A szezon egyik leginkább várt meccsét vonultathatja fel a hétvége a keleti megye kettőben

A trónkövetelőt fogadja a Mátraverebély, jó formában lévő csapatok csapnak össze Magyargécen, nem hibázna a Kazár és a Tar.

Megyei II. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló:

2017. október 14. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Mátraterenye

Nem csak a forduló, hanem a komplett szezon egyik leginkább várt mérkőzésén mérheti össze tudását a most futó idény aranyérmének két legfőbb várományosa. A regnáló bajnok hazaiak és a határozott trónkövetelőnek számító látogatók egy késhegyekre menő csatározásban dönthetik el az érdemi kérdéseket, izgalmas csörtének nézünk elébe. Közös a csapatokban, hogy egyaránt egy-egy ballépést könyvelhettek el a szezon már lepergő részében, a címvédő viszont annyival beljebb van már nem veretlen vetélytársánál, hogy csak egy remi erejéig szakad meg makulátlanságuk. A ‘verebélyiek a várakozásoknál sokkal nehezebben megszerzett kötelező sikerrel melegítettek, míg az előző kört ellenfelük ki nem állása miatt kényszerszünettel töltő vendégek esetében kisebb kérdésnek tűnik, hogy miképpen csapódott le náluk a be nem tervezett szabadnap. Mindent összevetve, a szó szoros értelmében bármilyen végkifejletet magában rejthet ez az ütközet, nüanszok határozhatják meg, hogy melyik armada teheti zsebre a pontokat a kiemelt jelentőséggel bíró rangadó végén.

Magyargéc-Kisterenye

Az iméntiekben kivesézett összecsapás árnyékában rendezik meg ezt a szintén kifejezetten érdekesnek ígérkező csörtét, az egymáshoz hasonlóan remek periódusban állomásozó, eredményes időszakot élő gárdák egy igazi ki-ki meccsen húzhatnak kesztyűt. A zsinórban öt diadalnál tartó ‘géciek és a sorozatban ötször nyerni tudó vendégek is hurráoptimizmus által felvértezve, újabb sikerben bízva veselkedhetnek neki közelgő erőfelmérőjüknek, hogy aztán egy abszolút nyílt csatározásban döntsék el, hogy melyikőjük ragadhat tovább az éllovas duóra. Hatpontos mérkőzésen találkozhatnak az alakulatok, hiszen amennyiben a harcos hazaiak valamilyen úton-módon képesek volnának nyerni, nem csak hogy beérnék, hanem meg is előznék ellenlábasukat, amennyiben viszont a kisterenyeiek tudnának nyerni, kellőképpen leszakítanák magukról a másik oldalt. Maradjunk annyiban, előzetesen kisebbfajta jóstehetségre volna szükség, hogy több sansszal illessük valamelyik résztvevőt, a végletekig kiélezett viaskodás előtt állnak a társaságok.

Kazár-Mihálygerge

Toronymagas favoritként fogadhatják vetélytársukat az összességében eredményes szezont futó, éppen ezért a dobogóban joggal reménykedő kazáriak, akik ezúttal egy kötelezőnek mondható győzelemmel mennének tovább a helyes ösvényen. Gyakorlatilag semmilyen épeszű érvet nem tudnánk felsorakoztatni a bajnokság már lepergő szakaszát követően még mindennemű sikerélmény nélkül ácsingózó, tök utolsó vendégek mellett, csak a futball örök közhelyeibe kapaszkodhat bele az alaposan megtépázott önbizalommal bíró brigád. Az egy héttel ezelőtt idegenben kibrusztolt körülmények között pontokhoz jutó házigazdák ezúttal számukra ismerős környezetben folytathatják szériájukat, amennyiben pedig nem történik valamilyen eget verő meglepetés, csupán csak az lehet kérdés, milyen arányban múlhatják felül riválisukat, joggal járna a kalapemelés az esélytelenek nyugalmával útra kelő ‘gergeieknek, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a hazaiakat, nem hibázhat a Koncsik-csapat.

