Fontos kérdésekre adhat választ a keleti megye kettő zárása

Győzelemmel zárna a bajnok, az ezüstéremért lép szorítóba a Bátonyterenye, a Zagyvaróna ellen sem hibázna az Építők KC.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 22. forduló:

2019. június 9. (vasárnap), 17.00:

SK Karancsberény (1.)-Kisterenyei SE (10.)

Ideálisnak nevezhető ellenféllel szemben inthetnek búcsút a szemszögükből igen kellemesen lepergő szezonnak a bajnoki címüket már korábban bebiztosító, tavasszal még hibátlan ‘berényiek, akik számára minden adott lehet, hogy zárszóként egy sima győzelemmel örvendeztessék meg közönségüket. A találkozó érdekessége, hogy az alsóházban szerénykedő vendégek a második félévben első alkalommal nem a nagybátonyi pályán tudják le soros fellépésüket, mint ismert, saját játékterük még egyelőre meghatározhatatlan ideig nem használható, így az elmúlt hetekben az említett helyszínen fogadták riválisakat, mivel azonban a soros körben a BTC is odahaza fogadja ellenlábasát, a mostanában egyébként masszívnak tetsző kisterenyeiek nem tehettek mást, idegenbe kényszerülnek. A látogatók akár még két pozíciót is előre ugorhatnának, ez azonban kisebbfajta csoda volna, holott az egycsoportos megye kettő realizálható feltöltésnél számíthat majd, hogy melyik brigád hol zár. Honti Huba alakulata ebben a naptári évben ez idáig csupán dobogós csapatoktól kapott ki, nagy valószínűséggel pedig ez a széria folytatódni fog, finoman szólva is komoly kalapemeléssel illethetnénk a nem túl vérmes reményekkel készülő társulatot, ha meg tudná fricskázni a jóval acélosabbnak tetsző éllovast. Az elmúlt erőpróbáikon párszor gálázó házigazdák akár ismét előhúzhatnak pár gólt a cilinderből, nem lennénk a másik oldal helyében. Ősszel: SK Karancsberény-Kisterenye SE 4-1.

Bátonyterenyei TC (2.)-Mátraverebély-Szentkút SE (4.)

Kis túlzással, élet-halál csörte előtt állnak a bátonyiak, hiszen azon túl, hogy az ezüstérem megszerzése presztízskérdésnek számítana számukra, a vágyott megye egyes indulásuk kapcsán sem mindegy, miképpen pereg le a gödörbe kerülő, két fájó fiaskót követően egy eléggé kellemetlen remiben érdekelt Forgó-legénység ütközete, leginkább akkor nyugodhatna meg a korábbi listavezető, ha felül tudna kerekedni az idényt már egészen biztosan negyedik pozícióban befejező ellenlábasán. A roppant változatos évadot tető alá hozó vendégek a legutóbbi körben egy szép diadallal intettek búcsút megtorpanásuknak, így önbizalommal telve várhatják a kezdősípszót, ráadásul még inkább belekapaszkodhatnak abba, a szemszögükből üdvözítő adalékba, hogy az odavágón a mezőny első tagjaként gyűrték le vetélytársukat. Apait-anyait beleadva újra okozhatnak kellemetlenségeket a győzelmi kényszerben lévő hazaiaknak a harcos ‘verebélyiek, összességében viszont, gyengébb széria ide vagy oda, a komoly tervekkel rendelkező házigazdák közelebb lehetnek a pontok begyűjtéséhez, számukra ismerős környezetben le kellene birkózniuk a nem feltartott kezekkel ringbe szálló riválisukat, megalkuvást nem tűrő énjükkel pedig siker is koronázhatja törekvéseiket. Ősszel: Mátraverebély-Szentkút SE-Bátonyterenyei TC 1-0.

Építők KC (3.)-Zagyvarónai SE (11.)

