Férfias csatákat tartogathat a hétvége a nyugati megye kettőben

Gabi

A Varsányt fogadja a Bánk, Nagyorosziban menne tovább a Bercel, Szügyben vizitál a Nőtincs.

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

2018. március 31. (szombat), 15.00:

Szügy (5.)-Nőtincs (6.)

Masszív csatározásban képviseltethetik magukat a dobogóról még egyaránt nem lemondó felek, izgalmas csörtének nézünk elébe. A két csapat ellentétes előjelekkel készülődhet, míg a hazaiak nem várt pontvesztéssel estek túl az előző fordulón, addig a látogatók parádés sikerrel jeleskedtek idegenben. Persze a közelmúlt már mit sem fog számítani szombat délután, maradjunk annyiban, teljes mértékben megjósolhatatlan párbajjal állunk szemben. A szügyiek joggal szeretnének belekapaszkodni a számukra ismerős környezet által járó előnyökbe, a legutóbbi erőpróbájuk alkalmával megcsillogtatott formájukkal viszont akár ismét megfricskázhatják ellenlábasukat a látogatók, bárhogy csűrjük-csavarjuk tehát, rendre oda lyukadunk ki, a szó szoros értelmében ki-ki meccsen nézhetnek egymással farkasszemet a gárdák, ahol kis dolgokon múlhat, melyik oldal örömködhet majd a lefújáskor. Ősszel: Nőtincs-Szügy 0-1.

Rétság (9.)-Szent Imre DSE (10.)

Ebben a párosításban is táblázatbeli szomszédok csaphatnak össze, egy esetleges sikerrel meg is előzné vetélytársát a ‘gyarmati brigád. Elsősorban a tavaszi rajtnál csúnyán beragadó hazaiakat fűtheti a bizonyítási vágy, a két fiaskót a háta mögött tudó alakulat előbb-utóbb kimászna az eredménytelenség kelepcéjéből, mostani riválisa pedig talán éppen kapóra jöhet abban, hogy rálépjenek a győzelmek ösvényére. Gyorsan hozzá kell azonban tennünk, nem árt azért vigyázni a lelkes Szent Imrésekkel, a sima vereséget követően az előző körben remek skalpot gyűjtő társaság legjobb arcával előrukkolva akár még kellemetlenségeket is okozhat házigazdáinak. Mindent összevetve, előzetesen egy fikarcnyival több sansszal illetnénk a búfelejtésben reménykedő rétságiakat, érdemes lesz azonban résen lenniük a nem feltartott kezekkel ringbe szálló vendégekkel szemben. Ősszel: Szent Imre DSE-Rétság 3-2.

2018. április 1. (vasárnap), 15.00:

Nagyoroszi (12.)-Bercel (1.)

Favoritként veselkedhetnek neki soros túrájuknak az első helyen tanyázó berceliek, minden adott lehet az elmúlt körben szabadnapos társulat számára ahhoz, hogy móresre tanítsa a sima zakóval hangolódó, egyelőre a várt megváltástól elmaradó házigazdákat. Az őszi odavágón parádés döntetlennel jeleskedő, télen megerősödő ‘orosziak elmaradtak a meglepetéstől a mögöttünk hagyott fordulóban, sima vereségük pedig nem túl sok jóval kecsegtet, még akkor sem, ha tudvalevő, némiképp tartalékosan indult útnak Németh Krisztián legénysége. A látogatók kipihenten, önbizalommal telve húzhatnak kesztyűt, ráadásul kiváltképp örömködhetnek, hiszen az NB III-as STC Salgótarján visszalépése miatt hamarosan tovább erősödhet játékoskeretük. Csupán a kellő elbizakodottság szólhatna bele a csak a végső elsőségre gondoló vendégek újabb sikerébe, céljaik adottak, és amennyiben nem szeretnének újra lecsúszni a bajnoki címről, mostani kirándulásuk alkalmával is mellébeszélés nélkül kellene felülkerekedniük a nehéz menet előtt álló hazaiakon. Ősszel: Bercel-Nagyoroszi 2-2.

Bánk (2.)-Varsány (3.)

