Egy nem várt eredmény tarkította a nyugati megye kettőt

Gabi

Remek diadalt aratott a Mohora, nem hibázott a Bánk és a Varsány, kiküzdötte a sikert a Rétság, a szünet után indult be a Patak, újra győzött a Szügy, idegenben örülhetett a Nógrádsáp.

Az előző hétvégén a tizenegyedik körrel folytatódott az aktuális szezon a nyugati megye kettőben. A soros forduló találkozóin a Mohora parádés skalpot zsebre téve fektette két vállra a nemrégiben még éllovas Bercelt, a Bánk kötelező sikert aratott Őrhalom, a Varsány nem ismert pardont a Szent Imre DSE otthonában, a Rétság kibrusztolta a pontokat a Szendehellyel szemben, a Patak szép győzelmet aratott a Nőtincs ellenében, a Szügy bedarálta a Nagyoroszit, a Nógrádsáp pedig bevette Dejtárt. Nézzük meg a meccsek részleteit és az edzők gondolatait!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

Bercel-Mohora 1-2 (0-1)

Vezette: Boda V. (Szász K.)

Bercel: Jantos – Kovács B. (Menyhei, 61.), Bercsényi, Széles B., Mikesy – Jakus, Rácz D., Boér (Hromada, 61.), Gyurcsek – Dallos, Vitányi. Játékos-edző: Vitányi László.

Mohora: Percze – Cserni Zs., Mezei, Baranyi T., Cserni B. – Rados L., Gyurovics, Tóth B., Kiss D. – Hatala, Oláh T. Vezetőedző: Gál Tibor.

Sárga lap: Bercsényi

Piros lap: Széles B. (51., Bercel)

Gól: Menyhei (87.), ill. Oláh T. (21., 64.)

Jók: Jakus, Gyurcsek, Menyhei, ill. az egész csapat

Vitányi László: – Mindenkinek van egy elképzelése és persze kialakult egy átlagos vélemény a nógrádi fociról. Ebben benne van a hozzáállás, a körülmények, az ifi és felnőtt csapatok, edzők, vezetők, szurkolók, pályák, öltözők, fair play, tudás, játék, és még sorolhatnám az apró jelzőket, amiből egy egész kép, vélemény összeáll. Nos! Meglátásom szerint 2017. október 28-án 10 óra 30 perctől (ifi csapatok készülődése) 16 óra 00 percig (felnőtt csapatok elvonulása) egy ízig-vérig nógrádi labdarúgó sporteseményt láthattunk a berceli pályán. Ez jó vagy sem, mindenki eldöntheti. Ja, közben az ifink nyert, a felnőtt kikapott. Azonban, nem a vereség volt a legfájóbb…

Gál Tibor: Amiben reménykedtem, az megvalósult, mivel egy bajnokesélyes otthonában arattunk teljesen megérdemelt győzelmet, amely jót tett a fiúk lelkének és önbizalmának is. A jó iramú, küzdelmes mérkőzés során mindenki jól teljesített és tudásának megfelelően játszott, melyhez akarat, hit és alázat is párosult, így igazi csapatként érték el ezt a sikert. Ezt kellene állandósítanunk, amelyhez sérültjeink felépülése és távol maradóink jelenléte is szükséges. Kívánom a berceli csapatnak, hogy érjék el céljaikat.


Őrhalom-Bánk 1-4 (0-3)

Vezette: Szakal T. (Szemesi Zs., Babcsán Zs.)

Őrhalom: Barna – Boros, Csábi, Kertész, Rutai – Reznyik (Homolya, 39.), Kántor, Számelcsik (Kárász, 80.),  Sinkovics K. – Sinkovics Á., Rónási. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Bánk: Peredi – Juhász (Dénes Gy., 55.), Barkaszi, Bera, Szekeres – Csizmár (Torma, 85.), Horváth Á. (Vitéz, 55.), Dudás, Hugyecz – Szegvári (Ivanics, 62.), Gyiró. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Számelcsik

Gól: Sinkovics K. (74.), ill. Csizmár (4.), Hugyecz (28.), Gyiró (41., 87.)