Az imént kivesézett párbajban nyilván hatványozottan szorítanak a BTC botlásáért az újoncként már tutira bronzérmet szerző, éppen ezért dicséretet érdemlő házigazdák, egy kedvező fordulat esetén azonban még akár egy helyet előreléphet Smelkó Károly együttese, ez az eshetőség pedig igazi hab lenne a tortán. Kellő motiváció fűtheti tehát az előző időszakban a fonalat ismét elkapó, zsinórban négyszer diadalmaskodó ‘tarjániakat, megfelelő odafigyeléssel pedig ezúttal sem ismerhetnek pardont, a lehető legegyszerűbb módon kellene elbánniuk a sereghajtóval. Ugyan a zagyvarónaiak jó ideje képtelenek nyerni, a mögöttünk hagyott körben bravúrszámba menő remit tettek le az asztalra, így kellemes lelkiállapotban vághatnak neki idényzárójuknak. Hiába viszont az említett megsüvegelendő döntetlen, hamar visszahuppanhatnak a földre a bajnokságot az utolsó helyen befejező látogatók, vasárnap az esélytelenek nyugalmával húzhatnak kesztyűt, megint megilletné őket egy jókora vállveregetés, ha rá tudnának cáfolni a papírforma, mellébeszélés nélkül illene győzedelmeskedniük a jóval acélosabbnak tetsző és magasztosabb törekvésekkel rendelkező hazaiaknak. Ősszel: Zagyvarónai SE-Építők KC 1-2.

Kálló SE (5.)-Jobbágyi HSE (6.)

Nem túl szívderítő emlékeket maguk mögött tudó csapatok viaskodásáról szólhat ez a párosítás, egyaránt búfelejtésben reménykedő gárdák csaphatnak össze. A szezonnak az ötödik helyen búcsút intő, mindent összevetve pozitívan szereplő kállóiak csúnya zakóval melegítettek, de hasonló cipőben járnak a vendégek is, akik ráadásul négy találkozó óta várnak arra, hogy újra örülhessenek. Érdemi tét nem színezi a meccset, mindkét résztvevő bennmaradt, elsősorban a felek becsülete forog kockán. A saját pályájuk által kölcsönözendő fórokból kiindulva, nyugodt szívvel megállapítható, jóval közelebb lehetnek egy eredményes küldetéshez a házigazdák, régen nem látott énjükkel kellene előrukkolniuk a tavaszra teljesen széteső jobbágyiaknak ahhoz, hogy megállítsák harcos vetélytársukat, csak lehető legjobb énjüket bemutatva törhetnek borsot a másik oldal orra alá. Nyilván nem szabad kategorikusan kijelenteni, hogy sansztalanul tekinthetünk a hóbortos látogatókra, ettől függetlenül, valamiért nem érezzük az erőt Bangó Zoltán fiaiban, ez a mérkőzés inkább a jóval lelkesebb hazaiakról szólhat, semmilyen tekintetben nem néznek egyszerű menet elébe a vendégek. Ősszel: Jobbágyi HSE-Kálló SE 2-6.

Kazár KSE (8.)-Mihálygerge SE (9.)

Ezen összecsapás során még inkább megtépázott önbizalommal bíró armadák nézhetnek egymással farkasszemet, kár tagadni, egyik brigád sem teheti ki az ablakba idénybeli produkcióját, sőt elsődlegesen azon járhat az eszük, hogy minél előbb elfelejtsék ezt az évadot. Most mindkét csapat bizakodhat, egy verhetőnek tűnő rivális ellenében köszönhetnek el a bajnokságtól a tabellán egyébként szomszédokként fellelhető, ráadásul egyforma pontszámot birtokló együttesek, az előző két körben csúnya pofonokba beleszaladó kazáriak és a második félévben a pályán még nyeretlen vendégek is joggal vághatnak neki a kilencven percnek “most vagy soha” felkiáltással. Bár már egyik társulat sem érheti el a versenykiírás szerint az egycsoportos megye kettőhöz való csatlakozást jelentő első hét lépcsőfok valamelyikét, gyakorlatilag borítékolható, hogy feltöltésre kerül majd sor, így egyáltalán nem mindegy, milyen helyezést birtokolnak a végén a veszélyzónában lévő legénységek. Talán azt mondhatnánk, egy tipikusan olyan menettel állunk szemben, ahol döntő tényezőnek bizonyulhat az ismerősebb játéktér, egyébként előzetesen nem igazán tudnánk sem ide-sem oda letenni a voksunkat, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi megtörténhet, kis dolgokon múlhat, hogy a hasonló erősségűnek tetsző brancsok közül, éppen melyik konstatálhatja boldogabban a lefújást. Ősszel: Mihálygerge SE-Kazár KSE 2-1.

Szabadnap: Tari SZE.

error: Content is protected !!