Ezúttal inkább a hazai csapatokról szólt a nyugati megye kettő

Gabi

A hosszabbításban mentett pontot a Szügy, ismét hengerelt a Mohora, kétgólos hátrányból ikszelt a Nagyoroszi, megtörte a jeget a Nógrádsáp, nem állt ki az Őrhalom.

A mögöttünk hagyott hétvégén a tizennyolcadik fordulóval folytatódott a soros idény a nyugati megye kettőben. Az aktuális mérkőzéseken a Szügy az utolsó pillanatokban mentett pontot a piros lapok miatt a meccs nagy részét kilenc emberrel letudó Diósjenővel szemben, a Mohora ezúttal a Szent Imre DSE-t páholta el, a Nagyoroszi kétgólos hátrányból állt fel a Szendehely ellen, a hosszú idő után ismét nyerni tudó Nógrádsáp legyűrte a Rétságot, az Őrhalom pedig nem utazott el Bánkra. Lássuk a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 18. forduló:

Diósjenő SE-Szügy SE 1-1 (1-0)

Vezette: Boda V. (Trubin B., Holecska A.)

Diósjenő SE: Filip – Rózsa, Dinnyés (id. Monostori L., 20.), Pincze, Bőgér Á. – Varga J., Marton, Varga B. – Monostori A., Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Nagy Zoltán.

Szügy SE: Tresó – Czibulya, Szilágyi, Földvári, Szemerédi – Kovács A., Cseman, Hugyecz, Szenográdi – Hodászi, Kakuja. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Varga Gy., Rózsa, ill. Szemerédi, Cseman, Szenográdi

Piros lap: Varga J. (47.), Marton (52., mindketten Diósjenő SE)

Gól: Varga Gy. (37.), ill. Hugyecz (93.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat és Kolos

Nagy Zoltán: – Üdvözlöm az olvasókat. Végre elérkezett a nap, amikor otthon játszhattunk a bajnokság tavaszi kezdete óta. Viszonylag jó időben kerülhetett sor a Szügy elleni mérkőzésre. Már nagyon vártuk, hogy hazai pályán megörvendeztessük közönségünket egy újabb sikerrel. Lassan megérkezett minden játékos az öltözőbe, majd miután kiértékeltük a Szendehely elleni meccset, rátértünk a Szügy ellenire. Mindannyian tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk, a tavalyi sima győzelmünktől függetlenül sem. A múlt már nem érdekelt minket, csak az újabb siker motivált. Elkezdődött a mérkőzés és valóban nem egy felemelt kezekkel fölálló riválissal találkoztunk. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket, aztán az egyiket gólra is váltottuk, Varga Gyula fejelt a hálóba egy pontrúgásból. Az első félidő végéig semmi extra nem történt. A szünetben megnyugvással érkeztünk az öltözőnkbe, átbeszéltük, mit, hogyan csináljunk, hogy további találatokat láthassanak a nézők. Még szinte el sem kezdődött az újabb játékrész, amikor jogos kiállítást kaptunk, ami kissé lesújtotta a csapatot, de ezután is mentünk, harcoltak a srácok. Ezt követően jött az újabb döbbenet, egy játékosunk megkapta második sárga lapját, így a mezőnyben nyolcan maradtunk. Innentől valami elképesztő erővel, plusz akarattal mentek a fiúk, hihetetlen, de sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, teljesen maguk alatt voltak a vendégek, nyolcan többet bírtunk, mint k tízen. A 75. percben óriási ziccert hibáztunk, még kettővel kevesebben maradva is két vállra fektethettük volna az amúgy elképzelés nélkül focizó ellenfelet. Jött a hosszabbítás, a 94. perc, egy bődületes hibából pedig az ellenfél bekotorta a labdát a hálónkba, így alakult ki a sajnálatos végeredmény. Ettől függetlenül, minden dicséret annak a kilenc embernek, aki egy félidőn keresztül győzelemben tartotta a gárdát. Sajnálatos pontvesztés volt a szombati, így már több nem férhet bele, mert akkor nehezen elérhető lesz a dobogó. Gratulálok a Szügynek. Köszönjük a szurkolást szeretett közönségünknek. Mindenkinek további sok sikert…

