folytatás a későbbiekben. Vélhetően azzal sem mondunk újat, amikor azt állítjuk, a hazai pálya előnyei által felvértezve kibabrálhatnak vetélytársukkal a házigazdák, apait-anyait beleadva viszont a látogatókban is meglehet a kellő potenciál a győzelemhez, minden adott lehet tehát egy kiegyenlített csatához, ahol a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. Ősszel: Varsány-Nógrádsáp 1-0.

Szendehely (13.)-Nőtincs (6.)

A papírforma szerint toronymagas favoritként tekinthetünk a tabellán jóval előrébb tanyázó, finoman mondva is másfajta törekvéseket dédelgető nőtincsiekre, amennyiben valóban komolyak a sima sikerrel hangolódó Cseresznyik-legénység szándékai az éremgyűjtést illetően, nem hibázhat a még a dobogóról nem lemondó brigád. A tavaszt bravúrremivel indító, majd két ízben is a szimpatikus vesztes szerepében tetszelgő házigazdák talán csak a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, egyébként minden más érdemi tényező ellenfelük irányába billenti el előzetesen a mérleg nyelvét, joggal járna a kalapemelés a gyengébb végkifejletek ellenére is becsülettel harcoló sereghajtónak, ha képes volna megszakítani egyre inkább terebélyesedő negatív sorozatát, váratlan fordulatként könyvelhetnénk el, ha nem igazolódnának be a felvázolt sejtések. Ősszel: Nőtincs-Szendehely 4-2.

Nagyoroszi (12.)-Szent Imre DSE (11.)

Alsóházi viaskodást is felvonultat a soros kör, nagyjából hasonló sansszal felvértezve húzhatnak kesztyűt a mezőny hátsó fertályában fellelhető csapatok. Ezúttal talán joggal bizakodhatnak a tavaszi starton csúnyán beragadó, zsinórban háromszor is könnyedén kikapó ‘orosziak, egy verhetőnek tűnő közvetlen riválissal szemben köszörülhetik ki a rajtuk esett csorbákat. Persze, a legutóbbi körben szabadnapos, a második félév már korábbi szakaszában egyszer már nyerni tudó ‘gyarmatiak vélhetően hallani sem akarnak a másik oldal ambícióiról, elképzelésük szerint nem adnák könnyen a bőrüket, sőt akár még meg is tréfálnák ellenlábasukat. Valamiért úgy érezzük, ezúttal eljöhet a hazaiak ideje, szemszögükből szert tehetnek várva várt sikerükre, legjobb énjüket bemutatva búcsút inthetnek az eredménytelenség kelepcéjének, még akkor is, ha nem feltétlenül számíthatnak egyszerű küldetésre az elhangzottakat megcáfolni igyekvő Szent Imrések ellenében. Ősszel: Szent Imre DSE-Nagyoroszi 2-0.

Szabadnap: Patak.

error: Content is protected !!