Igazi rangadót nélkülöző kört zavarhatnak le a megye kettőben

A Zagyvarónával szemben menetelne tovább a Bánk, a Bercel ellen sem hibázna a Nőtincs, a Nagyoroszit fogadja az Építők KC.

MNG Megyei II. osztály, 11. forduló:

2019. október 26. (szombat), 13.30:

Bánk SE-Zagyvarónai SE

Lassacskán már unalmassá válhatnak az olvasók számára a továbbra is száguldó bánkiakkal kapcsolatos felvezetések, ettől függetlenül, a tények makacs dolgok, ezúttal is toronymagas favoritként tekinthetünk az idény eddigi részét hibátlan mérleggel abszolváló éllovasra. Félreértés ne essék, a vendégekről csap pozitívan nyilatkozhatunk az elmúlt hetekben felvonultatott mutatók alapján, soros kirándulásukon viszont kemény fába vághatják fejszéjüket, a realitások talaján maradva pedig finoman szólva is komoly bravúrként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a jóval acélosabbnak tetsző másik oldalt. A zagyvarónaiakat illető legérdekesebb adalék, hogy ez idáig elért valamennyi sikerüket otthonukban gyűjtötték be, idegenben pedig rendre pont nélkül maradtak. Ez a kettősség nagy valószínűséggel egy darabig kísérheti még a kelet-nógrádi armadát, maradjunk annyiban, szombaton vesztenivaló nélkül kelhetnek útra a látogatók, nem hibázhatnak a Kovács Imre által vezetett hazaiak, akik amennyiben aranyéremmel szeretnék zárni ezt az évadot is, mellébeszélés nélkül zsebre kell tenniük a bajnoki egységeket.

2019. október 26. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Tari SZE

Egy vérbeli kelet-nógrádi csörte keretein belül mérhetik össze tudásukat az ellentétesen hangoló gárdák, az eléggé változatosan lépegető ‘verebélyiek idegenbeli győzelemmel jelentkeztek az elmúlt körben, ezzel szemben az utoljára még a második fordulóban örvendő vendégek ismét méretes zakóba szaladtak bele. Perpillanat nincs benne a levegőben, hogy éppen most táltosodnának meg a tariak, az előző időszakban felvonultatott teljesítményeikből kiindulva, enyhén mondva is komoly pálfordulásnak kellene bekövetkeznie részükről ahhoz, hogy borsot törjenek a masszívabbnak kinéző riválisuk orra alá. A jelenleg abszolút felemás mérleggel bíró, négy siker mellé ugyanennyi vereséget feljegyző házigazdák számukra ismerős környezetben nyilván csak egy újabb eredményes hadjáratra tudnak gondolni, amennyiben pedig valós tudásukat teszik le az asztalra, le is arathatják igyekezetük gyümölcsét, ebben a párharcban nekik állhat a zászló, megilletné a kalapemelés a lelkiállapot terén nem túl szívderítő stádiumban rostokló vendégeket, ha képesek lennének kikecmeregni a szakadékból.

2019. október 27. (vasárnap), 11.00:

Építők KC-Nagyoroszi HBB SE

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat a fonalat egyaránt elkapó résztvevők, adott esetben egy kifejezetten érdekes viaskodás is kisülhet ebből a párosításból. Szó szerint hatpontos mérkőzéssel van dolgunk, hiszen a házigazdák jelenleg három bajnoki egységnyi fórt birtokolnak riválisukhoz képest, így ha nyernének, el is lépnének Németh Krisztián alakulatától. Ezt az eshetőséget nyilván mindenképpen el akarják kerülni a zsinórban háromszor diadalmaskodó, szépen-lassan lendületbe jövő nagyorosziak, akik így vagy úgy, de lehetőségeikhez képest minél inkább rágós falatnak bizonyulnának. Az Építősök négy sikeres küldetést tudhatnak a hátuk mögött, nemrégiben ráadásul kiváltképp emlékezetes körülmények között, háromgólos hátrányból talpra állva örülhettek, a mindent eldöntő találatot a 92. percben bevivő brigád még inkább kedvet kaphatott a nem mindennapi feltámadástól. Amennyiben esélyest kellene megjelölnünk, a hazaiakra böknénk, semmiképpen sem számíthatnak azonban könnyed menetre, maximális fordulatszámon pörögve méltó riválisként harcolhatnak majd a vendégek, akik ha gyengébb napot fognak ki, akár az is megtörténhet, hogy simán alulmaradhatnak.

2019. október 27. (vasárnap), 13.30:

Nőtincs SE-Bercel KSK

Ellentétes előjelekkel hangoló csapatok találkozhatnak ezen az összecsapáson, a még százszázalékos mérleggel bíró házigazdák az előző fordulóban is könnyed győzelemmel jeleskedtek, a kissé megtorpanó, kétszer egymás után kikapó berceliek mostanában nem sziporkáztak. Éppen a felvázoltak miatt véljük úgy, hogy kellő határozottsággal illethetjük több sansszal az erősebbnek kinéző nőtincsieket, akik amennyiben tényleg komolyan gondolják, hogy minél fényesebb medáliával intenének búcsút a szezonnak, nem hibázhatnak, pardont nem ismerve kellene átlépniük az abszolút újoncon. Az előző időszakban nem is nagyon kapituláló, önbizalommal telve ringbe szálló hazaiak ráadásul még az ismerősebb helyszínbe is joggal kapaszkodhatnak, így még inkább nehéz menetnek néznek elébe a jelenleg a középcsapat titulussal ellátható látogatók, akiknek alaposan össze kellene kapniuk magukat ahhoz, hogy megnehezítsék riválisuk dolgát, mert ha az elmúlt hetekben felvonultatott teljesítményüket húzzák elő a cilinderből, ismét fejet kell majd hajtaniuk nemesebb törekvéseket birtokló riválisuk előtt.

Kálló SE-Őrhalom SE

A maga nemében érdekesnek tűnő birkózásnak veselkedhetnek neki a viszontagságos szezonban érintett armadák, maradjunk annyiban, finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, egyik társaság sem tündökölt az előző hetek során, így mindkét résztvevőre ráférne már némi sikerélmény. Az idényben egyszer már ki sem álló, ez idáig rendre kisebb-nagyobb pofonokat beszedő kállóiak kapcsán még a visszalépés is felvetődött nemrégiben, a legfrissebb hírek szerint azonban életben maradhatnak, kérdés, meddig tudja kihúzni a nem túl szívderítő állapotok működő klub. A szintén megtépázott önbizalommal rendelkező látogatók annyival vannak jobb szituációban, hogy az ő egyesületük legalább biztos lábakon nyugszik, eddigi produkciójukat ők sem tehetik ki az ablakba, immáron öt kör óta nem voltak képesek pontot szerezni, ráadásul még a kaput sem tudták bevenni. Most joggal várhatják “most vagy soha” felkiáltással a kezdősípszót a felek, bár az otthonukkal együtt járó előnyök miatt akár az is előfordulhat, hogy nem üres kezekkel fejezik be a lefújást a hazaiak, az sem volna eget verő meglepetés, ha riválisuk diadalmaskodna, ismét oda lyukadtunk tehát ki, hogy tényleg bárhogy alakulhat ez a mérkőzés, nüanszokon múlhat a győztes kiléte.

A Szügy SE-Mihálygerge SE 2019. november 30-ára halasztották.

Szabadnap: Varsány SE, Szent Imre DSE.

error: Content is protected !!