Felemásan viszonyulnak az egycsoportos megye kettőhöz a nyugati-csoport csapatai

A jelenlegi állapotok szerint heten kívánnának részt venni a következő nyáron beinduló sorozatban.

Mint ismert, a 2019/2020-es szezontól kezdődően komolynak mondható változás következik be a megyei másodosztály lebonyolításában, az említett évadtól már nem keleti és nyugati leosztásban viaskodhatnak majd a csapatok, hanem egy összevont, tizenhat tagot számláló mezőnyben

Joggal mondhatjuk, az újítás több tekintetben felkavarta az állóvizet az említett vonal jelenlegi tagjainak háza táján, az előző időszakban lehetett hallani kósza pletykákat, melyik egyesület, miképpen fog állni a friss versenykiíráshoz.

Pár héttel ezelőtt számba vettük, a keleti-divízió egyesületi közül, melyik hogyan viszonyul a reformokhoz, akkor két nemleges válasszal találkozhattunk. Nemrégiben nyugaton is hivatalos állásfoglalást kértünk a szóban forgó pontvadászat tizenhárom egyesületétől. A kérdésünk roppant egyszerű volt, nevezetesen arról szólt, jövőre nekiveselkednének-e az egycsoportos bajnokságnak. A dobogón tanyázó gárdák vezetőit még annak kapcsán is faggattuk, a mostani helyzet szerint adnak-e be megye egyes licence-kérelmet. Mint az alábbiakban látható, roppant megosztó a reakciók aránya, heten igennel feleltek, hatan viszont egyelőre ilyen-olyan okok miatt ódzkodnak az újítástól. Nézzük meg összeállításunkat!

A Megyei II. osztály Nyugati-csoportjának csapatainak jelenlegi állapotok szerinti hivatalos válaszai az egycsoportos megye kettőben való indulást illetően:

1. Bánk: nem (terveik szerint licence-kérelmet adnak be a megye egyre)

2. Mohora: igen (elképzelhető, hogy licence-kérelmet adnak be a megye egyre)

3. Diósjenő: igen (terveik szerint licence-kérelmet adnak be a megye egyre)

4. Szendehely: nem

5. Szügy: nem

6. Nagyoroszi: igen

7. Varsány: igen

8. Nőtincs: igen

9. Rétság: nem

10. Nógrádsáp: igen

11. Szent Imre DSE: nem

12. Őrhalom: igen

13. Magyargéc: nem (az sem biztos, hogy befejezik a bajnokságot, jövőre mindenképpen megye háromban indulnak)

error: Content is protected !!