,,Cél a feljutás”

Gabi

A jelenleg a megye kettő második helyén álló Nőtincsnél így vagy úgy, de egy osztállyal feljebb kezdenék meg a következő szezont.

A Nőtincs SE perpillanat ezüstérmes pozícióban állomásozik az összes többi bajnoksághoz hasonlóan bizonytalan időre felfüggesztett megyei második vonalban. A már most osztályváltásban gondolkodó, így a feljutáshoz elengedhetetlen licencet is megigénylő klub játékos-elnökét a közeljövő céljai kapcsán kérdeztük.

– Játékos-elnökként hogy látja a gárda eddigi szereplését?

– Összességében elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, de voltak gyenge meccseink – kezdte Hugyecz Róbert. Sajnos három hazai mérkőzésünk is elmaradt, így nem tudtunk folyamatosan jó formában játszani. Az edzéseken átlagban tíz-tizenkét ember jelent meg, így azt gondolom, megfelelő munkát végzett a csapat.

– Milyen hatással volt a társaságra Nyikos József kinevezése?

– Nagyon örülök, hogy elvállalta a pozíciót. Józsi profi játékos volt, és ezt a hozzáállást várja el a csapat minden tagjától. Szerencsére mindenki komolyabban vette a dolgot, mint a tavalyi évben.

– Mi a véleménye az összevont bajnokságról?

– Nem örültem ennek a megoldásnak, és annak, hogy több csapat inkább a megye háromba nevezett csak azért, hogy kevesebbet kelljen utazni. Sajnos a színvonal nem emelkedett, és hozzánk két ex-keleti csapat sem utazott el.

– Megemlítendő, ahogy az utánpótlással foglalkoznak, hiszen a kötelezően előírt egy csapat helyett, U19 és U16-os garnitúrátok mellett, Bozsikos-korcsoportjaik is vannak. Miért tartják fontosnak az említett korosztályok meglétét?

– Szerintem csak így van értelme az utánpótlásnak. Nőtincsen 2012 óta mindig volt minden Bozsik-korosztály és ifi is. A serdülő pár évig kimaradt, most azért tudtuk újraindítani, mert a 2006-os korcsoport tavaly kiöregedett a Bozsik-programból. Én velük kezdtem az edzősködést, amikor 2012-ben U7-esek voltak. Ha csak ifink lenne, akkor tizenöt-tizenhat esztendős gyerekeket kellene beépíteni az U19-be. De tudjuk, hogy aki tizennégy éves koráig nem sportolt, az már nem is akarja majd elkezdeni. Aki mégis kedvet kapna, annak kb. nulla a mozgáskoordinációja és van hat-nyolc év lemaradása azzal szemben, aki végigfocizta a Bozsik-tornákat.

– Ez az egymás utáni negyedik évük a megye kettőben. Már zajlik a szokásos licence igénylési folyamat, ami elengedhetetlen az osztályváltáshoz. Önök hogy állnak a kérelem beadásához?

– Biztosan beadjuk a kérelmet. Ezt az idényt úgy kezdtük, hogy cél a feljutás. Jelenleg a második pozícióban vagyunk, és ha folytatódik a bajnokság, akkor megpróbálunk minden meccset megnyerni!

– Miképpen vélekedik a jelenlegi rendkívüli szünetről és mit tenne az idény hátralévő részével?

– Sajnálom, hogy ilyen súlyos a járványhelyzet. Mindenképpen szeretném folytatni a bajnokságot. Remélem, minél gyorsabban túl leszünk a nehezén.

– Amennyiben a lehető legrosszabb forgatókönyvvel számolunk, és nem sikerül folytatni a szezont, később élnének a feljutással, ha valahogy lenne arra mód?

– Valószínűleg igen. Ha a jelenlegi állást veszik végeredménynek, akkor így lesz, mert feljutó helyen vagyunk.

– Ez esetben meglátása szerint mennyire férne rá az erősítés a játékoskeretre?

– Pár játékost biztosan kell majd igazolnunk, de az a célunk, hogy a jelenlegi keretből minél többen ott legyenek jövőre is a csapatban.

– Mit gondol, a következő években akár az az időszak is visszaköszönhet majd, amikor a Nőtincs meghatározó erőnek számított a megye egyben?

– Igen, ez a tervünk. Köszönöm a megkeresést! Gratulálok a honlaphoz! Kitartást és sok energiát kívánok a weboldal szerkesztéshez! Reméljünk, nem sokára újra meccsekről tudnak tudósítani! Hajrá Nőtincs!

Next Post

,,Nincs hiányérzetem"

Az NB I-ig jutó, manapság intézményvezetőként dolgozó egykori remek kapus, Szabó Csaba élményekkel teli pályafutására visszatekintve sem tenne semmit másként. Szabó Csaba kifejezetten jól sikerült labdarúgó karriert tudhatott a háta mögött, mígnem 2012-ben úgy döntött, elbúcsúzik az aktív futballtól. Az NB I-ig is eljutó kapus alapvetően Békés megyei gyökerekkel rendelkezik, […]
error: Content is protected !!