Elkerülte a meglepetés a nyugati megye kettőt

Mészárolt a Mohora, megizzadva nyert a Szendehely, nem hibázott a Bánk, szenvedve győzött a Diósjenő, újabb sikert aratott a Nőtincs.

Az előző hétvégén a tizenhatodik kört tudták le a nyugati megye kettő aktuális idényében. A soros találkozókon a Mohora valósággal lemészárolta az Őrhalmot, a Szendehely nagy küzdelemben kerekedett felül a Szent Imre DSE-n, a Bánk hozta a kötelezőt a Rétsággal szemben, a Diósjenő nagy szenvedés közepette nyert Nógrádsápon, a menetelő Nőtincs pedig ezúttal a Nagyoroszit fektette két vállra. Lássuk a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Unicum FC Mohora-Őrhalom SE 14-0 (6-0)

Vezette: Pap I. (Kovács M., ifj. Szakal T.)

Unicum FC Mohora: Földi (Percze, 46.) – Mezei (Szemesi, 60.), Baranyi T., (Feranecz, 60.),  Káposzta, Széles B. – Fodor (Baranyi Á., 46.), Hatala, Rácz, Széles G. (Rados G., 46.) – Gyiró, Hugyecz. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Őrhalom SE: Kárász R. – Balatoni, Hodászi, Rutai, Kertész P. (Kertész Sz., 70.) – Csabai, Baráth, Nagy T. (Szabó G., 56.), Chikán – Kántor, Boros. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Gól: Széles G. (8.), Nagy T. (öngól), Fodor (21., 29.), Gyiró (25., 68.), Hugyecz (25., 47., 64.), Baranyi Á. (50.), Hatala (71.), Rácz (73., 76.), Feranecz (85.)

Jók: Széles G. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Mátyás Zsolt: – Lelkes szurkolóinkat kiszolgálva, szép gólokat szerezve hoztuk a kötelezőt.

Baranyi Zsolt: – No comment…

Szent Imre DSE-Szendehely FC 1-2 (1-2)

Vezette: Varga P. (Menczel J., Makovinyi R.)

Szent Imre DSE: Oláh R. – Seres, Riczi E., Bilák R., Antal L. – Petényi, Ódor, Lőrik, Pifka (Hegedűs, 82.) – Csábi, Buzás. Játékos-edző: Riczi Egon.

Szendehely FC: Mák – Bagyal, Boér, Budai, Veisz R. – Balogh M., Miskolczi, Merő, Hugyecz – Gáspár R., Oláh T. Vezetőedző: Koczka László.

Sárga lap: Lőrik, Pifka, Riczi E., ill. Miskolczi, Veisz R.

Piros lap: Oláh R. (94., Szent Imre DSE), ill. Merő (94., Szendehely FC)

Gól: Buzás (38.), ill. Balogh M. (7., 29.)

Jók: Buzás, Ódor, Csábi, Bilák R., ill. Balogh M.

Riczi Egon: – Az első húsz percben kétgólos előnyt szerzett a vendégcsapat, aztán Buzás Krisztián még az első félidőben egy szépségdíjas ollózós góllal szépített. A második játékrészben mindent egy lapra feltéve próbáltunk egyenlíteni, de nem sikerült.

Koczka László: – Köszönöm annak a tizenegy játékosnak, aki eljött a mérkőzésre, és mindent megtett a győzelem érdekében. Szeretném kiemelni a tizenhét éves Balogh Máté játékát, aki első, megyei másodosztályú felnőttmeccsén, két gólt szerezve megmentette a csapatot a nagy blamától. Ami néhány hazai játékos szájából elhangzott a pályán, az egészen példátlanul fölháborító volt. Folyamatosan szidalmazták a játékvezetőket, az ellenfél játékosait, de kijutott a jóból a saját játékostársaknak is! A találkozónak egyetlen pozitívuma volt, hogy megszereztük a három bajnoki pontot. Folyamatos foci nem alakult ki, inkább küzdelem dominált. Az igazsághoz tartozik, hogy a második félidőben a hazaiak teljesen egyenlő partnerei voltak a csapatomnak, és összességében a látottak alapján pontot érdemeltek volna. A továbbiakban sok sikert kívánok a Szent Imre DSE együttesének.