Koplányi Örs: – Jól előkészített pályán, jó játékvezetés mellett, minden az eltervezett szerint alakult, már az ötödik percben gólt szereztünk, de Holecska András asszisztens behúzta a lest, viszont ezt majd a bálon megbeszéljük! Továbbra is jól játszottunk, taktikát betartva, de azért a két hét kihagyás meglátszott a labdatartáson, visszapasszokon, és ebből sokszor helyzetbe hoztuk a hazaiakat, de a védelem jól állta sarat! Úgy a harmincadik perc környékén a megye legjobb csatára két kézzel megfogja labdát és nem kap rá sárga lapot, három percre rá ugyanez a játékos utolsó emberként lerántja a csatáromat, aztán a következő támadásban megszerzi saját csapatának az előnyt! De még ezután is helyzetek sokaságát dolgoztuk ki és a 45. percben kapufát rúgtunk, így mehettünk pihenőre! A második félidőre még elszántabban jöttünk ki, gyorsan járattuk a labdát. Meg is lett az eredménye, hamar villantak a piros kártyák, de ez kicsit inkább minket zavart meg, nagyon elkezdtünk kapkodni, akkor jó lett volna, ha két irányító középpályásom közül valamelyik ott van! Az utolsó negyedórába lépve a csatárom százszázalékos ziccert hibázott, hazaiak kontrái pedig életveszélyesek voltak és nekik is volt egy százszázalékos ziccerük, amit kihagytak. Az utolsó öt percben mindent beleadva, végig nyomtunk, szögletek sokaságát rúgtuk, amiből volt kapufa és többször a hazai kapus védett. A hosszabbításban már nem csak a bánki csapatnak, nekünk is szerencsénk lett, így ki tudtunk egyenlíteni! A meccs képe alapján szerintem jobban játszottunk a hazaiaknál, de igazságos döntetlen Született! További sok sikert Varga Gyula És Bőgér Dávid csapatának!!!

Unicum FC Mohora-Szent Imre DSE 8-0 (3-0)

Vezette: Kovács T. (Csillik L., Makovinyi Z.)

Unicum FC Mohora: Földi (Percze, 46.) – Mezei (Mátyás Zs., 64.), Baranyi T., Széles B., Szemesi – Fodor, Káposzta, Rácz D., Baranyi Á. (Koplányi, 75.) – Gyiró, Hugyecz. Játékos-edző: Mátyás Zsolt.

Szent Imre DSE: Rados G. – Seres, Riczi E. (Hegedűs, 83.), Antal L., Krajcsi (Bilák Roland, 70.) – Ódor, Pifka (Petényi, 60.), Lőrik, Péter K. – Mahót, Buzás (Márkus, 56.). Játékos-edző: Riczi Egon.

Sárga lap: Káposzta, ill. Mahót

Gól: Hugyecz (8., 83.), Fodor (16.), Baranyi Á. (30., 49.), Gyiró (55.), Rácz D. (59.), Mátyás Zs. (73.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Mátyás Zsolt: – Esélyeshez méltóan hoztuk a mérkőzést.

Riczi Egon: – Becsülendő, hogy a múlt heti nyolcgólos vereség ellenére tizenhatan jelentkeztek játékra csapatunkból erre a meccsre. Mindezek ellenére, a minőségi játékosokkal rendelkező Mohora együttese hozta a kötelezőt.

Nagyoroszi HBB SE-Szendehely FC 2-2 (1-2)

Vezette: Kovács T. (Szász K., Makovinyi Z.)

Nagyoroszi HBB SE: Szathmári – Nagy Sz., Tóth A. (Gál B., 76.), Medve (Dusicza, 46.), Szorcsik – Oravecz, Németh I L., Németh II L., Lázár P. – Szandai (Gyurcsán, 46.), Bogdány. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Szendehely FC: Mák – Berényi, Márkus, Boér, Bagyal – Miskolczi, Horváth Á., Debreczeni, Hugyecz – Mácza, Oláh T. (Veisz R., 82.). Vezetőedző: Koczka László.

