Férfias csatákat tartogathat a nyugati megye kettő

A Nógrádsáp ellen javítana a Mohora, Szendehelyre látogat a Bánk, Nagyorosziba hivatalos a Diósjenő.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

2018. október 27. (szombat), 13.30:

Mohora-Nógrádsáp

Búfelejtésre készülő társaságok csaphatnak össze ezen az egyébként egyoldalúnak tetsző mérkőzésen, mindkét oldalnak lenne mit kijavítani, hiszen még az előző körben szabadnapos mohoraiak egy héttel korábban kiemelt rangadón intettek búcsút idénybeli veretlenségüknek, addig a látogatók fájó pofonokba szaladtak bele előző két küldetésük során. Gyakorlatilag félnivaló nélkül kijelenthető, ebben a párbajban határozottan a még a bajnoki címről sem lemondó házigazdáknak állhat a zászló, számukra ismerős környezetben minden adott lehet ahhoz, hogy móresre tanítsák ellenfelüket, nem túl sok jóban reménykedhetnek a kiesés elkerüléséért harcoló ‘sápiak, akiknek leginkább a tisztes helytállás lebeghet a szemeik előtt. Joggal illetné meg komoly dicséret a vendégeket, ha bármilyen formában képesek volnának meglepni a jóval acélosabbnak tetsző hazaiakat, akik nem ismerhetnek pardont, mellébeszélés nélkül kellene zsebre tenniük a pontokat, amennyiben nem szeretnének még inkább eltávolodni az aranyérmes pozíciótól.

Szent Imre DSE-Szügy

Nem feltétlenül lefutott csörtének veselkedhetnek neki a résztvevők, bár a mostanában bombaformában lévő szügyiek favorit mivolta tagadhatatlan, nem árt majd résen lenniük, ha nem akarnak kellemetlen élményekkel gyarapodni. A Szent Imrések kis híján csodát tettek az előző körben, és ugyan akkor egy hajszálnyival elmaradtak a meglepetéstől, ezúttal otthonukban húznának elő valami váratlan a cilinderből. Mivel a mezőny második fele is igen csak egyben van, az osztályban való bennmaradás szempontjából kifejezetten lényeges lehet, egy-egy esélyesebb ellenlábastól elcsípett pont vagy akár még jobb eredmény, ezzel pedig nagy valószínűséggel tisztában vannak a ‘gyarmatiak is, akik apait-anyait beleadva nehezítenék meg a négy meccs óta hibátlan vendégek dolgát. A korábbi Canossa-járásukat mostanra talán végérvényesen maguk mögött tudó látogatók vélhetően tisztában vannak vele, nem becsülhetik le a lelkes házigazdákat, jobbik arcukat elővéve viszont kibabrálhatnak velük, összességében illene nyernie a táblázaton előrébb megtalálható armadának.

Őrhalom-Varsány

Vérbeli kiesési rangadóként is jellemezhetjük ezt a párbajt, hiszen ha a fene fenét eszik is, a következő szezonra szóló versenykiírás adott, hiába az esetleges morgolódások, jövőre már összevontan küzdhetnek majd a megye kettes csapatok. Ezt a tézist meglovagolván pedig kimondható, egyáltalán nem mindegy, miképpen pereg le a mostanában finoman szólva sem parádézó legénységek csörtéje, lényeges diadalra tehet szert a lefújáskor örvendő fél. Az immáron öt találkozó óta rendre kikapó, előző négy fellépésükön ráadásul gólképtelen őrhalmiak az előző hétvégén totálisan a padlóra kerültek, nagy kérdés, lehet-e visszaút az egyre inkább mélyülő szakadékból. Hasonlóképpen tudnánk jellemezni a látogatókat is, Fábián Róbert csapata a játéktéren még képtelen volt nyerni ebben az idényben, némi reménysugárt jelenthet, hogy legutóbb felsőházi riválissal ikszeltek. Itt is-ott is elkélne tehát némi önbizalomfröccs, de hogy éppen melyik társulat tud majd ellépni a holtpontról, jelenleg megjósolhatatlan, egy igazi ki-ki meccsen birkózhatnak egy jót a gárdák, ahol minden megtörténhet.

