A vendégek játszották a főszerepet a keleti megye kettőben

Fontos rangadón diadalmaskodott a Karancsberény, sima sikert ért el az Építők KC, ismét szép győzelmet aratott a Kazár, nagy csatában nyert a Kálló, nem állt ki a Mihálygerge.

A múlt hétvégén a tizenkilencedik kört bonyolították le a keleti megye kettő aktuális évadában. A soros találkozókon a Karancsberény bajnoki döntőnek is beillő meccsen gyűrte le a Bátonyterenyét, az Építők KC simán elverte a Kisterenyét, a Kazár megtréfálta a Jobbágyit, a Kálló nagy küzdelemben múlta felül a Zagyvarónát, a Mihálygerge pedig nem utazott el Tarra. Lássuk a részleteket!

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 19. forduló:

Bátonyterenyei TC-SK Karancsberény 0-1 (0-0)

Vezette: Kis Zs. (Varga P., Homoki G.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Vanó (Farkas, 80.), Kiss B., Mátrai, Líber – Pozsár, Orosz (Hadusovszki, 77.), Gazdag, Bakos – Nagy N., Lőrincz. Vezetőedző: Forgó Péter.

SK Karancsberény: Balázs T. – Laczkó, Ravasz, Földi, Fehér – Szőke Sz., Fodor M., Tóth J. (Mezei, 44.), Szőke L. – Bellér (Gordos, 93.), Jakab Gy. (Tóth T., 89.). Vezetőedző: Fodor Zsolt.

Sárga lap: Lőrincz, Zsignár, Kiss B., Gazdag, ill. Laczkó, Szőke L., Ravasz, Földi

Gól: Szőke Sz. (86.)

Jók: Líber, Kiss B., Lőrincz, Pozsár, ill. Balázs T., Fehér, Földi, Laczkó, Ravasz, Szőke Sz.

Forgó Péter: – Sok ilyen mérkőzésre lenne szükségünk, ahol az osztályoz képest jó pályán, remek ellenféllel szemben tudunk játszani, amiből nagyon sokat tudunk tanulni, és ezáltal fejlődhetnek is a srácok. A találkozóról annyit, azt gondolom, eldönthettük volna a meccs sorsát, de a 84. percben sajnos még tizenegyest is hibáztunk. Most ránk volt igaz a futball törvényszerűsége, ennyi helyzetet nem lehet kihagyni büntetlenül, a Karancsberény pedig egy pontrúgásból megszerezte a győzelmet. Gratulálok ehhez nekik, fegyelmezetten és jól játszottak, remekül felkészített csapat. Mi most már igyekszünk megszerezni a második helyet.

Fodor Zsolt: – Remek időben, jól előkészített pályán feszült egymásnak két jól felkészített, az osztály kimagaslóan legjobb csapata. Ahogy arra számítottunk, egy jó iramú és színvonalú, az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzést játszottunk. Az első félidőben jobbára a mezőnyben gyűrte egymást a két gárda. Egy igazi ziccer volt, az is nekünk, de kihagytuk. A második játékrészben érezni lehetett, hogy mindkét együttes meg akarja nyerni a meccset. Ekkor már adódtak ziccerek a kapuk előtt. Az adok-kapokból mi jöttünk ki jobban, mert a hazaiak kihagyott tizenegyese után azonnal sikerült gólt lőni és az utolsó perceket magabiztosan kivédekeztük. A második félidőben, parádés kapusteljesítménnyel megtámogatva, végre egy rangadót is le tudtunk hozni idegenben kapott gól nélkül. Szép és kiszámíthatatlan a labdarúgás. Egyszer elvesz, máskor ad. Az őszi meccsen többet érdemeltünk volna, de ők nyertek, ma talán fordítva volt (a második félidő alapján) és mi nyertünk. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a végső cél felé. Forgó Petinek és csapatának további sok sikert kívánok.

Kisterenyei SE-Építők KC 1-5 (0-1)

Vezette: Varga P. (Sáfrány Sz., Soós-Valenta B.)

Kisterenyei SE: Berki D. – Szűcs, Tóth L., Nagy J. (Szőke, 84.), Sári B. – Csohány, Erdei, Zabari N., Szekula – Budai K., Budai L. Vezetőedző: Honti Huba.

Építők KC: Krajecz – Seres (Harmos, 80.), Rácz B., Szabó J., Huszár – Berki J. (Orbányi, 46.), Körmöczi (Oláh Z., 14.), Berki K. (Klajban L., 67.), Hranek – Nagy Zs. (Klajban R., 75.), Oláh F. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Tóth L., Budai I., ill. Hranek

Gól: Budai K. (85.), ill. Oláh F. (16., 58.), Nagy Zs. (52.), Orbányi (71., 88.)

Jók: Budai K., ill. az egész csapat

Honti Huba: – Amit az öltözőben megbeszéltünk, annak a tizenhárom és fél százalékát nyújtottuk a mérkőzésen. Ez meglátszik az eredményen. Gratulálok az ellenfélnek.

