Egy vendégcsapat sem örülhetett a nyugati megye kettő tizedik körében

Gabi

Nem hibázott a Bercel, könnyedén nyert a Szügy, nem ismert pardont a Bánk, remek pontot szerzett a Szendehely, a hajrában döntött a Varsány, bravúrremit ért el a Szent Imre DSE, odahaza örülhetett a Nógrádsáp.

Az elmúlt hétvégén a tizedik kör is megrendezésre került a nyugati megye kettő aktuális idényében. A legutóbbi forduló kapcsán elmondható, hogy a Bercel a várakozásoknak megfelelőn elintézte az Őrhalmot, a Szügy csúnyán elbánt a Dejtárral, a Bánk könnyedén átlépett a Nagyoroszin, a Szendehely dicséretet érdemlő remit eléve állította meg a Patakot, a Varsány az utolsó negyedórában feltámadva gyűrte le a Mohorát, a Szent Imre DSE kalapemelést érdemlő remit hozott össze Nőtincsen, a Nógrádsáp pedig odahaza babrált ki a Rétsággal. Nézzük meg a mérkőzések részleteit és az edzők véleményeit!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

Bercel-Őrhalom 5-0 (3-0)

Vezette: Makovinyi R. (Szakal T., Makovinyi Z.)

Bercel: Jantos – Boér, Káposzta, Széles B., Gyurcsek – Jakus, Rácz D., Vitányi, Széles G. (Kiss T., 43.) – Bodor (Dallos, 80.), Menyhei. Játékos-edző: Vitányi László.

Őrhalom: Barna – Kárász R., Homolya, Kertész P., Rutai – Virágh, Kántor, Számelcsik, Kertész Sz. – Rónási, Sinkovics K. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Sárga lap: Széles G.

Gól: Széles G. (23.), Bodor (28., 75.), Menyhei (35.), Rácz D. (50.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Vitányi László: Rengeteg hiányzónk volt most is, és kalapemelést érdemelnek azok, akik sérülten vállalták a játékot. A fiúk betartották, amit kértem, és úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Ahogyan eddig is említettem: a csapat az utóbbi hetekben óriási alázattal edz és játszik. Bízom benne, hogy ez a hozzáállás már kitart a hátralévő fordulókra!

Baranyi Zsolt: – A mérkőzés napjára sikerült tizenegyen összejönnünk, így elutaztunk és sportszerűen lejátszottuk a meccset a bajnokaspiráns otthonában. A hátralévő három őszi bajnoki fordulóban célunk, hogy rendszeresen ki tudjunk állni, majd a téli átigazolási időszakban megpróbálok a szokásomhoz híven, sikerre éhes játékosokat leigazolni, ami nem lesz egy egyszerű feladat, a mai labdarúgásunkat nézve. További sok sikert kívánok a Bercel csapatának.


Szügy-Dejtár 6-0 (2-0)

Vezette: Bangó R. (Urbán V., Babcsán Zs.)

Szügy: Koplányi – Dombovári, Szilágyi, Czibulya – Bolyós, Varga B., Pintér, Hodászi, Jónás M. – Jele, Kakuja. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Dejtár: Tresó – Hársfalvi, Gál M., Balatoni, Smitnya S. – Csabai, Keresztes, Smitnya Gy., Farkas – Lázár P., Varga I. G. Megbízott játékos-edző: Tresó Bálint.

Gól: Jónás M. (10.), Hodászi (28.), Bolyós (73.), Jele (76., 88.), Kakuja (84.)

Jók: Dombovári, Szilágyi, Czibulya, Jónás M., Jele ill. senki

Koplányi Örs: Olyannyira teljes kerettel rendelkeztem a meccs előtt, hogy nekem kellet a kapuba állni és még egy cserém is volt! A védelem bombaformában Játszott, középpályásaink sokat futva járatták a labdát, és a második félidőre a csatáraink is megtalálták a góllövőcipőiket, így végre otthon tartottuk a három pontot! További sok sikert a Dejtárnak!

Tresó Bálint: Addig amíg nem tudunk rendesen összeállni, nem lesz változás. Sajnos nagyon rossz irányba haladunk. Gratulálok a szügyieknek. Bízunk a jobb folytatásban. Köszönöm azoknak, akik a sérüléseik ellenére is eljöttek.


