,,Derült égből villámcsapás volt a bajnoki cím”

A keleti megye kettes U19-es mezőnyben surranópályán révbe érő Mihálygerge edzője, Zsély Dániel szerint a minél több sikerélmény a fontos a fiatalok számára.

Nem mindennapi idényen van túl a keleti megye kettes U19-es mezőnyben végül első helyen záró Mihálygerge. Bár egy darabig úgy nézett ki, bajnokságuk második pozícióját szerzik meg a huszonkét győzelem mellé négy vereséget elkönyvelő fiatalok, az éllovas Kisterenyét ért pontlevonás miatt megelőzték riválisukat, így megkaparintották az aranyérmet. A surranópályán befutó együttes edzőjét, Zsély Dánielt csapata szereplése kapcsán kérdeztük.

– Milyen tervekkel veselkedtek neki a szezonnak?

– Az egyesület célja az volt, hogy leküzdjük azokat a problémákat, amik jellemzőek voltak ránk, gondolok itt a létszámhiányos kiállásokra – kezdte Zsély Dániel. Az én célom pedig az, hogy a csapat próbáljon meg minél több pontot szerezni, legyen minél több sikerélmény, ami összetartja a srácokat és próbáljunk meg focizni. Nem bánkódtunk, hogy bajnokok lettünk, de ez nem csak rajtunk múlott.

– Mindent összevetve hogy látja az idényt?

– Nyáron jól erősítettünk és az edzések látogatottsága szintén megfelelő volt. Ennek ellenére sajnos nem várt vereségek is becsúsztak. A tavaszi szezonban sajnos nem tudtunk elég foglalkozást tartani, sok edzés elmaradt létszámproblémák miatt. Ettől függetlenül elégedett vagyok az idénnyel, sajnálom viszont, hogy pár játékos “lemorzsolódott”. Remélem, nem veszítettük el őket örökre.

– Hogyan élték meg, hogy gyakorlatilag elkönyvelhették a második helyet, amikor kiderült, hogy a Kisterenye fatális hibája miatt aranyérmet szereztek?

Derült égből villámcsapás volt a bajnoki cím. De nem szomorkodtunk, megpróbáltunk élni az ölünkbe pottyant lehetőséggel. Az abszolút döntőben egy jó Rétságtól kaptunk ki, mindent megtettünk egy jó eredmény elérése érdekében.

– Egyénileg mely játékosaival volt leginkább megelégedve?

– Senkit nem szeretnék kiemelni. A csapat együtt rúgta és kapta a gólokat. Pozitívum, hogy a keleti csoportban a legkevesebb gólt mi kaptuk és a második legtöbb találatot lőttük. Szintén jó dolognak tartom, hogy pár ifjúsági játékos bemutatkozott a felnőtt csapatban, bizonyítva, lehet rájuk számítani a nagyok között is.

– Mi a véleménye a mezőny színvonaláról?

– Gyengének tartom az U19-es bajnokság színvonalát, nem gondolnám, hogy sok helyen foglalkoznának az ifjúsági csapattal. Sajnos pár helyen a körülményeket sem tartom megfelelőnek a második vonalhoz. Az átszervezéstől egy színvonalas megyei másodosztályt várok.

– Mik lehetnek a következő évaddal kapcsolatos céljaik?

– A bajnokság végére elfogytunk. Éppen ezért szeretnénk feltölteni a sorokat a felnőtt és az ifjúsági csapatban is. Nem kimondottan cél a címvédés, minél jobb eredményt szeretnénk elérni. Fontos, hogy szerezzenek minél több sikerélményt a srácok, ezen felül pedig, hogy hosszú távon be tudjuk építeni a felnőttek közé az arra alkalmas játékosokat.

error: Content is protected !!