Bánk SE-Rétság VSE 5-2 (1-1)

Vezette: László L. (Szemesi Zs., Babcsán Zs.)

Bánk SE: Peredi (Olasz, 84.) – Csizmár, Ordasi (Dénes Gy., 22.), Dudás, Szekeres – Ladányi (Sirkó, 46.), Somogyi, Lőrincz, Jele (Hrkaj, 70.) – Puruczki, Szunter. Vezetőedző: Kovács Imre.

Rétság VSE: Papp – Ragács, Bereczki, Benkocs, Fábián B. – Szabados (Veres, 46.), Homolya A., Kövesi, Benkő – Homolya E., Nógrádi.

Sárga lap: Dénes Gy., ill. Ragács

Gól: Puruczki (31.), Lőrincz (47.), Dudás (61.), Dénes Gy. (81.), Szunter (88.), ill. Nógrádi (29., 67.)

Jók: Csizmár, Lőrincz, Dudás, Puruczki, ill. senki

Kovács Imre: – Most is bebizonyosodott, hogy a most futó bajnokságban nincsenek előre lefutott mérkőzések, mindenki ellen meg kell szenvedni a pontokért. A szervezett vendégcsapat mellett a pályánk talaja sem könnyített a dolgunkat, de a végén a három pontot boldogan és megkönnyebbülten könyveltük el. Gratulálok mindkét csapat sportszerű játékához valamint saját nevelésű játékosunk, Olasz Dorián debütálásához!

Nógrádsáp SE-Diósjenő SE 0-3 (0-1)

Vezette: Nagy B. (Szikora D., Berta I.)

Nógrádsáp SE: Paróczi – Csapó, Gali, Dávid L., Moravetz – Szilfai, Török, Fazekas (Kárpáti, 60.), Jávor – Terman E. (Havjár, 77.), Terman R. Játékos-edző: Moravetz Attila.

Diósjenő SE: Filip (Szántó, 46.) – Rózsa (Schlenk, 77.), Pincze, Dinnyés, Bőgér Á. – Monostori A., Varga J. (Varga S., 46.), Marton, Haljárszki – Bőgér D. (Csabuda, 67.), Varga Gy. Vezetőedző: Nagy Zoltán.

Sárga lap: Török, Dávid L., Havjár, ill. Varga J., Bőgér D., Rózsa, Monostori A., Csabuda

Gól: Monostori A. (32.), Varga Gy. (86., 90.)

Jók: az egész csapat, ill. Varga Gy.

Moravetz Attila: – Gratulálok a csapatomnak a tisztes helytálláshoz. Mindenki betartotta, amit az öltözőben megbeszéltünk. Így a 86. percig nyitott volt a mérkőzés (a negatív hangú embereket emlékeztetném arra az apróságra, hogy az őszi szezonban ilyenkor már öt-null volt a hátrányunk), akkor egy buta hibából kaptunk egy tizenegyest, amivel eldőlt a meccs. Az megmutatja a találkozó képét, hogy az ellenfelünk több sárga lapot kapott, mint mi. Most végre elhitték a játékosok, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Úgy gondolom,  egy hosszú út elején vagyunk. Azt, ami hosszú-hosszú időn keresztül leépült, most szinte a nulláról kell újraépíteni. Ehhez mindenképp időre van szükség. Dolgozunk azon, hogy mielőbb összeálljon a csapat és stabil, jó eredményeket tudjunk produkálni. Köszönjük a diósjenői szurkolóknak és játékosoknak az elismerést, és jó lenne, ha a mi szurkolóink is sokkal pozitívabban állnának a játékosokhoz, mert negatív környezetben nagyon nehéz jól teljesíteni. Köszönöm Koczka Laci barátomnak a jó tanácsokat, minden bejött, amit megbeszéltünk. Kár, hogy a Szendehely elleni mérkőzés előtt nem beszéltünk. Az ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez.

