Igen színes kört vonultatott fel a keleti megye kettő

Javított a Karancsberény, simán nyert a Jobbágyi, bravúros skalpot szerzett a Tar, odahaza örülhetett a Zagyvaróna, remek diadallal törte meg a jeget a Kisterenye, levonult a Kálló.

A legutóbbi hétvégén a kilencedik körrel folytatódott a soros idény a keleti megye kettőben. Az aktuális meccseken a Karancsberény búfelejtő sikert ért el Mátraverebélyben, a Jobbágyi csúnyán elbánt az edzőjét nélkülöző Bujákkal, a szintén megbízott játékos-edző által irányított Tar parádés győzelmet aratott az Építők KC-vel szemben, a Zagyvaróna a szünet után őrölte fel a Mihálygergét, a szezonban először örvendő Kisterenye idegenben tört borsot a Kazár orra alá, a Kálló pedig a játékvezető miatt levonult a pályáról a korábban magabiztos előnyre szert tevő Bátonyterenyénél. Nézzük meg a részleteket!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló:

Mátraverebély-Karancsberény 1-3 (0-1)

Vezette: Bakos T. (Varga G., Szűcs M.)

Mátraverebély: Bíró – Verebélyi (Kovács Zs., 63.), Somoskői Sz., Csépány (Bohács, 71.), Petre – Szeberényi, Somoskői O., Pál-Balázs T., Csonka – Varga Á., Benus (Csemer, 87.). Vezetőedző: Kaspár Zsolt.

Karancsberény: Szőke – Klimasz, Földi, Ravasz, Fehér – Szőke L., Fodor Zs. (Mezei, 71.), Fodor M., Szőke Sz. – Bellér (Kovács B., 84.), Jakab Gy. (Lavaj, 85.). Játékos-edző: Fodor Zsolt.

Gól: Varga Á. (57.), ill. Jakab Gy. (8.), Bellér (16., 66.)

Jók: Petre, Szeberényi, Somoskői O., ill. az egész csapat

Kaspár Zsolt: – A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert! Nekünk is volt annyi lehetőségünk, mint a ‘Berénynek, ők könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeiket, mi meg folyamatosan rossz megoldásokat választottunk! További sok sikert az ellenfélnek.

Fodor Zsolt: – A múlt heti fiaskó után elég nagy nyomás nehezedett a csapatra, mert egy újabb botlás már nem fért volna bele az elképzeléseinkbe. A játékosok nagyon jól kezelték a helyzetet és az első perctől kezdve érezni lehetett rajtuk az elszántságot, a minden áron való győzni akarást. Jól kezdtünk, hamar kétgólos előnyt szereztünk, és végig magabiztosan játszva, megérdemelt győzelmet arattunk egy kulturált, jó csapat ellen.


Jobbágyi-Buják 6-0 (3-0)

Vezette: Jele T. (Szemesi Zs., Korbely Zs.)

Jobbágyi: Rebők – Kovács Á., Gubicskó, Tamás T., Váradi – Rácz T., Rácz D., Bangó Á., Sági – Berecz, Szalontai. Vezetőedző: Bangó Zoltán.

Buják: Kertész – Molnár M., Gaál G., Baranyi M., Gábor V. – Vincze, Zachar M., Magyar, Borsi – Sáfrány, Máté M. Megbízott játékos-edző: Molnár Ádám.

Sárga lap: Bangó Á., Váradi, ill. Gábor V., Sáfrány

Gól: Berecz (2., 79., 90.), Szalontai (39., 44.), Rácz D. (66.)

Jók: Berecz, Szalontai, Gubicskó, Ábrahám Á., ill. senki

Bangó Zoltán: – Gyenge ellenfél ellen hoztuk a kötelező győzelmet.

Molnár Ádám: – Gratulálok a Jobbágyinak, további sok sikert nekik! Remélem, hétvégén a Karancsberénynek is lőnek ennyit.


