Akadt váratlan végkifejlet a nyugati megye kettőben

Parádés pontot szerzett a Szent Imre DSE, alsóházi csörtét húzott be a Rétság, az utolsó percekben nyert a Szügy, kiengedve győzött a Szendehely, szép remit ért el a Nógrádsáp.

A mögöttünk hagyott hétvégén a huszonharmadik kört zavarták le a nyugati megye kettőben. Az aktuális találkozókon a Szent Imre DSE nem mindennapi bravúrszámba menő döntetlent ért el a betliző Diósjenővel szemben, a Rétság legyűrte az Őrhalmot, a Szügy nagy csatában fektette kér vállra a Nőtincset, a Szendehely kis híján háromgólos előnyét elszórakozva kerekedett felül a Varsányon, a Nógrádsáp pedig szép eredményt elérve remizett Nagyorosziban. Lássuk a részleteket!

Megyei II. osztály, Nyugati-csoport, 23. forduló:

Szent Imre DSE-Diósjenő SE 1-1 (1-1)

Vezette: Kiss T. (Kovács M., Babcsán Zs.)

Szent Imre DSE: Oláh R. – Hegedűs (Riczi T., 85.), Ódor, Riczi E., Seres – Petényi (Márkus, 67.), Pifka, Lőrik, Mahót (Bilák Roland, 25.) – Buzás (Kelemen Z., 94.), Csábi T. Játékos-edző: Riczi Egon.

Diósjenő SE: Varga D. – Haljárszki, Pincze, Szabó B., Bőgér Á. (Dinnyés, 20.) – Kubinyi (ifj. Monostori L., 60.), Marton, Róusa (Varga S., 46.), Csabuda (Kovács Zs., 67.) – Varga Gy., Bőgér D. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Sárga lap: Hegedűs, Bilák Roland, Seres, ill. Kubinyi

Gól: Csábi T. (11.), ill. Bőgér D. (43.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Riczi Egon: – Nagy a különbség a két csapat között. Mi öt éve egy bográcsos kerti partin alakultunk, és végigjárva a szamárlétrát, megye hármas bajnokként vágtunk neki a megye kettőnek, “sztárok” nélkül, azért, hogy lehessen ificsapatunk, hogy utánunk is jöjjön valaki. Ellenfelünk egy “pillanat” alatt, a semmiből, kész csapatot hozott létre, és tudásuk alapján már ki is nőtték ezt az osztályt. Mégis a foci az ilyen, leírnak minket, de játszol egy jó csapat ellen, remekül előkészített pályán, sok néző előtt, jó hangulatban, és elhiszed, hogy sikerülhet. Hát, ezért a pillanatokért érdemes ezt csinálni! Hatalmasat küzdött a csapat a 96. percig tartó sportszerű meccsen. Az első félidő közepén szereztünk vezetést, amit egy vitatható szabálytalanság után, szerencsés szabadrúgásgóllal kiegyenlítettek a vendégek. A második félidőben a küzdelem dominált, igaz, többet birtokolták a labdát és fölényben játszottak a diósjenőiek, de nem találtak rajtunk fogást, és egy-két kontrából akár újabb gólt is szerezhettünk volna. Megérdemelten rászolgáltunk az egy pontra, ami a vendégeknek vereséggel, nekünk pedig győzelemmel felérő döntetlen.

Eőry Tibor: – Rendkívül figyelmetlenül játszottunk, rengeteg hibával. Az ellenfél ezt kihasználta és megérdemelten szerzett egy pontot.

Simone Stolcenberger mérkőzésfotói:

Őrhalom SE-Rétság VSE 0-1 (0-0)

Vezette: Pap I. (Berki A., Menczel J.)

Őrhalom SE: Kárász – Baráth, Kertész P., Rutai, Csabai – Kertész Sz., Koleszár, Mészáros, Boros – Kántor, Hegedűs. Vezetőedző: Baranyi Zsolt.

Rétság VSE: Papp – Fábián B., Bereczki, Ragács, Maglódi – Bodnár, Benkocs, Homolya E., Nógrádi – Homolya A., Lakatos.

Sárga lap: Lakatos

Gól: Bodnár (89.)

