A papírforma dominálhat a megye kettőben

Az Őrhalom ellen sem botlana meg a Bánk, a Nagyoroszival szemben menne tovább a Szügy, a Nógrádsáppal is elbánna a Nőtincs, Kállóra látogat az Építők KC.

MNG Megyei II. osztály, 7. forduló:

2019. szeptember 28. (szombat), 16.00:

Bánk SE-Őrhalom SE

Kis túlzással, egyre nehezebb a dolgunk a házigazdák mérkőzéseinek felvezetése kapcsán, nem egyszerű ugyanis jelzőket találni a hétről-hétre megalkuvást nem tűrő módon menetelő gárda eddigi szereplésére. Maradjunk annyiban, a három nyeretlen fellépését követően az előző körben ismét győzedelmeskedő, ezáltal kellemes lelkiállapotban tanyázó látogatók az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra, a papírforma azt diktálja, nem ismerhet pardont még hibátlan ellenlábasuk. A szezonban már hat diadalnál tartó, a gólokat is zsákszámra termelő bánkiak kellő határozottsággal lépegetnek hőn áhított céljaik irányába, vélhetően pedig nem soros erőpróbájukon szakad majd meg imponáló sorozatuk, számukra ismerős környezetben alaposan elbánhatnak a másik oldallal. Az igazat megvallva, nem igazán lehet épeszű érvvel előrukkolni a látogatók mellett, finoman szólva is megsüvegelendő teljesítményként kerülne be a köztudatba, ha képesek volnának megállítani a nyugati megye kettő előző bajnokát, jobbik arcukat bemutatva ismét előhúzhatnak egy könnyedebb sikert a cilinderből a hazaiak.

Szügy SE-Nagyoroszi HBB SE

Eddig felvonultatott produkciójukat illetően csak pozitív jelzőkkel illethetjük a perpillanat még százszázalékos szügyieket is, kellő odafigyeléssel pedig nekik is meglesz minden sanszuk arra, hogy behúzzák a kötelezőnek nevezhető pontokat. A két roppant csúnya mélyütéssel hangoló, igen csak gödörben lévő vendégeknek alaposan össze kellene kapniuk magukat ahhoz, hogy meg tudják nehezíteni acélosabbnak tetsző vetélytársuk dolgát, ez az eshetőség pedig nincs is benne a levegőben, régen nem látott énjük szükségeltetik az ‘orosziak részéről ahhoz, hogy borsot törjenek a mezőny egyedüli tagjaként az idényben még gólt sem kapó házigazdák orrai alá. Amennyiben komolyan a hazaiak szándékai egy veretesebb szerepléssel kapcsolatban, nem beszélhetnek mellé, otthonukban illene diadalmaskodniuk, kemény menet előtt áll Németh Krisztián legénysége, dicséretreméltó cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha meg tudnák fricskázni egyértelmű favoritnak minősíthető riválisukat.

Bercel KSK-Mihálygerge SE

Ebben a párharcban a két győztes küldetéssel melegítő berceliekre tekinthetünk favoritként, saját pályáján folytathatja menetelését a fonalat fokozatosan elkapó újonc. A látogatók pihenéssel töltötték az előző hétvégét, kisebb talány, ez a kényszerszünet milyen hatással volt a korábbi két mérkőzésén előbb idegenben ikszelő, majd szép győzelmet tető alá hozó alakulatra. Az biztos, nem számíthatnak egyszerű kirándulásra a ‘gergeiek, reméljük, a büdzsé lehetővé teszi, hogy eljussanak a helyszínre. Nyilván, a bármire képes vendégek kiszámíthatatlanságából kifolyólag, nagy butaság volna kategorikusan kijelenteni, hogy itt bizony csak a hazaiak gyarapodhatnak a bajnoki egységekkel, amellett a vélekedésünk mellett azonban kitartunk, miszerint közelebb lehetnek majd a sikerhez a házigazdák, nem érheti panasz a Cseresznyik-brigád eddigi szereplését, egy esetleges újabb győzelem pedig még inkább feltornázhatná a lelkes társulat önbizalmát.