2017. október 15. (vasárnap), 15.00:

Tar-Jobbágyi

Abszolút ellentétes cipőben járó gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párosításban, az újonc létükre az elmúlt öt fordulót vereség nélkül letudó, remek szereplésüknek köszönhetően mostanra a dobogóval szemezgető tariak határozottan folytatnák menetelésüket, a dolgok jelenlegi állása szerint pedig jó sansz kínálkozhat arra, hogy nehéz nélkül hagyják helyben a nagyon gyenge formában vegetáló, a mögöttünk hagyott négy fellépésükön rendre kapott gól nélkül fejet hajtó vendégeket, akik ezúttal sem számíthatnak túl sok jóra… Az ezidáig bemutatott szereplési mutatók alapján derült égből villámcsapásként jegyezhetnénk fel a megtépázott önbizalommal rendelkező látogatók főnixmadárszerű feltámadását, nem tudnánk olyan épeszű érvet felsorolni, mely alapján csekély eséllyel is felruházhatjuk a jobbágyiakat, dicséretreméltó cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha megtréfálná erőteljesebbnek tetsző vetélytársát a Bangó-gárda, amennyiben a házigazdák komolyan gondolják nemesebb törekvésüket, mellébeszélés nélkül kell zsebre tenniük a pontokat.

Zagyvaróna-Buják

Kötelező győzelem előtt állnak az előző két fordulóban egyaránt közvetlen vetélytárssal szemben kikapó, ezáltal fontos bajnoki egységeknek búcsút intő zagyvarónaiak, akik vasárnap délután egy alsóházi rivális ellenében feledtetnék gyengébbre sikeredett küldetéseiket, egyúttal pedig ismét felzárkóznának az élboly tagjaihoz. A mostanában masszívabbnak kinéző, nemrégiben kis híján komoly meglepetést elérő bujákiak ugyan ezúttal sem kívánják betölteni az áldozati szerepét, nem érezzük úgy, hogy bármilyen jellegű esélyük volna a jóval acélosabbnak tűnő, otthonában ráadásul még inkább vehemensebb házigazdák pályáján, bár apait-anyait még akár rágós falatnak is bizonyulhatnak a bujákiak, igen csak váratlan fordulatként könyvelhetnénk el, ha borsot tudnának törni a hazaiak orra alá, akiknek a részéről ugyan nagy butaság lenne, ha lenéz a mezőny alján lecövekelő másik oldalt, maximális fordulatszámon pörögve akár egy könnyedebb diadallal is jelentkezhet Radics István társulata.

Lucfalva-Karancskeszi Karancs United

Háromesélyesnek kinéző mérkőzésen birkózhatnak egy jót a hasonló erősségűnek tetsző legénységek, az egyaránt búfelejtésben bízó, szebb jövőért ácsingózó gárdák egy teljes mértékben nyílt mérkőzésen dönthetik el az érdemi kérdéseket. Azzal a vélekedéssel nyilván nem mondunk újat, hogy egyik résztvevő sem szeretne már túl sokáig botorkálni az eredménytelenség kelepcéjében, éppen ezért, joggal vélekedhetnek úgy, hogy végre eljött az idő gyenge szériájuk lezárására. Az előző négy fordulóban rendre kikapó hazaiak joggal kapaszkodnának bele a saját pályájuk által kölcsönzött fórokba, törekvéseiket viszont mindenképpen idejekorán megsemmisítenék a pár alkalommal a szimpatikus vesztes szerepében ragadó, a játéktéren utoljára még a harmadik körben örvendő, ezt követően kisebb-nagyobb pofonokat besző vendégek, minden adott lehet tehát egy kiegyenlített menethez, amivel kapcsolatban nem is mernénk előzetesen egyik együttes mellett sem letenni voksunkat, bármi megtörténhet a kilencven perc folyamán.

Ságújfalu-Vizslás

Ebben a párharcban is a mezőny hátsó fertályában kullogó alakulatok képviseltethetik magukat, a második kör óta még csak pontot sem gyűjtő, egymást követően ilyen-olyan mélyütéseket beszedő ságújfalusiak nem éppen rózsás szituációban várják a kezdősípszót, az elmúlt hétvégén ki sem álló, ezer sebből vérző csapat ugyan vélhetően apait-anyait beleadva kecmeregne ki az egyre inkább mélyülő gödörből. Szóval inkább azt mondanánk, jóval közelebb lehetnek egy jó eredmény eléréséhez az ez előző fordulóban hosszú idő elteltével újra nyerni tudó, igazi önbizalomlökettel feltuningolt vizslásiak, akik ha a legutóbbi énjüket húzzák elő a cilinderből, alaposan fel kell kötniük a gatyát a az elhangzottaktól függetlenül nem feltartott kezekkel ringbe szálló, mindenáron pontszerzést vágyó házigazdáknak, ha mórese akarják tanítani summa summarum két győzelemnél járó, de a már említett friss siker következtében új erőre kapó látogatókat, változatos, gólokban bővelkedő ütközet kerekedhet ki az alsóházi társulatok erőfelmérőjéből.

error: Content is protected !!