A forduló egyértelműen legkiemelkedőbb ütközetében mérkőzhetnek meg a dobogós résztvevők, férfias küzdelemnek nézünk elébe. Perpillanat még mindkét csapat joggal dédelgethet a bajnoki címmel kapcsolatos álmokat, a lefújás után viszont könnyen lehet, hogy valamelyikőjüknek el kell köszönnie ezen vágyakozástól, kigolyózhatja közvetlen riválisát az az oldal, amelyik képes lesz zsebre tenni a három pontot. Ellentétes lelkiállapotban várhatják a kezdősípszót az együttesek, a bánkiak fájó pofont szedtek be az előző hétvégén, velük ellentétben viszont a látogatók előbb a bajnokságban nyertek simán, majd szerdán a kupában húztak be párharcukat. Kisebb talány lehet, az imént említett fellépés mennyit vehetett ki Fábián Róbert gárdájából, egyáltalán nem mondhatjuk elhanyagolhatónak ezt az adalékot. A rajtuk esett csorba kiköszörülésére készülő házigazdák az otthonuk által kölcsönözendő előnyökbe szeretnének belekapaszkodni, amolyan végső summázásként pedig akár abban is maradhatunk, esélyesként fogadhatják vetélytársukat, ha még versenyben akarnak lenni az aranyéremért, sorozatban másodszor nem kaphatnak ki, még akkor sem, ha ehhez a harcos vendégeknek is lesz egy-két szavuk. Ősszel: Varsány-Bánk 1-4.

Patak (4.)-Őrhalom (11.)

A maga nemében kifejezetten érdekesnek tűnő találkozó keretein belül viaskodhatnak egy jót a homlokegyenest másmilyen statisztikákkal melegítő felek. Az előző hétvégén finoman szólva sem várt betliben érintett patakiak ezúttal odahaza tennék jóvá az őket ért fricskát, a vendégek mostanában látott produkciója miatt azonban kimondható, hogy nem számíthat sétagaloppra Bella Sándor csapata, a tavaszi két meccsüket egyaránt behúzó, ráadásul még csak gólt sem kapó őrhalmiak evés közben jön meg az étvágy alapon folytatnák a második félév során tapasztalható feltámadásukat. Hiába viszont az idáig elhangzó megállapítások, úgy véljük, teljes mértékben háromesélyes kilencven percben dönthetik el az érdemi kérdéseket a társulatok, az aktuális forma a látogatók, míg az ismerősebb helyszín a hazaiak mellett szól, nüanszokon múlhat, ki örömködhet majd a végén. Ősszel: Őrhalom-Patak 2-1.

Nógrádsáp (7.)-Szendehely (13.)

Vélhetően nem lövünk mellé azzal a vélekedéssel, miszerint a tavaszi starton csúnyán beragadó ‘sápiak többet vártak az előző két mérkőzésükön bemutatott produkcióiktól, a gyenge teljesítmények pedig azt eredményezték, hogy két fiaskót hangolódott id. Jele Tibor együttese. A szendehelyiek egy bravúros remi után egy vállalható kupakiesést könyvelhettek el a hét közepén, kissé tehát benne is maradhatott játékosaik lábában az a csörte. Így vagy úgy, kategorikusan nem mernénk kijelenteni, hogy esélytelenként tekintünk a látogatókra, nyilván túl merész ambíciók azért nem feltétlenül lehetnek a ‘sápi katlanban, maximális fordulatszámon pörögve okozhatnak kellemetlenségeket vendéglátóiknak. A házigazdák “most vagy soha” alapon készülnek a sereghajtó vizitálására, szemszögükből csupán a győzelem volna elfogadható eredmény, minden más végkifejlet azt eredményezné, hogy ebben a szezonban is meg kell elégednie a középszerűséggel a táblázaton minél előrébb vágyódó alakulatnak. Ősszel: Szendehely-Nógrádsáp 1-3.

Szabadnap: Mohora.

Next Post

Így néz ki a 12. forduló válogatottja a megye három közép csoportjában

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. A korábbiakban megszokottakhoz hasonlóan, a tavaszi szezonban is állandó rendszerességgel, hétről-hétre össze fogjuk állítani az adott bajnokságok aktuális körének válogatottját, mely álomcsapatban a soros mérkőzéseken legfigyelemreméltóbb teljesítményeket bemutató futballisták kaphatnak majd helyet. Az előző hétvégén a tizenkettedik […]
error: Content is protected !!