Bánk-Nagyoroszi 6-0 (3-0)

Vezette: Gordos Á. (Gordos Á. M.)

Bánk: Peredi – Barkaszi, Bera, Dudás, Szekeres – Csizmár, Szegvári, Dénes Gy., Hugyecz – Puruczki, Gyíró. Vezetőedző: Kovács Imre.

Nagyoroszi: Gyarmati – Nagy Sz., Németh K., Medve, Dávid Á. – Dombai, Németh L., Kollár, Petró – Szandai, Bogdány. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Hugyecz, Bera, ill. Bogdány, Medve, Gyarmati, Németh L.

Gól: Gyíró (8.), Szegvári (44., 89.), Hugyecz (45.), Csizmár (47.), Puruczki (51.)

Jók: az egész csapat, ill. Dávid Á., Szandai, Bogány, Németh L.

Kovács Imre: – Mindkét oldal sok hiányzóval készült a mérkőzésre, de talán nekünk sikerült zökkenőmentesebben pótolnunk azokat. A látottak alapján úgy gondolom, hogy ma egy megérdemelt sikert könyvelhettünk el, hisz szinte minden csapatrészben minőségi fölényben voltunk. A második kapott gól nélküli mérkőzésünk ténye, illetve a találkozó utáni babgulyás és poharazgatás pedig csak növelte önfeledt örömünket! Csapatomnak gratulálok, Krisznek pedig kitartást kívánok!

Németh Krisztián: – Először is, szeretném megköszönni annak a tizenegy emberek, aki tiszteletét tette a mérkőzésen. A többiek valamiért elmaradtak, valami elfoglaltságuk volt, mikor a szezon elején megígérték, hogy jönnek és betartják a szavukat. Sajnos most így alakult, megérdemelten győzött a Bánk, további sok sikert nekik. Nekünk pedig el kell gondolkodnunk, mindenkinek rendbe kell tennie magát, hogy mit és hogy szeretne, ha ígérek valamit vasárnap délutánra, akkor próbáljam meg betartani, mert a különféle rendezvényekre hivatkozva való távolmaradást nem tudom elfogadni, számomra ez elfogadhatatlan!

Szendehely-Patak 3-3 (2-0)

Vezette: Kovács T. (Béres K.)

Szendehely: Mák – Müller, Márkus, Rottenbacher, Szegner – Hugyecz D., German D. (German M., 72.), Földvári, Mácza – Fidel, Gáspár K. Megbízott játékos-edző: Mák Norbert.

Patak: Pincze G. – Ánik, Paulicsek, Pincze D., Kürtössy (Fábián L., 56.) – Mácsik (Varga F., 70.), Várhegyi (Oravecz, 46.), Németh L., Ujvári – Bogdány (Mészáros, 70.), Huttyán. Vezetőedző: Bella Sándor.

Sárga lap: German D., Mácza, Gáspár K.

Piros lap: Rottenbacher (62., Szendehely)

Gól: Gáspár K. (18.), Hugyecz D. (28.), Márkus (78.), ill. Huttyán (57., 59.), Mácsik (63.)

Jók: Márkus, Földvári, Mácza, Hugyecz, ill. Huttyán

Mák Norbert: Rossz előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, több sérült játékosunk került a kezdő tizenegybe és mindössze egy cserejátékosunk ült a padon. Ennek ellenére az első félidőben sikerült két szép gólt lőnünk, kontrolláltuk a középpályát a sokat futó, de egy kicsit enervált pataki csapatnak nem hagytunk sok teret. A második félidő első tíz-tizenöt perce szintén rendben volt, aztán négy perc alatt kaptunk három gólt. Sajnos ismételten érdekes játékvezetői döntések borzolták a kedélyeket, például a jobbhátvédünk piros lapot kapott, mert utána rúgott az ellenfél csatárának – ugyan nem találta el, de a spori elmondása szerint a szándékot büntette. Azt azonban nem tudta megmagyarázni, hogy előnyszabályt követően, miután kivédekeztük ezt a helyzetet, miért rúgatott mégis szabadrúgást, amiből aztán a gólt kaptunk. A másik gól előtt pedig egyértelmű szabálytalanság történt, amit a spori nem vett észre. Tűnhet ez kifogáskeresésnek, de a jelenlegi nehéz helyzetünkben sajnos minden apró vagy nagyobb hibának komoly jelentősége van számunkra. Ez persze mit sem von le a pataki csapat érdemeiből, akik remek három gólt szereztek és a kiállítás után teljesen beszorítottak minket, sőt lőttek egy keresztlécet három-kettőnél, amivel eldönthették volna a mérkőzést. A sors azonban visszaadott valamit, ugyanis egy pontrúgás után tíz emberrel is sikerült egyenlíteni és kivédekeznünk a hátralévő időt. A három kapott gólunkból kettőnél nagyot hibáztam, ezért szeretném megragadni az alkalmat, elnézést kérek a csapattársaimtól és a szurkolóktól. Gratulálok a pataki gárdának, kompakt kis csapat, helyenként szellemesen játszottak, mi pedig bízunk abban, hogy végre valahogy kimászunk a gödörből.