Varsány SE-Mátraverebély-Szentkút SE

Búfelejtésben reménykedő gárdák viaskodásáról szólhat ez a csörte, kellőképpen megizzaszthatják egymást a résztvevők. Az előző négy küldetésük alkalmával kivétel nélkül alulmaradó, ráadásul immáron három meccs óta gólképtelen varsányiakat illetően joggal jelenthető ki, hogy gödörben vannak, az első két körben hiába gyűjtött négy pontot Fábián Róbert társulata, a zöld asztalnál elvették a bajnoki egységeket, így jelenleg gyakorlatilag semmilyen egyéb tényező sem vigasztalhatja a szebb napokat is megélő csapatot. A vendégek két sikeres hadjáratot követően szedtek be vállalható pofont az előző fordulóban, így náluk is volna mi kiköszörülni a csorbán, hiába viszont ellenfelük bukdácsolása, mérget vehetnek rá, hogy kemény menettel lesz dolguk. Szerintünk nincs esélyese ennek a kilencven percnek, teljes mértékben nyíltnak ígérkezik ez a párbaj, az ismerős helyszín által járó fórok adottak, kellő elhivatottsággal azonban a ‘verebélyiek is learathatják igyekezetük gyümölcsét.

2019. szeptember 28. (vasárnap), 13.00:

Zagyvarónai SE-Tari SZE

Helyszín: Salgótarján, Forgách Sportpálya.

Eléggé változatos évadban érdekelt társaságok nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párharcban, igazi ki-ki meccsre számíthatunk, ahol kis dolgok dönthetik majd el, melyik brigád örülhet a hármassípszó hallatán. Közös a felekben, hogy egyaránt vereséggel melegítettek, kellő akarat hajthatja tehát az együtteseket, hogy feledtessék korábbi rosszul elsült erőpróbájukat. A már kilenc pontnál tartó zagyvarónaiak eddigi szereplését nem érheti kritika, talán U19-es garnitúrájuk helyzete is rendeződik, amiatt viszont joggal bánkódhatnak, hogy egy ideig csupán semleges környezetben fogadhatják ellenfeleiket. A hat bajnoki egységnél járó látogatók nagy csatában kaptak ki legutóbb, amennyiben azonban ezúttal eredményesebb formájukat húznák elő a cilinderből, felülkerekedhetnek hasonló erősségűnek tűnő vetélytársukon, vélhetően ők is tisztában vannak a ténnyel, miszerint bármit magában rejthet ez a férfiasnak kinéző birkózás, ahol nagy csatározás árán kerekedhet majd az egyik csapat a másik fölé.

2019. szeptember 28. (vasárnap), 16.00:

Nőtincs SE-Nógrádsáp SE

Az ilyen jellegű találkozókat szokták előszeretettel ellátni az “országos egyes” jelzővel, kár tagadni, pusztán az lehet a kérdés, hány találattal nyernek a bombaformában futballozó nőtincsiek. A létszámgondokkal küszködő, elmúlt három erőfelmérőjükön rendre kikapó vendégek az esélytelenek lehet legkényelmesebb nyugalmával kelhetnek útra, szemszögükből már az is kalapemelést érdemlő tettnek számítana, ha akár kis ideig meg tudnák nehezíteni a minden téren előrébb járó ellenfél feladatát. A mészárlással hangoló hazaiak akkor érnek valamit eddigi produkciójukkal, ha ezúttal behúzzák a kötelezőt, fölösleges előhozakodni a “labda gömbölyű” és hasonló örökbecsűkkel, ezt a három pontot mindenképpen zsebre kell tenni Nyikos József fiainak, ha valóban komolyak a szándékaik egy esetleges éremszerzést illetően, kisebbfajta csodaként aposztrofálhatnánk, ha éppen most indulnának meg fölfelé a vendégek, akiknek javasolt felkötni a gatyát, ha nem akarnak ismét komoly verésbe beleszaladni.

Kálló SE-Építők KC

Alapjáraton véve, akár azt az elsietett várakozást is elsüthetnénk a párbajra, hogy nehézség nélküli győzelem vár a vendégekre, a képlet viszont nem ilyen egyszerű, bár az tény, hogy ez idáig finoman szólva sem remekeltek az előző hétvégén kiállni sem tudó, pont nélkül vegetáló kállóiak, ne legyen kétségünk afelől, hogy ezúttal ezer fokon égve keserítenék meg ellenlábasuk életét. A házigazdák törekvése sejthető, minél előbb elindulnának fölfelé a táblázaton, ehhez azonban tényleg össze kell kapniuk magukat, ellenkező esetben újabb fiaskót jegyezhetnek majd fel. A három fellépést bajnoki egység gyűjtése nélkül letudó látogatók végre valahára búcsút intettek gyenge sorozatuknak az előző fordulóban, így kellemes lelkiállapotban vághatnak neki soros összecsapásuknak, nem titkolton azzal a céllal, hogy ismét felülkerekedjenek aktuális riválisukon. Tehát úgy véljük, a kezdősípszót megelőzően a ‘tarjáni armadát illethetjük több sansszal, a már elhangzottak miatt viszont tényleg érdemes lesz majd résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni, tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban a harcos hazaiak.

Szabadnap: Szent Imre DSE.

error: Content is protected !!