Sárga lap: Medve, Németh II L., Nagy Sz., ill.

Piros lap: Berényi (15., Szendehely FC)

Gól: Bogdány (21.), Gál B. (87.), ill. Oláh T. (5., 20.)

Jók: Oravecz, Németh I L., Lázár P., ill. Mácza, Oláh T., Horváth Á., Debreczeni

Németh Krisztián: – Igen csak belealudtunk az első húsz percbe, aminek meg is lett az eredménye, mert a kétszer kapura rúgó ellenfél kettő-nullás előnyre tett szert, igaz, rá egy percre nekünk is volt egy büntetőt, amit értékesítettünk, de az egész mérkőzésen idegesen, kapkodva fociztunk, nem tudtuk azt a futballt hozni, amit szerettünk volna. A második félidőben a vendégek már nem nagyon jutottak el a tizenhatosunkig, végig egykapuztunk, ami betudható az emberelőnyünknek is. Sok helyzetet dolgoztunk ki, amiket nem tudtunk kihasználni.

Koczka László: – Kiváló játékvezetés mellett, nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában helyzeteket dolgoztunk ki és a vezetést is megszereztük. A tizenötödik percben sajnos egy gyermeteg egyéni hibából emberhátrányba kerültünk, ettől függetlenül, pár perc múlva tizenegyesből növelni tudtuk előnyünket. Ezt követően kiegyenlített lett a mérkőzés, majd egy újabb nagy és elkerülhető egyéni hibából büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Bogdány Csabi könyörtelenül értékesített. A második félidő a Nagyoroszié volt, ahogy fáradtunk, folyamatosan nyomás alá helyeztek minket és pár perccel a vége előtt sikerült is kiegyenlíteniük, nem érdemtelenül. Összesen egy cserénk volt, frissíteni sem tudtam, ezért úgy érzem, dicséret illeti az együttesemet, mert újra lehetett látni nagyon kedvező jeleket akaratból, harcosságból, egymásért való küzdeni tudásból. A továbbiakban sok sikert kívánok az igen szimpatikus ellenfélnek.

Nógrádsáp SE-Rétság VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Szakal T. (Szemesi Zs., Makovinyi R.)

Nógrádsáp SE: Paróczi – Csapó, Gali, Dávid L., Moravetz – Szilfai (Kárpáti, 46., Jávor (Havjár, 84.), Terman E., Török (Hámori M., 74.) – Hámori B., Terman R. Játékos-edző: Moravetz Attila.

Rétság VSE: Papp – Benkocs, Fábián B. (Havay, 76.), Bereczki, Ragács – Benkő (Szabados, 29.), Veres, Kövesi, Nógrádi – Homolya E., Homolya E.

Sárga lap: Moravetz, Török, ill. Homolya E., Homolya A.

Gól: Török (54.)

Jók: Gali, Hámori B., Terman E., Kárpáti, ill. senki

Moravetz Attila: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A játékunk messze elmaradt a Diósjenő ellen mutatottól, ellenben a három pontot megszereztük. Ez most nagyon fontos volt számunkra. Mindenképp dicséretes, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Köszönjük a közönség biztatását, így már sokkal jobb volt a játékosok hangulata benn a pályán is.

Bánk SE-Őrhalom SE 3-0 (játék nélkül)

Az őrhalmiak, vélhetően a múltkori beszedett csúnya zakójukból okolva, úgy döntöttek, nem állnak ki, így az éllovas mérkőzés nélkül kapta meg a pontokat.

Szabadnap: Nőtincs SE, Varsány SE.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Újabb felemás fordulón vannak túl a keleti megye kettőben

A hosszabbításban mentett pontot a Szügy, ismét hengerelt a Mohora, kétgólos hátrányból ikszelt a Nagyoroszi, megtörte a jeget a Nógrádsáp, nem állt ki az Őrhalom. A mögöttünk hagyott hétvégén a tizennyolcadik fordulóval folytatódott a soros idény a nyugati megye kettőben. Az aktuális mérkőzéseken a Szügy az utolsó pillanatokban mentett pontot […]
error: Content is protected !!