Bella Sándor: Egy teljes egészében értékelhetetlen első félidőt produkáltunk, ráadásul kétgólos hátrányba kerültünk. A meccs második felében viszont összekaptuk magunkat, megfelelő fordulatszámra kapcsoltunk, és hat perc alatt meg is fordítottuk a mérkőzés állását! Érzésem szerint eldönthettük volna a találkozót, mert rúgtunk egy kapufát, volt egy meg nem adott gólunk és több kecsegtető helyzetben hibáztunk. Ma talán hiányzott egy kis plusz a fiúkból. Magunknak tesszük nehézzé az ilyen mérkőzéseket, mert zsinórban a második találkozón kell kétgólos hátrányból felállni! Az elszánt és lelkes Szendehely csapatának további sok sikert kívánok!


Varsány-Mohora 2-0 (0-0)

Vezette: Strehó E. (Baranyi G., Tóth B.)

Varsány: Baráth (Strehó, 46.) – Rigó, Virág, Géczi, Mlinkó (Takács R., 31.) – Takács G. (Báránkó, 71.), Király, Fábián R. Tiszttartó Á. – Kiss Á. (Lehoczki, 86.), Bárány M. (Havasi, 57.). Játékos-edző: Fábián Róbert.

Mohora: Selymes – Mezei, Baranyi T., Koplányi, Feranecz – Rados L., Kiss D., Percze, Cserni B. – Hatala, Oláh T. Vezetőedző: Gál Tibor.

Sárga lap: Mlinkó, Géczi, Lehoczki

Gól: Havasi (78.), Fábián R. (86.)

Jók: Virág, Géczi, Havasi, ill. az egész csapat

Fábián Róbert: – Úgy érzem, ellenfelünk a döntetlennel is meg lett volna elégedve a meccsen, ugyanis rengeteget húzták az időt és kapura sem voltak veszélyesek. Sikerült végre hazai pályán gólokat szereznünk, és jogosan tartottuk itthon a három pontot. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a mohoraiaknak!

Gál Tibor: – Két kapussal és kilenc mezőnyjátékossal érkeztünk, ezért azt kell mondanom, hogy le a kalappal a jelenlévők sportemberi hozzáállása és teljesítménye előtt. Nem sokon múlott, de a hazaiak hosszabb kispadja a mérkőzés végére eredményességre jutott. Azt meg kell jegyeznem, hogy a játékvezető jogos büntetőtől fosztott meg minket a második félidőben! A távol maradók csalódást okoztak, különösen az-az egyén, akinek a sportemberi mivoltát az egész csapat jogosan megkérdőjelezte.


Nőtincs-Szent Imre DSE 2-2 (0-1)

Vezette: Chikán P. (Szemesi Zs.)

Nőtincs: Kiss D. – Kurali, Nagy B., Verner (Schwarcz, 65.), Kardos – Kucsera, Makkai, Burai – Molnár M., Szunter, Matyóka. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Szent Imre DSE: Oláh R. – Bilák, Riczi E., Krajcsi, Lőrik – Gulyás (Riczi T., 88.), Ódor, Szenográdi, Szekeres – Szabó G., Csábi. Játékos-edző: Riczi Egon.

