A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Oravecz Roland

A Bánk fordulók óta jó teljesítményt nyújtó játékosa mesterhármasa mellett újabb kiemelkedő teljesítménnyel vette ki a részét együttese sikeréből.

Szerkesztőségünk az elmúlt félévekben már megszokott sorozatunkat folytatván, az őszi szezon során is rendszeresen megválasztja az adott bajnoki forduló legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző labdarúgóját a Megyei II. osztályban.

A hetedik kört követően a Bánkot erősítő Oravecz Rolandra voksoltunk, aki azon túl, hogy hetek óta meggyőző teljesítménnyel segíti menetelő csapatát, az Őrhalom elleni tizenegy-nullás sikerből újabb remek produkcióval és mesterhármassal vette ki a részét. Most pedig következzen a jó formában lévő támadóval készült interjúnk!

– Hogyan látta a mérkőzést?

– Már az első perctől kezdve agresszívan mentünk neki az ellenfélnek, aminek köszönhetően öt-nullra vezettünk a huszonhatodik percben. Ezután a félidő vége felé megsérült az Őrhalom egyik legjobb játékosa, akinek ezúton kívánok mielőbbi gyógyulást. A második felvonásban ugyanazzal a magabiztossággal mentünk ki a pályára, mint az elsőben, a vendégeknek esélyt nem adva, szinte végig mi irányítottunk, nem volt rossz teljesítmény a csapatunkban. Úgy gondolom, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

– Milyen körülmények között születtek találatai?

– A szünetben megbeszéltük az öltözőben, hogy posztot cserélünk Pásztor Gáborral, ő visszament középpályára, én pedig csatár lettem. Góljaimat teljes mértékben csapattársaimnak köszönhetem. Az első épp az említett Pásztor önzetlen passzából született, ahol már csak a kapus mellett kellett elgurítanom a labdát. A másodikat Puruczki Balázsnak köszönhetem, aki becselezte magát jobb oldalt a védők mögé, majd bepasszolta nekem a lasztit, amit aztán jobbal lőttem a kapuba, olyan hét méterről. A harmadiknál Bajuszt ugratták ki bal szélen, aki szépen vitte le a játékszert az alapvonalig, onnan passzolta vissza, a helyzetet pedig ballal értékesítettem, szintén közeli távolságról.

– Igen erős támadóegységgel rendelkeznek. Hogy élik meg ezt a pályán?

– Már nem egy gólpasszt adtunk egymásnak, persze van egy-egy olyan szituáció, hogy rossz döntést hozunk, de ilyenkor is biztatjuk egymást, nem esünk egymásnak, ez mindenképp pozitív dolog.

– A mostani évad előtt csatlakozott jelenlegi állomáshelyéhez. Miért döntött a váltás mellett?

– Nagyorosziban nem egy meccsen voltunk úgy, hogy éppen csak tizenegyen tudtunk kiállni, sokan indokolatlanul maradtak távol a csapatból, ezt elégeltem meg. Bánkról már a tavalyi szezon vége előtt megkerestek többen is, én már akkor tudtam, hogy ide fogok igazolni. Nagyon jól érzem itt magam, jobb döntést nem tudtam volna hozni.

– Meglátása szerint miért emelkedik ennyire a mezőny fölé együttese?

– Bánkon mindig nagyon erős csapat volt, ez most sincs másképp, sok a jó egyéni játékos, és csapatként is nagyon jól működünk együtt.

– Mire számít a folytatásban?

– Bízom benne, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot. Sok múlik majd azon, hogy milyen eredményt érünk el a Szügy és a Nőtincs csapata ellen, szerintem ebből a hármasból kerül ki a végső győztes.

– Vasárnap Tarra látogatnak. Mit vár a kilencven perctől?

– Nem tudom, a Tar milyen játékerőt képvisel, hazai pályán biztosan meg akarják majd nehezíteni a dolgunkat, de mi mindenképp a három pontért megyünk! Hajrá Bánk!

error: Content is protected !!