Tar-Építők KC 1-0 (0-0)

Vezette: Varga P. (Homoki G., Tóth B.)

Tar: Nagy I. – Ludányi, Holtner R., Ravasz, Holtner K. – Bangó, Batta, Ürmösi, Nagy A. (Antal G., 72.) – Figura, Fügedi. Megbízott játékos-edző: Nagy István.

Építők KC: Asztalos – Huszár (Orbányi, 55.), Klajban, Galajda, Hranek – Oláh F., Körmöczi, Oláh Z., Oláh A. – Nagy Zs., Smelkó. Játékos-edző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Fügedi, Nagy I., ill. Klajban, Smelkó, Oláh Z., Oláh A.

Piros lap: Nagy Zs. (78., Építők KC)

Gól: Nagy A. (53.)

Jók: Bangó (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Klajban, Galajda

Nagy István: – Meg kell mondjam, nem jó előjelekkel vágtunk neki a hétvégének. Már a múlt heti mérkőzés után többen jelezték, hogy egyéb okok miatt nem tudnak jönni, ki munkahelyi elfoglaltság miatt, sőt edzőnket is nélkülöznünk kellett. Bár a hét közepén már számolgattunk a mesterrel, mennyien is leszünk, de nem volt akkor sem valami rózsás a helyzetünk. Ez be is bizonyosodott a meccs napjára, épp hogy megvoltunk tizenketten. Na, de a mérkőzésről. Jó iramban kezdődött a találkozó, a vendégcsapat már az elejétől nagy nyomás alá helyezett, de úgy érzem, mint a védelemben, mint a középpályán nagyon fegyelmezettek voltunk. Az első félidőben egy kapura lövés és egy ajtó-ablak helyzet volt a ‘tarjániak részéről, amiket szerencsénkre elhibáztak, aztán rá pár percre nekünk is volt egy nagy helyzet, amit mi is ki hagytunk. A szünetben megbeszéltük közösen, mit, merre. Aztán a második félidőben nagy akarással játszott a csapat, jó védekezésből jöttek a veszélyes kontráink, amiből aztán Ali betalált! Úgy érzem, hogy megérdemelte a társaság a három pontot, mindenki erőn felül teljesített. Úgy gondolom, jó iramú és egy sportszerű mérkőzést játszott a két gárda. Smelkó Karcsinak és együttesének sok sikert a továbbiakban

Smelkó Károly: – Nagyon rossz napot fogtunk ki, a játékvezetővel együtt. Gratulálok a Tarnak.


Zagyvaróna-Mihálygerge 5-2 (2-2)

Vezette: Kalmár P. (Korbely Zs., Szikora D.)

Zagyvaróna: Dorozsin – Földi, Miskolczi, Bábel, Eczet – Berki T. (Radics I., 74.), Oláh G., Vanó (Berzák, 87.), Császár (Fodor, 67.) – Aranyos (Végi, 70.), Oláh F. Játékos-edző: Radics István.

Mihálygerge: Rácz L. – Tóth P. (Szalai, 46.), Rácz M., Nyerges, Zombori – Kiss G., Ornyik, Körmöczi (Gordos, 55.), Balogh – Rácz G., Harai. Játékos-edző: Nyerges Péter.

Sárga lap: Rácz M.

Gól: Vanó (18.), Oláh G. (37.), Miskolczi (64.), Oláh F. (79.), Radics I. (86.), ill. Harai (22.), Balogh (38.)

Jók: Dorozsin (a mezőny legjobbja), Miskolczi, Vanó, Oláh F., Eczet, ill. senki

Radics István: – Jó játékvezetés mellett, egy jól focizó ‘Gergét sikerült legyőzni. Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, sikerült is gyorsan gólt rúgni, de azonnal egyenlítettek. Ezt még egyszer sikerült eljátszani, így gyorsan kettő-kettő lett az eredmény. De tudtunk váltani, és a végére ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a ‘Gergének.