Sárga lap: Nagy B., ill. Lőrik

Gól: Schwarcz (77., 89.), ill. Gulyás (34.), Csábi (53.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Cseresznyik Sándor: – Nagyon nehéz erről a mérkőzésről bármi jót nyilatkozni. Úgy érzem, nem vettük elég komolyan ezt a meccset, legalább is kívülről nagyon úgy nézett ki, ami látszott is a játékunkon. Az első tizenöt percben még elfogadható teljesítményt nyújtottunk, megvoltak a helyzeteink, amik viszont sajnos szokásunkhoz híven kimaradtak. Úgy gondolom, az első félidő utolsó harminc perce már értékelhetetlen volt a részünkről, nagyon rosszul játszottunk, lassúak voltunk, rossz helyre mentek a passzok, sok hibával futballoztunk. A szünetben próbáltuk rendezni a dolgokat, de nem igazán sikerült, idegesen játszottunk a második játékrész elején. Aztán megpróbáltunk egy kis szerkezeti változás által átalakítani a csapatot, ami nagy vonalakban sikerült is, és az záró negyedórára kezdtük megtalálni saját magunkat, ami arra volt jó, hogy az ellenfél kétgólos vezetéséről döntetlenre tudtuk hozni a találkozót. A végén örülhettünk az egy pontnak.

Riczi Egon: Végre idegenbeli mérkőzésünkre is eljött mindkét két csatárunk. A csapat maximálisan betartotta a mérkőzés előtt megbeszélteket, melynek ellenszerét a meccs hajrájáig a hazaiak nem találták. Fegyelmezett, elszánt csapatjátékunknak és remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően szereztük meg a bajnok otthonában az egy pontot, mely három is lehetett volna, ha a végén az asszisztens jobban koncentrál.


Nógrádsáp-Rétság 3-0 (1-0)

Vezette: Reviczki J. (Kazinczi B., Pál A.)

Nógrádsáp: Paróczi – Moravetz, Ocztos A. (Hámori M., 85.), Dávid L. (Havjár F., 85.), Gali – Havjár Z., Csapó, ifj. Jele T., Jávor (Kárpáti, 75.) – Hámori B. (Terman E., 67.), Terman R. Vezetőedző: id. Jele Tibor.

Rétság: Papp – Nagy M. (Ragács, 51.), Benkocs, Monostori, Fábián B. (Derényi, 82.) – Luzsák, Steidl, Szklenár, Rózsa (Nógrádi, 65.) – Vidák, Homolya E. Vezetőedző: Salgai György.

Sárga lap: Csapó, ill. Benkocs, Rózsa, Homolya E.

Piros lap: Luzsák (63., Rétság)

Gól: Dávid L. (33.), Terman R. (81.), Havjár F. (87.)

Jók: Csapó, ill. senki

id. Jele Tibor: – Először is, gratulálok a csapatom megérdemelt győzelméhez. Másodsorban, gratulálok a három góllövőmnek, nagyon szép találatokat értek el. Végezetül pedig csak annyit, “oly sokáig voltunk lent, nem is tudjuk, milyen fent!”

Salgai György: – A mérkőzés első fél órájában eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos az ötösről többször is képtelenek voltunk a kapuba találni, majd ellenfelünk a harmincadik perc környékén könyörtelenül kihasználta felelőtlen védekezésünk hibáját, előnybe került és ez nagyon meghatározta a meccs végső kimenetelét. Mentünk előre, mindent megpróbáltunk, de az volt az érzésem, ha egy hétig játszunk, sem fogunk ma eredményesek, lenni. Sajnos a második félidő elején jogosan emberhátrányba kerültünk. Innentől már kockáztatunk, nagyon kinyíltunk, amit ellenfelünk a hajrában könyörtelenül kihasznált. Végül is el kell mondani, hogy egy következetes játékvezetés mellett sikerült saját magunkat megverni. A hazai csapatnak gratulálok a győzelmükhöz. Mi pedig megyünk tovább. 


A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A címvédő törte meg a hazai hegemóniát a keleti megye kettőben

Megizzadva nyert a Mátraverebély, nem lassít a Magyargéc, szép sikert aratott a Jobbágyi, ismét örülhetett a Karancskeszi, nem hibázott a Mátraterenye, masszív csatát húzott be a Kisterenye, először győzött a Mihálygerge. Az elmúlt hétvégén a tizedik fordulóval folytatódott a keleti megye kettő aktuális idénye. A soros körben alaposan megszenvedett az […]
error: Content is protected !!