2018. október 28. (vasárnap), 13.30:

Szendehely-Bánk

A forduló legérdekesebbnek tűnő mérkőzésen mérhetik össze tudásukat a felek, akár egy nyílt viaskodás is kisülhet ebből a párosításból. Persze, ahogy általában, a másfél éve egyeduralkodónak számító bánkiaknak ezúttal sincs mitől tartaniuk, ha hozza a megszokott futballját a nemrégiben önhibáján kívül pihenő gárda, újabb strigulát húzhat idénybeli győzelmei száma mellé. Gyorsan hozzátennénk azonban, hogy ehhez lesz egy-két szavuk a bajnokság meglepetéscsapataként jellemezhető hazaiaknak, a dobogóról éppen csak lemaradó Koczka-brigád csupán kétszer, előtte tanyázó ellenfelektől kapott ki az évad már lepergő részében, így motiváltan várhatja a kezdősípszót a kedvet kapó alakulat. Az előző körben idegenben remiző házigazdák a saját pályájuk által kölcsönözendő fórok által felvértezve még inkább veszélyesek lehetnek a címvédőre, az viszont kijelenthető, csakis maximális fordulatszámon pörögve dédelgethetnek vágyálmokat, ráadásul még ebben az esetben sem egyáltalán biztos, hogy lesz kézzel fogható nyoma az elhivatottságuknak és nem csupán hiú ábrándként marad meg csínytevésben bízó elképzelésük.

Nagyoroszi-Diósjenő

Ezt a találkozót szintén színezhetik kellő izgalmak, egyáltalán nem garantálható, hogy felülkerekednek a mögöttünk hagyott hétvégén kétgólos mínuszról talpra álló vendéglátóikon a kötelezőt pusztán komoly szenvedések árán hozó diósjenőiek. Az említett fordítás kellő löketet kell hogy adjon a régen nem látott idényt futó hazaiaknak, amennyiben pedig ismét jobbik arcukat teszik le az asztalra, megnehezíthetik az abszolút újoncként még csupán két pontvesztés járó vetélytársul dolgát. Nyilván a látogatók minden erejükkel azon lesznek, hogy még csak a közelében sem legyenek a nemrégiben bemutatott produkciójuknak, Nagy Zoltán várhatóan ráncba szedi övéit, ha pedig ez tényleg sikerül, egy motivált társulat vághat majd neki a kilencven percnek. Maradjunk annyiban, összességében szerintünk valamivel közelebb lehetnek majd egy jó eredmény eléréséhez a minél fényesebb medáliért iparkodó vendégek, az sem volna viszont ördögtől való cselekedet az ‘orosziak részéről, ha borsot történek ellenlábasuk orra alá, férfias küzdelemben dőlhetnek el a kérdések.

Nőtincs-Rétság

Teljes mértékben eltérő végkifejlettel melegítő legénységek nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párharcban, a négy fellépés óta nyeretlen, a megváltást egyelőre hiába váró nőtincsiek újabb fájó betlivel estek túl az előző küldetésükön, a korábban a játéktéren még győzni képtelen vendégek azonban megtörték a jeget és helybenhagyták soros riválisukat. Lelkiállapotok terén tehát inkább a rétságiaknak állhat a zászló, semmiképpen sem adná olcsón a bőrét a mostani vetélytársától jelenleg egy ponttal lemaradó csapat. Persze kijelenthető, a bennmaradás tekintetében ennek a mérkőzésnek sem lesz mindegy a kimenetele, ha valamilyen úton-módon nyernének a leginkább az ismerős helyszínbe belekapaszkodni szándékozó hazaiak, leszakítanák magukról a másik oldalt, más esetben viszont elkezdhetnek indulni a szebb napokat is megélő klubnál. A fiatalos lendület által hajtott látogatók evés közben jön meg az étvágy alapon, vasárnap délután sem feltartott kezekkel szállnak ringbe, kellő elszántsággal pedig elérhetik, hogy végig kiélezett csörtében dőljön el, melyik armada örömködhet majd a lefújáskor.

Szabadnap: Magyargéc.

Fotó: Simone Stolcenberger.

error: Content is protected !!