Smelkó Károly: – Szervezetten, időnként jól játszva, szép győzelmet arattunk a Kisterenye ellen. A hazaiak villámgyors támadója, Budai Lajos igazolta klasszisát, a találkozó egészében meggyűlt vele a bajunk, de védőink állták ellene a sarat. Az biztos, hogy ennek a srácnak nem ebben az osztályban van a helye! Visszatérve ránk, ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a dobogó felé, voltak kiváló teljesítmények, Oláh Flóri hetek óta lövi a gólokat és most is nagyszerűen teljesített, a védelmünk ma nagyon jól funkcionált, középpályán “Sumi” tanár volt, Orbányi Pisti pedig ismét élt a játéklehetőséggel és nagyon hasznos tagja lett csapatunknak! Seres Misinek gratulálok az első felnőttmeccséhez, nagyszerűen játszott! Úgyhogy nagy gratuláció a fiainknak, a Kisterenyének pedig sok sikert kívánok!

Jobbágyi HSE-Kazár KSE 2-4 (2-2)

Vezette: Jele T. (Kiss T., Menczel J.)

Jobbágyi HSE: Bangó Z. – Gubicskó, Kovács Á., Kovács L., Tamás T. – Danyi, Ökrös, Rácz T., Rácz D. – Berecz, Oláh Á. Játékos-edző: Bangó Zoltán.

Kazár KSE: Racs – Nagy M., Vadas, Árva, Bocsó – Szakos, Kovács V., Könnyű, Dobos – Gecse, Radics A. Vezetőedző: Koncsik László.

Sárga lap: Danyi, ill. Racs, Könnyű

Piros lap: Kovács Á. (77., Jobbágyi HSE)

Gól: Rácz D. (22.), Berecz (29.), ill. Radics A. (6., 62.), Bocsó (7.), Könnyű (70.)

Jók: senki, ill. Racs, Vadas, Nagy M., Radics A., Dobos

Bangó Zoltán: – Nem jól játszottunk, de dupla annyi helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, viszont megint nem rúgtuk be azokat. Az a csapat nyert, amelyik jobban értékesítette a lehetőségeket. A harmadik vendéggól lesszituációból esett, egy szabadrúgásnál az elrúgás pillanatában kiléptek a védőink, a sorfalról pedig odapattant a labda a lesen lévő támadóhoz, a partjelző azonban nem húzta be, az ellenőr viszont látta! Nem ezért kaptunk ki, üres kapuba nem tudtuk berúgni a ziccert, Berecz egymaga lőhetett volna nyolcat. A két kapus közötti különbség döntött.

Koncsik László: – Tisztában voltunk vele, hogy jelen helyzetünkben csak győzelem esetén tudunk versenyben maradni a bennmaradásért. Jól kezdtük a mérkőzést, már az elején sikerült kétgólos előnyhöz jutnunk, de ezt követően úgy gondoltuk, már egyenesben vagyunk, ezt pedig ki is használták a hazaiak. A szünetben sikerült megbeszélni a dolgokat, a második félidőben mentálisan és játékban is feljavultunk, így megérdemelten szereztük meg a három pontot. Hozzáteszem, voltak helyzetei a Jobbágyinak is, de jól védő kapusom és jól záró védelmünk ezeket hárítani tudta. Gratulálok a csapatomnak az újabb eredményes meccshez, Zoli barátomnak és együttesének pedig további sok sikert kívánok a folytatásban.

Zagyvarónai SE-Kálló SE 3-4 (2-1)

Vezette: Kis Zs. (Szabó L., Reviczki J.)

Zagyvarónai SE: Nagy E. – Végi (Radics I., 62.), Miskolczi, Bábel, Horváth J. (Berzák, 82.) – Csóka, Oláh G., Vanó, Eczet – Oláh F., Balázs Á. Játékos-edző: Radics István.

Kálló SE: Tasnádi – Maka, Zimmerman, Makó J (Bangó P., 72.), Makó K. – Hajdú N., Széchy (Bangó J., 82.), Horváth A., Páli – Hajdú N., Rácz S. Vezetőedző: Horváth László.

Gól: Oláh F. (24., 45.), Vanó (86.), ill. Makó J. (14.), Rácz S. (52., 56.), Páli (83.)

Jók: Nagy E., Bábel, Oláh F., ill. Páli, Zimmerman, Hajdú A., Makó J.

Radics István:A jobban akaró és focizni szerető csapat nyert, egy nagyon sportszerű mérkőzésen. Sajnos nem tudom, mi történik a játékosaim fejében, egy bronzérmes csapat nem engedheti meg magának, hogy hétről-hétre ilyen gyengén focizzon, tisztelet a kivételeknek. De ezen már nem is akarok többet gondolkozni, valahogy túl leszünk ezen a három fordulón. Sok sikert a Kállónak.

Horváth László: – Több góllal is nyerhettünk volna, de a csatáraink kihagyták a helyzeteket egy az egyben. Jó meccs volt, egy erős ellenféllel szemben. Gratulálok a zagyvarónaiaknak, veszélyes volt az utolsó tizenöt perc, jól játszottak. Le a kalappal a bírók előtt, mindig korrekten megmagyarázta, mikor, miért fújt. Nem volt hazai pálya, ide-oda megítélte, amit kellett, nagyon jó volt a játékvezetés! A hétvégén szeretnénk visszavágni a Bátonyterenyének!

Tari SZE-Mihálygerge SE 3-0 (játék nélkül)

A mihálygergeiek létszámhiány miatt nem álltak ki, így a tariak mérkőzés nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Mátraverebély-Szentkút SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!