Jók: Kárász (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. az egész csapat

Baranyi Zsolt: – Jól előkészített pályán fogadtuk a Rétság csapatát. Sajnos nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki a mérkőzésnek, mivel mindösszesen tizenegyen jöttünk össze. Jó páran sérülten vállalták a játékot a csapatból, csak azért, hogy meglegyünk. Ennek ellenére, aki a pályán volt, az becsülettel küzdött. Kapusunk egészen a 89. percig tartotta a reményeket egy esetleges jó eredmény elérése érdekében, de mint már sajnos megszoktuk, egy utolsó rétsági támadás végén gólt kaptunk. Ettől függetlenül, gratulálok a csapatnak, mert így ki lehet kapni.

Szendehely FC-Varsány SE 3-2 (2-0)

Vezette: Nagy B. (Korbely Zs., ifj. Szakal T.)

Szendehely FC: Mák – Porvay, Boér, Koczka Zs. (Berényi, 63.), Merő – Bagyal, Miskolczi (Veisz R., 74.), Mácza, Debreczeni – Hugyecz, Oláh T. Vezetőedző: Koczka László.

Varsány SE: Baráth – Takács R., Csizmadia, Rigó, Király Á., – Bodnár (Lehoczki, 76.), Bárány B. (Tiszttartó R., 46.), Fábián R., Tiszttartó Á. – Takács G., Havasi. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Bagyal, Miskolczi, ill. Király

Piros lap: Takács R. (83., Varsány SE)

Gól: Oláh T. (16., 37., 70.), ill. Havasi (80., 89.)

Jók: Oláh T. (a mezőny legjobbja), Hugyecz, Mácza, ill. Takács R., Havasi, Bárány B., Tiszttartó R.

Koczka László: – A tavaszi szezon során több esetben sikerült kétgólos előnyünket döntetlenre hozni. Ezen a napon már az első félidőben le kellett volna zárni a mérkőzést, de ismét nem tettük ezt meg. Ettől függetlenül, három-nullás vezetésünknél fejben úgy megnyugodtunk az utolsó tíz percre, hogy a közben emberhátrányba kerülő vendégek, hajszál híján majdnem egalizáltak. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és további sok sikert kívánok az igen szimpatikus és sportszerű varsányi együttesnek.

Fábián Róbert: – Az első játékrészben akaratgyenge játékot mutattunk, ami az eredményben is megmutatkozott! A második félidőben javult a játékunk! Sajnos jött egy kiállítás, de ennek ellenére szereztünk két gólt. Nem szabad egy csapatnak negyvenöt perc előnyt adni, mert nehéz belőle visszajönni, ami most nem is sikerült! Ettől függetlenül tetszett a második játékrészben mutatott focink! Sok sikert kívánok a Szendehelynek!

Nőtincs SE-Szügy SE 2-3 (1-0)

Vezette: Chikán P. (Kovács T., Urbán V.)

Nőtincs SE: Gyuricza P. – Dancsó G., Nagy B. (Váró, 66.), Németh, Krausz (Tamis, 76.)  – Dancsó V., Hugyecz, Birszki, Makkai – Matyóka (Garai, 46.), Szklenár. Vezetőedző: Rotter Ferenc.

Szügy SE: Tresó – Dombovári, Földvári, Szilágyi, Cseman – Hugyecz, Mohácsi, Saár, Szemerédi – Hodászi (Kavas, 90.), Kovács A. (Jónás M., 68.). Vezetőedző: Koplányi Örs.

Sárga lap: Nagy B., Németh, ill. Hodászi, Cseman

Gól: Krausz (30.), Szklenár (79.), ill. Kovács A. (52.), Hugyecz (64.), Földvári (85.)

Jók: Gyuricza P., ill. Hodászi, Hugyecz, Kovács A., Földvári, Mohácsi, Szemerédi, Kavas

Rotter Ferenc: – Nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy megbeszéltük az öltözőben, én azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljuk meg azt játszani, amit Diósjenőn az első félidőben. Ez valamiért nem jött össze, pontatlanok voltunk, bár hála istennek, az ellenfél sem volt veszélyes a kapura, habár kicsivel azért ők pontosabban passzoltak. Aztán a harmincadik perc tájékán, egy nagyon szép bal oldali támadás után, egy középre beívelt labdára érkezett a játékosom, és egy élményszámba menő fejesből sikerült gólt elérnünk. Ezt követően a vendégek átvették a kezdeményezést, egyenlítettek, majd vezettek, majd mi egalizáltunk. Ezután bekövetkezett, amit már vártunk is, hogy mikor lesz, hiszen az előző két mérkőzésünkön mindig megtörtént, az utolsó percekben megint megítéltek ellenünk egy büntetőt. Én távolabb álltam, de a játékosok szerint nem is volt szabálytalanság, de ha már fújt, a tizenhatoson kívül volt a vélt eset, így csak szabadrúgás lehetett volna. Már nehéz kezelni, hogy ilyen tévedések, ezáltal ilyen eredmények születnek. Már azt se bánnám, ha az első tíz percben megadják ellenünk a büntetőt, mert akkor még van idő javítani. Ilyet nem szabad befújni az utolsó percekben! Kiemelném a sérülten védő kapusunkat, aki ugyan kivédte a tizenegyest, utána bepasszolta a labdát a vendégek játékosa.