Jók: Barna, ill. Bera, Barkaszi, Csizmár, Dudás, Gyiró

Baranyi Zsolt: – Sportszerű mérkőzésen, megérdemelt vendégsiker született.

Kovács Imre: – A mérkőzést követően inkább az első hely visszahódításának örültünk, mint sem az őrhalmi produkciónknak… A számszerű győzelemhez ugyan gratuláltam a csapatnak, de minden “egyéb tényezőben” sokat kell még javulnunk. Remélem, hogy a hátralévő két fordulóban ettől fittebbek, koncentráltabbak és hatékonyabbak leszünk!


Szent Imre DSE-Varsány 1-4 (1-3)

Szent Imre DSE: Oláh R. – Ódor, Riczi E., Krajcsi, Márkus A. – Mészáros, Kovács Á., Szenográdi, Szekeres – Mahót, Csábi. Játékos-edző: Riczi Egon.

Varsány: Baráth (Strehó, 46.) – Rigó, Király, Fábián R., Virág – Takács G., Bárány B. (Tiszttartó R., 46.), Tiszttartó Á., Báránkó (Mlinkó, 86.) – Kiss Á. (Lehoczki, 85.), Havasi. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Vezette: Urbán V.

Sárga lap: Havasi

Gól: Kovács Á. (10.), ill. Takács G. (3., 24.), Fábián R. (32.), Kiss Á. (84.)

Jók: Oláh R., Csábi, Szekeres, ill. az egész csapat

Riczi Egon: – Az esélyesebbnek tartott vendégek, hibáinkat és helyzeteiket kihasználva, magabiztos győzelmet szereztek.

Fábián Róbert: Jó játékvezetés mellett, jó pályán sikerült begyűjtenünk a három pontot egy olyan játékkal, amiben öt-tíz percig dekoncentráltak voltunk, de végül helyreállt a rend és aztán végig uralva a mérkőzést, megérdemelt győzelmet arattunk. További sok sikert kívánok ellenfelünknek!


Rétság-Szendehely 2-1 (1-0)

Vezette: Makovinyi R. (Makovinyi Z.)

Rétság: Papp – Nagy M., Benkocs, Bőgér, Monostori – Rózsa, Valusz (Fábián B., 77.), Steidl, Ragács (Szabados, 90.) – Homolya (Derényi, 88.), Szklenár. Vezetőedző: Salgai György.

Szendehely: Mák – Müller (Merő, 46.), Porvay, Márkus Zs., Kohári – German M. (Hriagyel, 46.), Genzelman, Hugyecz F., Hugyecz D. – Fidel (Gáspár R., 46.), Bagyal. Játékos-edző: Mák Norbert.

Sárga lap: Nagy M., Fábián B., ill. Hugyecz D., Genzelman

Gól: Homolya (32.), Rózsa (86.), ill. Porvay (83.)

Jók: Ragács, Bőgér, ill. Hugyecz F., Márkus, Porvay

Salgai György: – Két, erősen tartalékos együttes nagy küzdelmet vívott a találkozón. Mindkét csapat nagy energiát fordított a védekezésre, látszott a résztvevőkön, hogy rendkívül fontos ez a mérkőzés. Az első félidő közepén sikerült egy támadást végigvinni és a kapusról kipattanó labdából eredményesek lettünk. A második játékrészben a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, ez végül is a találkozó hajrájában sikerült is nekik. Sokan elkönyvelték a pontosztozkodást, amikor az utolsó percekben sikerült begyömöszölnünk a labdát az ellenfél kapujába, így szerintem valamit visszaadott a sors abból, amit a múlt héten elvett tőlünk. A két gárda szerintem azonos úton jár, a csapatszervezés időszakát éljük, ilyenkor vannak hullámvölgyek a játékosok és a csapat teljesítményében. A vendégeknek sok sikert, nekünk meg kitartást kívánok a továbbiakban.

Mák Norbert: Két, egyformán gyenge napot kifogó csapat küzdelméből a szerencsésebb Rétság csapata tudott győzni. Hihetetlen, hogy ennyire gólerősek vagyunk hátul, az ellenfél két helyzetéből két gólt lőtt… Fejben össze kell szedni magamat/magunkat. Semmi önbizalmunk és szerencsénk sincs… Remélem, a hátralevő két mérkőzésen valahogy, de megszerezzük az áhított első és a második győzelmünket! Gratulálok és további sok sikert a sportszerű rétsági csapatnak.