Nyerges Péter: – A kiegyenlített első félidő után, a másodikban teljesen összeestünk. Sorozatosan rossz döntéseket hoztunk, olyan megoldásokat választottunk a pályán, aminek a megvalósítására nem vagyunk képesek. Hibát hibára halmoztunk, amit a hazaiak könnyedén váltottak gólokra. Gratulálok és további sok sikert kívánok nekik!


Kazár-Kisterenye 2-3 (0-1)

Vezette: Strehó E. (Gordos Á., Bozó P.

Kazár: Tasi – Bocsó (Csonka A., 77.), Árva, Vadas (Dobos, 46.), Nagy M. – Botos R. (Rácz B., 46.), Makó (Tábori, 53.), Lakatos J. (Csonka M., 61.), Racs – Oláh K., Radics I. Vezetőedző: Koncsik László.

Kisterenye: Mészáros – Lakatos G., Kovács M., Sári B., Csohány – Szabó N., Szekula, Berki A., Nagy J. – Horváth P., Budai. Vezetőedző: Honti Huba.

Sárga lap: Rácz B., ill. Csohány, Berki A.

Gól: Tábori (80.), Árva (85.), ill. Budai L. (20., 50., 58.)

Jók: senki, ill. Budai L. (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Koncsik László: – Úgy érzem, játékosaim nem igazán érezték át, számunkra milyen fontos találkozó előtt állunk. Hiába hívtam föl a figyelmet, kire kell megfelelő figyelmet fordítani, sajnos nem tették. Ez a személy el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét. Hetven percen keresztül csak szenvedtünk, semmi elképzelés, extra nem volt a játékunkban. Csak az utolsó húsz percben nyújtottunk elfogadható teljesítményt, ekkor teljesen a kapujuk elé szorítottuk a vendégeket, de ez az idő már nem volt elegendő ahhoz, hogy legalább ikszre hozzuk a meccset, pedig megvoltak a lehetőségeink, de három méterről is képtelenek voltunk a kapuba találni. Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a találkozó, mert így nehéz szituációba kerültünk, a hátralévő mérkőzéseket viszont hozni kell, mert ha nem, nagy bajba kerülhetünk. Gratulálok az ellenfél eredményes játékához.

Honti Huba: – Megfogyva bár, de törve nem! Úgy érzem, lelkesedésben és hozzáállásban ellenfelünk fölé nőttünk. Tudtam, hogy minden kezdet nehéz, de hogy ennyire… Erre nem számítottam. Volt egy Budai Lajosunk, akinek a vezérletével sikerült hoznunk ezt a mérkőzést.


Bátonyterenye-Kálló 5-1-nél félbeszakadt a 42. percben, mert a vendégek a játékvezető miatt levonultak a pályáról

Vezette: Gordos Á. (Kurinka B., Gordos Á. M.)

Bátonyterenye: Handó – Gyura, Jenei, Kiss B., Vanó (Kovács J., 7.) – Kovács D., id. Orosz, Hadusovszki, Nagy N. – Farkas, Lőrincz. Vezetőedző: Forgó Péter.

Kálló: Tasnádi – Maka, Horváth L., Horváth A., Zimmerman – Lakatos A., Makó J., Széchy, Hajdu – Makó K., Rácz S. Játékos-edző: Horváth László.

Sárga lap: Horváth A., Maka

Piros lap: Horváth L. (26., Kálló)

Gól: Gyura (16.), Jenei (20., 36.), id. Orosz (29.), Kovács J. (42.), ill. Rácz S. (39.)

