A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Budai Lajos

A Kisterenye támadója csapata valamennyi gólját szerezve vezette 4-0-s győzelemre a Mihálygergével elbánó együttesét.

Szerkesztőségünk az elmúlt félévekben már megszokott sorozatunkat folytatván, a tavaszi szezon során is megválasztja az adott bajnoki fordulók legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző labdarúgóját a Megyei II. osztályban.

Az előző kör utána keleti-csoportban szereplő Kisterenye csatára, Budai Lajos mellett döntöttünk, aki csapata valamennyi gólját jegyezve vezette győzelemre a Mihálygergével négy-nullás arányban elbánó csapatát. Most pedig következzen a parádés formában futballozó támadóval készített interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a találkozóra?

– Hála istennek, betartottuk, amit az öltözőben megbeszéltünk, kontrákra rendezkedtünk be – kezdte Budai Lajos. Úgy érzem, sok helyzetet alakítottunk ki, melyekből négyet értékesítettünk, így megérdemelt győzelmet arattunk.

– Milyen körülmények között tudta bevenni a kaput?

– Az elsőnél egy jobb oldali elfutás után Csohánytól kaptam egy centerezést, amit értékesítettem. A másodiknál és a harmadiknál egy az egyben sikerült megverni a védőmet. A negyedik pedig szabadrúgásból született, külön örülök, hogy végre így is sikerült betalálnom.

– Remek formában van, az ellenfelek edzői is hétről-hétre dicsérik. Minek lehet köszönhető ez az eredményesség?

– Úgy gondolom, testi adottságaimból adódóan, ki tudom használni a gyorsaságomat, illetve az erőszakosságomat is tudom kamatoztatni. Bár többször reklamálnak, hogy miért nem esek, el, mikor rúgnak-faragnak, én viszont próbálok mindig továbbmenni és gólokat lőni.

– Tervei között szerepel, hogy előbb-utóbb magasabb szinten is megméresse magát?

– Bízom benne, ennél fölsőbb bajnokságban is meg tudom mutatni magam, és nem a megye egyre gondolok.

– Jó pár tehetség kallódik el hasonló körülmények között… Eddig mi gátolta meg az előrelépésben?

– Nagyon nehéz elszakadni a családtól, barátoktól, ismerősöktől. Próbáltam, de ez idáig nem sikerült.

– Nemrégiben újabb pontokat vontak le a csapattól, pedig, ha nincs ez a büntetés, már most is a hetedik helyen lennének, így viszont utolsó előttiek.

– Borzalmas őszt tudtunk magunk mögött, már akkor is volt levonásunk, sajnos pedig az ifink többszöri létszámhiányos kiállása miatt megint kaptunk büntetőpontokat. Ez elég rosszul érinti a társaságot, pedig elég jó tavaszt produkálunk, csak egy vereségünk van, a Bátonyterenyétől. A többi meccsen nem vallottunk szégyent, bár a Zagyvaróna ellen elszórakoztunk két pontot, kettő-nullás vezetésünknél többször el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de mivel nem tettük meg, az ellenfél döntetlenre mentette a meccset. A tavasszal viszont így is elégedettek lehetünk. Attól függetlenül, hogy most hányadikok vagyunk, úgy tudom, ez nem fogja befolyásolni, hogy a következő szezonban melyik osztályban fogunk indulni. Hallani jót és rosszat is, majd kiderül.

– Mint ismert, Nagybátonyban kénytelenek végigvinni a tavaszt. Megszokták már az albérletet?

– Jobb lenne a hazai pálya, de nem panaszkodhatunk a nagybátonyi körülményekre, mindent biztosítanak nekünk, amire szükségünk van, nem befolyásolja a teljesítményünket, hogy nem otthon játszunk.

– Jelenleg öt találattal van lemaradva a góllövőlistát vezető Bellértől. Mennyire követi ezt az egyéni ranglistát?

– Fél szemmel nézem, mert ha valaki, aki a gólkirályi cím küszöbén van, azt mondja, hogy nem figyeli a rangsort, szerintem hazudik. Bár, hibásnak érzem magam, hogy a Jobbágyi ellen nem mentem el, pedig ott még további gólokat is szerezhettem volna, és akkor még közelebb lennék az elsőhöz. A sportszerűség azt kívánja, hogy azt mondjam, győzzön a jobbik.

– Vasárnap az Építők KC-t fogadják. Mit vár a meccstől?

– Remélem, győztesen tudjuk elhagyni a pályát és sikerül megnyernünk a mérkőzést, egyben bízom benne, megint sikerül lőnöm egy-két gólt.

error: Content is protected !!