A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Dudás Gábor

A Bánk rutinos középpályása találatai mellett gólpasszokkal vezette győzelemre az ezúttal a Tarral elbánó együttesét.

Szerkesztőségünk az elmúlt félévekben már megszokott sorozatunkat folytatván, az őszi szezon során is rendszeresen megválasztja az adott bajnoki forduló legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző labdarúgóját a Megyei II. osztályban.

A nyolcadik kör után a Bánkot erősítő Dudás Gábor mellett döntöttünk, aki négy találata mellett gólpasszokkal vezette győzelemre a hátrányból felálló, végül tíz-kettes sikert arató gárdáját. Most pedig következzen a rutinos középpályással készült interjúnk!

– Jól megy a szekér Bánkon. Hétről-hétre kiemelkedően játszanak, ami az eredmények mellett a hétvége játékosa címek kapcsán is látszik.

– Köszöntöm a tisztelt olvasókat – vágott bele Dudás Gábor. Idén útjára indítottuk azt a bizonyos szekeret, mely kiválóan halad. A kimagasló teljesítmény a jelenlegi keretnek és a gyenge osztálynak (is) köszönhető. Ugyan van (most már csak) tizenhárom ellenfelünk, mely idény végére (szerintem) még kevesebb lesz, de azt gondolom, hogy csak egy csapat van, melytől tartani lehet, az pedig saját magunk ! A megyei másodosztályhoz képest erős a csapatunk, mely képes lehet újra bajnokságot nyerni.

– Mi járt a fejében Taron kétgólos hátrányban? Megfordult a fejében, hogy akár még baj is lehet?

– Sajnos nem minden arany, ami fénylik. Értem ezalatt, hogy bár papírforma eredmény született, nem valami fényesen indult a Tar elleni mérkőzés, ugyanis két elkerülhető gólt kaptunk, melyet saját magunknak köszönhettünk. Azt láttam a csapattársaimon, hogy hitet vesztve, enerváltan és akaratgyengeséggel küzdve, vannak jelen a mérkőzésen. Gondoltam, valamit tenni kell, így verbálisan biztatva, fizikálisan pedig találatot gólt szerezve, sikerült újra talpra állítani a társaságot. Egyben visszaadni a hitet és a hozzáállást, mellyel végül ismét nagyarányú győzelmet arattunk.

– Minek lehetett köszönhető a fordítás?

– A kulcs a csapat mentalitásában rejlett, mely a szépítő- és egyenlítő gólt hozott meg számunkra. Összességében egy nagyon lelkes és sportszerű csapat ellen játszottunk, kevésbé jó pályán. Azt gondolom, hogy nem befolyásolta a kiállítás a meccs végkimenetelét.

– Miképpen érte el góljait?

– A piros lap abból született, hogy kétszer is sikerült a gólvonalról menteni kézzel, de nem a kapusnak, így a jogosan megítélt büntetőt, értékesítettem. A másodikat három perc elteltével, egy előre vágott labdára elindulva, majd a kifutó hálóőrt megelőzve gurítottam a kapuba. A harmadikat egy hajszálpontos “Lölő” keresztlabdából, átvétel után szereztem. A negyediket pedig átlövésből, mely a kapufáról visszapattant és a vonalon álló kapust arcon találva jutott a gólvonalon túlra.

– Személy szerint hogy élte meg, hogy az előző szezon végén elért újabb aranyérem után végül nem váltottak osztályt?

– Engem picit rosszul, mert tavaly végig a megyei első osztály mellett beszélgettünk, de végül elfogadtam, hogy még egy szezont a második vonalban kell eltöltenünk, ahogy eddig, most is teszem a dolgom és próbálom a legjobbat adni a csapatnak, mely eddig kiválóan működik.

– Vajon újabb bajnoki cím esetén már élnének a lehetőséggel?

– Az, hogy ki nyeri meg majd a bajnokságot, három csapat közt fog eldőlni. Természetesen mi szeretnénk lenni a végső győztesek, viszont ahhoz még sok munka vár a csapatra. Maximális fordulatszámon elvégezve nem lehet kérdés, hogy az első összevont megyei másodosztály bajnoki címe Bánkra kerüljön. Ezután azt gondolom, mindenkinek az lesz a fejében, hogy menjünk fel a megyei élvonalba. A válaszom: igen.

– Mire számít az idény további részében?

– A csoportunkban lévő ellenfeleink közül, mindenki minket szeretne megverni, de ahogy azt már említettem, ha minden mérkőzésnek úgy állunk neki, hogy megvan az akarat, alázat és elszántság, akkor nem lehet gond, mert nekünk van a legerősebb keretünk jelenleg az osztályban! De, ha úgy nézünk majd ki, ahogy az elmúlt hétvége első húsz percében, akkor saját magunkat és az aktuális ellenfelet is le kell győznünk, mely nem biztos, hogy mindig sikerülhet. Bízom benne, hogy minél tovább!

– Szombaton a Mihálygergét fogadják. Mit vár a találkozótól?

– Először is, tőlük azt, hogy eljönnek! Saját csapatomtól pedig, hogy győztes mérkőzéssel köszöntenek fel a születésnapomon. Mindenkinek sok sikert kívánok! Hajrá Bánk!

error: Content is protected !!