Koplányi Örs: – Jó időben focizhattunk, szerencse, hogy a héten sok eső esett, így a pálya talaja kedvezett a mi játékunknak! Most az égész mérkőzésen koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, viszont két apró hibát vétettünk, amiből gólokat kaptunk, de így is végig nagy fölényben birtokoltuk a labdát és szépen járattuk, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak rajtunk múlott, hogy mikor nyerjük meg a meccset, aztán a véghajrában a biztoslábú játékosom büntetőből káprázatos gólt szerzett, így teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot! További sok sikert a a Nőtincsnek!

Nagyoroszi HBB SE-Nógrádsáp SE 3-3 (2-1)

Vezette: Boda V. (Trubin B., Szikora D.)

Nagyoroszi HBB SE: Lázár P. – Gyurcsán, Dusicza (Dávid Á., 66.), Németh K., Medve (Szilágyi, 58.) – Bangó A., Gál N., Németh L., Szorcsik – Muladi, Oravecz. Játékos-edző: Németh Krisztián.

Nógrádsáp SE: Paróczi – Terman E., Csapó, Gali, Moravetz – Fazekas, Jávor, Szilfai, Havjár – Tar, Terman R. Játékos-edző: Moravetz Attila.

Sárga lap: Németh K., ill. Havjár

Gól: Muladi (3., 22.), Németh L. (69.), ill. Jávor (32.), Terman R. (49., 91.)

Jók: Muladi, Németh L., Oravecz, Lázár P., ill. Paróczi, Jávor, Terman E.

Németh Krisztián: – Sikerült korán vezetést szereznünk, majd a 22. percre már kétgólos előnyre tettünk szert. Ekkor kicsit elhittük azt, hogy megvan a mérkőzés. Az első félidő utolsó negyedórájában leültünk, aminek meglett az eredménye, kaptunk egy gólt, majd a szünet előtt ajtó-ablak ziccert hibáztunk, három-eggyel kellett volna pihenőre vonulnunk, ez helyett maradt a kettő-egy. A második félidő elején az öltözőben maradtunk, ennek betudható, hogy egyenlített az ellenfelünk. Ezután is nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, amik kimaradtak, három-kettőnél, amikor két perc volt hátra, megint ajtó-ablak szituációban vezettük a kapusra a labdát, de sajnos kihagytuk, ők pedig az utolsó percben egalizálni tudtak egy eladott labdából. Gratulálok a csapatnak, szerintem a kilátogató nézők jó meccset láthattak.

Moravetz Attila: – Valami hihetetlen kommunikációs zavar támadt ‘Sápon szombat éjszaka egy-két liter pálinka és egy hordó sör után. Valaki a csapatból (ismeretlen személy, máig nem derült ki, hogy ki volt a szülő atyja a gondolatnak) megvilágosodva azt mondta, hogy nincs mérkőzés vasárnap. Az indulás előtt fél órával szembesültünk a ténnyel, csak azok a játékosok indultak el, akik nem vettek részt a szombati szeánszon. Így a tizennyolc játékosból éppen hogy sikerült  egy csapatra valót összeverbuválni. Aki eljött, az kitett magáért, bár rengeteg hibával játszottunk, sok-sok helyzetet kidolgoztunk, de szinte mindegyiket kihagytuk. Kettő-nullára is vezetett az ellenfelünk, büntetőt is hibáztunk, de felálltunk a padlóról, ami szerintem csak az akarásnak volt köszönhető. Kettő-kettőnél megint rengeteg helyzet kimaradt, és természetesen meg is jött a büntetés, amit az utolsó percben sikerült korrigálni. A múlt heti meccshez képest mindenképp pozitív irányba változott a játék és a hozzáállás is (természetesen azoké a játékosoké, akik eljöttek). És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy üzenjek a játékosainknak, hogy vasárnap lesz mérkőzésünk, és ha valamit nem tudnak, hívjanak bátran.

Szabadnap: Bánk SE, Unicum FC Mohora.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!