Forgó Péter: – Nagyon sajnálom azokat a nagybátonyi szurkolókat, akik kilátogattak a meccsre! Ilyen szépszámú nézőközönség régen volt már itt mérkőzésen. Sajnos azonban olyan eseményeket kellett látniuk, amik futballpályára abszolút nem méltóak, az ellenfél úgy viselkedett, és olyan megnyilvánulásokat tett a találkozó 42. percéig, hogy a játékvezetőnek le kellett fújnia a meccset. Azt gondolom, nemhogy focipályára, semmilyen emberi közösségbe nem való ez a viselkedés! Az ellenfélre nem nagyon szoktam soha semmilyen becsmérlő szavakat használni, de most azt kell, hogy mondjam ilyen viselkedéssel és hozzáállással a futballpálya közelébe sem szabadna menniük ezeknek a fiatal srácoknak! A Nógrád Megyei Igazgatóságnak nagyon át kell gondolni, mit lép ezzel a csapattal kapcsolatban. Kérem szépen az összes elnököt és vezetőedzőt, akiknek a klubjai a későbbiekben játszana ellenük, nagyon gondolják át, hogyan fognak ellenállni azoknak a fenyegetéseknek, amiket mi saját hazai pályánkon elszenvedtünk. A játékosaimnak gratulálok, minden szituációban sportemberi magatartásról tettek tanúbizonyságot. A játékvezetőt pedig rettenetesen sajnálom, semmilyen ítélet nem történt meg úgy, még ha jogos is volt, hogy az ellenfél játékosai, minősíthetetlen hangnemben ne szidták volna az édesanyját, valamelyik felmenőjét vagy éppen nem ütöttek volna meg vele szemben nyomdafestéket nem tűrő hangot.

Horváth László: – Sajnos egy olyan bírót fogtunk ki, aki szerintem minősíthetetlen! Szerdán fel fogom keresni az MLSZ-t és feljelentem! Meg fogom óvni a meccset! Aztán meglátom, erre mit lépnek a megyei vezetők! Ilyenkor miért nem küldenek ellenőrt? Semmivel nem voltak jobbak, mint mi! Egy bíró, hogy mondhat olyat az ellenfél játékosainak, hogy ne aggódjanak, semmi probléma, ezt a meccset mindenféleképpen behúzzák, csak ordítsanak és essenek el? Meg azt, hogy majd befújok öt-hat tizenegyest és kiszórok belőlük játékost, ne törődjetek vele? Minden egyes játékost személyesen ismert az ellenfélből. Megkérdeztem a sporit, miért kell így beszélni, ezzel fog eltelni a mérkőzés? Erre fel kinevetett! Ez a legbosszantóbb! Ezután fölrúgták az egyik hátvédünket, Horváth Arnoldot, és még ő kapott sárga lapot az ellenfél pedig szabadrúgást rúghatott. Mindezt úgy, hogy a bíró a másik térfélen volt háttal és nem láthatott semmit. Csak annyit hallott, hogy ordított egyet a gyerek, odaszaladt, megkérdezte, mi történt, az ellenfél játékosa pedig azt mondta, megrúgták, és a mi emberünk kapott lapot. Szóltam neki, mire való ezt csinálni. Erre azt felelte, ne magyarázzak! De mondtam neki, én vagyok a csapatkapitány, miért ne magyarázhatnék? Igaz, ekkor azt is mondtam neki, hogy baromarcú. Erre felém fordult és adott egy sárga lapot. Ezt követően az egyik hazai játékos mondta neki, miért sárgát adtál, ez piros lap! Visszafordult és felmutatta a pirosat. Azért, mert rászóltak! Nem sokkal később le is vonultunk a pályáról, mert így nem lehet focizni! Elegem van már abból, hogy állandóan egy-egy ilyen mérkőzésen bukunk el. Az a nagyobb baj, ez a bíró, egyszer eljátszotta már ezt ellenünk, ugyanezt csinálta a megye hármas Bajnokok Tornáján! Miután levonultunk, átöltöztünk, majd kimentünk a kocsikhoz, indultunk volna haza, erre meglepett minket négy kocsi rendőr. Állítólag mi verekedni meg szurkálgatni akartunk! Ilyenről szó sem volt!


A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!