Patak-Nőtincs 4-1 (1-1)

Vezette: Boda V. (Szász K.)

Patak: Pincze G. – Ánik, Paulicsek, Pincze D., Fábián L. – Oravecz, Varga F. (Kürtössy, 77.), Várhegyi, Ujvári – Bogdány, Németh L. (Mácsik, 77.). Vezetőedző: Bella Sándor.

Nőtincs: Kiss D. – Sirkó, Keresztes, Nagy B. (Kardos, 78.), Kurali – Makkai, Burai, Dancsó – Hugyecz (Matyóka, 86.), Molnár M., Szunter. Vezetőedző: Cseresznyik Sándor.

Sárga lap: Várhegyi, ill. Keresztes

Gól: Bogdány (10., 51.), Ujvári (72., 76.), ill. Szunter (44.)

Jók: Pincze G., Paulicsek, Pincze D., Bogdány, ill. senki

Bella Sándor: Görcsösen, sok hibával játszottuk az első félidőt, nem tudom, mi lehetett az oka a kapkodásnak és a feszültségnek, ennek semmi jele nem volt a mérkőzés előtt. Ennek ellenére vezetést szereztünk a nőtincsiek hibáját kihasználva. Sajnos nem alakulhatott ki folyamatos játék, mert mindkét csapat pontatlanul játszott, egymás hibáiból próbáltak előnyt szerezni, de ez sem sikerült igazán egyik félnek sem. A félidő utolsó másodperceiben esett vendégtalálat véleményem szerint les volt, de nem tudom hibáztatni a játékvezetőt, mert azon az oldalon segítsége nem volt, így pedig nehéz megállapítani, valóban les volt-e. Csapatom számára az volt a legfontosabb, hogy a folytatásra fejbe rendbe tegyük magunkat. Szerencsére ez sikerült, és a második félidő elején előbb ismét vezetést szereztünk, majd a hajrához közeledve be is biztosítottuk győzelmünket két remek góllal! A második félidő alapján győzelmünk teljesen megérdemelt, érzésem szerint többet tettünk érte, mint ellenfelünk. A Nőtincs csapatának további sok sikert kívánok!

Cseresznyik Sándor: – Nem egyszerű egy ilyen mérkőzés után bármit mondani, megmagyarázni ezt a vereséget. Nem igazán volt kegyes hozzánk az időjárás, azt tudni kell, hogy nagyon rossz körülmények közt játszottunk, emiatt pedig volt bennem egy kis félsz, és szerintem mindkét csapat játékára rányomták bélyegüket a körülmények, de persze nem erre szeretném ráfogni a vereséget. Az első félidei játékunkkal különösebben nem volt probléma, az első gólnál úgy voltunk, ha már az ellenfélnek nem sikerült kihasználnia a helyzetet, ismét odapasszoltuk a labdát… Az első játékrész vége felé egyenlítettünk, majd ezzel le is zárult ez a negyvenöt perc. A második félidei teljesítményünk már hagyott kívánnivaló maga után, szerintem bennmaradtunk az öltözőben, amihez kellett az is, hogy véleményem szerint nem igazán befújható tizenegyest adott meg a bíró sporttárs, szerintem nem kellett volna így belenyúlni a mérkőzésbe! De hát ez van, amit a játékvezető megítél, azt el kell fogadni, egy-két játékosunk viszont ezt nehezen viselte, ráadásul a harmadik bekapott gólunk is les volt, mégis simán megadták! Innen már nem tudtunk talpra állni, páran pedig már itt el is engedték a találkozót, úgy gondolom, az volt a vereség legfőbb oka, hogy ekkor már nem tudtunk megújulni, képtelenek voltunk meccsben maradni. Gratulálok a hazaiaknak, összességében jobban akarták a győzelmet.


Nagyoroszi-Szügy 1-4 (1-1)

Vezette: Menczel J. (Berta I., Fehér M.)