Nagy Zoltán: – Nyertünk.

Nagyoroszi HBB SE-Nőtincs SE 1-5 (0-1)

Vezette: Urbán V. (Csillik L., Berki A.)

Nagyoroszi HBB SE: Lázár P. – Gyurcsán, Nagy Sz., Tóth A., Szorcsik – Gál B., Németh K., Gál N., Németh L. – Oravecz, Szandai. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Nőtincs SE: Gyuricza P. – Dancsó G. (Belovai, 46.), Váró (Németh D., 80.), Kovács K. (Gyuricza G., 58.), Dancsó V. – Kőrös, Krausz, Birszki, Szklenár – Garai (Matyóka, 62.), Hugyecz. Vezetőedző: Rotter Ferenc.

Sárga lap: Gyuricza G.

Piros lap: Gál N. (88., Nagyoroszi HBB SE), ill. Krausz (88., Nőtincs SE)

Gól: Németh K. (65.), ill. Szklenár (12.), Birszki (49.), Kovács K. (53.), Krausz (83., 84.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Németh Krisztián: – A tavaszi szezonban mélyen a tudása alatt játszik a csapat, nagy gödörben vagyunk. Remélem, már nem leszünk lejjebb és innen csak fölfelé vezet az út. Mint mindenki tudja, kapus nélkül nem megy a foci, és most nem a kapusomat akarom bántani, de az egyik mezőnyjátékosomnak kellett védeni, így más eredményre nem nagyon számíthattunk. Bíztam a csodában, de sajnos ez most nem jött össze. Gratulálok a Nőtincsnek a győzelemhez.

Rotter Ferenc: – Uraltuk a játékot, jól futballoztunk, nem talált gólokat szereztünk, hanem szép akciókból voltunk eredményesek. Elmentünk három-nullra, majd az ellenfél talált egy gólt, majd azt hitték, meg is nyerhetik a meccset. Ezt követően sajnos nekünk már csak nem a labdával kellett foglalkozni, hanem gátugrók is voltunk, mivel egymás után kellett átrugnálnunk a lábakat! Azért még rúgtunk kettőt szép támadásokból, magasabb osztályú csapat is megirigyelhette volna ezeket a találatokat. A mérkőzés végén, a játékosom szabálytalankodott, erre a hazaiak játékosa odament, majd hátulról akkora pofont kevert le neki, hogy földre került! Ezek nem pályára való történések voltak! Hozzáteszem, az első félidőben az ellenfél tizenhetes számú játékosa állandóan dobálta magát, egyszet elesett a tizenhatoson belül, eljátszotta a nagy halált, feküdt is egy-két percig, a játékvezető pedig nagyot hibázott, mert nem adott neki sárga lapot műesésért! Amikor szögletek voltak, ez az említett ember mást sem csinált, csak könyökölt, mezt húzott, rúgott, nem lett volna szabad a pályán lennie! Ha az én játékosomról lett volna szó, egybő lehozom, az biztos! Ilyeneket nem szabadna csinálni futballpályán! Aki pedig üt, nem egy-két meccsre tiltanám el, hanem örökre! Az ilyen váltson sportágat! Ráadásul, nem is őt rúgták fel, hogy azt lehessen mondani, dühében tette, hanem a testvérét rúgtuk meg. El kell továbbá mondanom, a játékvezetők más szabályokat alkalmaztak a felnőtt- és az ifimérkőzésen! Volt kinn szövetségi ellenőr is, egy régi ismerős. A lefújás után találkoztam vele, és azt mondta, ő is sok mindent látott!

Szabadnap: Szügy SE, Varsány SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!