Nagyoroszi: Gyarmati – Medve, Nagy Sz., Petró, Dombai – Farkas, Németh L., Faludi, Mák (Kászoni, 66.) – Szandai, Bogdány. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Szügy: Koplányi – Czibulya, Szilágyi, Varga B. – Jónás M., Mohácsi, Benedek J. (Streichovonetz, 69.), Kalmár – Tóth J. (Hugyecz, 62.) – Jele, Kakuja. Játékos-edző: Koplányi Örs.

Gól: Szandai (7.), ill. Jele (28., 88.), Kakuja (58.), Kalmár (71.)

Jók: senki, ill. Mohácsi, Kakuja, Streichovonetz, Hugyecz

Németh Krisztián: – Gyorsan megszereztük a vezetést a mérkőzés elején, kicsit meg is zavarta ez az ellenfelünket, egy-nullnál elszalasztottunk egy nagy lehetőséget, három az egyben mehettünk kapura, de játékosunknak nem volt szíve lepasszolni a társának a labdát, így nem tudtunk két góllal elhúzni. Ezt követően a vendégek egy átlövésből szépítettek. Kimentünk a második félidőre, és nem akarom lebecsülni az ellenfél kapusát, mert nagyon jó barátom, de világéletében futballista volt, nem kapus, de nem mértük fel a képességeit, mert nem rúgtunk kapura ebben a játékrészben! Ezzel szemben ők kihasználták a talaj adta lehetőségeket és két átlövésből fordítottak, mi pedig már csak futottunk az eredmény után. Úgy nagyon nehéz, ha nem rúgunk kapura és nem találjuk el azt! Gratulálok és további sok sikert a Szügynek, magunknak pedig azt tudom mondani, fel a fejjel, még ezt a két meccset becsületesen csináljuk meg, aztán tavasszal újult erővel induljunk neki a bajnokságnak!

Koplányi Örs: Sportszerű ellenféllel szemben, magabiztos győzelmet arattunk! További sok sikert a hazaiaknak!


Dejtár-Nógrádsáp 0-3 (0-1)

Vezette: Kalmár P. (Szakal T., Babcsán Zs.)

Dejtár: Tresó – Gál M., Balatoni, Gál N., Antal L. – Csabai, Smitnya, Keresztes, Farkas – Lázár P., Varga G. Vezetőedző: Gál László.

Nógrádsáp: Paróczi – Bach, Ocztos A. (Szilfai, 75.), Dávid L., Gali (Havjár F., 75.) – Moravetz (Kárpáti, 10.), Csapó, ifj. Jele T., Jávor (Havjár Z., 75.) – Terman R. (Terman E., 67.), Hámori. Edzők: id. Jele Tibor, Székesi József.

Sárga lap: Farkas, Balatoni, ill. Moravetz, ifj. Jele T.

Gól: Ocztos A. (17.), Jávor (64.), ifj. Jele (68.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Gál László: – Sajnos gödörben vagyunk, egyszerűen elfogytunk, most is éppen tizenegyen voltunk, egy sérülttel, de szegény szaladni sem bírt. Gratulálunk a Nógrádsápnak!

Székesi József: – Már az öltözőben arról beszéltünk, csak a győzelem elfogadható, mert láttuk a szombaton születő eredményeket, és tudtuk, ha ott akarunk maradni az élbolyban, muszáj nyernünk, szóval győzelem vagy Szibéria hozzáállással indult neki a meccsnek a csapat. Ennek megfelelően mentek a fiúk, nagyon jól játszottak. Sajnos orkán erejű szél volt, ami hátráltatta a társaságot, illetve túl feszültek voltak a srácok, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé, mert ha ez sikerült volna, sokkal nagyobb arányú siker lehetett volna, tehát egyáltalán nem forgott veszélyben, hogy nyerünk, szerencsére behúztuk. Köszönjük a korrekt játékvezetést, továbbra is, hajrá ‘Sáp!


A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így néz ki a 10. forduló válogatottja a megye egyben

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az előző hétvégén a tizedik körrel folytatódott a 2017/2018-as szezon a megyei első osztályban. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, minden aktuális forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros körének válogatottját, mely álomcsapatban a […]
error: Content is protected !!